Goedkope olie is verleden tijd

Goedkope olie is verleden tijd

week 17 / jaar 6

Inleiding

De laatste weken hebben we aangekondigd, dat we een betaalde service op gaan zetten. We kunnen inmiddels met blijdschap vertellen dat voldoende lezers hier positief op gereageerd hebben, om inderdaad de service op te gaan zetten. In deze aankondiging hebben sommige lezers aangegeven dat men de voorkeur heeft om de site in het Nederlands te houden. Aangezien meer dan 90% van onze lezers uit Nederland of België komt, en de Nederlandse taal machtig is, geven we gehoor hieraan, en hierbij de belofte, dat ook de betaalde service in het NEDERLANDS zal zijn. Mocht deze mededeling u overhalen, om alsnog de betaalde service aan te nemen, kunt u reageren op het mailadres onder in dit artikel.

We hebben inmiddels een aparte rekening geopend. We zullen de mensen die zich reeds hebben opgegeven, de komende week benaderen om de 60 euro hierop te storten en daarna kunnen we definitief aan de slag. We denken dat dit halverwege mei zal plaatsvinden. Mensen die nu reageren krijgen een abonnement voor 30 euro per jaar voor de rest van de tijd dat beleggershulp bestaat. Na 1 jaar kunnen abonnees kiezen om door te gaan, of 30 euro terug te vragen. Tot deze tijd is de aanbieding van kracht, dus wilt u een levenslange aanbieding op onze service, dan is het nu tijd om te reageren, na 10 mei zullen we een hogere prijs berekenen voor een jaarabonnement. Vanaf volgende week zullen we ook de site gaan verbouwen, met een apart gedeelte voor de betalende service, er zullen testen volgen en hopen hierbij op uw medewerking. Tevens zullen we u daarna meedelen welke aandelen we over zullen hevelen, naar de betaalde service vanuit de gratis service en welke niet. Hierbij transformeren we langzaam de portfolio naar een meer stabiele, en meer op dividend aandelen gefocuste portfolio, wat meer naar de heel lange termijn kijkt, en naar ons oordeel meer toespitst op de kleine belegger. Nogmaals en misschien overbodig, de gratis service blijft bestaan.

In dit artikel van vorige week gaven we u alvast een voorproefje van het soort rapporten, dat u zal ontvangen in onze betaalde service. U kunt deze hier nalezen: https://beleggershulp.nl/met-dit-aandeel-gaat-de-winst-niet-in-rook-op/

Wilt u lid worden van beleggershulp, dan kan dit door dit aan te geven via ons mailadres: info@beleggershulp.nl

U kunt onderin dit artikel meer over ons abonnement lezen.

Deze week hebben we een onderwerp wat al heel lang onderbelicht is op onze website en dat is de prijsontwikkeling in olie. Aangezien dit nog steeds de belangrijkste grondstof op aarde is, is de prijs hiervan belangrijk voor ons dagelijkse leven, of we dit nu leuk vinden of niet. In dit artikel zullen we de mogelijke richting bespreken die de olieprijs zal nemen.

De olieprijs komt nooit meer op het niveau onder de gele lijn, dit is verleden tijd.

Waarom doen we zo’n heftige uitspraak en denken we nu wel een kristallen bol te hebben? Nu, deze trend is al gaande sinds 2015. En hiermee bedoelen we een stijgende trend, waarbij de olieprijs boven de gele lijn blijft. De gele lijn is een door ons getrokken lijn in de grafiek, die duidelijk naar boven gericht is, en de onderste prijsniveaus van de afgelopen 8 jaar met elkaar verbinden. En wat valt op, de prijs stijgt alsmaar verder en wordt dus alsmaar hoger. We hebben de dip van de covid-crisis in 2020 uit de vergelijking gehaald, aangezien deze statisch gezien een uitzonderlijke situatie is, die de wereld deed stilstaan.

Als men zich afvraagt hoe het kan dat de prijs alsmaar stijgt, hoeven we echter niet lang te zoeken. ONDERINVESTERINGEN. We zetten dit expres in grote letters aangezien we dit bij meerdere grondstoffen zien, en een thema is, wat opduikt. Het is gewoon stuitend hoe laag het kennisniveau van de gemiddelde politici is, als het op het niveau van energie zekerheid komt. In het westen hebben we dit totaal weggegeven aan landen, die slecht omgaan met het welzijn van de mens, en die nu ook nog eens de rug naar het westen keren. China is de enige natie op aarde die het lijkt te begrijpen. Zij weten niet hoe snel ze hun handen op grondstoffen kunnen krijgen, om hier zoveel mogelijk van te kopen, om voor de lange termijn, zekerheid te hebben. Wat zij doen is een moderne vorm van kolonisatie natuurlijk, en moet men dit uiteraard afkeuren, maar ze komen ermee weg, en men zorgt ervoor dat men energiezekerheid heeft. Ook is men niet vingerwijzend, iets wat het westen terecht verweten wordt.

