Zitten we fout door te investeren in grondstoffen?

Zitten we fout door te investeren in grondstoffen?

week 9 / jaar 4

Zo dat was me het weekje wel. Saai was het niet, dat is wel een van de eind conclusies. Een andere is dat ons rendement behoorlijk gezakt is maar ook nog steeds uitstekend. De focus ligt nog steeds op goud/zilver, EV-metals, uranium en crypto’s. Alle sectoren daalden deze week en dan komt altijd de vraag die iedere investeerder en speculant zich af moet vragen. Zitten we fout?

Een kort antwoordt zou zijn, wij denken van niet. Maar laten we hier wat dieper op in gaan. We starten met goud en zilver. Goud ligt er niet goed bij. Het is neerwaarts door de steun van $1767 gebroken en hier zijn we echt niet bij mee, we moeten voorzichtiger met goud worden. Toch blijven we positief. Het volgende steunpunt is $1725. Hieronder worden we echt bezorgd en gaan misschien wel posities sluiten. Indien goud boven dit level blijft dan blijven we positief. Overal blijven we bullish op het metaal en verwachten een herstel. Maar dit gaat lang duren. We denken dat een volledig herstel nu in de tweede helft van het jaar gezocht moet worden. Zilver is een heel ander verhaal. Het 50-daags gemiddelde houdt stand. En aankopen in zilver zijn giga. We zijn toch bezorgd op de korte termijn dat de grote banken weer gaan winnen, maar op de lange termijn niet. Dit kan voor meer druk op de prijs van zilver zorgen en de prijs verder laten dalen naar het 200-daags gemiddelde. Maar we zijn hier nog lang niet. Zilver is zeldzaam en wordt steeds meer een industrieel metaal. Indien de vraag vanuit de investeerder hoog blijft komt er vanzelf ergens een tekort. Dit houdt in dat er bijvoorbeeld geen zonnecellen meer geproduceerd kunnen worden. Dit zal men nooit laten gebeuren. Dan gaat de prijs omhoog en flink ook, investeerders die het in een kluis gelegd hebben zullen hun zilver tegen veel hogere prijzen inleveren. Producenten zullen direct mijnproductie opkopen of zelf mijnen kopen om zeker te zijn van het aanbod. Hier zitten we nog een eindje vandaan en komt misschien nooit, maar de prijs moet omhoog daar zijn we zeker van. Tenminste als dhr Klaver en Timmermans blijven hameren op de green deal. Zilver is hierbij nodig, dus koop het fysieke metaal en zilvermijnen is ons advies.

Strategie Goud en Zilver: Verkoop bij 100% winst de helft van je aandelen of met verlies op de stoploss prijs alle aandelen. (zie de portfolio update voor de stoploss prijzen). Verkoop ook alle FGS aandelen in de edelmetaal sector met een trailing stop van 25%, vanaf het huidige niveau (zie de blauwe indicaties achter de FGS aandelen). Zet geen automatische orders in op je broker platform maar houd het bij in een excel sheet (uitzondering hierop is een FGS aandeel nemen bij 100% winst).

Uranium mijnbouwbedrijven koelen iets af en hierbij alen de aandelen in deze sector dus ook. Wij zien dit als een koopmoment. De RSI is gedaald tot de 40, indien deze onder de 30 zakt, komen er echt koopmomentjes. Wij denken dat dit een tijdelijke dip is en adviseren met het langzaam opschalen van uw uranium portfolio. Er komen tekorten, we hebben u hier eerder over geschreven. Mijnen kunnen niet snel opschalen en nieuwe mijnen worden niet gebouwd aangezien de prijs hiervoor $60 moet zijn om deze überhaupt rendabel te krijgen. Nu legt de prijs op $29. Je vraagt je af waarom iemand zo gek is om het dan nog te produceren. Cameco het grootste bedrijf ter wereld beantwoordt die vraag. Zij kopen hun uranium op de markt en laten hun eigen uranium in de grond zitten om later tegen hogere prijzen te kunnen verkopen. Wij denken als de prijs boven $50 komt ,dat mijnen echt gaan bewegen en de winsten van afgelopen tijd doen verbleken. Dit is dus echt een sector waar wij voor de lange termijn in blijven, veel lager kan de prijs niet worden is de verwachting. Wij hebben een nieuw aandeel gekocht in deze sector:

