Zijn tabak aandelen de gids voor olie- en gas aandelen?

Zijn tabak aandelen de gids voor olie- en gas aandelen?

30 oktober 2022 / volume 11 / jaar 5

Inleiding

Er is al bijna weer een maand om en we hebben ervoor gekozen om deze week de maandelijkse nieuwsbrief te maken in plaats van volgende week. Dit keer is het onderwerp de toekomst van olie- en gas aandelen. In een podcast, hier luisteren we heel graag naar om onze mening bij te schaven, stuiten we op een zienswijze van een van de deelnemers, die ons een nieuw inzicht gaf, en die we graag met u willen delen. Namelijk, zullen tabakaandelen een gids zijn voor olie- en gas aandelen? Hierop zullen we antwoord geven in dit artikel.

De toekomst van olie- en gas aandelen

Podcasten zijn een ideale manier om over een onderwerp meer te leren. Vaak krijg je betere informatie dan reportages op de televisie. Vaak zijn de gasten in een podcast individuen die zelfstandig zijn en niet een spreekbuis zijn voor een organisatie. Dit maakt het dat men vaak een zuivere eigen mening verkondigt en niet het gewenste beleid of beeld van een bedrijf, of het geld achter een bedrijf opratelen. Een van de mensen die wij volgen is Lyn Alden. Nu moet je het nooit over een leeftijd van een vrouw hebben natuurlijk, maar ze lijkt ons vrij jong. Maar het gaat ons niet om de leeftijd, het gaat ons of iemand zinnige dingen zegt. En dat doet Lyn. Zij is een van onze favoriete macro-economen. Deze vrouw heeft namelijk een zeer scherpe blik op wat er gebeurt in de wereld en legt haar visie uit op een zeer begrijpelijke manier.

Lyn zei onlangs in een interview: “Ik denk dat olie- en gas aandelen dezelfde weg volgen als tabakaandelen”. Daarna volgde haar zeer simpele, maar volgens ons doeltreffende analyse. Het was voor ons een nieuw inzicht die we graag willen delen met u. Lyn had het erover dat olie en gas steeds verder, door de publieke opinie, als een vies en ongewenst product gezien worden. Net als tabakaandelen enkele decennia geleden. Nu is tabak consumeren niet nodig naar ons oordeel, en we kunnen zonder. Zonder olie en gas kunnen we zeker niet, maar dit geldt niet voor de sekte en sommige regeringen die denken dat we echt zonder deze grondstoffen kunnen. Daarom is er volgens Lyn wel degelijk een vergelijk te maken.

Wat is er namelijk met tabaksaandelen gebeurt? Deze worden al decennia als vies bestempeld. Terecht naar ons oordeel. Toch beleggen we hierin. Waarom? Omdat wij denken dat iedere volwassene ook zodanig behandeld moet worden en zelf moet weten of hij of zij rookt of niet. Wij vinden dat sigaretten wel duurder mogen worden en dat er enige compensatie betaald mag worden voor de druk die het legt op de gezondheidszorg. Maar dit is een geheel ander verhaal. Lyn investeert ook in tabaksaandelen. Zij gaf ook aan waarom. Tabaksaandelen spugen cash uit en keren dit uit als dividend. Waarom? Omdat ze nergens anders met hun geld heen kunnen. Ze gaan hun productiecapaciteit zeker niet uitbouwen aangezien ze lastig gevallen worden door de regeringen die door de publieke opinie weer worden lastig gevallen. Dus vergunningen worden ook niet makkelijk verstrekt en duren jaren en jaren eer ze wel moeizaam verstrekt worden. Dus wat doet het management, juist, laat maar, denken ze. Maar Lyn gaf nog een reden. Er komen ook geen nieuwe producenten op de markt. Wie haalt het immers in zijn hoofd om een nieuwe sigaretten producent te worden.