Een voorbeeld van onderinvesteringen in de oliesector is toch wel het meest stuitend in de Verenigde Staten. Dhr. Biden keurt weinig plannen goed om olie-investeringen in eigen land te promoten, maar vraagt wel andere landen op hun productie op te schroeven. En wat doen andere landen, die geven dhr. Biden een middelvinger. De wereld is hun arrogante houding zat en vooral Saoedi-Arabië. Investeringen zijn er heel geweest voor 2015 in de shale-oil velden in Noord-Amerika. Hierdoor is de prijs van olie voor 2015 gezakt en was shale-oil was erg succesvol. Maar dit was teveel en te snel waardoor de Arabische vrienden boos zijn geworden en zich nu meer opstellen richting China. China belooft meer zekerheid van afname in de toekomst en zeurt bovendien niet al te veel over het gehele ESG verhaal.

Maar het westen heeft meer investeringen nodig. Maar waar gaat men dit vandaan halen? Wij denken dit te weten en zullen onze abonnees op de betaalde service op de hoogte brengen, met tevens een aantal namen van bedrijven in deze tak van sport.

Maar het westen heeft niet alleen investeringen nodig in de olie-winning maar ook in de raffinage capaciteit. Wist u bijvoorbeeld dat er geen raffinaderij is gebouwd sinds de 70-er en 80-er jaren van de vorige eeuw in Europa en de Verenigde Staten? Wist u bijvoorbeeld dat meer dan de helft van de raffinaderijen in Europa hun deuren gesloten heeft? Denkt u dat dit helpt om de energiezekerheid hiermee te vergroten of te verkleinen? Denkt dat dit komt omdat we minder olie zijn gaan verbruiken of dat men in de toekomst minder olie gaat verbruiken? En zo kunnen we u nog wel 100 vragen stellen, die u zichzelf moet stellen. Want 1 ding staat als een paal boven water, hoe woke we ook worden, hoe slecht het klimaat zal worden, we hebben meer olie nodig tot 2050 en niet minder zoals de politici u wilt doen laten geloven. Het is een kwestie van wiskundige vergelijkingen. Als denkt dit allemaal op te lossen met zonne-energie en windenergie heeft men het mis. Als u denkt dat olie alleen nodig is om uw auto op te laten rijden heeft u het ook mis. Hier komt men wel achter nadat men triljoenen euro’s besteed heeft om “schone” energie te ontwikkelen en daarna erachter komt dat het onvoldoende is.

Onze verwachting daarom is dat de prijs van olie nooit meer onder de gele lijn komt en verder zal stijgen. Willen we ons moderne leven voort zetten zal er meer geld naar de sector moeten. Maar voordat de politici dit begrijpen kunt u hiervan profiteren door juist nu in deze gehate sector te stappen. Wilt u graag weten hoe, neem dan een betaald abonnement zoals hieronder staat aangegeven. 10 mei stoppen we met het spammen van deze aanbieding en sluiten de deuren definitief voor dit zeer goedkope abonnement, dus reageer nu.

Wat zijn we in de toekomst van plan met de website van beleggershulp?

Kort gezegd, we zijn van plan binnen een half jaar een betaalde service aan te bieden. Het plan is om een portfolio te maken van 50.000 euro met:

  1. Maximaal 30 dividend aandelen van elk zo’n 1000 euro. Deze aandelen zullen we groeperen in verschillende sectoren en een beleggershulp-ETF noemen. Deze ETF’s zullen we op de beleggershulp site presenteren. U ziet dan niet meer de onderliggende aandelen in ons dividend portfolio.
  2. Max 20 aandelen met de beste speculatieve bedrijven inclusief 10 royalty bedrijven voor 500 euro en 20 hoog speculatieve aandelen voor maximaal 250 euro. Dit zal een greep van de beste aandelen van het huidige portfolio van beleggershulp.
  3. Verder houden we 10.000 euro over om mee te handelen, en zal dus altijd tot cash gemaakt kunnen worden. Hier hebben we reeds een begin mee gemaakt door deze uit de portfolio te tillen. De bedoeling is, dat we deze alleen voor betalende klanten visueel maken.

