De grote gele support lijn voor olie.

De grote gele support lijn voor olie.

Plus, de volgende 100% winnaar in onze olie services portfolio

week 26 / jaar 7

Inleiding

Deze week goed nieuws, ondanks dat de overall markt zakt, en dus onze portfolio ook in waarde. Het goede nieuws is, dat we in onze olie services portfolio het volgende FGS aandeel hebben met minimaal 100% winst. Dit maakt het totaal op 2 van de 10 tot nu toe. Leden kunnen onze laatste nieuwsbrief bekijken met alle aandelen beschreven onder het kopje “nieuwsbrieven” op de volgende website: https://investor-assistance-pro.com.

The yellow support line for oil

Sinds 2016 is de olie prijs aan het stijgen. Een kritische lezer zou zeggen maar 2020 dan? Ja klopt, olie kwam lager dan de gele lijn, veel lager. Dit was de Corona dip, waarbij de gehele wereldhandel stilviel. Statisch gezien is dit een eenmalige gebeurtenis en dus halen we hem uit de statistiek. De steunlijn van deze stijging (met een zelf ingetekende gele lijn weergegeven) stijgt langzaam maar zeker.

Wij denken dat het technische beeld niet zal veranderen de komende jaren, en de gele lijn gaat zorgen voor de support die nodig is. Als we de gele lijn extrapoleren naar de komende 10 jaar zou olie op een minimale prijs van $ 140 per vat komen te liggen. Met alle inflatie in de wereld zou dit niet een abnormaal getal zijn. We moeten ons echter realiseren dat we het hier over de bodems van de olie prijzen hebben. De toppen zullen vele malen hoger liggen. Hoeveel hoger? Joost mag het weten. Eigenlijk maakt het ons ook niet zoveel uit. We zullen onze investeringen op de bodem baseren en op de toppen hopelijk met 100% winst voor de helft kunnen uitstappen.

Het technische beeld hebben we gezien. Maar wat over het fundamentele aspect. Wel, dat is nu juist de reden waarom wij denken dat we met een gerust hart de gele lijn 10 jaar door kunnen trekken. De volgende redeneringen kunnen we hiervoor aanvoeren:

 1. We beginnen met de minst leuke. Conflicten in de wereld nemen toe. Dit is niet iets waar we handenwrijvend naar kijken, maar het is een feit en wij denken dat de komende 10 jaar hier geen verandering in komt. Het gevolg hiervan is meer verbruik van olie in oorlogen en minder toekomstig aanbod omdat je nu eenmaal niet op je gemak in een oorlogsgebied naar olie wilt zoeken.
 2. Vraag naar olie zal stijgen de komende 10 jaar. 1 miljard mensen op de wereld zitten nog zonder enige vorm van energie op de wereld, plus de wereldbevolking groeit nog steeds.
 3. Aanbod van olie zal dalen. Door de woke gemeenschap is het niet hip geworden om fossiele brandstoffen te willen winnen en produceren. De politici hebben hun oren laten hangen naar deze regenboog prinsessen en het winnen en produceren van olie aan banden gelegd. De gevolgen ervan zullen desastreus zijn voor onze maatschappij als we niet snel wat doen aan deze waanzin. Energie tekorten laten nu al hun lelijke hoofd zien. En het wordt erger mensen, denken wij. Het zorgt in ieder geval tegen de invoer van minder olie tegen een hogere prijs.

We hebben in het verleden heel vaak over dit onderwerp geschreven, dus we gaan nu niet verder uitweiden. U kunt een hoop nalezen op onze website.

Oil services bedrijven, en weer 1 op meer dan 100% winst:

Wat olie service bedrijven zijn laat zich niet zo moeilijk raden. Er zijn een aantal verschillende bedrijven in deze sector:

 1. Onshore drilling companies (b.v. shale oil)
 2. Onshore service companies (b.v. maintenance bedrijven)
 3. Offshore drilling companies (b.v. boorschepen en eilanden)
 4. Offshore service companies (b.v. sleepboten en bunkerschepen)
 5. Een combinatie van categorie 1 t/m 4
 6. Scheepswerven

Deze keer hadden we 100% op een aandeel van een bedrijf uit de 4de bullet punt hierboven. Lezers zijn inmiddels op de hoogte gesteld via een update.

Nu hebben we een volgend aandeel op het oog van de 6de bullet punt, hopelijk gaat deze ook binnen 1 jaar naar 100%.

Naar de IA-pro website

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update:

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

 1. De inkomen portfolio.
  • Verslavingsgevoelige aandelen: De tabaksaandelen blijven doorsudderen. Het cannabis aandeel lijkt weer iets te gaan bewegen naar de bovenzijde. Overal presteert deze portfolio naar tevredenheid.
  • Metaal mijnbouw aandelen: Het gaat flink op en neer bij de edelmetalen, de laatste week meer neer. 
  • Olie en gas aandelen. We stijgen de laatste dagen weer een beetje. Hopelijk is dit een begin van een trend. 
  • Steenkool aandelen. Stijgen over het algemeen nu zeer kalm door. Prima zo, langzaam en saai, iets wat we heel graag zien.
 2. De speculatieve portfolio:
  • Edelmetalen. Prestatie blijft ondermaats. De interesse is er eenvoudigweg gewoon niet. Is dit een kans? De toekomst zal het zeggen. Wij zijn aan het kijken of er aanpassingen nodig zijn.
  • Uranium. Zakken de laatste tijd ook doordat de uraniumprijs zakte. Voorlopig blijven we zitten waar we zitten. Het begint wel een beetje te piepen en te kraken.
  • Basis metalen. Koper zakt iets weg na de enorme stijging. We hebben niet echt kansen gezien in deze sector.
  • Olie en gas, hier blijven we zeer bullish op en lijken nog steeds wat op te gaan veren na de recente daling. 
  • Crypto Corner: Crypto’s lijken te stabiliseren. We hebben flinke veranderingen in ons portfolio aangebracht, deze zullen we binnenkort publiceren.
 3. De trading portfolio. We hebben onlangs een paar opties aangeschaft in de edelmetaalsector.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.