Dansen we de salsa over een paar jaar met Braziliaanse aandelen?

Dansen we de salsa over een paar jaar met Braziliaanse aandelen?

02 april 2022 / volume 04 / jaar 5

Inleiding

Deze maand hebben we een nieuwsbrief voor u waarin we eerst onze wereldwijde macro-economische blik geven waarom we juist nu meer naar Brazilië kijken. Daarna zullen we kort 2 Braziliaanse aandelen bespreken die wij reeds gekocht hebben. Abonnees van onze nieuwsbrief zijn al op de hoogte hiervan. En of we over een aantal jaar echt de salsa dansen is nog maar te bezien, maar een klein sprongetje in de lucht wordt het wel denken we. We nemen in ieder geval geen dansles en zeker niet bij Nederlands bekendste dansleraar wiens naam we liever niet noemen.

Wat gebeurt er in de wereld denken wij en hoe beïnvloed Brazilië dit.

We gaan zeker niet op de stoel van een econoom zitten. Wij denken namelijk dat economen er vaak naast zitten. We hebben ook niet de arrogantie om te denken om alles te weten. We willen u echter wel onze mening geven hoe wij denken welke kant de handel op gaat in de wereld. Wat wij willen is dat u als lezer, dit kritisch leest, en vooral u eigen mening vormt, en vervolgens u eigen investeringsbeslissingen hieruit destilleert. Onze blik op de wereldeconomie is eigenlijk heel simpel. We komen in de fase van een nieuwe Koude Oorlog. Niet alleen tegen de Rusland, of moeten we al langzaam weer USSR gaan zeggen, maar ook tegen China. Het westen is aan het verliezen en alles wat Rusland en China wil is een eerlijk deel aan de tafel van de wereldhandel. Tot dusver hebben we enige sympathie voor de kant van het oosten. Maar om dit via een oorlog te doen waar een heel land verwoest wordt en duizenden mensen gedood wordt, is natuurlijk niet de manier en uiterst wreed, waar we dan ook de conclusie kunnen trekken, dat wij in ieder geval blij zijn dat we in het westen wonen. Verder gaan we het konijnenhol niet verder in en laten ons niet meeslepen in een politiek discussiestuk. Waar wij het over willen hebben is de honger naar grondstoffen. Nu Rusland niet langer als een land wordt gezien waar handel mee te drijven is moet het westen een groot deel van zijn grondstoffen elders vandaan halen. Maar welke opties zijn er. Domme westerse politici hebben jarenlang, onder het mom van klimaat, een kwaad daglicht op de industrie gelegd, de publieke opinie heeft hierin ook meegeholpen. Waarom noemen wij dit dom? Omdat men eerst meer olie en gas nodig heeft om ten eerste onafhankelijk te worden van Rusland. Politici zien dit nu in en roepen opeens dat we dan maar gas moeten boren in de Noordzee. Realiseert dit soort lui zich dat dit minimaal 5 jaar duurt eer men aan produceren kan denken, en nu waarschijnlijk nog langer aangezien het Nederlandse klimaat deze bedrijven in een haast criminele hoek geduwd heeft waardoor men niet staat te springen om investeringen te doen. Heeft men enig idee wat een bedrijf nodig heeft om te investeren? ZEKERHEID, heren en dames politici en niet het ene jaar deze mening en het andere jaar een compleet andere mening hoe de politieke wind dan op dat moment waait. Wij zien dit dan ook somber in, vooral voor Europa, met haar roze wolk en woke ideologie. Houd a.u.b. op met WOKE zijn en steek de handen uit de mouwen. Echt dit kan ook door gewoon goed door op het milieu en klimaat te letten, maar we hebben olie en gas en vooral metalen nodig om de energietransitie in te zetten, anders gaat het niet. Dit moet nu wel eens onderhand duidelijk worden.