Doordat er geen nieuwe sigaretten leveranciers bijkomen opereer je als huidige producent zonder concurrentie en heb je met alle huidige producenten praktisch een monopolie. En deze analogie is lijnrecht door te trekken naar de olie en gas industrie tegenwoordig. Onze soep gooiende jeugd wil geen olie en gas meer hebben. Dit is immers slecht voor het klimaat. Dat, als er geen olie en gas meer is, er ook geen soep meer geproduceerd wordt om mee te gooien, lijkt men niet te beseffen. Ook is er dan geen soep om te eten. Nu wordt het voedsel al duurder in de Verenigde Staten aangezien dit nu allemaal vervoert wordt met vrachtauto’s die op diesel rijden. In een andere podcast hebben we gehoord wat er dan gebeurt. Lege schappen in de supermarkt en waarschijnlijk hongersnood in een het beloofde land van Amerika. Zo ver zal het niet komen, maar het is een reëel scenario. Boeren en truckers kunnen nu al de dieselkosten niet meer dragen.

De hoge dieselprijs is een direct gevolg van de oorlog die Rusland nu voert en de sancties hierop. Maar de eigenlijke oorzaak wordt hierdoor verbloemd en die is heel eenvoudig. Omdat olie en gas vies zijn, en men die niet meer wilt, wordt er minder naar olie en gas geboord, en dit heeft nu al een effect op de prijs. Als er immers minder van iets is, wordt het duurder. Dit snap ook iedereen die geen econoom is. Tenminste zou je denken. Niet dhr. Biden, hij zegt dat de hoge dieselprijs de schuld is van de oliemaatschappijen. Ben je dan kortzichtig of niet. Ook keken we op NPO 1 een show die op 1 heet. Hier kwam een VVD-Kamerlid aan de beurt om zijn visie te geven op het gasbeleid van nederland. Hij gaf aan dat we kleine gasvelden moesten ontginnen om Nederland de komende 5 jaar van gas te voorzien, en zo er zeker van te zijn, dat het Groninger gasveld met rust te kunnen laten, aangezien we hier nogal wat bevingen hadden. En ja hoor, hij was nog niet uitgesproken en werd alweer direct aangevallen. Dit maal door mevrouw de Boswachter, een andere gast, die vond blijkbaar de natuur belangrijker dan dat iedereen doodvriest de komende winters. “Wij willen toch geen olie en gas meer”, was haar verweer. VVD-er Ed Nijpels (nog een gast aan de tafel), onze nationale klimaat paus, en het VVD-Kamerlid brachten nog enig verweer door te zeggen dat het tijdelijk is om ons onafhankelijk te maken van het buitenland en dat LNG-import veel milieubelastender waren. Maar daar ontstond onmiddellijk kortsluiting in de hersenen van mevrouw de Boswachter. “We moeten toch van het olie en gas af” braakte ze weer uit, waarop ze minachtend naar deze vieze VVD-ers keek. Nu willen we deze mevrouw niet afkraken in dit bericht, het leek ons een vrij intelligente vrouw. Maar het energie vraagstuk begrijpt ze niet en dit vinden we zo stuitend. Het lijkt haast wel een sekte of belijdenis van een geloof, we moeten van fossiele brandstoffen af, is het enige wat men kan denken. Dat dit niet kan, lijkt niemand van de soep gooiende sekte een boodschap aan te hebben, het moet, ook al vriezen we dood, en de schappen in de supermarkt zijn leeg, het moet. Het moet en het moet voor het klimaat, al het andere moet wijken.

Terug naar Lyn. Zij doelde juist op dit soort minachting van het belang van olie en gasproducenten en dus onze energiebehoefte. En dat we de producten nog decennia nodig hebben, ook al doen we nog zo ons best. Wij zijn ook voor een wereld zonder fossiele brandstoffen, maar dit is niet mogelijk, tenminste voor de komende 50 jaar. En perssonlijk denken wij dat olie en gas nog minimaal 200 jaar bij ons zullen zijn. Maar Lyn zei nog iets wat ons deed nadenken. Ze zei: “iedereen die er ook maar aan denkt om een nieuwe oliemaatschappij op te richten kijkt wel lekker uit”. Vergunningen worden er immers niet gegeven. Dit betekent aan de andere kant geen concurrentie. Dus olie maatschappijen worden als tabaksaandelen, aandelen met hoog dividend en weinig concurrentie. Ook zij zullen in de toekomst dus cash uitspugen, niet meer investeren en hun dividend blijven verhogen.

Wat is onze strategie naar aanleiding van de informatie in dit artikel?

