Wordt 2023 een goed jaar om te beleggen?

Wordt 2023 een goed jaar om te beleggen?

31 december 2022 / volume 1 / jaar 6

Inleiding

Het is alweer de eerste editie van het 6de jaar. In deze nieuwsbrief geven we u een vooruitblik over wat wij denken dat zal stijgen en wat zal dalen in beleggingsland. Zoals u weet, doen we niet aan adviezen, maar geven u alleen onze kijk op de zaken. U kunt hiermee doen wat u wilt. We zullen de thema’s behandelen waar beleggershulp de focus op legt, en behandelen daarom de volgende onderwerpen: Edelmetalen (Goud en Zilver), Basismetalen (Battery Metals), Uranium, Energy, en Shorts. In onze portfolio update geven we ook een korte samenvatting van onze resultaten. 2022 was een moeilijk beleggingsjaar, laten we hopen dat we achteraf over 2023 niet hetzelfde moeten zeggen. Tot in het nieuwe jaar.

Edelmetalen.

Edelmetalen (goud, zilver en platina) zullen naar onze verwachting stijgen. Zilver heeft het meeste potentieel, maar zal pas gaan als goud stijgt. In het begin van jaar wordt het echter zeer onzeker en kunnen we ook eerst behoorlijk dalen. Daarom zijn we niet helemaal gerust en investeren we nog niet verder op dit moment. We willen eerst een goede uitbraak boven de $ 1830 zien en deze bevestigd zien voordat we de trekker overhalen. Later in het jaar zullen de edelmetalen echter flinke positieve cijfers op het bord laten zien, en onze verwachting is, dat we naar nieuwe all-time-highs gaan. $ 2300 voor goud en $ 30 voor zilver zijn mogelijk.

De reden waarom we denken dat goud gaat stijgen is dat de Centrale Banken ten oosten van West-Europa dit ook allemaal denken. Zij kopen allemaal grote hoeveelheden goud. Waarom Europa en de Verenigde Staten niet wakker wordt, is ons een raadsel. Het kan de trots zijn die in de weg zit. Als je namelijk goud koopt, geef je toe dat je munt een beetje zwak ervoor staat, is de gedachte. Hoe dit ook uit gaat spelen, goud zal stijgen en hiermee zilver ook. Platina kan het moeilijk krijgen en toch achterblijven aangezien dit een industrieel metaal is, tenminste zo wordt het gezien door beleggers.

Andere redenen waarom goud kan stijgen zijn natuurlijk de aanhoudende inflatie en de grote onzekerheden in de markten. Binnen het systeem is je geld niet meer veilig, zullen steeds meer beleggers denken, met de crypto die veel schade heeft aangericht zal de veilige haven buiten het systeem weer het oude vertrouwde goud worden.

Onze favoriete edelmetaal aandelen in 2023 zijn:

Basismetalen

We leggen de focus op dit moment alleen nog maar naar koper. In de toekomst zullen dit ook andere metalen worden, maar dit ligt nog enkele jaren vooruit denken we. Er zijn wel wat aandelen in ons portfolio met blootstelling aan andere metalen zoals BHP, RIO, Vale en ALS, maar we hebben deze aandelen toch voor de zeer lange termijn opgenomen, dus bekijken deze gewoon met de simpele blik dat de wereld zal schreeuwen om metalen. Dus niet de bodem voorspellen, maar gewoon instappen. Zoals de kleur en richting van de pijlen misschien doet vermoeden zal koper naar onze verwachting gelijk blijven in prijs. Beleggers zullen continu de afweging maken tussen een neergaande verwachting van koper met de neergaande economische verwachtingen, en het enorme opwaartste potentieel van koper. Naar onze verwachting blijft het metaal tussen $ 3,50 en $ 4,00 per pond.

Onze favoriete kopper aandelen in 2023 zijn:

Uranium.

In 2023 verwachten we van uranium het meeste vuurwerk. Het zal kalm beginnen in het nieuwe jaar, maar in de tweede helft moet het toch echt gaan knallen. De redenen zijn: de aanvoer op de lange termijn is te weinig van nieuwe mijnen, de toevoer uit Rusland die steeds minder wordt, de afhankelijkheid van het westen die afgebouwd zal worden, en de vraag zal stijgen aangezien veel nieuwe reactoren gebouwd zullen worden. Zoals u in de onderstaande afbeelding kunt zien hangt de prijs al geruime tijd op de opgaande gele trendlijn. We verwachten dat de trend aanhoudt en uranium niet naar lagere niveaus zal gaan en dus de trend aan de onderzijde zal breken. We verwachten eerder een langzaam opgaande trend die de gele lijn respecteert.

