Wordt rood de nieuwe kleur voor goud en zilver?

Wordt rood de nieuwe kleur voor goud en zilver?

volume 3 / jaar 4

Goud zit in zwaar weer. De steunen $1767 en $1725 zijn doorbroken en we koersen af op prijzen onder de $1700. We hebben u al eerder verteld dat $1725 die grens was waarop we positief op goud bleven, we zitten nu in de zone waar we ons zorgen gaan maken. Fundamenteel is er nog niets mis met het edelmetaal maar de portfolio met mijnbouwbedrijven kleuren bijna allemaal kersrood en dit bevalt ons helemaal niet. $1670 is bij ons wel de ondergrens. Op deze grens kopen we waarschijnlijk nog eenmaal een aantal aandelen bij van posities die we reeds hebben om de gemiddelde aankoop te reduceren. Als we opnieuw aankopen dan zullen we de stoploss %-en van de aandelen ook verminderen en brengen naar 33% in plaats van de nu 50-60%. Als goud daarna verder zakt dan laten we de stoplossen inkomen en kopen we geen 1 edelmetaal aandeel meer bij maar concentreren we ons op een andere sector. In de onderstaande grafiek is het 200daags gemiddelde te zien met de groene lijn. We willen deze echt niet zien dalen en daarom is een sterke stijging voorbij dit gemiddelde hard nodig.

Bovenstaande strategie geld ook voor de zilver gerelateerde aandelen. Zilver ligt er echter veel beter voor. Het 50-daags gemiddelde is weliswaar ook gebroken maar zilver ligt nog steeds boven het 200 daags gemiddelde. (zie groene lijn in onderstaande grafiek). Wij denken dan ook dat het voor zilver gerelateerde aandelen een goed moment van aankoop rond de $24 zal zijn. We wachten nog even want we verwachten toch nog iets aan zwakte. Het voordeel van zilver is dat het ook een industrieel metaal is. Dus als we negatief op goud worden zullen we zilver verhuizen naar de EV-metals portfolio en de beste zilverfondsen aanhouden.

Het is moeilijk voor te stellen dat de edelmetaal prijzen zakken als vooral zilver niet aan te slepen is en dat er bovendien torenhoge premies op betaald dient te worden. Wij zijn erg benieuw hoe zich dit ontwikkeld. Voorlopig blijven we nog even langs de zijlijn zoals gezegd en doen alleen heel voorzichtig aankopen op een langzaam verdere daling.

Een reden waarom goud zakt is dat de rente van de 10-jaars staatsobligaties in de USA stijgen. Indien deze harder stijgen dan de inflatieverwachtingen dan zakt goud. Wij geloven echter niet dat de inflatieverwachtingen op dit pijl blijven. Alle commodities die het inflatiecijfer kunnen beïnvloeden stijgen de pan uit, zoals olie en diverse graansoorten. Ook denken we dat de FED meer staatsobligatie gaat opkopen om de stijgende rente de kop in te drukken, daar lijken ze echter voorlopig geen zin in te hebben. We houden goede hoop dat de bodem voor de edelmetalen daarom wel in zicht komt. Laten we het hopen want we hebben wel weer eens een mooie stijging nodig in deze sector.

Helaas hebben we 1 gouden ei moeten verkopen en boeken een verlies van 34% af op ITKO, wij adviseren u ook dit aandeel van de hand te doen. Houdt de stoplossen van de andere edelmetaal aandelen ook stevig in de gaten. Verkoop of koop bij op deze niveaus, wij kijken het nog even aan. Misschien dat we volgende week een paar aandelen op lagere niveaus bij kopen.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Portfolio update

Zoals al reeds vermeld in dit artikel doen de edelmetaal fondsen het beroerd. De crypto’s blijven een beetje hangen en de EV-metals hebben er ook niet echt zin meer in. Uranium is de enige die af en toe voor wat vuurwerk zorgt. We willen graag nog enkele posities in deze sector gaan opbouwen. Motto wordt: Hold your cheeks tight together !!!