Hoe komt dit dan wel goed? Door naar bevriende landen te kijken waar men wel een traditie heeft van grondstoffen uit de bodem te halen. Dit zijn voor ons Canada, Noord-Amerika, Australië, Zuid-Amerika en Canada. Afrikaanse landen worden veelal gekoloniseerd door China en het westen heeft de slag al verloren, als men nu niet snel ingrijpt. Niet dat we Afrika opnieuw moeten koloniseren, om toch een beetje woke te zijn, dit is een witte manier van denken. Nee, we moeten deze landen nu eens echt gaan helpen, niet op de Chinese manier, maar door de te investeren in deze landen en hen echt te helpen hun land op te bouwen en door lokale mensen op te leiden om deze bedrijven te leiden plus in deze bedrijven te werken. In Noord-Amerika en Canada doet men reeds al veel qua mijnen en botst men tegen mensen aan die, net als in Europa denken dat stroom alleen uit het stopcontact komt waarbij geen grondstoffen voor nodig zijn. Je hebt immers toch windmolens en zonnepanelen? Daar zijn dan toch geen grondstoffen nodig? Denkt dat soort mensen nooit eens verder na? Misschien zijn windmolens van grondstoffen gebouwd net als de dierbare zonnecellen op uw dak? Misschien zijn grondstoffen nodig om de molens en zonnepanelen om hun plek te zetten? Zijn wij dan tegen dit soort energiebronnen? Nee absoluut niet, we zijn juist voor, maar we hebben eerst meer olie, gas en metalen nodig om de energietransitie in te zetten, niet minder. Dat soort woke gelul zijn wij echt zat (sorry voor het taalgebruik).

Zuid-Amerika heeft het probleem dat veel landen, zoals Chili en Peru, een linkse regering krijgen waar men de grondstoffenbedrijven meer gaan belasten. Dit zal investeringen eerder doen laten opdrogen dan dat het voor een nieuwe impuls zal zorgen. Australië is een interessante, maar hier zijn we al redelijk in geïnvesteerd, en daarom gaat het artikel vandaag over een ander land. Ons oog is gevallen op Brazilië. Brazilië is een grondstof rijk land met een relatief jonge bevolking. Nu de grondstoffen uit Rusland niet meer welkom zijn moet Europa en de Verenigde Staten alternatieven zoeken. Dhr. Biden verzocht de Saoedi’s om meer olie op te pompen. Het antwoordt was nee en zij lijken ook voetje te vrijen met China. Toen probeerde de heer Biden het in Venezuela. Zou hij vergeten zijn dat ook hier een meedogenloze dictator de scepter zwaait. Of zou hij dit vergeten zijn. Volgens ons is ook hier niet echt een positief antwoordt tot stand gekomen, maar we kunnen het mis hebben. De reden waarom we dit vertellen is dat dit laat zien dat de westerse wereld zich opnieuw aan het indelen is en plotseling realiseert hoe afhankelijk men is van Rusland. Daarom zullen ze naar ons idee bij een land uitkomen wat alle checkboxen af kan kruisen en dat is Brazilië. Aangezien Brazilië het de laatste 5 jaar best moeilijk heeft gehad denken we dat deze politieke situatie het land een flinke rugwind zal geven die minimaal een decennia zal waaien en de aandelen van bedrijven uit het land tot grote hoogten doen laten stijgen door al het kapitaal dat nu als investering in het land zal worden gebracht vanuit het westen.

Wat voor aandelen hebben wij gekocht in Brazilië?