Onze favoriete uranium aandelen in 2023 zijn:

Energie

Olie en gas, dit verstaan wij tenminste onder energie, daalden de laatste tijd flink. We verwachten dat deze sector langzaam uit dit dal kruipt en weer gaat stijgen in de loop van 2023. De Verenigde Staten is zijn petro-dollar aan het kwijt raken, en dit zal invloed hebben op de prijs van energie, vooral in het westen, waar er een schaarste is aan het zwarte goedje. Politici denken echter dat we zonder kunnen. Met de oorlog in Oekraïne erbij komen we vooral in Europa van de koude kermis thuis. Het probleem is echter dat het huis ook koud zal zijn. Maar er speelt meer. De woke gemeenschap heeft de oorlog aan deze vieze brandstoffen verklaard. Dit zorgt ervoor dat grote partijen eruit stappen zoals pensioen fondsen. Oliedom vinden we het, om maar een woordspeling te gebruiken. Maar we zullen ermee moeten dealen. En dit doen we, wij denken dat olie en gas broodnodig blijven, en dit tenminste tot het jaar 2021. Wij geloven niet in sprookjes dat we zonder kunnen. Willen we zonder? Ja natuurlijk, als het ons leefklimaat verbetert, dan moeten we het vooral doen. Maar ons luxe leventje in de vuilnisbak gooien dat doet niemand, dus wij geloven er niet in. Pas na 2050 zal er een neerwaartse trend te zien zijn, verwachten wij.

Het gevolg dat grote partijen uit energieaandelen stappen is alleen maar gunstig voor deze bedrijven. Zij zullen steeds minder investeren in olie en gas waardoor bij gelijkblijvende vraag de prijzen zullen stijgen en dus hun marges. Ook krijgen dit soort bedrijven een steeds sterkere concurrentie positie aangezien geen idioot het in zijn hoofd haalt een nieuwe oliemaatschappij op te richten. Bedrijven zullen cash werkelijk uitkotsen, dit kan naar groene investeringen, maar deze markt is erg onzeker, dit is waarom wij denken dat bedrijven er voor zullen blijven kiezen de aandeelhouders terecht te zullen blijven belonen. Dus hoe meer de woke gemeenschap en regeringen de oliemaatschappijen zullen pesten, hoe meer winsten ze zullen blijven draaien en dus meer marge met kleinere omzet zullen halen.

Onze favoriete energieaandelen in 2023 zijn:

Petrobras (PBR) is tevens de nieuwe tip voor het komende jaar. Doe hier uw voordeel mee.

Shorts op S&P 500

Zo, deze moeten we eerst even verduidelijken. Als een short op een aandeel stijgt, dan zakt het aandeel in prijs. Dit betekent dat wij denken dat de S&P 500 (tenminste de grootste aandelen hierin) zal zakken in prijs. Nog meer horen we u denken? Nee in het begin misschien niet. Wij hopen op een kleine opleving van zo’n plus 20% in de eerste maanden van het jaar. Waarschijnlijk gaan we dan weer meer short op grote tech. bedrijven. Waarom? Inflatie blijft bedrijven onder druk zetten die opereren op dunne marges. Zo simpel is het. Dit soort bedrijven heeft het heel makkelijk gehad met de lage rentestanden de laatste 10 jaar, maar nu piepen ze anders. Lonen stijgen, grondstoffen en dus consumenten artikelen die men moet inkopen worden duurder, en dit kan men niet volledig aan de consument doorrekenen, omdat men dan minder volume omzet. Met volume en dunne marges opereren dit soort bedrijven, maar deze vlieger gaat dus niet meer op. Je ziet ze al behoorlijk zakken, wij denken dat deze trend door zal gaan. Net zo lang totdat de S&P 500 top 10 holdings weer uit andere bedrijven bestaat. Daarom moet er nog erg veel lucht uit. Kortom, we wachten nog even op een korte opleving en gaan dan opnieuw short.

Onze favoriete energieaandelen in 2023 zijn:

Uranium.

