Een toekomstige uraniumproducent met een zeer diverse portfolio aan projecten.

Een toekomstige uraniumproducent met een zeer diverse portfolio aan projecten.

week 2 / jaar 5

Inleiding

Deze week gaan we dieper in op een van onze portfolio aandelen in de sector uranium. Het is een van de meest gediversificeerde aandelen die je kan vinden in deze sector. Het heeft een aantal samenwerkingsverbanden en projecten (mijnen) in verschillende stadia van exploratie tot ontwikkeling naar productie. Ook heeft het kobalt in haar portfolio wat het interessant maakt als mogelijke Battery Metals producent. Het bedrijf is nu laag geprijsd ten opzichte van vergelijkbare bedrijven in dezelfde regio. Onlangs hebben we nog aandelen bijgekocht van dit bedrijf om de inkoopprijs van het aandeel te verlagen. We hebben het hier over UEX corp (UEX).

Een toekomstige uraniumproducent, UEX corp (UEX)

UEX is een Canadees uranium- en kobaltexploratie en ontwikkelingsbedrijf dat betrokken is bij een uitzonderlijke portefeuille van uraniumprojecten. De projectenportfolio in directe eigendom van UEX bevindt zich in de oostelijke, westelijke en noordelijke perimeters van het Athabasca regio, ‘s werelds rijkste uranium regio die in 2020 goed was voor ongeveer 8,1% van de wereldwijde primaire uraniumproductie.

Naast het bevorderen van zijn uranium ontwikkelingsprojecten via zijn eigendomsbelang in JCU, bevordert UEX momenteel verschillende andere uraniumafzettingen in het Athabasca bekken, waaronder de Paul Bay-, Ken Pen- en Ōrora afzettingen bij het Christie Lake Project, de Kianna, Anne, Colette en 58 miljard deposito’s bij het Shea Creek Project dat momenteel voor 49,1% in handen is, de Horseshoe and Raven-deposito’s in het Horseshoe-Raven project dat voor 100% in handen is en de West Bear Uranium afzetting bij het West Bear Project dat 100% in handen is. UEX is ook 50:50 mede-eigenaar van JCU (Canada) Exploration Company, Limited met Denison Mines Corp.

JCU’s portfolio van projecten omvat belangen in enkele van Canada’s belangrijkste toekomstige uranium ontwikkelingsprojecten, met name een belang van 30% in Cameco’s Millennium Project, een 10% belang in het Wheeler River Project van Denison en een belang van 33% in het Kiggavik Project van Orano Canada, gelegen in het Thelon Basin in Nunavut, evenals minderheidsbelangen in negen andere uraniumprojecten aan de basis in het Athabasca Basin.

UEX leidt ook de ontdekking van kobalt in Canada, met drie kobalt & nikkel exploratieprojecten in het Athabasca bekken in het noorden van Saskatchewan, waaronder de enige primaire kobalt afzetting in Canada. Het West Bear Project, dat 100% eigendom is, herbergt de West Bear kobalt & nikkel afzetting, de nieuw ontdekte Michael Lakekobalt & nikkel afzetting en de West Bear Uranium afzetting. UEX bezit ook 100% van twee kobalt exploratieprojecten in een vroeg stadium, de Axis Lake en Key West Projects

Samengevat kunnen we zeggen dat het bedrijf 5 mijnen in ontwikkeling zijn naar producerende mijnen, 3 mijnen waarvan men de hoeveelheid uranium in de grond aan het bewijzen is, 4 mijnen die in de exploratie fase zijn, en 18 projecten waarvan men ontdekkingen in het veld aan het maken is. Met een extraatje door kobalt als kers op de taart, maakt dit een van de meest gediversificeerde uraniumbedrijven in de wereld. Het samenwerkingsverband met JCU wordt gemanaged door UEC.

Een vergelijking met andere bedrijven

Naar ons idee wordt dit bedrijf onder gewaardeerd. Als men naar de markt kapitalisatie per pond uranium kijkt en het vergelijkt met andere bedrijven in de ontwikkelingsfase uit dezelfde regio, dan is het bedrijf zeer goedkoop. Dit getal is bijvoorbeeld bij NXE $ 7,80, bij DNN $ 7,42 en bij FCU $ 4,08. Dit terwijl UEC een veel lager cijfer heeft, namelijk $ 1,26. Zelfs als men naar globale bedrijven kijkt met een gelijke status zoals GLO en EU, welke zo rond de $ 3,50 koersen, is UEC goedkoop. Alleen globale bedrijven met een iets hoger politiek risico profiel zoals GXU, scoren lager maar niet veel lager. Alleen AEC, een bedrijf dat in de VS mijnen heeft en we ook in ons portfolio hebben, heeft een vergelijkbaar getal namelijk $ 1,30. Dit komt dat het een van de weinig bedrijven is die de ISR toepast op het continent, dit is een goedkopere productie methode.

Geen 1 enkel ander bedrijf in de uraniumsector heeft een zo’n grote vinger in de pap in de ontwikkeling van mijnen in Canada, maar liefst 6 van de 10 mijnen in ontwikkeling heeft een belang van UEC. De onderstaande afbeelding geeft een mooie indruk.

Het bedrijf is nu bezig met een boorprogramma waar de resultaten in Q1/Q2 2022 te verwachten zijn en is bezig met het verder ontwikkelen om een speler in kobalt te worden. Dit metaal wordt, zoals u weet, veel in batterijen gebruikt. Dit maakt dit bedrijf een waardig aandeel in ons portfolio. Waarderingen voor dit bedrijf die afgegeven worden zijn zo’n 3x de prijs van nu, wij denken dat het zeker mogelijk is. Maar laat het eerst maar eens 100% winst maken en ons het volgende FGS-aandeel bezorgen.

Rond de huidige koers is UEX dus een koopje, wij verwachten in 2022 een winst van minimaal 100-150%, dus nu kopen en wachten op winst is een strategie die wij aangenomen hebben. Onlangs hebben we dit aandeel bijgekocht en we staan op een verlies van 6%. We zullen de helft van de aandelen weer verkopen als we op een kleine winst staan. De rest laten we staan voor een langere termijn.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Het houdt nog niet over. Dan weer een paar plus dagen en dan weer een aantal dagen in de min. Dit geeft ons wel de gelegenheid om goedkoop aandelen aan te schaffen. Goud houdt zich opvallend goed, misschien dat we volgende week een artikel wijden aan dit edelmetaal aangezien dit alweer een tijdje geleden is. Zilver doet het iets minder en uranium blijft ook een beetje hangen. De overall markt is zenuwachtig en we moeten met een daling rekening houden. We zijn dus nog steeds voorzichtig en willen minimaal 5-10% cash aanhouden om op een echt stevige dip bij te kunnen kopen.

Motto blijft: Houd vol en koop langzaam bij op de dip, verkoop de bijgekochte aandelen weer bij een tijdelijke opleving, zodoende verlagen we onze inkoopprijs.!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.