  • Vale S.A. (VALE). Dit is een monster van een bedrijf en gelijk met BHP en Rio Tinto, misschien een slagje kleiner maar toch. Wat wij aantrekkelijk vinden aan dit bedrijf is dat het ‘s werelds grootste nikkel producent is. Nu nikkel uit rusland wegvalt of dreigt weg te vallen zal de westerse wereld liever meer zekerheid willen en in een politiek vriendelijk land haar nikkel kopen. Ook is het ‘s werelds grootste producent van ijzer, ook niet onbelangrijk voor de westerse economie. In Mangaan is men de op 4 na grootste. Laat nu Oekraïne de grootste producent zijn. En laten de Russen nu net in dit gebied actief zijn. Toeval denkt u? In mindere mate produceert het bedrijf ook koper. Maar het westen zal iedere gram van het bedrijf nodig hebben in de toekomst als men een serieuze start van de energietransitie zal maken. Genoeg redenen om nu in dit bedrijf te stappen. Wij hopen eigenlijk dat we een dip op de aandelenmarkt krijgen zodat we een 2de keer, nog goedkopere aandelen, kunnen kopen. Omdat VALE de grootste nikkelproducent ter wereld is, hebben we dit aandeel in de Battery-Metals portfolio ondergebracht. Ooooh, … bijna vergeten te vertellen, het bedrijf betaald ook nog een aantrekkelijk dividend uit. Nog een reden om enthousiast te worden.
  • Cabral Gold Inc. (CBR). Tja, onze focus ligt toch op edelmetalen en uranium. Dus wij willen ook graag een edelmetaal fonds uit Brazilië in ons portfolio. Waarom? Om wat diversificatie te verkrijgen op de wereldkaart, zie onze hier nieuwsbrief van vorige maand. Nu is Cabral niet zomaar een exploratie verhaal. We hebben het hier echt over een potentieel monster van een mijn. Alles bij elkaar is men aan het bouwen richting een multi miljoen ounce mijndistrict wat makkelijk en goedkoop te mijnen is. We raden u aan om zelf even op de site te snuffelen zodat u een idee krijgt wat men hier in handen heeft. Wij vinden het in ieder geval een mooie aanvulling voor onze portfolio buiten de Verenigde staten, Canada, Finland, Mexico en Australië om.

Abonnee participatie op onze site:

Sommige van onze lezers reageren wel eens op onze nieuwsbrieven. Wij vinden dit leuk als het constructieve feedback is althans, de rest negeren we gewoon. Sommige lezers komen ook naar ons toe met tips, en dit vinden we nog leuker. Bent u zo iemand en u wilt u tips met een korte motivatie delen met een groter publiek, dan kan dit via onze site. Wij plaatsen dan uw bericht, nadat wij het gelezen hebben op onze site en zullen alle lezers hiervan op de hoogte brengen. Ook kunnen we u een aparte pagina aanbieden waar al uw artikelen bewaard worden. Wij kunnen u zelfs aanbieden om een eigen portfolio bij te houden met een maandelijkse update in excel als u dit wilt. U zult echter zelf alles moeten aanbieden op ons mailadres en we staan natuurlijk niet in voor wat u inhoudelijk schrijft. Mocht u hier interesse in hebben, mailt u ons dan op: info@beleggershulp.nl

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

De gehele markt houdt zich op de vlakte en stijgt en daalt af en toe wat. Weinig spannends. De algehele aandelenmarkt is grotendeels teruggekomen, dat gaf ons de gelegenheid om weer een paar aandelen short te gaan. Misschien dat we meer short gaan, maar hier denken we nog even rustig over na.

Motto blijft: Kijk goed naar mogelijkheden om te investeren in goud, zilver en uranium en investeer met geduld!!!

PDF Loading...

Big/ Mid Tier Precious Metals Miners, Physical Metals & Royalty’s (10-15 open posities)l Miners