Wat denkt u als lezer? Vul onze poll in (meerdere antwoorden mogelijk) en dan laten we u de uitslag in het nieuwe jaar weten:

Wat wordt de best renderende sector in de portfolio van https://beleggershulp.nl ?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Abonnee participatie op onze site:

Sommige van onze lezers reageren wel eens op onze nieuwsbrieven. Wij vinden dit leuk als het constructieve feedback is althans, de rest negeren we gewoon. Sommige lezers komen ook naar ons toe met tips, en dit vinden we nog leuker. Bent u zo iemand en u wilt u tips met een korte motivatie delen met een groter publiek, dan kan dit via onze site. Wij plaatsen dan uw bericht, nadat wij het gelezen hebben op onze site en zullen alle lezers hiervan op de hoogte brengen. Ook kunnen we u een aparte pagina aanbieden waar al uw artikelen bewaard worden. Wij kunnen u zelfs aanbieden om een eigen portfolio bij te houden met een maandelijkse update in excel als u dit wilt. U zult echter zelf alles moeten aanbieden op ons mailadres en we staan natuurlijk niet in voor wat u inhoudelijk schrijft. Mocht u hier interesse in hebben, mailt u ons dan op: info@beleggershulp.nl

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Het resultaat van beleggershulp de afgelopen 5 jaar is 123,2%. Dit is net geen 25% per jaar. We hebben wederom ons doel gehaald van minimaal 15%. Dit betekent niet dat we tevreden zijn, aangezien de prestaties dit jaar gemixt is. Ten opzichte van de algemene markt hebben we het best goed gedaan, niet al te veel verlies gemaakt. Ten opzichte van de grondstoffenmarkt zijn we niet tevreden. Hier kunnen we het beter doen. Toch denken we dat we goed gesteld staan en we hier op de lange termijn van gaan profiteren. We zullen voorzichtig blijven met nieuwe investeringen. Dit maakt het een beetje saai misschien, maar is beter voor de portfolio, wij houden iets cash aan om van een eventuele daling in de markt te kunnen kopen. Fijne jaarwisseling en een prachtig nieuw beleggingsjaar 2023 toegewenst.

Verder hebben we problemen met het updaten van onze sheets. We zullen vanaf nu alleen nog maar een portfolio update 1x per maand geven. Ook de 6B update moet helaas op een fix van onze excel sheets wachten. We weten nog niet wanneer we alles weer draaiende hebben. Het is helaas teveel werk om dit allemaal handmatig te doen. We rekenen op uw begrip.

Motto blijft: Kijk goed naar mogelijkheden om te investeren in goud, zilver en uranium en investeer met geduld!!!

Big/ Mid Tier Precious Metals Miners, Physical Metals & Royalty’s (10-15 open posities)l Miners

