Uranium stijgt langzaam verder

Uranium stijgt langzaam verder

week 34 / jaar 6

Inleiding

De prijsstijging in uranium is niet spectaculair, maar dit is precies zoals we het willen. In dit artikel laten we u zien hoe lang de stijgende trend in uranium zich al voortzet, en waar de prijs uiteindelijk naar toegaat. Leden van https://investor-assistance-pro.com kunnen de investeringen in uranium bekijken in de portfolio sectie op onze website.



De uraniumprijs

De bovenstaande grafiek gaat terug helemaal naar het jaar 2008. Er staan een aantal belangrijke lijnen in de grafiek getekend die de verschillende toppen in de grafiek van uranium representeren. Er is een top van $ 140 (dunne gele rechte lijn), de top van $ 73 (dunne donkerblauwe lijn), en de top van $ 63 (dikke lichtblauwe lijn). Deze laatste dikke lichtblauwe lijn is niet voor niets dik getekend. Hier komen we namelijk steeds dichterbij. Heel langzaam kruipen we steeds dichterbij en het zal ons niet verbazen als we dit prijsniveau breken deze winter. Als vervolgens deze lijn als steun gaat dienen, zal dit een beresterk teken zijn. Wij denken dat uiteindelijk de $ 140 op een dag ook zal breken, maar dit kan best nog wel eens 10 jaar verder op de weg zijn voor uranium. Maar eigenlijk hopen we dit heel ver weg zal zijn. Hoe langer dit namelijk duurt, hoe hoger de prijzen voor de uiteindelijke aandelen zullen worden.

Het voorgaande klinkt raar, maar is met de meeste grondstoffen een waarheid van een koe. Met een langzaam stijgende koers komt er minder snel nieuwe productie op de markt. Indien het aanbod langzaam opdroogt, zal ook de prijs langzaam moeten stijgen om nieuw aanbod op de markt te krijgen. Bij de huidige prijs kunnen de meeste nieuwe projecten echter niet in productie. Alleen sommige. Maar ook die sommige doen dit liever niet, tenzij een veel hogere prijs krijgen, met een lange termijn contract, voor hun uranium. Dit gaat door totdat er zoveel uranium op de markt wordt gedumpt dat het aanbod de vraag doet overtreffen.



Bij deze langzame stijging zijn we echter totaal niet bang dat er teveel uranium op de markt komt, rugwind voor uranium komt namelijk uit meerdere hoeken:

  • De oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Dit zorgt ervoor dat het Westen en het Oosten langzaam uit elkaar drijven. Het Westen lijkt evenveel aanbod van uranium te hebben, maar het Oosten heeft veel meer verwerkingscapaciteit om de uranium geschikt te maken voor kerncentrales.
  • De herstart van Japanse kerncentrales. Dit is nu al weer een paar jaar gaande, en de meeste staan nu bij. Dit zorgt voor een constante afname.
  • De Franse kerncentrales. Heel veel lagen stil vanwege onderhoud. Langzaam maar zeker gaan ook deze starten en zorgt ook hier voor een continue bron van afname. De komende oorlog in Niger vormt een bedreiging voor deze afname, wat nog meer druk op de afname legt en dus een opwaartse druk voor de prijs van uranium legt. Niet dat we hier blij mee moeten zijn uiteraard, want je zal er maar wonen, met je gezinnetje.
  • De nieuw te bouwen kerncentrales. Dit is abnormaal te noemen. Alleen China zegt alleen al 150 reactoren te gaan bouwen. En dan hebben we het niet over kleintjes. Maar belangrijker is dat veel meer landen zeggen nieuwe te gaan bouwen: Frankrijk, Zweden, Finland, Zuid-Korea, Nederland, Polen, etc., etc. Dit zorgt voor een toenemende vraag van uranium.

Vanaf welke prijs komt veel uranium op de markt

Een andere manier om dit te duiden is, welke prijs hebben de ontwikkelingsbedrijven nodig om een project te bouwen dat uranium gaat produceren? Deze lag altijd bij $ 65 per pond uranium. Maar deze prijstarget gaven de bedrijven jarenlang geleden al op. Met alle stijgende kosten van materialen en vervoer ligt deze prijs veel hoger. Wij denken pas bij $ 85. Dus als we deze prijs bereikt hebben denken bedrijven er pas aan om hun projecten te gaan bouwen, althans de meeste. Dit houdt in, dat het minimaal 5 jaar duurt, eer de markt overspoeld wordt met uranium, en de prijs weer eventueel kan gaan zakken vanaf dat punt.



Conclusie

Conclusie is dat de prijs van uranium nog minimaal 10 jaar langzaam door zal stijgen. Dit zal natuurlijk met ups en downs gaan zoals met alles. Bedreigingen hierop zijn een kernramp en het afblazen van de bouw van kernreactoren die breed gedragen wordt op de wereld. Wij houden de investeringen zolang vast totdat we merken dat het aanbod de vraag gaat doen overtreffen, en dit kan naar onze conclusie nog 10 jaar duren. Tot die tijd zullen we alleen verkopen om af en toe winst af te romen.

De premium leden die reeds een abonnement hebben, kunnen hier inloggen om te bekijken welke aandelen we gekocht hebben en dus in ons portfolio hebben. U kunt dit artikel vinden onder “updates” op de website door op de knop te drukken die hieronder staat weergegeven.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

De gehele grondstoffenmarkt daalt en stijgt af en toe. Dit is absoluut geen spannende markt Daarom is het belangrijk om aandelen in het portfolio te hebben die ons van inkomen voorzien in de vorm van dividend. Aandelen in de S&P 500 zakken eindelijk iets, deze onze short positie is minder verlies aan het geven op dit moment. Wij denken dat deze trend nog even aanhoudt.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.