  • Sandstorm Gold Ltd (SAND): Een royalty bedrijf dat zich langzaam met haar 200 royalty’s met de grote bedrijven kan meten. Het bedrijf blijft achter door zorgen met de Hot Maden stream. Wij denken dat dit overtrokken is en de koers van dit aandeel nog heel wat stijging gaat laat zien. Deze royalty is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 43% winst.
  • Wheathon Precious Metals (WPM): De grootste zilver royalty, alhoewel het misschien wel meer goud royalties heeft. Dit aandeel is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 29% winst.
  • VOX royalty corp (VOX): Een klein Australisch royalty bedrijf met 45 royalty’s en streams in Australië, Zuid-Amerika en een paar in Afrika. Dit Australisch bedrijf is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 58% winst.
  • Silvercrest Metals Corp (SILV): Een zilvermijn in wording in Mexico. Dit bedrijf heeft mijnen die bijna in productie komen en high grade zijn. Dit Canadees bedrijf is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 18% winst.
  • Sprott Physical Silver Trust (PSLV): Het fysieke zilver fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek zilver thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr. Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek zilver is helaas niet zo makkelijk, maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben, maar wel het risico van zilver dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een HOLD en staat nu op een winst van 5%.
  • Sprott Physical Platina and Palladium Trust (SPPP): Het fysieke platina en palladium fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek platina thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek platina & palladium r is helaas niet zo makkelijk, maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben, maar wel het risico van platina & palladium dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een BUY en staat nu op een verlies van 6%.
  • Empress Royalty Corp. (EMPR): Een Canadees royalty bedrijf dat nog niet zo lang op de markt opereert en haar portfolio met streams en royalty’s uit aan het breiden is door goede partners in alle windstreken van de wereld. Deze royalty is een BUY in ons portfolio en staat nu op 7% verlies.
  • Gold Royalty Corp. (GROY): Een gloednieuw Amerikaans royalty bedrijf dat al 18 royalty’s in haar portfolio heeft in Noord en Zuid-Amerika. Dit is echter veranderd, aangezien een fusie met ELY royalties tot stand gekomen is, vandaar dat de winst nu hoog staat aangezien de winst van dit FGS aandeel erbij opgeteld is. Deze royalty is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 33% winst.
  • Metalla Royalty and Steaming Ltd (MTA): Een snel groeiend Canadees Royalty bedrijf dat nog niet heel lang in de markt opereert, maar flink aan de weg timmert. Het bijzondere aan dit bedrijf is dat het royalties van de grootste goud en zilverbedrijven in haar portfolio heeft en dat zijn er nu 69. Deze royalty is een BUY en staat nu op een verlies van meer dan 6%.
  • Endeavour Silver Corp (EXK). Een Canadees bedrijf met een notering op de Amerikaanse beurs. Alle mijnen die in productie en in ontwikkeling zijn bevinden zich in Mexico en het bedrijf mag gezien worden als middelgrote producent en als een puur zilver mijnbouwbedrijf. Dit houdt in dat ze iets onder de 60% zilver produceren als je naar de gehele productie bekijkt. Dit bedrijf is een BUY en we staan op 3% verlies.
  • Sailfish Royalties (FISH): Een bedrijf van de Virgin Islands dat op de Canadese beurs opereert. Een beetje een outsider en een meer speculatief bedrijf dan de andere royalty’s die we hebben. Het heeft 5 royalty’s, waarvan 2 producerende en dus cashflow genereren in Mexico en Nicaragua, 2 exploratie royalty’s in VS en Mexico en 1 ontwikkeling asset in de VS. Deze royalty is een HOLD en staat nu op een winst van 29%.
  • Sibayne Stilwater Ltd (SBSW): Een Zuid-Afrikaans bedrijf met mijnen in hetzelfde land en in Amerika. Het is een grote producent in platina en palladium, maar ook goud en basismetalen op kleinere schaal. Dit bedrijf is een HOLD en we staan op een winst van 32%
  • First Majestic Silver (AG): Een grote zilverproducent met mijnen in Mexico en een goudmijn in Amerika. In dit bedrijf hebben we reeds FGS-aandelen en is een van onze favoriete edelmetaal bedrijven. Dit aandeel verkopen we weer met een kleine winst, het doel is om meer FGS-aandelen te behalen.

Golden eggs Basket (15-20 open posities) mijnen.

We gaan verder niet uitgebreid in op al deze posities, maar dit zijn allemaal zeer speculatieve aandelen. We behandelen ze in 1 mandje met totale waarde van 2 × een laag risicoaandeel. Dit houdt in een totale waarde van ongeveer 2000 euro, per aandeel dus ongeveer 200 euro. Laatst hebben we de beslissing genomen om sommige aandelen qua positie te verdubbelen om de inkoopprijs te drukken, we zullen deze zo snel mogelijk weer voor de helft verkopen als ze op een kleine winst staan. Kijk hierbij niet raar op als dit mandje 1000 euro waard is of 4000 euro over een jaar. Als u niet de emotie de baas kunt zijn adviseren we niet in deze aandelen te beleggen. Als we hoger dan 100% winst hebben met 1 van de aandelen, verkopen we de helft en verhuizen we het aandeel naar de FGS-portfolio. Op de vrijgekomen plaats wordt opgevuld door een andere aanbeveling.

