Een zeer grote zilvermijn?

Een zeer grote zilvermijn?

week 34 / jaar3

Voordat we overgaan naar het onderwerp van de weekly van deze week moeten we het natuurlijk even over de recente terugval hebben bij de edelmetalen. Goud daalde met 7% en zilver met 15%. Vorige week schreven we u dat een correctie er hoogst waarschijnlijk in zat. Dat we zo snel gelijk krijgen hadden we ook niet gedacht, en dat het zo snel zou dalen ook niet. Toch heeft onze portfolio weinig averij op gelopen. We denken dat het nu tijd is om te kopen. Maar wees geduldig aangezien we verwachten dat de markt een beetje voort kabbelt alvorens weer te stijgen eind van het jaar. We hebben deze week 4 nieuwe aandelen gekocht. 1 ervan zat reeds in onze weekly van vorige week. 1 zullen we nu behandelen en 2 hebben we onze abonnees reeds laten weten met een aparte update die alleen naar onze lezers gegaan is. Hoe u gratis een abonnement kunt krijgen vindt u in de bodemhelft van dit artikel. We gaan nu niet beloven wanneer we de namen publiceren van de overige 2 aankopen maar waarschijnlijk doen we dit met een weekly update zoals deze. Uiteindelijk zullen we een mandje met 10 aandelen nemen die elk als hoog risico aandeel gezien mag worden en samen als 2 laag risico aandelen. Misschien breiden we dit uit naar 20 aandelen maar zover zijn we nog niet.

De titel moet u figuurlijk nemen. Het bedrijf dat we aanbevelen heet namelijk Silver Elephant Mining (ELEF). Toch was dit eens de 2de grootste zilvermijn op onze aardbol, dus over een aantal jaar kan dit misschien toch potentieel uitgroeien naar een olifant en kan de titel letterlijk genomen worden. De mijn bevindt zich in Bolivia en dhr Sprott mag zich een trotse grootaandeelhouder noemen. Wie niet weet wie hij is, raad ik aan deze naam te google-en. Het management heeft zich een ambitieus doel gesteld van 100 miljoen silver reserves in de grond in 2021. Leuk detail is, dat FGS-aandeel NUAG, een buurbedrijf is van ELEF.

We sommen de voordelen en redenen voor ons om dit aandeel te kopen even op:

  • Potentieel kan het bedrijf uitgroeien tot een mid-tier producent.
  • Bolivia is na Mexico het bekendste zilverland van Zuid-Amerika.
  • Er is een sterke band met de gemeenschap opgebouwd. Dit zeer belangrijk in dit soort landen aangezien niet alleen werk belangrijk is maar bijvoorbeeld ook scholing.
  • Eric Sprott zit er met geld in en flink ook, 7% van de aandelen zijn van zijn bedrijf.
  • Management bezit zelf 10% van de aandelen.
  • Aangezien het een oude mijn is in de de buurt is van andere mijnen is de infrastructuur goed.
  • Boorresultaten zijn tot nu toe goed.
  • Het bedrijf heeft geen schulden

Redenen genoeg om in dit aandeel te stappen.

Koop 600 aandelen ELEF met een prijs van < CAD 0,52

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

PDF Loading...

Deze week was het dalen met de edelmetalen. Maar we hadden dit voorspeld en u heeft zich er schrap voor kunnen zetten. We hebben u 4 nieuwe aanbevelingen gegeven in de sector deze week en u verteld de aandelen die we hadden gewoon aan te houden. Ja ze zijn een beetje gezakt maar als u de bodem en de top exact wilt timen en het lukt u, schrijf ons dan aub en leer ons deze truc, wij vinden dit in de edelmetaal sector niet te doen. Wij beschermen ons met een ruime stoploss en winst te nemen bij 100%. Jammer genoeg is de stoploss van ons short fonds SDS net geraakt en hebben we deze met verlies moeten verkopen. We moeten nadenken of we een andere bescherming gaan kopen of dit fonds op een lagere koers proberen terug te kopen. De algemene portfolio bleef fier overeind. Motto wordt: Zoek kansen in de edelmetaal sector !!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.