Een uitbraak in de goud- en zilverprijs!

Een uitbraak in de goud- en zilverprijs!

week 27 / jaar 7

Inleiding

Goud en zilver braken beide uit hun technische patroon van de laatste weken. Toch bewegen sommige aandelen onvoldoende met deze beweging mee. We zullen daarom gepaste maatregelen nemen met een aantal aandelen. Leden kunnen dit bekijken onder het kopje “portfolio” bij het “updates” overzicht op de volgende website: https://investor-assistance-pro.com ,wat we hier exact mee bedoelen.

Uitbraak in de goudprijs.

Sinds de helft van mei 2024 heeft zich een patroon opgebouwd, van iedere keer dezelfde bodems, maar lagere toppen. Dit patroon is zichtbaar tussen de 2 groene getekende lijnen. In zo’n patroon wordt de spanning opgebouwd en een uitbraak geforceerd. Meestal is de uitbraak aan de bovenzijde. In dit geval ook, zie de snel stijgende trend in de gele cirkel.

Wat mogen we voor de komende weken verwachten voor goud? Wel, we kunnen een terugval krijgen naar de bovenste groene lijn. Dit zou gunstig zijn waardoor deze lijn als steunlijn gaat functioneren. Toch denken wij niet dat dit zal gebeuren. Wij denken dat eerst de all-time-high opgezocht zal worden rond de $ 2450 – $ 2470. Vervolgens zal goud net onder dit niveau gaan koersen enkele tijd om daarna aan de bovenzijde uit te breken. Of, we breken in 1 keer boven dit niveau uit en zakken daarna terug naar de $ 2450 om als steun te fungeren.

Uitbraak in zilver.

We zien ongeveer hetzelfde patroon bij zilver. Maar bij zilver zijn de bodems stijgende. Dit wil zeggen dat iedere bodem in de prijs van zilver vanaf maart 2024 hoger is dan de vorige bodem. Dit is te zien door de onderste stijgende groene lijn. In de laatste weken, sinds eind mei 2024, zijn de toppen dalende. Waar we tot mei nog steeds hogere toppen zagen, zien we sinds eind mei steeds lagere toppen, tot deze week. Dit is te zien door middel van de bovenste groene lijn. Dit technische patroon is typisch voor iedere grondstof of aandeel wat te hard gestegen is, vervolgens af moet koelen, en dan iets daalt, om vervolgens weer uit te breken. Deze uitbraak is te zien in de gele cirkel.

Het is, eigenlijk hetzelfde als bij goud, de vraag hoe hoog deze uitbraak komt. Stoten we in 1 keer door het hoogste niveau van het afgelopen jaar van ongeveer $ 32,70 of vallen we eerst terug naar het niveau van de onderste groene lijn en dus rond de $ 29,00. Wij denken, dat we eerst tegen de $ 32,70 zullen botsen, vervolgende iets terugvallen om een tijdje daarna door de $ 32,70 uit te breken, om dit niveau als een steun te laten fungeren.

Conclusie

We zijn dus behoorlijk bullish op zilver en goud en wij denken dat hogere niveaus de komende weken tot maanden goed mogelijk is. Toch nemen we maatregelen in ons portfolio. Waarom? Omdat we niet zo goed zijn als we gedacht hadden, in het uitkiezen van junior goud en zilver bedrijven. Deze staan nog steeds zwaar in het verlies, terwijl zowel goud en zilver op flink hogere koerswinsten zitten.

Doen we onszelf niet een beetje te kort en zijn we te streng voor onszelf. Ja, de gehele junior markt zit in het slop en er zijn maar enkele aandelen tussen de duizenden aandelen die het echt heel goed doen. En hier moeten we erkennen dat we deze niet kunnen herkennen op dit moment. Ook kunnen we hier een enorme fout begaan en dat de aandelen vanaf nu opeens gaan stijgen. Wij hebben het vertrouwen echter verloren en zijn het wachten beu. We hebben besloten om een aantal aandelen te verkopen en deze om te zetten naar goud- en zilverproducenten, opties hiervan, of andere inkomens gerichte aandelen op het vlak van verzekeringen, metaal producenten, olie en gas aandelen of verslavingsgevoelige aandelen.