 1. Edelmetaal Miners
  • Ascot Resources (AOT): Een niet produceerde goud miner in de USA en Canada. Alhoewel niet de focus, worden ook andere metalen gevonden zoals zilver en koper. Men wil een toekomstige kleine tot middelmatige producer worden. Met ruim 17% winst is dit een HOLD in onze portfolio.
  • Bear Creek Mining (BCM): Een exploratie bedrijf dat de focus heeft om zilver afzettingen in vooral Peru te zoeken. Met -17% verlies is dit een HOLD in onze portfolio
  • Plato Gold Corp (PGC): Een exploratie bedrijf dat zoekt naar Niobium ( een rare earth metaal), platina en goud in Canada en Argentinië. Dit is nog steeds het slechtste jongetje van de klas met een min van ruim 37%, niet ver van de stoploss af. We zien weinig beweging in de prijs en daarom houden we dit aandeel op een HOLD en kopen niet bij.
  • Pan American Silver (PAAS): Een grote pure zilver producent dat zijn mijnen in Mexico, Peru, Bolivia en Argentinië heeft. Dit Canadees is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 31% winst.
  • Sandstorm Gold Ltd (SAND): Een royalty bedrijf dat zich langzaam met haar 200 royalties met de grote bedrijven kan meten. Het bedrijf blijft achter door zorgen met de Hot Maden stream. Wij denken dat dit overtrokken is en de koers van dit aandeel nog heel wat stijging gaat laat zien. Deze royalty is een BUY in ons portfolio en staat nu op 2% verlies.
  • Wheathon Precious Metals (WPM): De grootste zilver royalty, alhoewel het misschien wel meer goud royalties heeft. Dit aandeel is een BUY in ons portfolio en staat nu op 12% verlies.
  • Aurcana Silver Corp (AUN): Een Canadese zilver bedrijf dar mijnen in de USA opereert. Dit Canadees bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 17% verlies.
  • VOX royalty corp (VOX): Een klein Australisch royalty bedrijf met 45 royalties en streams in Australië, Zuid-Amerika en een paar in Afrika. Dit Australisch bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 0% winst.
  • Silvercrest Metals Corp (SILV): Een zilvermijn in wording in Mexico. Dit bedrijf heeft mijnen die bijna in productie komen en high grade zijn. Dit Canadees bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 18% verlies.
  • Silverone Resources Inc (SVE): Een exploratie en developer in Mexico en de USA. Dit Amerikaanse bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 22% verlies.
  • Sprott Physical Silver Trust (PSLV): Het fysieke silver fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek silver thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek zilver is helaas niet zo makkelijk maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben maar wel het risico van silver dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een BUY en staat nu op een verlies van 8%.
  • Mandje goud en zilver mijnen (totaal 14 stuks). We gaan verder niet uitgebreid in op al deze posities maar dit zijn allemaal zeer speculatieve aandelen. We behandelen ze in 1 mandje met totale waarde van 2x een laag risico aandeel. Dit houdt in een totale waarde van ongeveer 2000 euro, per aandeel dus ongeveer 200 euro. Kijk hierbij niet raar op als dit mandje 1000 euro waard is of 4000 euro over een jaar. Als u niet de emotie de baas kunt zijn adviseren we niet in deze aandelen te beleggen. Als we hoger dan 100% winst hebben met 1 van de aandelen, verkopen we de helft en verhuizen we het aandeel naar de FGS portfolio. Op de vrijgekomen plaats wordt opgevuld door een andere aanbeveling.
   1. Tudor Gold Corp (TUD)
   2. Silver Elephant Mining (ELEF)
   3. Dolly Varden (DV)
   4. Karora Resources Inc (KRR)
   5. GR Silver Mining ltd (GRSL)
   6. Defiance Silver (DEF) >> FGS aandeel <<
   7. Silver Viper Minerals (VIPR)
   8. Granada Gold Mines Inc (GGM)
   9. Idaho Champion Gold Mines Canada (ITKO) >> LOSS -34% <<
   10. Contact Gold (C)
   11. KORE mining Ltd (KORE)
   12. Fortune Bay Corp (FOR)
   13. Brixton Metals Corp (BBB)
   14. Aftermath Silver Corp (AAG)
   15. Reyna Silver Corp (RSLV)
   16. Vizsla Resources Corp (VZLA)
 2. Dividend Income
  • Gamco Global Gold , Natural resources & Income Trust (GGN): Een fonds met energie gerelateerde aandelen en edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We denken halverwege volgend jaar weer zo ver is als de energiesector tot rust gekomen is en goud en zilver blijven doorstijgen. We staan op zo’n 43% winst en voorlopig is dit aandeel een HOLD.