  1. Tudor Gold Corp (TUD)
  2. Silver Elephant Mining (ELEF) >> LOSS -42% <<
  3. Dolly Varden (DV) >> LOSS -30% <<
  4. Karora Resources Inc (KRR) >> FGS-aandeel <<
  5. GR Silver Mining ltd (GRSL) >> LOSS -46% <<
  6. Defiance Silver (DEF) >> FGS aandeel <<
  7. Silver Viper Minerals (VIPR)
  8. Granada Gold Mines Inc (GGM) >> LOSS -36% <<
  9. Idaho Champion Gold Mines Canada (ITKO) >> LOSS -34% <<
  10. Contact Gold (C) >> LOSS -51% <<
  11. KORE mining Ltd (KORE)
  12. Fortune Bay Corp (FOR)
  13. Brixton Metals Corp (BBB) >> LOSS -48% <<
  14. Aftermath Silver Corp (AAG) >> LOSS -52% <<
  15. Reyna Silver Corp (RSLV)
  16. Vizsla Resources Corp (VZLA) >> FGS aandeel << + Vizsla Copper corp (VCU) >> SPIN-OUT <<
  17. Plato Gold Corp (PGC) >> LOSS -66% <<
  18. Ascot Resources (AOT)
  19. Bear Creek Mining (BCM) >> LOSS -49% <<
  20. Silver One Resources (SVE)
  21. First Mining Gold (FF) + Treasury Metals (TML) >> SPIN-OUT <<
  22. NuLegacy Gold (NUG)
  23. Novo Resources Corp (NVO)
  24. Firefox Gold (FFOX)
  25. Blackrock Silver (BRC)
  26. Lion One Metals (LIO)
  27. Kuya Silver Corp (KUYA)
  28. Eskay Mining (ESK)
  29. Cabral Gold (CBR)

Boring Dividend Income (10-15 open positions)

  1. Gamco Global Gold , Natural resources & Income Trust (GGN): Een fonds met energie gerelateerde aandelen en edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We denken halverwege volgend jaar weer zo ver is als de energiesector tot rust gekomen is en goud en zilver blijven doorstijgen. We staan op zo’n 95% winst en voorlopig is dit aandeel een HOLD.
  2. Gamco Natural resources Gold & Income Trust (GNT): Een fonds met hoofdzakelijk edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We staan op bijna 33% winst en dit aandeel is dus een HOLD.
  3. Altria Group Inc (MO): Een aandeel van een aantal sigarettenmerken met o.a. het zeer bekende merk Marlboro. Maar dit is niet de reden waarom we dit aandeel kopen. De reden is dat het ook andere beleggingen heeft zoals een groot aandelen % in AbInbev en een groot aandeel in het grootste cannabis bedrijf van Canada. Een andere reden om te kopen is het torenhoge dividend dat uitbetaald wordt. Dit aandeel is een HOLD met een huidige winst van bijna 67%
  4. Reaves Utility Income Fund (UTG): Een fonds met aandelen van utility bedrijven en telecombedrijven. Het mooie is dat dit fonds aandelen uitkiest die het groene pad op gaan waardoor het in de toekomst ook groei heeft. Het betaald maandelijks dividend uit. We staan op dit moment op een winst van 23% en dit aandeel is een HOLD.
  5. Royal Dutch Shell (RDSA): Nederlands/Engelse olie/gas gigant dat op het punt staat een transitie te maken van een oliegigant naar een meer algemene energieproducent dat haar CO2 activiteiten sterk zal gaan reduceren. Dit aandeel is een HOLD en staat op een winst van 58%.
  6. Icahn Enterprises LP (IEP): Amerikaans goeroe fonds met aandelen in energie (LNG en olie) en andere amerikaanse aandelen. Dit aandeel is een BUY en staat op een winst van 2%.

Uranium Nucleair Bullets (10-15 open posities), max. 15 open posities, op dit moment hebben we 9 open posities.