 • Sandstorm Gold Ltd (SAND): Een royalty bedrijf dat zich langzaam met haar 200 royalty’s met de grote bedrijven kan meten. Het bedrijf blijft achter door zorgen met de Hot Maden stream. Wij denken dat dit overtrokken is en de koers van dit aandeel nog heel wat stijging gaat laat zien. Deze royalty is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 7%/ 24%/20% verlies.
 • Wheathon Precious Metals (WPM): De grootste zilver royalty, alhoewel het misschien wel meer goud royalties heeft. Dit aandeel is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 16% winst.
 • VOX royalty corp (VOX): Een klein Australisch royalty bedrijf met 45 royalty’s en streams in Australië, Zuid-Amerika en een paar in Afrika. Dit Australisch bedrijf is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 35% winst.
 • Silvercrest Metals Corp (SILV): Een zilvermijn in wording in Mexico. Dit bedrijf heeft mijnen die bijna in productie komen en high grade zijn. Dit Canadees bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 21% verlies.
 • Sprott Physical Silver Trust (PSLV): Het fysieke zilver fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek zilver thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr. Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek zilver is helaas niet zo makkelijk, maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben, maar wel het risico van zilver dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een HOLD en staat nu op een winst van ruim 2%.
 • Sprott Physical Platina and Palladium Trust (SPPP): Het fysieke platina en palladium fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek platina thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek platina & palladium r is helaas niet zo makkelijk, maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben, maar wel het risico van platina & palladium dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een BUY en staat nu op een verlies van 19%.
 • Empress Royalty Corp. (EMPR): Een Canadees royalty bedrijf dat nog niet zo lang op de markt opereert en haar portfolio met streams en royalty’s uit aan het breiden is door goede partners in alle windstreken van de wereld. Deze royalty is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 54% winst.
 • Gold Royalty Corp. (GROY): Een gloednieuw Amerikaans royalty bedrijf dat al 18 royalty’s in haar portfolio heeft in Noord en Zuid-Amerika. Dit is echter veranderd, aangezien een fusie met ELY royalties tot stand gekomen is, vandaar dat de winst nu hoog staat aangezien de winst van dit FGS aandeel erbij opgeteld is. Deze royalty is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 4%/10% verlies.
 • Metalla Royalty and Steaming Ltd (MTA): Een snel groeiend Canadees Royalty bedrijf dat nog niet heel lang in de markt opereert, maar flink aan de weg timmert. Het bijzondere aan dit bedrijf is dat het royalties van de grootste goud en zilverbedrijven in haar portfolio heeft en dat zijn er nu 69. Deze royalty is een BUY en staat nu op een verlies van 32%/9%.
 • Endeavour Silver Corp (EXK). Een Canadees bedrijf met een notering op de Amerikaanse beurs. Alle mijnen die in productie en in ontwikkeling zijn bevinden zich in Mexico en het bedrijf mag gezien worden als middelgrote producent en als een puur zilver mijnbouwbedrijf. Dit houdt in dat ze iets onder de 60% zilver produceren als je naar de gehele productie bekijkt. Dit bedrijf is een BUY en we staan op 32% verlies.
 • Sailfish Royalties (FISH): Een bedrijf van de Virgin Islands dat op de Canadese beurs opereert. Een beetje een outsider en een meer speculatief bedrijf dan de andere royalty’s die we hebben. Het heeft 5 royalty’s, waarvan 2 producerende en dus cashflow genereren in Mexico en Nicaragua, 2 exploratie royalty’s in VS en Mexico en 1 ontwikkeling asset in de VS. Deze royalty is een BUY en staat nu op een verlies van 3%.
 • Sibayne Stilwater Ltd (SBSW): Een Zuid-Afrikaans bedrijf met mijnen in hetzelfde land en in Amerika. Het is een grote producent in platina en palladium, maar ook goud en basismetalen op kleinere schaal. Dit bedrijf is een BUY en we staan op een verlies van 23%/4%.
 • First Majestic Silver (AG): Een grote zilverproducent met mijnen in Mexico en een goudmijn in Amerika. In dit bedrijf hebben we reeds FGS-aandelen en is een van onze favoriete edelmetaal bedrijven. Dit aandeel verkopen we weer met een kleine winst, het doel is om meer FGS-aandelen te behalen. We noteren nu een verlies van 10% en dit aandeel is een BUY.
 • EMX Royalty (EMX): Een Canadees royalty bedrijf met investeringen in de Verenigde Staten, Europa, Zuid-Amerika en Australië. Ook heeft het bedrijf een mooie spreiding in diverse grondstoffen. We noteren een verlies van 8% en dit aandeel is een BUY.

Golden eggs Basket (15-20 open posities) mijnen.

We gaan verder niet uitgebreid in op al deze posities, maar dit zijn allemaal zeer speculatieve aandelen. We behandelen ze in 1 mandje met totale waarde van 2 × een laag risicoaandeel. Dit houdt in een totale waarde van ongeveer 2000 euro, per aandeel dus ongeveer 200 euro. Laatst hebben we de beslissing genomen om sommige aandelen qua positie te verdubbelen om de inkoopprijs te drukken, we zullen deze zo snel mogelijk weer voor de helft verkopen als ze op een kleine winst staan. Kijk hierbij niet raar op als dit mandje 1000 euro waard is of 4000 euro over een jaar. Als u niet de emotie de baas kunt zijn adviseren we niet in deze aandelen te beleggen. Als we hoger dan 100% winst hebben met 1 van de aandelen, verkopen we de helft en verhuizen we het aandeel naar de FGS-portfolio. Op de vrijgekomen plaats wordt opgevuld door een andere aanbeveling.