  • Gamco Natural resources Gold & Income Trust (GNT): Een fonds met hoofdzakelijk edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We staan 1% winst en dit aandeel is dus een BUY.
  • Altria Group Inc (MO): Een aandeel van een aantal sigaretten merken met o.a. het zeer bekende merk Marlboro. Maar dit is niet de reden waarom we dit aandeel kopen. De reden is dat het ook andere beleggingen heeft zoals een groot aandelen % in AbInbev en een groot aandeel in het grootste cannabis bedrijf van Canada. Een andere reden om te kopen is het torenhoge dividend dat uitbetaald wordt. Dit aandeel is een HOLD met een huidige winst van 23%
  • Reaves Utility Income Fund (UTG): Een fonds met aandelen van utility bedrijven en telecom bedrijven. Het mooie is dat dit fonds aandelen uitkiest die het groene pad op gaan waardoor het in de toekomst ook groei heeft. Het betaald maandelijks dividend uit. We staan op dit moment 5% verlies en dit aandeel is een BUY.
 3. Nucleair Bullets, max 10 open positions
  • IsoEnergy (ISO). Een Canadees klein uranium bedrijf met een enorme potentie. Dit bedrijf is eens afgesplitst van NXE en leert op eigen benen te staan en hoe. We noteren een winst van 53% op dit moment en het aandeel is een HOLD
  • Uranium Energy Corp (UEC). Een Amerikaans uranium bedrijf met een enorme potentie. Het bedrijf heeft een strategie om zoveel mogelijk uranium in de grond te houden en nog meer aan te schaffen en hiervan te profiteren als de prijs gaat stijgen. We noteren een winst van 18% op dit moment en het aandeel is een HOLD
  • Denison Mines Corp (DNN). Een Canadees groot uranium bedrijf met een andere productie techniek dan de andere mijnen. Ze hebben dit nog niet bewezen maar als ze het lukt kunnen ze produceren tegen lagere prijzen dan de andere Canadese en Amerikaanse bedrijven. We noteren een verlies van 3% op dit moment en het aandeel is een BUY
 4. EV-metalen & Base-Metals
  • Norilsk Nikkel (NILSY): Dit Russische bedrijf produceert Nikkel, koper en PGM- metals in Rusland. Het bedrijf heeft tevens een notering op de Amerikaanse beurs en daar hebben we dit aandeel dan ook gekocht. Dit is een zeer grote jongen en we staan op ruim 38% winst. Ook dit aandeel is een HOLD.
  • Atico Mining Corp (ATY): Dit bedrijf ontwikkeld mijnen en produceert voornamelijk koper en goud en beetje zilver. Het heeft mijnen in Columbia en Ecuador. Het aandeel staat op een mooie plus van ruim 47% en is een HOLD in onze portfolio
  • FPX Minerals Corp (FPX): Een Canadese nikkelproducent met in de buurt een grote TESLA fabriek. Mooier kan het haast niet, toch kan het ook zonder TESLA, nikkel zal een gewild metaal zijn in de nabije toekomst. Dit aandeel is een HOLD en we staan op 27% winst.
  • Nova Royalties Corp (NOVR): Onze favoriete bedrijfsvorm, de royalty, en dit in de nikkel branche. Mooier kan het haast niet, nog maar net in ons portfolio en nu al op een mooie winst van 43%. Dit aandeel is nog steeds een HOLD.
  • Electric Royalties Inc (ELEC): hofhwhf
 5. Opties
  • SAND: 2 geschreven put 20012023, we noteren een verlies van bijna 34%, de optie is nu een BUY
 6. The crypto box, max 10 open crypto posities: We stappen in onbekende crypto’s met 100 euro per positie waardoor we een teen in deze markt zetten en hopen op hoge winsten. De bedoeling is dit uit te gaan breiden en zo onze kennis op dit gebied te vergroten. Houd er absoluut rekening mee dat we geen experts zijn op dit gebied, maar gaat u mee op deze reis? Maximaal risico is 1000 euro, dit moet u bereid zijn te verliezen. Op 1 positie hebben we reeds een FGS dus we hebben ruimte voor 6 aankopen.
  1. The Graph (GRT) >> FGS-aandeel binnen 1 dag!!!!!!!<<
  2. Chainlink (LINK) >> FGS-aandeel <<
  3. Stellar Lumens (XLM) >> FGS-aandeel <<
  4. Algorand (ALGO) >> FGS-aandeel <<
  5. XRP (XRP) >> SELL, zie update voor abonnees <<
  6. Cosmos (ATOM) >> FGS-aandeel <<
  7. Litecoin (LTC)
  8. Compound (COMP) >> FGS-aandeel <<
 7. FGS (FREE GROWTH STOCKS)
  • We hebben nu 27 Free Growth Stocks in onze portfolio. Zoals u weet zijn dit allemaal aandelen waar we 100% winst op hebben gehaald en we dus gratis aandelen hebben verworven die we houden voor een hoger beleggingsresultaat te verkrijgen. We gaan niet op alle aandelen verder in, u kunt het op onze site allemaal teruglezen.

(LET OP IN DE VOLGENDE PORTFOLIO UPDATE STAAT DE VERKEERDE DATUM MOET ZIJN 04-MARCH-21)

BBB- performance

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.