We kopen langzaam meer aandelen in de olie- en gas industrie. Wij blijven nog even van de grote jongens zoals Exxon en Chevron af, en houden het op Shell. De reden hiervoor is om de roep van regeringen om hogere belastingen op deze maatschappijen te heffen. Dom, aangezien investeringen dan nog verder teruglopen, maar we willen toch van het goedje af, dus ja het kan lijken de politici te denken. Wat ons bevalt zijn royalty bedrijven. We hebben al FRU en VNOM en hebben nu een ander op het oog welke we op de watchlist zetten. Dit hadden we al eerder belooft, maar zullen na de daad bij het woord voegen.

Het gaat hierbij dus over het bedrijf Black Stone Minerals (BSM), een olie royalty bedrijf. Je kunt hier klikken om naar hun website te komen en zelf een oordeel vellen. Wij wachten waarschijnlijk nog even met kopen en hopen op een beter instappunt tijdens de tax-loss selling in december. Het kan ook zijn dat we het volgende week al kopen om het dividend van november gelijk mee te pakken. Maar dan berichten we u als abonnee gelijk. Succes met beleggen, maakt u voor uzelf een afweging of dit hout snijd of niet.

Abonnee participatie op onze site:

Sommige van onze lezers reageren wel eens op onze nieuwsbrieven. Wij vinden dit leuk als het constructieve feedback is althans, de rest negeren we gewoon. Sommige lezers komen ook naar ons toe met tips, en dit vinden we nog leuker. Bent u zo iemand en u wilt u tips met een korte motivatie delen met een groter publiek, dan kan dit via onze site. Wij plaatsen dan uw bericht, nadat wij het gelezen hebben op onze site en zullen alle lezers hiervan op de hoogte brengen. Ook kunnen we u een aparte pagina aanbieden waar al uw artikelen bewaard worden. Wij kunnen u zelfs aanbieden om een eigen portfolio bij te houden met een maandelijkse update in excel als u dit wilt. U zult echter zelf alles moeten aanbieden op ons mailadres en we staan natuurlijk niet in voor wat u inhoudelijk schrijft. Mocht u hier interesse in hebben, mailt u ons dan op: info@beleggershulp.nl

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Het is nog steeds een komen en gaan, de ene dag weer iets omhoog, de andere dag weer iets omlaag. De S&P 500 zakt nog steeds door. AMZN is de afgelopen week flink gezakt, we kopen een deel van de aandelen terug om een redelijke winst naar binnen te kunnen harken. Verder wat we van plan zijn is short te gaan op AAPL. Voor de rest kopen we misschien nog BSM, voor de rest wachten we op tax-loss selling

Motto blijft: Kijk goed naar mogelijkheden om te investeren in goud, zilver en uranium en investeer met geduld!!!

Big/ Mid Tier Precious Metals Miners, Physical Metals & Royalty’s (10-15 open posities)l Miners