 1. Tudor Gold Corp (TUD)
 2. Silver Elephant Mining (ELEF) >> LOSS -42% <<
 3. Dolly Varden (DV) >> LOSS -30% <<
 4. Karora Resources Inc (KRR) >> FGS-aandeel <<
 5. GR Silver Mining ltd (GRSL) >> LOSS -46% <<
 6. Defiance Silver (DEF) >> FGS aandeel <<
 7. Silver Viper Minerals (VIPR)
 8. Granada Gold Mines Inc (GGM) >> LOSS -36% <<
 9. Idaho Champion Gold Mines Canada (ITKO) >> LOSS -34% <<
 10. Contact Gold (C) >> LOSS -51% <<
 11. KORE mining Ltd (KORE) >> LOSS -77% <<
 12. Fortune Bay Corp (FOR)
 13. Brixton Metals Corp (BBB) >> LOSS -48% <<
 14. Aftermath Silver Corp (AAG) >> LOSS -52% <<
 15. Reyna Silver Corp (RSLV)
 16. Vizsla Resources Corp (VZLA) >> FGS aandeel << + Vizsla Copper corp (VCU) >> SPIN-OUT <<
 17. Plato Gold Corp (PGC) >> LOSS -66% <<
 18. Ascot Resources (AOT)
 19. Bear Creek Mining (BCM) >> LOSS -49% <<
 20. Silver One Resources (SVE)
 21. First Mining Gold (FF) + Treasury Metals (TML) >> SPIN-OUT <<
 22. NuLegacy Gold (NUG)
 23. Novo Resources Corp (NVO)
 24. Firefox Gold (FFOX)
 25. Blackrock Silver (BRC)
 26. Lion One Metals (LIO)
 27. Kuya Silver Corp (KUYA)
 28. Eskay Mining (ESK)
 29. Cabral Gold (CBR)
 30. Discovery Silver Corp (DSV)
 31. Finlay Minerals ltd (FYL)
 32. Cassiar Gold (GLDC)

Boring Dividend Income (10-15 open positions)

 1. Gamco Global Gold , Natural resources & Income Trust (GGN): Een fonds met energie gerelateerde aandelen en edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We denken halverwege volgend jaar weer zo ver is als de energiesector tot rust gekomen is en goud en zilver blijven doorstijgen. We staan op zo’n 96% winst en voorlopig is dit aandeel een HOLD.
 2. Altria Group Inc (MO): Een aandeel van een aantal sigarettenmerken met o.a. het zeer bekende merk Marlboro. Maar dit is niet de reden waarom we dit aandeel kopen. De reden is dat het ook andere beleggingen heeft zoals een groot aandelen % in AbInbev en een groot aandeel in het grootste cannabis bedrijf van Canada. Een andere reden om te kopen is het torenhoge dividend dat uitbetaald wordt. Dit aandeel is een HOLD met een huidige winst van 61%
 3. Royal Dutch Shell (RDSA): Nederlands/Engelse olie/gas gigant dat op het punt staat een transitie te maken van een oliegigant naar een meer algemene energieproducent dat haar CO2 activiteiten sterk zal gaan reduceren. Dit aandeel is een HOLD en staat op een winst van 71%.
 4. Icahn Enterprises LP (IEP): Amerikaans goeroe fonds met aandelen in energie (LNG en olie) en andere amerikaanse aandelen. Dit aandeel is een BUY en staat op een winst van 14%.
 5. Vale (VALE): Een Braziliaans multinational dat mijnt naar verschillende basis metalen zoals ijzer, nikkel, koper en mangaan. We hebben aandelen in dit bedrijf gekocht aangezien we een jarenlange stijgende markt in deze grondstoffen verwachten plus de bonus van een aantrekkelijk dividend. Dit bedrijf is een HOLD en staat op een winst van 8%.
 6. Rio Tinto (RIO): Een Brits/Australische multinational dat mijnt naar verschillende basis metalen (zoals ijzer, koper, lithium, titaan en aluminium) en andere grondstoffen zoals diamanten en zout. We hebben aandelen in dit bedrijf gekocht aangezien we een jarenlange stijgende markt in deze grondstoffen verwachten plus de bonus van een aantrekkelijk dividend. Dit bedrijf is een HOLD en staat op een winst van 9%
 7. BHP Group (BHP): Een Brits/Australische multinational dat mijnt naar verschillende basis metalen (zoals ijzer, nikkel, koper, uranium en edelmetalen) maar ook actief is in de energiesector (zoals olie, kolen en potash). We hebben aandelen in dit bedrijf gekocht aangezien we een jarenlange stijgende markt in deze grondstoffen verwachten plus de bonus van een aantrekkelijk dividend. Dit bedrijf is een HOLD en staat op een winst van 3%
 8. Woodside Energy (WDS): Een Australisch energiebedrijf dat een fusie aangegaan is met de olie & gastak van BHP. Dit is dus een SPIN-OUT van de vorige holding en dus een HOLD in de portfolio.
 9. Freehold Royalties Ltd (FRU): Een Canadees royalty bedrijf in de energiesector. Dit aandeel hebben we gekocht omdat we een jarenlange stijgende trend verwachten in olie en gasprijzen, en wat is er mooier dan een bedrijf dat royalty’s ontvangt van de bedrijven die de olie en gas produceren en dan ook nog een maandelijkse een dividend uitkeren. Dit bedrijf is een HOLD en staat op een winst van 23%.
 10. MPLX LP (MPLX): Een van de grootste pijpleiding en midstream bedrijven in de Verenigde Staten. We verwachten dat pijpleidingbedrijven minder geraakt worden door inflatie dan de producenten van energie aangezien de huur van opslag en de transportkosten min of meer vast staan en men de stijgende loonkosten deels kan verrekenen hierin. Bovendien betaald het bedrijf een prachtig dividend uit. Dit bedrijf is een BUY en staat op een winst van 18%.
 11. Viper Energy Partners LP (VNOM): Een royalty bedrijf uit de Verenigde Staten in de energiesector. Dit aandeel hebben we gekocht omdat we een jarenlange stijgende trend verwachten in olie en gasprijzen, en wat is er mooier dan een bedrijf dat royalty’s ontvangt van de bedrijven die de olie en gas produceren en dan ook nog een maandelijkse een dividend uitkeren. Dit bedrijf is een BUY en staat op een verlies van 9%.
 12. Black Stone Minerals (BSM): Een royalty bedrijf uit de Verenigde Staten in de energiesector. Het bedrijf heeft veel lang in het zuiden van het land en betaald een mooi dividend uit aan mensen die geduldig zijn. Dit bedrijf is een BUY en staat op een verlies van 11%.

