Een gouden trap naar boven?

Een gouden trap naar boven?

week 38 / jaar 3

Deze weekly trappen we af met een grafiek. We vallen u al een tijdje lastig met het feit dat goud even een adempauze nodig had en dat dit best wel een aantal maanden kon duren. Ik moet zeggen, we zitten er niet ver naast to nu toe. In de grafiek hebben we wat lijnen gezet die duidelijk maken waarom we denken dat goud in een consolidatie fase zit. Zie de zwarte lijnen die we in de grafiek, ik geef toe wat onhandig, hebben gezet. Iedere zwarte streep is een trede van een gouden trap omhoog naar onlangs een all-time-high in goud. Wij denken dat goud de steun van de laatste zwarte streep houdt en dat het weer stijgt tot een nieuwe high. Hoe hoog wordt de goudprijs uiteindelijk? Geen idee.

Het is ook niet zo belangrijk hoe hoog de goudprijs wordt. Als het maar stijgt of als het maar in ieder geval gelijk blijft is een goudmijn daadwerkelijk een goudmijn en kan er flinke winsten gedraaid worden. In dit scenario zal de goudvraag aan aantal ounces alleen maar stijgen. En het kan beter langzaam en onopvallend stijgen dan heel snel. Als het heel snel stijgt springen dezelfde mensen op de trein die het aandeel TESLA nu tot belachelijke hoogte opstuwen. Deze waanzin staat zoveel af van de werkelijkheid dat we nog geen eens zin hebben om hier over te schrijven. Veel mensen zullen hun handen branden aan dit soort aandelen, mark my words.

Tijdens een consolidatiefase is het verstandig om langzaam wat aandeeltjes op te pikken. Dat doen we nu dan ook. Het is een exploratiebedrijf in Canada dat een mijn heeft in de buurt van een Kirklake Gold (KL) mijn. Het heeft een uitstekende infrastructuur dicht bij en is een open pit mijn. Dit betekend dat je gewoon een gat in de grond kan graven om het goud eruit te halen. Het heeft een behoorlijke hoge concentratie goud in het gesteente en een goed teken is dat de grond samples die ze naar boven hebben gehaald betere resultaten laat zien dan de boorresultaten. Dit is nog wel eens precies andersom. Ze zitten dicht tegen de productie aan die men zelf gaat doen overigens. Men wil de productie bereiken van 100.000 ounce per jaar. Ten opzichte van hun concurrenten is het bedrijf laag geprijsd en wij denken dat dit niet lang meer zal duren, daarom bevelen we nu aan:

Koop 1200 aandelen van Granada Gold Mine Inc (GGM) voor < CAD 0,275

Oh vergeten we toch nog bijna te vermelden dat wanneer het bedrijf produceert, men dividend uit gaat keren aan haar aandeelhouders. Dit maakt het voor ons nog meer een prettig uitzicht. Ons plan is om dit aandeel in het mandje op te nemen en als we een FGS aandeel ervan kunnen maken en het bedrijf dividend uit gaat keren dit heel lang aan te houden.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Het is een beetje saai de afgelopen weken. En in dit saaie moment is onze portfolio wat gezakt, dit komt omdat alle beurzen een beetje zakken, dan zakt ons portfolio altijd een beetje mee. Zoals we echter gezegd hebben in deze weekly is saai goed. Een langzame onopvallende weg omhoog is beter dan een snelle opvallende weg. Motto blijft: Zoek kansen in de edelmetaal sector en houd cash aan!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.