  • Sandstorm Gold Ltd (SAND): Een royalty bedrijf dat zich langzaam met haar 200 royalty’s met de grote bedrijven kan meten. Het bedrijf blijft achter door zorgen met de Hot Maden stream. Wij denken dat dit overtrokken is en de koers van dit aandeel nog heel wat stijging gaat laat zien. Deze royalty is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 5%/ 22%/19% verlies.
  • Wheathon Precious Metals (WPM): De grootste zilver royalty, alhoewel het misschien wel meer goud royalties heeft. Dit aandeel is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 6% winst.
  • VOX royalty corp (VOX): Een klein Australisch royalty bedrijf met 45 royalty’s en streams in Australië, Zuid-Amerika en een paar in Afrika. Dit Australisch bedrijf is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 35% winst en 4% verlies.
  • Silvercrest Metals Corp (SILV): Een zilvermijn in wording in Mexico. Dit bedrijf heeft mijnen die bijna in productie komen en high grade zijn. Dit Canadees bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 27% verlies.
  • Sprott Physical Silver Trust (PSLV): Het fysieke zilver fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek zilver thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr. Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek zilver is helaas niet zo makkelijk, maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben, maar wel het risico van zilver dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een HOLD en staat nu op een verlies van 10%.
  • Sprott Physical Platina and Palladium Trust (SPPP): Het fysieke platina en palladium fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek platina thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek platina & palladium r is helaas niet zo makkelijk, maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben, maar wel het risico van platina & palladium dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een BUY en staat nu op een verlies van 11%.
  • Empress Royalty Corp. (EMPR): Een Canadees royalty bedrijf dat nog niet zo lang op de markt opereert en haar portfolio met streams en royalty’s uit aan het breiden is door goede partners in alle windstreken van de wereld. Deze royalty is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 50% winst.
  • Gold Royalty Corp. (GROY): Een gloednieuw Amerikaans royalty bedrijf dat al 18 royalty’s in haar portfolio heeft in Noord en Zuid-Amerika. Dit is echter veranderd, aangezien een fusie met ELY royalties tot stand gekomen is, vandaar dat de winst nu hoog staat aangezien de winst van dit FGS aandeel erbij opgeteld is. Deze royalty is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 3%/2% winst.
  • Metalla Royalty and Steaming Ltd (MTA): Een snel groeiend Canadees Royalty bedrijf dat nog niet heel lang in de markt opereert, maar flink aan de weg timmert. Het bijzondere aan dit bedrijf is dat het royalties van de grootste goud en zilverbedrijven in haar portfolio heeft en dat zijn er nu 69. Deze royalty is een BUY en staat nu op een verlies van 30/7%.
  • Endeavour Silver Corp (EXK). Een Canadees bedrijf met een notering op de Amerikaanse beurs. Alle mijnen die in productie en in ontwikkeling zijn bevinden zich in Mexico en het bedrijf mag gezien worden als middelgrote producent en als een puur zilver mijnbouwbedrijf. Dit houdt in dat ze iets onder de 60% zilver produceren als je naar de gehele productie bekijkt. Dit bedrijf is een BUY en we staan op 23% verlies.
  • Sailfish Royalties (FISH): Een bedrijf van de Virgin Islands dat op de Canadese beurs opereert. Een beetje een outsider en een meer speculatief bedrijf dan de andere royalty’s die we hebben. Het heeft 5 royalty’s, waarvan 2 producerende en dus cashflow genereren in Mexico en Nicaragua, 2 exploratie royalty’s in VS en Mexico en 1 ontwikkeling asset in de VS. Deze royalty is een BUY en staat nu op een verlies van 28%.
  • Sibayne Stilwater Ltd (SBSW): Een Zuid-Afrikaans bedrijf met mijnen in hetzelfde land en in Amerika. Het is een grote producent in platina en palladium, maar ook goud en basismetalen op kleinere schaal. Dit bedrijf is een BUY en we staan op een verlies van 8%/26%/8%.
  • First Majestic Silver (AG): Een grote zilverproducent met mijnen in Mexico en een goudmijn in Amerika. In dit bedrijf hebben we reeds FGS-aandelen en is een van onze favoriete edelmetaal bedrijven. Dit aandeel verkopen we weer met een kleine winst, het doel is om meer FGS-aandelen te behalen. We noteren nu een verlies van 2% en dit aandeel is een BUY.
  • EMX Royalty (EMX): Een Canadees royalty bedrijf met investeringen in de Verenigde Staten, Europa, Zuid-Amerika en Australië. Ook heeft het bedrijf een mooie spreiding in diverse grondstoffen. We noteren een verlies van 7% en dit aandeel is een BUY.

Golden eggs Basket (15-20 open posities) mijnen.

We gaan verder niet uitgebreid in op al deze posities, maar dit zijn allemaal zeer speculatieve aandelen. We behandelen ze in 1 mandje met totale waarde van 2 × een laag risicoaandeel. Dit houdt in een totale waarde van ongeveer 2000 euro, per aandeel dus ongeveer 200 euro. Laatst hebben we de beslissing genomen om sommige aandelen qua positie te verdubbelen om de inkoopprijs te drukken, we zullen deze zo snel mogelijk weer voor de helft verkopen als ze op een kleine winst staan. Kijk hierbij niet raar op als dit mandje 1000 euro waard is of 4000 euro over een jaar. Als u niet de emotie de baas kunt zijn adviseren we niet in deze aandelen te beleggen. Als we hoger dan 100% winst hebben met 1 van de aandelen, verkopen we de helft en verhuizen we het aandeel naar de FGS-portfolio. Op de vrijgekomen plaats wordt opgevuld door een andere aanbeveling.

