Beleg groen en plant een hefboom!

Beleg groen en plant een hefboom!

week 45 / jaar 4

Inleiding

In de nieuwsbrief van deze maand hebben we u al kennis laten maken met het begrip warrants. U kunt deze hier nalezen. In deze wekelijkse update nemen we u mee hoe deze warrants op dit moment renderen en geven we een nieuwe warrant tip.

Waarom warrants en geen gewone aandelen?

Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Het is een kwestie van hoe je in de markt gepositioneerd wilt zijn en hoe de rest van je portfolio eruit ziet. Wij zien meer potentie in de uranium-, crypto-, en edelmetalen sector op dit moment. We hebben in deze markten het merendeel van het vermogen belegd en verwachten dus de komende 2 tot 5 jaar het meeste rendement in deze sectoren. De groene beleggingen zijn veel moeilijker te bepalen welk bedrijf een succes wordt en welke bedrijf niet, tenminste voor ons. Daarom willen we hierin meer speculeren door een hefboom, en in dit geval dus een warrant, te kopen.

Wat is het resultaat tot nu toe bij beleggershulp met warrants?

Het is nu 2 weken geleden dat we de nieuwsbrief verstuur hebben met 2 aanbevelingen om warrants te kopen van bedrijven die onze wereld groener trachten te maken. De resultaten ziet u hieronder in de tabel.

Put/Call/WarrantTickerBuy dateSharesexch. rate buyBuy priceEuro spentPrice nowexch. Rate nowEuro nowReturn%
warrant:15sep2025 11,5  callEVGOW29-10-2021501,15652,42 €   104,633761,1453 €  328,29214%
warrant:06may2026 11,5  callLEVW29-10-20211001,15654,80 €   415,054251,1453 €  371,07-13%

Op EvGo hebben we al 100% winst genomen en dus de helft van de warrants verkocht. En dit laat tevens de kracht van warrants zien. We investeren een relatief klein bedrag, van 200 tot max. 500 euro en hopen op een veelvoud aan winst. Warrants zijn het ideale instrument hiervoor. Als je hetzelfde aantal aandelen van hetzelfde bedrijf wilt hebben moet je een veelvoud van deze 200-500 euro beleggen met als resultaat kleinere en langzamere winsten. Als een aandeel 10% wint op een dag, vliegt een warrant namelijk met 30-50% omhoog. Zo krachtig zijn deze instrumenten.

Echter een waarschuwing is hier wel op zijn plek. De hefboom werkt ook naar beneden. Koop dus altijd warrants die ver in de toekomst staan met een strike prijs die ver “out of the money” is. Beschouw de inzet al als verloren wij de koop van een warrant, en koop altijd een call warrant in dit geval. Is deze manier van beleggen niets voor u, doe het dan niet. Twijfelt u, koop dan eens een kleinere hoeveelheid warrants, zeg voor een totaal bedrag van 20-50 euro. Een ding moet u nog weten over warrants. Als je 100 warrants koopt dan koop je meestal een hefboom op 100 aandelen van een bedrijf. Maar het kan anders ingericht zijn, bijvoorbeeld de ratio kan ook 1:2 zijn waarbij je bij 100 warrants dus op 50 aandelen van het bedrijf belegt. Plaats altijd een limiet order, betaal dus nooit teveel.

Tip: een nieuwe groene hefboom voor u:

Koop 100 call warrants NVVE maart 19 2026 11,5 met een prijs van < $ 3,50

Wij hebben deze call voor $ 2,90 te pakken gekregen en hebben dus een totale investering van $ 290 gemaakt in dit bedrijf. Bij deze warrant staan 100 warrants gelijk aan 50 aandelen van het bedrijf.

Dit bedrijf (NUVVE) heeft een laadsysteem, anders dan bij EvGo wat een snel laad technologie is, dat eigenaren van elektrische auto het mogelijk maakt om hun auto als batterij te gebruiken. Je kan dus met stroom je autoaccu opladen, maar je kan met je accu ook bijvoorbeeld de stroom terugvoeren naar je huis op de vaatwasser hier op te laten draaien. Wilt u meer informatie over dit bedrijf hebben dan raden we u aan deze te lezen op hun website met behulp dan de link hier.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 179% winst. Big Miners & Royalties 5% winst. Golden Egg Basket: 15% verlies. Boring dividend 31% winst. Crypto box: 1048% winst. Nucleair bullets: 298% winst. Battery metals: 79% winst

We beginnen met de edelmetalen. We hebben even getwijfeld om onze wekelijkse update hieraan te besteden. Dit omdat er belangrijke ontwikkelingen in goud en zilver aan de hand zijn de laatste week. We hebben uiteindelijk toch gekozen om de groene hefboom in het zonnetje te zetten, misschien dat we volgende week het thema van de edelmetalen onder de loep nemen. Er is namelijk een hoop gebeurd de laatste week. Goud is behoorlijk gestegen en boven de weerstand van $ 1837 uitgekomen en staat nu zelfs op $ 1864. Het is belangrijk dat de steun nu boven de $ 1837 gezocht wordt, maar er bestaat nog steeds een kans dat we terugzakken helemaal naar $ 1675, dus houd hier rekening mee. Dit is dan ook een reden dat we voorzichtig zijn in de sector. Boven de $ 1920 gaat het zonnetje eindelijk schijnen in de sector. Deze stijgen heeft ervoor gezorgd dat onze Big miners portfolio eindelijk in de plus terecht gekomen is, alleen het mandje met gouden eieren staat nog op verlies.

Crypto’s blijven een beetje hangen. We hebben er een aantal gekocht de laatste weken en hopen dat bitcoin de stijging doorzet, wij denken van wel en het volgende station is $ 98.000.

Uranium is ook een beetje halen en brengen. Maar we mogen niet klagen. Waarschijnlijk gaan we onze strategie hier iets wijzigen, maar dit zullen we met u op tijd delen.

Motto blijft: Koop langzaam op de dips bij en geniet vervolgens van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.