Koop 250 aandelen Denison Mines Corp (DNN) voor $ 1,05

Strategie Uranium: Verkoop bij 100% winst de helft van je aandelen of met verlies op de stoploss prijs alle aandelen. (zie de portfolio update voor de stoploss prijzen). Zet geen automatische orders in op je broker platform maar houd het bij in een excel sheet (uitzondering hierop is een FGS aandeel nemen bij 100% winst).

EV-metals koelen aardig af. Maar naar ons idee is dit een tijdelijke afkoeling. Als men werk blijven maken van de green deal dan komt dit heus goed. Persoonlijk zijn we niet altijd eens met de politieke keuzes en je zou ze zelfs dom kunnen noemen, maar ja zo gaan die dingen. Hiermee zeggen we niet dat de politiek dom is, dit zijn slimme mensen, ze handelen alleen dom om de kiezer te winnen. Als wij het voor het zeggen hadden dan hadden we 10 jaar geleden al ingezet op kernenergie, hadden we nu geen CO2 uitstoot gehad, en had onze industrie gewoon door kunnen blijven produceren, en hadden we onze boeren minder lastig hoeven te vallen. Maar dit terzijde. Zijn we dan tegen windmolens en zonnecellen? Nee absoluut niet. Is hartstikke goed, maar het moet een balans zijn van gezond verstand, een balans tussen baseload power en piek aanbod van elektriciteit. Conclusie is dat de politiek door gaat met hun roze wolk idealen en daarom zullen nikkel en koper het goed blijven doen. Deze metalen hebben dus de toekomst en we zullen hierin blijven investeren.

Strategie EV-metals: Verkoop bij 100% winst de helft van je aandelen of met verlies op de stoploss prijs alle aandelen (zie de portfolio update voor de stoploss prijzen). Verkoop ook alle FGS aandelen in de EV-metal sector met een trailing stop van 25% op de prijs vanaf het huidige niveau, zie de blauwe indicaties achter de FGS aandelen. Zet geen automatische orders in op je broker platform maar houd het bij in een excel sheet (uitzondering hierop is een FGS aandeel nemen bij 100% winst).

Tsja en dan de laatste sector, namelijk crypto’s. We blijven even voorzichtig in deze markt. Denken we dat het verder gaat dalen? Antwoordt is, we weten het eerlijk gezegd niet. Wel weten we dat we even een tijdje voorzichtig blijven. We zullen niet veel meer investeren en laten onze posities even staan en misschien trimmen we deze nog iets. Als u het weet kunt u ons gerust schrijven. Misschien als vriendjes van dhr Musk inzetten op Bitcoin de crypto markt misschien weer als een idioot gaat stijgen. Voor nu blijven we even rustig zitten.

Strategie Crypto’s: Verkoop bij 100% winst de helft van je crypto. Verkoop weer een helft als een crypto 1000% winst heeft. We kunnen ook besluiten om tussendoor te trimmen. Aan de verlies kant accepteren we 100% verlies.

Oh, …. nog een klein dingetje. De Biden administratie heeft net een budgetje goedgekeurd van een slordige 1900 miljard. Wat denken jullie, goed of slecht voor de edelmetalen????? Toevallig of niet toevallig dat de edelmetalen verkocht werden op een vrijdag???? Zo we laten u verder met rust met deze gedachte.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen (aangezien we niet alles op twitter en andere sociale media posten) dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Deze weekly is eigenlijk 1 grote update dus we hoeven hier geen dingen te herhalen. Motto blijft: Crypto winsten gaan afromen, uranium langzaam kopen en volhouden bij edelmetalen, zilveraandelen heeft de focus.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.