We hebben namelijk wel een aantal aandelen in ons portfolio, dat bedrijven zijn die goud en zilver produceren, die winsten hebben van 30-50% in het laatste half jaar. Dit ten opzichte van junior bedrijven die we reeds jaren in de portfolio hebben die op verlies van meer dan 50% staan. We gaan kapitaal vrij maken door de slechste junior bedrijven te verkopen. Leden kunnen dit zien in het updates overzicht onder het kopje “open orders”. Het updates overzicht staat op de pagina “portfolio” op de home pagina, die leden kunnen benaderen met de onderstaande knop.

Het blijkt dat we veel succesvoller zijn in het uitkiezen van producenten van metalen en andere dividend aandelen en gaan onze portfolio meer hierop richten. Ja, dit is minder sexy en spannend, maar het levert naar ons idee wel meer geld in het laatje op. En hier gaat het tenslotte om. We zijn met deze reis ongeveer een jaar geleden begonnen, en zijn dus met deze laatste stap bijna zover, dat we onze gehele portfolio hebben omgebogen hoe we dit een jaar geleden voor ons zagen.

Wat is onze visie ook alweer. Heel simpel, goede inkomensgerichte aandelen voor het gros van het kapitaal kopen, dat ons via het dividend van inkomen voorzien. Een ander, maar kleiner deel van de portfolio, speculatieve aandelen kopen, die we tot het einde van de stijging van een grondstof aanhouden. En een laatste deel van de portfolio waarmee we op korte termijn (lees van een aantal weken tot een jaar) kunnen handelen. Zoals we zo vaak zeggen, wij laten zien wat wij doen met ons geld. Wat u vooral niet moet doen is ons kopiëren. Dus als u het gevoel heeft dat u wel goed in het uitzoeken van juniors bent, ga hier vooral mee door. Het is de bedoeling dat we onze fouten en successen eerlijk laten zien, zodat u een betere belegger wordt en deze reis samen met ons neemt.

Naar de IA-pro website

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update:

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

 1. De inkomen portfolio.
  • Verslavingsgevoelige aandelen: De tabaksaandelen blijven doorsudderen. Het cannabis aandeel lijkt weer iets te gaan bewegen naar de bovenzijde. Overal presteert deze portfolio naar tevredenheid.
  • Metaal mijnbouw aandelen: Het gaat flink op en neer bij de edelmetalen, de laatste week meer op, zie dit artikel. 
  • Olie en gas aandelen. We stijgen de laatste dagen weer een beetje. Hopelijk is dit een begin van een trend. 
  • Steenkool aandelen. Stijgen over het algemeen sinds een week wat sneller. Prima zo, iets wat we heel graag zien, maar we zouden willen dat dit vanaf nu op een saaie manier doorgaat.
 2. De speculatieve portfolio:
  • Edelmetalen. Prestatie blijft ondermaats. We nemen maatregelen in deze portfolio, zie dit artikel.
  • Uranium. Lijken iets te stabiliseren, we wachten hierbij rustig af.
  • Basis metalen. Ook deze sector zijn we niet echt tevreden mee, we beraden ons hier nog over eventueel maatregelen.
  • Olie en gas, hier blijven we zeer bullish op en lijken nog steeds wat op te gaan veren na de recente daling. 
  • Crypto Corner: Crypto’s lijken te stabiliseren. We hebben flinke veranderingen in ons portfolio aangebracht, deze zullen we binnenkort publiceren. Dit beloven we nu al weken en moeten de komende maand echt aan de slag hiermee, dus de belofte staat nog.
 3. De trading portfolio. We hebben onlangs een paar opties aangeschaft in de edelmetaalsector. We moeten eerlijk toegeven dat alle tradingsposities niet goed gaan. Hier moeten we onze prestaties echt op gaan krikken.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.