  1. Tudor Gold Corp (TUD)
  2. Silver Elephant Mining (ELEF) >> LOSS -42% <<
  3. Dolly Varden (DV) >> LOSS -30% <<
  4. Karora Resources Inc (KRR) >> FGS-aandeel <<
  5. GR Silver Mining ltd (GRSL) >> LOSS -46% <<
  6. Defiance Silver (DEF) >> FGS aandeel <<
  7. Silver Viper Minerals (VIPR)
  8. Granada Gold Mines Inc (GGM) >> LOSS -36% <<
  9. Idaho Champion Gold Mines Canada (ITKO) >> LOSS -34% <<
  10. Contact Gold (C) >> LOSS -51% <<
  11. KORE mining Ltd (KORE) >> LOSS -77% <<
  12. Fortune Bay Corp (FOR)
  13. Brixton Metals Corp (BBB) >> LOSS -48% <<
  14. Aftermath Silver Corp (AAG) >> LOSS -52% <<
  15. Reyna Silver Corp (RSLV)
  16. Vizsla Resources Corp (VZLA) >> FGS aandeel << + Vizsla Copper corp (VCU) >> SPIN-OUT <<
  17. Plato Gold Corp (PGC) >> LOSS -66% <<
  18. Ascot Resources (AOT)
  19. Bear Creek Mining (BCM) >> LOSS -49% <<
  20. Silver One Resources (SVE)
  21. First Mining Gold (FF) + Treasury Metals (TML) >> SPIN-OUT <<
  22. NuLegacy Gold (NUG)
  23. Novo Resources Corp (NVO)
  24. Firefox Gold (FFOX)
  25. Blackrock Silver (BRC)
  26. Lion One Metals (LIO)
  27. Kuya Silver Corp (KUYA)
  28. Eskay Mining (ESK)
  29. Cabral Gold (CBR)
  30. Discovery Silver Corp (DSV)
  31. Finlay Minerals ltd (FYL)
  32. Cassiar Gold (GLDC)

Boring Dividend Income (10-15 open positions)

  1. Gamco Global Gold , Natural resources & Income Trust (GGN): Een fonds met energie gerelateerde aandelen en edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We denken halverwege volgend jaar weer zo ver is als de energiesector tot rust gekomen is en goud en zilver blijven doorstijgen. We staan op zo’n 99% winst en voorlopig is dit aandeel een HOLD.
  2. Altria Group Inc (MO): Een aandeel van een aantal sigarettenmerken met o.a. het zeer bekende merk Marlboro. Maar dit is niet de reden waarom we dit aandeel kopen. De reden is dat het ook andere beleggingen heeft zoals een groot aandelen % in AbInbev en een groot aandeel in het grootste cannabis bedrijf van Canada. Een andere reden om te kopen is het torenhoge dividend dat uitbetaald wordt. Dit aandeel is een HOLD met een huidige winst van 71%
  3. Royal Dutch Shell (RDSA): Nederlands/Engelse olie/gas gigant dat op het punt staat een transitie te maken van een oliegigant naar een meer algemene energieproducent dat haar CO2 activiteiten sterk zal gaan reduceren. Dit aandeel is een HOLD en staat op een winst van 80%.
  4. Icahn Enterprises LP (IEP): Amerikaans goeroe fonds met aandelen in energie (LNG en olie) en andere amerikaanse aandelen. Dit aandeel is een BUY en staat op een winst van 25%.
  5. Vale (VALE): Een Braziliaans multinational dat mijnt naar verschillende basis metalen zoals ijzer, nikkel, koper en mangaan. We hebben aandelen in dit bedrijf gekocht aangezien we een jarenlange stijgende markt in deze grondstoffen verwachten plus de bonus van een aantrekkelijk dividend. Dit bedrijf is een BUY en staat op een verlies van 13%.
  6. Rio Tinto (RIO): Een Brits/Australische multinational dat mijnt naar verschillende basis metalen (zoals ijzer, koper, lithium, titaan en aluminium) en andere grondstoffen zoals diamanten en zout. We hebben aandelen in dit bedrijf gekocht aangezien we een jarenlange stijgende markt in deze grondstoffen verwachten plus de bonus van een aantrekkelijk dividend. Dit bedrijf is een BUY en staat op een verlies van 13%
  7. BHP Group (BHP): Een Brits/Australische multinational dat mijnt naar verschillende basis metalen (zoals ijzer, nikkel, koper, uranium en edelmetalen) maar ook actief is in de energiesector (zoals olie, kolen en potash). We hebben aandelen in dit bedrijf gekocht aangezien we een jarenlange stijgende markt in deze grondstoffen verwachten plus de bonus van een aantrekkelijk dividend. Dit bedrijf is een BUY en staat op een verlies van 14%
  8. Woodside Energy (WDS): Een Australisch energiebedrijf dat een fusie aangegaan is met de olie & gastak van BHP. Dit is dus een SPIN-OUT van de vorige holding en dus een HOLD in de portfolio.
  9. Freehold Royalties Ltd (FRU): Een Canadees royalty bedrijf in de energiesector. Dit aandeel hebben we gekocht omdat we een jarenlange stijgende trend verwachten in olie en gasprijzen, en wat is er mooier dan een bedrijf dat royalty’s ontvangt van de bedrijven die de olie en gas produceren en dan ook nog een maandelijkse een dividend uitkeren. Dit bedrijf is een HOLD en staat op een winst van 38%.
  10. MPLX LP (MPLX): Een van de grootste pijpleiding en midstream bedrijven in de Verenigde Staten. We verwachten dat pijpleidingbedrijven minder geraakt worden door inflatie dan de producenten van energie aangezien de huur van opslag en de transportkosten min of meer vast staan en men de stijgende loonkosten deels kan verrekenen hierin. Bovendien betaald het bedrijf een prachtig dividend uit. Dit bedrijf is een BUY en staat op een winst van 25%.
  11. Viper Energy Partners LP (VNOM): Een royalty bedrijf uit de Verenigde Staten in de energiesector. Dit aandeel hebben we gekocht omdat we een jarenlange stijgende trend verwachten in olie en gasprijzen, en wat is er mooier dan een bedrijf dat royalty’s ontvangt van de bedrijven die de olie en gas produceren en dan ook nog een maandelijkse een dividend uitkeren. Dit bedrijf is een BUY en staat op een winst van 0%.