Uranium Nucleair Bullets (10-15 open posities), max. 15 open posities, op dit moment hebben we 9 open posities.

 1. Encore Energy Corp (EU). Een Canadees bedrijf met mijnen in de VS. Het interessante van dit bedrijf is dat het erg veel land in bezit heeft, dus voor de toekomst kunnen hier nog weleens aangename verrassingen uit komen. We noteren een verlies op dit aandeel van 3% en dit maakt dit aandeel op dit moment een BUY.
 2. Fission Uranium Corp (FCU): Een Canadees bedrijf met een mijn in ontwikkeling in Canada in het beroemde Athabasca Basin. Het is een ondiepe mijn met aantoonbaar meer dan 100 miljoen pond uranium. We noteren een verlies op dit aandeel van 2% en dit aandeel is een BUY.
 3. Virginia Energy Resources (VUI): Een Canadees bedrijf met een mijn in ontwikkeling in de VS. Men mikt op een productie van 2 miljoen pond uranium per jaar voor 35 jaar productie en daarmee is het een van de grootste velden in Amerika. We noteren een verlies op dit aandeel van 15% en dit aandeel is een BUY.
 4. Deep Yellow Ltd (DYL): Een Australisch bedrijf met 3 mijnen in Namibië, 2 hiervan zijn niet volledig in bezit van het bedrijf maar men heeft wel het grootste belang. Totaal heeft het een potentieel van 160 miljoen pond uranium in de grond. We noteren een verlies op dit aandeel van 16% en dit aandeel is een BUY.
 5. Consolidated Uranium (CUR): Een jong Canadees uranium bedrijf dat in begin 2020 is opgericht. Het heeft projecten in de Verenigde Staten, Canada, Argentinië en Australië. Verder hebben ze een samenwerking met UUUU. Het aandeel staat op een verlies van 33% en is een BUY.
 6. Labrador Uranium (LUR): Een zeer jong Canadees uranium bedrijf ontstaan uit een SPIN-OFF van CUR. Dit bedrijf heeft alleen een mijn in Canada. Het aandeel staat op een verlies van 60% en is een BUY.
 7. Mega Uranium Ltd (MGA): Een Canadees bedrijf met projecten in Australië en investeringen en royalty’s in de volgende bedrijven: CUR, URC en NXE. We noteren een verlies van 37% en dit aandeel is een HOLD.
 8. Western Uranium and Vanadium (WSTRF): Een Canadees bedrijf met mijnen in de Verenigde Staten. De focus van het bedrijf ligt op een 2-tal grondstoffen, namelijk Uranium en Vanadium. We noteren een verlies van 38% op het aandeel en dat maakt het een BUY.
 9. Goviex Uranium Ltd. (GXU): Een Canadese exploratie en ontwikkelingsbedrijf met mijnen in 3 Afrikaanse landen, namelijk Niger, Mali en Zambia. Iets meer politiek risico, maar bv. Niger heeft altijd een zeer gunstig klimaat gehad voor mijnbouw. We noteren een verlies van 50% en dit maakt het aandeel een BUY.
 10. Laramide Resources Ltd. (LAM): Een Canadees bedrijf met uranium mijnen in ontwikkeling in de VS en in Australie. We noteren een verlies van 28% en dat maakt dit bedrijf een BUY.
 11. Een mandje met aandelen om onze FGS-aandelen te spekken met UUUU (27% verlies), en URC (38%)