  1. Encore Energy Corp (EU). Een Canadees bedrijf met mijnen in de VS. Het interessante van dit bedrijf is dat het erg veel land in bezit heeft, dus voor de toekomst kunnen hier nog weleens aangename verrassingen uit komen. We noteren een winst op dit aandeel van 52% en dit maakt dit aandeel op dit moment een HOLD.
  2. UEX Corporation (UEX): Een Canadees bedrijf met mijnen in ontwikkeling in Canada. We noteren een winst op dit aandeel van 12% en dit aandeel is een BUY.
  3. Fission Uranium Corp (FCU): Een Canadees bedrijf met een mijn in ontwikkeling in Canada in het beroemde Athabasca Basin. Het is een ondiepe mijn met aantoonbaar meer dan 100 miljoen pond uranium. We noteren een winst op dit aandeel van 18% en dit aandeel is een HOLD
  4. Virginia Energy Resources (VUI): Een Canadees bedrijf met een mijn in ontwikkeling in de VS. Men mikt op een productie van 2 miljoen pond uranium per jaar voor 35 jaar productie en daarmee is het een van de grootste velden in Amerika. We noteren een winst op dit aandeel van 64% en dit aandeel is een HOLD.
  5. Deep Yellow Ltd (DYL): Een Australisch bedrijf met 3 mijnen in Namibië, 2 hiervan zijn niet volledig in bezit van het bedrijf maar men heeft wel het grootste belang. Totaal heeft het een potentieel van 160 miljoen pond uranium in de grond. We noteren een winst op dit aandeel van 16% en dit aandeel is een HOLD.
  6. Consolidated Uranium (CUR): Een jong Canadees uranium bedrijf dat in begin 2020 is opgericht. Het heeft projecten in de Verenigde Staten, Canada, Argentinië en Australië. Verder hebben ze een samenwerking met UUUU. Het aandeel staat op een verlies van 5% en is een HOLD
  7. Labrador Uranium (LUR): Een zeer jong Canadees uranium bedrijf ontstaan uit een SPIN-OFF van CUR. Dit bedrijf heeft alleen een mijn in Canada. Het aandeel staat op een winst van 25% en is een HOLD.
  8. Mega Uranium Ltd (MGA): Een Canadees bedrijf met projecten in Australië en investeringen en royalty’s in de volgende bedrijven: CUR, URC en NXE. We noteren een winst van 9% en dit aandeel is een HOLD.
  9. Western Uranium and Vanadium (WSTRF): Een Canadees bedrijf met mijnen in de Verenigde Staten. De focus van het bedrijf ligt op een 2-tal grondstoffen, namelijk Uranium en Vanadium. We noteren een verlies/winst van 0% op het aandeel en dat maakt het een BUY.
  10. Goviex Uranium Ltd. (GXU): Een Canadese exploratie en ontwikkelingsbedrijf met mijnen in 3 Afrikaanse landen, namelijk Niger, Mali en Zambia. Iets meer politiek risico, maar bv. Niger heeft altijd een zeer gunstig klimaat gehad voor mijnbouw. We noteren een winst van 17% en dit maakt het aandeel een HOLD.
  11. Laramide Resources Ltd. (LAM): Een Canadees bedrijf met uranium mijnen in ontwikkeling in de VS en in Australie. We noteren een winst van 7% en dat maakt dit bedrijf een HOLD.
  12. Een mandje van bedrijven waar we reeds FGS-aandelen van hebben en hiermee hebben we een doel om via deze investeringen meer FGS-aandelen te bemachtigen, de aandelen in dit uranium mandje zijn: URC en UUUU.