Uranium Nucleair Bullets (10-15 open posities), max. 15 open posities, op dit moment hebben we 9 open posities.

  1. Encore Energy Corp (EU). Een Canadees bedrijf met mijnen in de VS. Het interessante van dit bedrijf is dat het erg veel land in bezit heeft, dus voor de toekomst kunnen hier nog weleens aangename verrassingen uit komen. We noteren een winst op dit aandeel van 19% en dit maakt dit aandeel op dit moment een HOLD.
  2. Fission Uranium Corp (FCU): Een Canadees bedrijf met een mijn in ontwikkeling in Canada in het beroemde Athabasca Basin. Het is een ondiepe mijn met aantoonbaar meer dan 100 miljoen pond uranium. We noteren een verlies op dit aandeel van 7% en dit aandeel is een BUY.
  3. Virginia Energy Resources (VUI): Een Canadees bedrijf met een mijn in ontwikkeling in de VS. Men mikt op een productie van 2 miljoen pond uranium per jaar voor 35 jaar productie en daarmee is het een van de grootste velden in Amerika. We noteren een verlies op dit aandeel van 13% en dit aandeel is een BUY.
  4. Deep Yellow Ltd (DYL): Een Australisch bedrijf met 3 mijnen in Namibië, 2 hiervan zijn niet volledig in bezit van het bedrijf maar men heeft wel het grootste belang. Totaal heeft het een potentieel van 160 miljoen pond uranium in de grond. We noteren een verlies op dit aandeel van 0% en dit aandeel is een BUY.
  5. Consolidated Uranium (CUR): Een jong Canadees uranium bedrijf dat in begin 2020 is opgericht. Het heeft projecten in de Verenigde Staten, Canada, Argentinië en Australië. Verder hebben ze een samenwerking met UUUU. Het aandeel staat op een verlies van 17% en is een BUY.
  6. Labrador Uranium (LUR): Een zeer jong Canadees uranium bedrijf ontstaan uit een SPIN-OFF van CUR. Dit bedrijf heeft alleen een mijn in Canada. Het aandeel staat op een winst van 28% en is een HOLD.
  7. Mega Uranium Ltd (MGA): Een Canadees bedrijf met projecten in Australië en investeringen en royalty’s in de volgende bedrijven: CUR, URC en NXE. We noteren een verlies van 21% en dit aandeel is een BUY.
  8. Western Uranium and Vanadium (WSTRF): Een Canadees bedrijf met mijnen in de Verenigde Staten. De focus van het bedrijf ligt op een 2-tal grondstoffen, namelijk Uranium en Vanadium. We noteren een verlies van 9% op het aandeel en dat maakt het een BUY.
  9. Goviex Uranium Ltd. (GXU): Een Canadese exploratie en ontwikkelingsbedrijf met mijnen in 3 Afrikaanse landen, namelijk Niger, Mali en Zambia. Iets meer politiek risico, maar bv. Niger heeft altijd een zeer gunstig klimaat gehad voor mijnbouw. We noteren een verlies van 32% en dit maakt het aandeel een BUY.
  10. Laramide Resources Ltd. (LAM): Een Canadees bedrijf met uranium mijnen in ontwikkeling in de VS en in Australie. We noteren een verlies van 8% en dat maakt dit bedrijf een BUY.
  11. Een mandje met aandelen om onze FGS-aandelen te spekken met UUUU (9% verlies), en URC (35%)

