Een stier van koper in Noord-Amerika

Een stier van koper in Noord-Amerika

week 50 / jaar 4

Inleiding

Koper wordt naar ons idee de motor achter de elektrificatie van de planeet en hiermee de globale economie. Net zoals olie nu de motor is die de wereldeconomie drijft. We hebben echter nog maar weinig koper aandelen. We waren eenvoudig weg te laat aan boord en hebben de eerste grote sprong in de aandelen gemist. We zijn echter nog niet te laat. Aangezien we moeite hebben goede aandelen te vinden, buiten de grote namen om, en dat onze focus tot nu toe meer op goud, zilver, uranium en crypto ligt, hebben we nog niet veel koperaandelen in ons portfolio. Het wordt tijd om daar langzaam verandering in te brengen. Wij denken namelijk dat de stijging in koperaandelen meerdere jaren zal gaan duren en die van de eerder genoemde sectoren qua duur ver gaat overtreffen. Hebben we voor uranium bijvoorbeeld een beleggingshorizon van 1-5 jaar, voor goud en zilver 3-7 jaar, voor crypto 1-3 jaar, dan is dit voor koper minimaal 5-20 jaar. Wat ons plan altijd geweest is, is om geld wat is verdiend in de uranium en edelmetaal sector te investeren in de kopersector. Zijn we in onze kijk op de situatie dus te laat? Nee beslist niet, wij denken nog tijd genoeg te hebben. We hebben nu echter een aandeel gevonden dat een zeer interessant koperaandeel zou kunnen worden. Buiten koper hebben is men ook op zoek naar goud en zilver. Aangezien het bedrijf een stier als logo heeft, noemen dit bedrijf de koperen stier van Noord-Amerika.

Brixton Metals Corporation (BBB)

Oplettende lezers van beleggershulp van het eerste uur zullen dit aandeel misschien wel herkennen. We hebben dit aandeel al eerder in de portfolio gehad, maar hebben het aandeel helaas van de hand moeten doen vanwege de stoploss die geraakt was. Het koper verhaal was echter toen nog niet onder de aandacht en dat is waarom we nu zeggen dat we dit herontdekken. We hadden dit aandeel toe onder de edelmetaalsector geschaard, maar we delen het nu in onder de Base Metals sector.

Wat trekt ons zo aan in dit aandeel en dan in bijzonder qua koper?

Grote investeerders zitten al in het aandeel zoals Eric Sprott, Ivanhoe Electric, Rob McEwen, Hecla Mining en Crescat Capital. Eric Sprott hebben we meerdere malen voorgesteld en zullen we dus niet opnieuw doen, dan raden we u aan onze wekelijkse updates nog eens na te lezen. Rob McEwen is een mining legend, kan vergeleken worden met Eric Sprott maar dan een flink maatje kleiner. Hecla mining is een van de grootste zilverbedrijven van de wereld. Crescat Capital is een investeringsfirma dat een focus heeft op junior mijnbouwbedrijven.

Wat voor de ogen nog meer liet openen in dit rijtje van investeerders is Ivanhoe Electric. Dit bedrijf is een onderdeel van Ivanhoe Mines, en wie Ivanhoe zegt dan zeggen we in een adem Robert Friedland. Als dan geen belletje gaat rinkelen, en als we het dan toch over mining legends hebben dan mag hij zeker niet ontbreken. Ivanhoe Mines (IVN) is een grote koperproducent met mijnen in Afrika en is een FGS aandeel in ons portfolio. Maar wat zegt dit ons? Een grote jongen kan instappen en dit kan gunstig zijn voor het aandeel. Zij zijn succesvol in hun vak en we kunnen daarom, vooral als ze er geld in steken, waarde hechten aan hun oordeel. Maar met Robert Friedland is het anders. Als hij er geld in steekt, dan komt er vast er zeker een producerende kopermijn. Robert gaat vandaag de dag alleen nog maar voor koper, omdat hij, net als ons, het metaal tot ver in de toekomst ziet schitteren. Dit was voor ons HET TEKEN om ook te investeren.

Welke projecten heeft het bedrijf?

  1. Atlin in Canada (British Columbia). Dit is een goudmijn met mooie hoge concentraties aan goud waar men een Join Venture partner voor zoekt. Een slimme zet om cash naar het bedrijf te trekken denken wij.
  2. Thorn in Canada (British Columbia). Dit is hun belangrijkste en grootste project met koper, goud, zilver en molybdeen. Het is dus een mijn waar potentieel koper gewonnen kan worden met goud, zilver en molybdeen als bijproducten. Verder bevind het zich in een gebied waar veel andere mijnen actief zijn en wat zich de gouden driehoek laat noemen. Aangezien Ivanhoe Mines hier zich al in dit bedrijf genesteld heeft denken wij, als men aantoont, dat hier koper te halen valt, men graag wil diversificeren uit Afrika en een mooie kans ziet in Canada en de Verenigde Staten om een mijn te bouwen. Dit is dus een mijn om scherp in de gaten te houden.
  3. Langis in Canada (Ontario). Dit is zilvermijn met cobalt. Een leuk project met zeer hoge concentraties aan zilver wat ze hopelijk via een SPIN-OUT naar een ander bedrijf brengen.
  4. Hog Heaven in de USA (Montana). Dit is een zilver, goud en kopermijn in Montana. Ivanhoe Mines helpt de mijn te ontwikkelen door het geld voor te schieten en de eerste jaren een flink deel van de productie af te kunnen romen. Wij denken dat dit BBB verder helpt om niet alleen deze mijn te ontwikkelen, maar ook de Thorn mijn. En wij denken dat Ivanhoe graag een vinger in de pap wil bij deze mijn. Maar vlak ook de bedoeling van Hog Heaven niet uit. Ons vermoeden is dat Ivanhoe al weet dat er meer koper te halen valt dan men op dit moment denkt en dat dit best wel eens een kopermijn met bijproduct zilver kan worden i.p.v. andersom. Tijd zal het leren.

Het bedrijf zal veel geld nodig hebben om de Thorn mijn in productie te brengen de komende 10 jaar. Wij denken dat ze al de juiste stappen nu aan het zetten zijn, door een samenwerking met Ivanhoe te hebben afgesloten en er een te zoeken voor hun Atlin mijn. Hierdoor wordt de kans kleiner dat men hun aandelen verdunt met het uitbrengen van meer aandelen.

Door in dit bedrijf te investeren verhogen we ons koperaandeel in de algehele portfolio. We weten niet of dit echt het goede moment hiervoor is, maar we willen aan boord zijn, want we krijgen het gevoel dat er gewoon weinig kansen komen de komende jaren. De koperprijs stabiliseert en tekorten aan koper zijn al zichtbaar. Dus het zou best wel eens kunnen zijn dat het alleen maar stijgt vanaf nu. Dit gezegd hebbende: We kopen BBB en gelijk een ander koper bedrijf op onze watchlist.

Wie nog nooit op de engelse beurs gekocht heeft, schrik niet, delen door honderd helpt in de gedachtevorm. Met andere woorden 425 GBp is 4,25 engelse ponden.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Deze week geen portfolio update. Die doen we volgende week aan het eind van het jaar. Ook zullen we nog een wekelijkse update geven het tweede koper bedrijf wat we gekocht hebben, alvast fijne kerstdagen samen met uw gezin.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.