Heb je geen 50.000 euro beschikbaar, geen nood, deel dan gewoon de bedragen met wat je wel hebt. Indien je bv. 10.000 euro beschikbaar hebt dan besteed je per aandeel b.v. max 200 euro, of je koopt niet ieder aandeel.

We zullen dit waarschijnlijk op een nieuw platform onderbrengen, of we zoeken een weg om dit op het bestaande platform aan te bieden. Belangrijk is om te vermelden: DE HUIDIGE WEBSITE BLIJFT GRATIS EN BLIJFT BESTAAN. U kunt dus gewoon lid blijven van beleggershulp en gebruik maken van de huidige service.

Het abonnement op de nieuwe service zal ongeveer 5 euro per maand gaan kosten. Maar voor de eerste 100 abonnees van beleggershulp (die nu lid zijn of de komende maanden lid worden) die deze service erbij nemen geven we u na een jaar de helft terug. Deze abonnementsprijs (voor de eerste 100 abonnees) blijft voor de gehele periode zolang beleggershulp bestaat, dus 30 euro per jaar. Voor de rest en nieuwe leden rekenen we 5 euro per maand en bij succes zullen we ieder jaar de prijs verhogen.

Wat krijgt u hiervoor:

    • De gratis service van beleggershulp, dus de normale wekelijkse updates en nieuwsbrieven.

    • Het blijft een over de schouder service, dus we geven geen advies, maar presenteren alleen maar wat wij doen met ons geldt.

    • Extra rapporten over de dividendaandelen die we aanschaffen. Deze rapporten zullen alleen verschijnen indien we een aankoop gaan doen. Dus we brengen deze uit voordat we tot aankoop over gaan.

    • We brengen al onze tradingsactiviteiten onder deze service, en zal dus niet meer te zien zijn op beleggershulp.

    • De meest interessante video’s zullen we voor u verzamelen, zodat u tijd bespaart om deze te zoeken op het internet en per week een mooie collectie hoeft om uit te kiezen.

    • De site zal in het Nederlands blijven. Maar in de toekomst denke we ook een site in het Engels te maken zodat we meer internationale mensen van informatie kunnen bedienen.

Waarom doen we dit? Omdat we reeds ruim 5 jaar actief zijn met een resultaat van ruim 20% per jaar. Met deze service willen we u een minder volatiele portfolio laten zien, die hetzelfde resultaat boekt, maar dan met een betere nachtrust. MAAR LET A.U.B. OP, we geven geen advies, we zeggen alleen wat wij doen. En beleggersresultaten zijn nooit gegarandeerd, u kunt al uw geld verliezen.

Heeft u interesse of vragen, en wilt u op de watchlist voor deze service voor 30 euro per jaar (let op alleen voor de eerste 100 leden en na een jaar krijgt u 30 euro terug, dus u betaalt eerst 60 euro), laat het ons weten op het volgende mail adres: info@beleggershulp.nl

We laten deze mededeling enkele maanden op de site staan. Mocht er geen of weinig interesse zijn zullen we uiteraard niet doorgaan met deze actie. Of we dan echter ook onze gratis service zullen volhouden valt dan ook te bezien. Maar laten we hier niet al teveel over speculeren.

 

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Daarnaast ontwikkelen we een betaalde service, deze zal medio 2023 van start gaan. U kunt zich hier apart opgeven door een mail te sturen naar info@beleggershulp.nl. In de betaalde service zal sommige aandelen uit het portfolio overgenomen worden, maar lang niet alle. Het is de bedoeling dat we gemiddeld max. 30 dividend en groeiaandelen opnemen en zo’n maximaal 25 aandelen met een speculatief karakter. Verder hebben we een bepaalde hoeveelheid geld gealloceerd om mee te handelen op een korte termijn. Deze portfolio zorgt dus voor een algehele asset management portfolio die zich op de lange termijn richt met een korte termijn handelsmogelijkheid.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Eerst een mededeling. Vanaf nu zullen we niet meer de portfolio resultaten iedere week in het gratis account bijwerken. Dit doen we wel bij de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief. Het is eenvoudigweg te veel werk voor ons om alles iedere week dubbel te gaan doen.

Edelmetaal hebben wat gas teruggenomen zoals we u vorige week reeds aangegeven hebben. Het kan zijn dat het op dit niveau blijft hangen en weer stijgt. Wij denken echter dat we nog wel iets meer pijn kunnen verwachten. Uranium aandelen blijven het slecht doen, we hebben genoeg aandelen in ons portfolio en wachten nog heel even af waar dit naartoe gaat. Ook de battery metals markt ligt nog steeds op zijn gat en we verwachten dat dit nog even zo zal blijven.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.