Een goudmijn en dividend van goudmijnen

Een goudmijn en dividend van goudmijnen

week 35 / jaar 3

De weekly van deze keer gaat over een goudmijn. Een goudmijn die potentieel in een goudmijn kan veranderen voor uw portfolio. Wat bedoelen we hiermee? Ten eerste is het natuurlijk een bedrijf wat goud uit de grond haalt, een goudmijn dus. Ten tweede is het in potentie een bedrijf, dat heel veel waarde kan gaan creëren, en ook voor u als aandeelhouder, een goudmijn dus. Wij hebben het over de eerdere gedane aanbeveling Tudor Gold Corp. (TUD).

Toegegeven, sinds onze aanbeveling is de prijs van het aandeel iets gezakt. Dit maakt deze aanbeveling voor mensen die het nog niet gekocht hebben nog aantrekkelijker. Het bedrijf heeft projecten in Canada, allemaal gesitueerd in de gouden triangel met als buren de grote broer Seabridge Gold en iets kleinere broer en FGS-portfolio-aandeel Pretium. Dit maakt dit project, een project met grote potentie.

Natuurlijk zien de echt grote investeerders dit veel sneller in dan wij, aangezien we maar een kleine partij zijn, en dus vanaf internet onze research moeten doen. Grote investeerders kunnen de zaak ter plekke laten onderzoeken. Dat is wat Eric Sprott ook gedaan heeft. Hij is Canadees en ‘s lands meest bekende investeerder als het aankomt op commodity beleggingen. Zijn aandeel is maar liefst 20%. De CEO heeft 35% in handen. Dit verteld ons dat dit soort jongens iets in handen hebben, ze denken namelijk heel veel goud in handen te hebben. Anders nemen ze niet zo’n groot aandeel in het bedrijf.

Een andere reden waarom dit project succesvol kan worden is dat het dichtbij andere grote bedrijven en projecten is. Dit betekend dat de infrastructuur goed is en dichtbij is. Dit is een van de belangrijkste topics waar je op moet letten als je investeert in de mijnbouw. Je kan heel veel materiaal in de grond hebben maar als het niet economisch eruit gehaald kan worden en vervoerd kan worden, is de mijn niets waard.

Koop nu 100 aandelen van TUD als u dit nog niet gedaan heeft.

Verder hebben we een nieuwe aanbeveling voor u. Het is ongeveer het zelfde fonds als GGN, onze portfolio houder in de dividend income sector. GGN heeft een zeer brede range van aandelen in de commodity en energie sector. Het aandeel doet het fantastisch aangezien we het op het diepst van de COVID crisis gekocht hebben. En belangrijker, het betaald een maandelijks dividend uit met een jaarlijks rendement van 10% op de huidige prijs en een rendement van 14,5% op de gekochte prijs. Wat doet dit fonds? Eenvoudig, het koopt aandelen en schrijft call opties op die posities. Zo verdienen ze geld om u een dividend te kunnen uitkeren. Nu als u terugkijkt doen ze sinds de oprichting in 2011 niet zo’n goede job. Het dividend is meerdere malen verlaagd, laatst nog van 0,05 naar 0,03. Dit vinden wij echter niet vreemd aangezien energie en de hele commodity sector op een absolute bodem van waardering zweven en sinds 2011 alleen maar gedaald zijn. Op een kleine opleving in 2016 na dan. Wij denken dat tijd ons voordeel is. Het tij is aan keren, commodities gaan stijgen en energie blijft op de huidige bodem rondzweven. Daarom denken wij dat dit fonds langzaam zal stijgen en daarna het dividend weer verhoogt zal worden. Waarom vertellen wij u dit allemaal aangezien u dit allemaal al weet? Omdat we het broertje gaan kopen van dit fonds. Het betaalt nu een dividend uit van ongeveer 7% en dit is, net als GGN, een maandelijks dividend van 0,03. Wat is het verschil? Dit fonds richt zich meer op de edelmetaal en basismetaal markt en niet op energie. Aangezien het fonds nu ruim 14% onder zijn NAV (Net Asset Value, m.a.w. wat is het bedrijf waard) staat, denken wij dat het nu een goede koop is.

Koop 250 aandelen van GNT (Gamco Natural Resources, Gold and Income trust) met een prijs van <$5,30

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Op en neer. Dat is de beschrijving van de markt en onze portfolio. Weinig nieuws te vermelden en het wordt langzaam een beetje saai na al die mooie stijgingen van de afgelopen maanden. Maar saai is goed, en koop bij op de dips. Vergeet echter niet om wat cash aan te houden. Een nieuwe crisis kan om de hoek liggen. Motto wordt: Zoek kansen in de edelmetaal sector !!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.