Battery Metals (5-10 positions)

  1. Nova Royalties Corp (NOVR): Onze favoriete bedrijfsvorm, de royalty, en dit in de nikkelsector. Mooier kan het haast niet, nog maar net in ons portfolio en nu al op een winst van 18%. Dit aandeel is een HOLD.
  2. Electric Royalties Inc (ELEC): Is een royalty bedrijf in de belangrijkste minder bekende batterij metalen zoals Kobalt. Dit is een Canadees bedrijf en heeft een winst van 12% in ons portfolio. Dit aandeel in een HOLD.
  3. Brixton Metals Corp. (BBB): Een Canadees bedrijf dat koper-, goud-, zilver-, en kobalt mijnen ontwikkeld in de VS en in Canada. We noteren een winst van 3% op dit aandeel en dat maakt dit aandeel een HOLD.
  4. Atalaya Mining (ATYM): Een Spaanse koper producent met mijnen in Noord- en in Zuid-Spanje. Het interressante van dit bedrijf is dat het dividend uit betaald. We noteren 2% winst op dit aandeel en dat maakt dit bedrijf een HOLD.
  5. Trilogy Metals (TMQ): Is een Canadese exploratie en ontwikkelingsbedrijf van koper-, zink, lood en goudmijnen in Alaska. Het mooie van dit bedrijf is dat het reeds een samenwerkingsverband met South 32, is grote producent in basismetaal. We noteren 18% verlies op dit aandeel en dat maakt dit bedrijf een BUY.

Opties & Warrants (openstaande)

  • TML: 33 warrants gekregen bij een SPIN OUT van FF, de warrants zijn een HOLD
  • LEV: 100 calls 06may2026 (11,5), we noteren een verlies van 40%, de warrant is een BUY
  • NVVE: 100 calls 06may2026 (11,5), we noteren een verlies van 53%, de warrant is een BUY

The crypto box, max 10 open crypto posities:

We stappen in onbekende crypto’s met 100 euro per positie waardoor we een teen in deze markt zetten en hopen op hoge winsten. De bedoeling is dit uit te gaan breiden en zo onze kennis op dit gebied te vergroten. Houd er absoluut rekening mee dat we geen experts zijn op dit gebied, maar gaat u mee op deze reis? Maximaal risico is 1000 euro, dit moet u bereid zijn te verliezen.

  1. The Graph (GRT) >> FGS-aandeel binnen 1 dag!!!!!!!<<
  2. Chainlink (LINK) >> FGS-aandeel <<
  3. Stellar Lumens (XLM) >> FGS-aandeel <<
  4. Algorand (ALGO) >> FGS-aandeel <<
  5. XRP (XRP) >> SELL<<
  6. Cosmos (ATOM) >> FGS-aandeel <<
  7. Litecoin (LTC) >> FGS-aandeel <<
  8. Compound (COMP) >> FGS-aandeel <<
  9. Dash (DASH) >> FGS-aandeel <<
  10. Filecoin (FIL) >> FGS-aandeel <<
  11. Band protocol (BAND)
  12. Tezos (XTZ) >> FGS-aandeel <<
  13. Numeraire (NMR) >> FS-aandeel <<
  14. Uniswap (UNI)
  15. Sushiswap (SUSHI) >> SOLD with a LOSS <<
  16. Bitcoin Cash (BCH) >> FGS-aandeel <<
  17. Eos (EOS) >> FS-aandeel <<
  18. Cardano (ADA) >> FGS-aandeel <<
  19. Decentraland (MANA) >> FGS-aandeel <<
  20. Ampleforth (FORTH) >> SOLD with a LOSS <<
  21. 1Inch (1INCH) >> SOLD with a LOSS <<
  22. Internet Computer (ICP) >> SOLD with a LOSS <<
  23. Solana (SOL)
  24. Maker (MKR)
  25. Amp (AMP)
  26. Polygon (MATIC)
  27. Quand (QND)
  28. NuCypher (NU)
  29. Loopring (LRC)
  30. Chilliz (CHZ)
  31. Polkadot (DOT)
  32. Crypto.com (CRO)
  33. Polygon (MATIC)

FGS (FREE GROWTH STOCKS)

We hebben nu 46 Free Growth Stocks in onze portfolio, waarvan 40 posities nog open. Zoals u weet zijn dit allemaal aandelen waar we 100% winst op hebben gehaald en we dus gratis aandelen hebben verworven die we houden voor een hoger beleggingsresultaat te verkrijgen. We gaan niet op alle aandelen verder in, u kunt het op onze site allemaal teruglezen.

6B- performance

PDF Loading...

Highscore list of stocks sold

PDF Loading...

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.