$ 100 olie deze winter

$ 100 olie deze winter

week 33 / jaar 6

Inleiding

Olie blijft nodig. Zo begonnen we vorige week ook. In het artikel van deze week kijken we echter naar de prijsactie van het goedje zelf en proberen we een prijsindicatie te geven voor komende winter. Ook geven we een aantal redenen waarom wij denken dat $ 100 (en meer) op de borden staat als prijsindicatie van olie deze winter. Leden van https://investor-assistance-pro.com kunnen het artikel van vorige week lezen van het aandeel dat wij in deze sector gekocht hebben en wat nu al weer bijna 8% hoger staat.De olie prijs

We volgen hier de prijs van West Texas Intermediate Crude, de graadmeter van de prijs van olie in de Verenigde Staten. In deze grafiek kunt u zien dat we een gele trendlijn hebben getekend onder de bodems van de prijs. We bevinden ons nu, na een behoorlijk steile stijging, op een hoog RSI-getal. De verwachting is daarom dat op korte termijn, dat olie iets gas terug gaat geven en zal zakken in prijs. Of het nu helemaal terug naar de gele lijn zal gaan, valt nog te bezien. Wij denken zelf dat we zullen zakken tot de donkerblauwe 200-daags gemiddelde lijn. Deze zal de eerste belangrijke steun zijn voor de prijs, mits het niet gewoon beslist om door te stijgen. Tijdens een dip in de prijs zijn wij van plan om meer aandelen te kopen dat, net als het bedrijf van vorige week, in de service verlenende sector zit.Op de lange termijn is het echter een totaal ander verhaal. Wij denken dat de bodem gezet is voor olie. Normaal wagen we ons niet aan een prijstarget, maar deze is voor ons bijna een zekerheid. Op de zeer lange termijn denken we echt dat meer dan $ 200 olie per vat mogelijk is voor Amerikaanse en Europese olie. Waarom we dat denken proberen we u duidelijk te maken in de volgende paragrafen.

> $ 100 voor olie op de lange termijn

Hier zijn een 3 tal redenen voor te geven waarom wij denken dat dit mogelijk is. De eerste is de WOKE cultuur die nog even aanhoudt, de tweede is de veranderde situatie op geo-politiek vlak, en de derde reden is de lage stand van de olie reserves.

  1. De WOKE cultuur. We zullen hier niet veel over uit wijden aangezien we ons regelmatig laten verleiden om hier wat van te zeggen. Het gevolg hiervan echter is dat investeringen in de sector zodanig opdrogen dat er niet voldoende naar olie gezocht wordt. Olie maatschappijen hebben onlangs de draai gemaakt en steken weer het geld in het boren in olie. Men ziet het allemaal immers niet zo snel veranderen als de klimaatactivisten willen. Dat dit al van mijlenver te zien was en vooral Europa in een soort arrogante westerse koloniale houding zit, is echt stuitend. Men denkt dat men nog steeds de wereld naar zijn hand kan zetten met de gedachten dat de Verenigde Staten en China wel zal volgen, als wij maar genoeg WOKE zijn, en blijven zeggen dat olie en gas niet nodig zijn. Het gevolg is dat vooral WTI en Brent olie duurder zal worden.
  2. Geopolitieke spanningen. De petro $ is bijna ten einde. De petro $ was destijds een vinding van dhr. Kissinger om de $ aan olie te koppelen, nadat de $ van goud was afgehaald, en na de olie crisis van de 70 er jaren van de vorige eeuw. Hierdoor werd alle olie in de wereld in $ geprijsd en dit gaf de Verenigde Staten een enorm handelsvoordeel. Dit voordeel brokkelt af, aangezien de BRICS nu ook in andere valuta handelen met elkaar, dan de $. Vooral sinds Saoudi Arabië zich aansloot bij de BRICS, is dit scenario werkelijkheid geworden. En steeds meer landen sluiten zich bij de BRICS aan, omdat ze de arrogante houding van het westen, en in feite oneerlijke handel zat zijn. Het gevolg is dat vooral WTI en Brent olie duurder zal worden.
  3. De stand van de olie-reserves in de Verenigde Staten. Zie onderstaande afbeelding, bron is van de overheid van de Verenigde Staten. Duidelijk is de scherpe daling van de voorraden te zien. Men verkoopt de voorraad, om de prijs van olie te drukken. Althans dit was het masterplan van dhr. Biden. Maar zoals met veel dingen, heeft hij ook hier een enorme blunder gemaakt. Door deze voorraad te verkopen komen de raffinaderijen in problemen, omdat men minder zure olie voor de raffinaderijen heeft om te verwerken. En deze hebben ze nodig, om het proces aan de gang te houden. Dit houdt in, dat men deze steeds meer in zal moeten gaan kopen, en op een snellere termijn. Dhr. Biden heeft dit blijkbaar in zijn oor gefluisterd gekregen en heeft een kooplijstje aan Saoudi Arabië en Venezuela gepresenteerd. Hij kreeg alleen een hele dikke middelvinger terug. En nu deze landen dichter tegen China aankruipen, is een oorlog voeren om de olie ook haast geen mogelijkheid meer. Men zal de voorraden dus gewoon op de markt moeten kopen. Het gevolg is dat vooral WTI en Brent olie duurder zal worden.Conclusie

Conclusie is niet moeilijk te geven. Op lange termijn kan olie maar een weg kiezen naar ons idee en dat is omhoog. Energie zal duurder worden, en dit is een gevolg van de domme politieke keuzen, die gemaakt worden door de klimaatpaniek en de andere twee redenen. Wij kopen daarom op de eerstvolgende dip meer olie bedrijven.

De premium leden die reeds een abonnement hebben, kunnen hier inloggen om te bekijken welke aandelen we gekocht hebben en dus in ons portfolio hebben. U kunt dit artikel vinden onder “updates” op de website door op de knop te drukken die hieronder staat weergegeven.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

De edelmetalen zijn, zoals verwacht, een beetje teruggezakt, maar houden zich nog steeds goed. Ook uranium komt nog niet uit de startblokken. In Niger is de staatsgreep nog steeds gaande. We wachten voorlopig af. Olie blijft stilletjes doorstijgen en hiermee ook de aandelen in deze sector. Het short aandeel dat we hebben had weer een flinke groene week, na al de rode weken. Gaat de tech sector dan toch eindelijk dalen? Tot slot de batterij metalen, deze blijven zeer langzaam dalen.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.