Battery Metals (5-10 positions)

 1. Nova Royalties Corp (NOVR): Onze favoriete bedrijfsvorm, de royalty, en dit in de nikkelsector. Mooier kan het haast niet, nog maar net in ons portfolio en nu al op een verlies van 33%. Dit aandeel is een BUY.
 2. Electric Royalties Inc (ELEC): Is een royalty bedrijf in de belangrijkste minder bekende batterij metalen zoals Kobalt. Dit is een Canadees bedrijf en heeft een verlies van 13% in ons portfolio. Dit aandeel in een BUY.
 3. Brixton Metals Corp. (BBB): Een Canadees bedrijf dat koper-, goud-, zilver-, en kobalt mijnen ontwikkeld in de VS en in Canada. We noteren een winst van 85% op dit aandeel en dat maakt dit aandeel een HOLD.
 4. Atalaya Mining (ATYM): Een Spaanse koper producent met mijnen in Noord- en in Zuid-Spanje. Het interressante van dit bedrijf is dat het dividend uit betaald. We noteren 18% verlies op dit aandeel en dat maakt dit bedrijf een BUY.
 5. Trilogy Metals (TMQ): Is een Canadese exploratie en ontwikkelingsbedrijf van koper-, zink, lood en goudmijnen in Alaska. Het mooie van dit bedrijf is dat het reeds een samenwerkingsverband met South 32, is grote producent in basismetaal. We noteren 57% verlies op dit aandeel en dat maakt dit bedrijf een BUY.
 6. Altius Minerals (ALS): Is een Canadees royalty bedrijf dat royalties heeft in basismetalen en potash. Het betaald een klein dividend uit. We verwachten een jarenlange stijgende markt in de basismetalen en dit bedrijf is een mooie aanvulling op alle edelmetaal royalty bedrijven. We noteren een winst van 7% en dit bedrijf is een HOLD.
 7. Bell Copper (BCU): Is een Canadees bedrijf dat naar een grootte kopervondst in Arizona (Verenigde Staten) zoekt. Wij geloven dat het bedrijf dit lukt met een CEO aan het hoofd wie de chef-geoloog bij de Resolution kopermijn was. Iemand die weet hoe je koper moet vinden dus. We noteren een verlies van 51% en dit bedrijf is een BUY.

The crypto box, max 10 open crypto posities:

We stappen in onbekende crypto’s met 100 euro per positie waardoor we een teen in deze markt zetten en hopen op hoge winsten. De bedoeling is dit uit te gaan breiden en zo onze kennis op dit gebied te vergroten. Houd er absoluut rekening mee dat we geen experts zijn op dit gebied, maar gaat u mee op deze reis? Maximaal risico is 1000 euro, dit moet u bereid zijn te verliezen.

 1. Crypto.com (CRO)
 2. Polkadot (DOT)

FGS (FREE GROWTH STOCKS)

We hebben nu 46 Free Growth Stocks in onze portfolio, waarvan 30 posities nog open. Zoals u weet zijn dit allemaal aandelen waar we 100% winst op hebben gehaald en we dus gratis aandelen hebben verworven die we houden voor een hoger beleggingsresultaat te verkrijgen. We gaan niet op alle aandelen verder in, u kunt het op onze site allemaal teruglezen.

6B- performance (sorry, niet up to date)

Highscore list of stocks sold

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.