Battery Metals (5-10 positions)

  1. Nova Royalties Corp (NOVR): Onze favoriete bedrijfsvorm, de royalty, en dit in de nikkelsector. Mooier kan het haast niet, nog maar net in ons portfolio en nu al op een verlies van 18%. Dit aandeel is een BUY.
  2. Electric Royalties Inc (ELEC): Is een royalty bedrijf in de belangrijkste minder bekende batterij metalen zoals Kobalt. Dit is een Canadees bedrijf en heeft een verlies van 17% in ons portfolio. Dit aandeel in een BUY.
  3. Brixton Metals Corp. (BBB): Een Canadees bedrijf dat koper-, goud-, zilver-, en kobalt mijnen ontwikkeld in de VS en in Canada. We noteren een winst van 11% op dit aandeel en dat maakt dit aandeel een BUY.
  4. Atalaya Mining (ATYM): Een Spaanse koper producent met mijnen in Noord- en in Zuid-Spanje. Het interressante van dit bedrijf is dat het dividend uit betaald. We noteren 29% verlies op dit aandeel en dat maakt dit bedrijf een BUY.
  5. Trilogy Metals (TMQ): Is een Canadese exploratie en ontwikkelingsbedrijf van koper-, zink, lood en goudmijnen in Alaska. Het mooie van dit bedrijf is dat het reeds een samenwerkingsverband met South 32, is grote producent in basismetaal. We noteren 53% verlies op dit aandeel en dat maakt dit bedrijf een BUY.
  6. Altius Minerals (ALS): Is een Canadees royalty bedrijf dat royalties heeft in basismetalen en potash. Het betaald een klein dividend uit. We verwachten een jarenlange stijgende markt in de basismetalen en dit bedrijf is een mooie aanvulling op alle edelmetaal royalty bedrijven. We noteren een winst van 7% en dit bedrijf is een HOLD.
  7. Bell Copper (BCU): Is een Canadees bedrijf dat naar een grootte kopervondst in Arizona (Verenigde Staten) zoekt. Wij geloven dat het bedrijf dit lukt met een CEO aan het hoofd wie de chef-geoloog bij de Resolution kopermijn was. Iemand die weet hoe je koper moet vinden dus. We noteren een verlies van 55% en dit bedrijf is een BUY.

The crypto box, max 10 open crypto posities:

We stappen in onbekende crypto’s met 100 euro per positie waardoor we een teen in deze markt zetten en hopen op hoge winsten. De bedoeling is dit uit te gaan breiden en zo onze kennis op dit gebied te vergroten. Houd er absoluut rekening mee dat we geen experts zijn op dit gebied, maar gaat u mee op deze reis? Maximaal risico is 1000 euro, dit moet u bereid zijn te verliezen.

  1. Crypto.com (CRO)
  2. Polkadot (DOT)

FGS (FREE GROWTH STOCKS)

We hebben nu 46 Free Growth Stocks in onze portfolio, waarvan 30 posities nog open. Zoals u weet zijn dit allemaal aandelen waar we 100% winst op hebben gehaald en we dus gratis aandelen hebben verworven die we houden voor een hoger beleggingsresultaat te verkrijgen. We gaan niet op alle aandelen verder in, u kunt het op onze site allemaal teruglezen.

6B- performance

Highscore list of stocks sold

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.