Met dit aandeel gaat de winst niet in rook op

Met dit aandeel gaat de winst niet in rook op

week 14 / jaar 6

Inleiding

Vorige week hebben we aangekondigd, dat we een betaalde service op gaan zetten. In deze aankondiging hebben sommige lezers aangegeven dat men de voorkeur heeft om de site in het Nederlands te houden. Aangezien meer dan 90% van onze lezers uit Nederland of België komt en de Nederlandse taal machtig is, geven we gehoor hieraan, en hierbij de belofte, dat ook de betaalde service in het NEDERLANDS zal zijn. Mocht deze mededeling u overhalen om alsnog de betaalde service aan te nemen, kunt u reageren op het mailadres onder in dit artikel

In dit artikel geven we u alvast een voorproefje van het soort rapporten, dat u zal ontvangen in onze betaalde service. In dit rapport behandelen we een bekend aandeel wat we nu al in ons portfolio hebben. Zo kunt u met de betaalde service onze rapporten vooraf inzien, als we overgaan tot koop.

Een aandeel wat decennia lang inkomsten genereert.

We hebben het hier over het aandeel Altria Group Inc (MO) Altria is een sigarettenproducent, wat onder andere het bekende merk Marlboro in haar portfolio heeft. Maar Altria heeft meer noten op haar zang, men is bezig om het roken gezonder te maken, men heeft 10% van de aandelen van de bekende drankproducent ABinbev in handen, en men bezit 45% van de cannabis producent Cronos.

De inkomsten uit sigaretten:

Als we naar de belangrijkste tak gaan, is dit de sigarettenhandel. Zoals gezegd wil men dit gezonder maken, wat dat ook mag betekenen. Persoonlijk is het volgens ons beter om te stoppen met roken. Maar we zijn als beleggershulp liberaal ingesteld, en we willen dit niet voor anderen bepalen. Wie wil roken, moet de keus hebben om dit te doen, we zijn allemaal volwassen mensen. Voor kinderen is het natuurlijk een ander verhaal. Er staan genoeg waarschuwingen op de verpakking, die je moet doen waarschuwen, en de plaatjes zijn zo vreselijk, dat het je het echt aan het denken moet zetten. Toch gebeurt het niet. Men paft er vrolijk op los en ook het aandeel onder de 18 jaar oud blijft vrij stabiel, hoe sommige groepen van longartsen ook lobbyen. Ook het punt om sigaretten gezonder te maken met allerlei technische snufjes is ronduit belachelijk, alle damp die je naar binnen haalt, is altijd ongezonder dan dat je dit niet doet. En dan komen we nu juist op het punt waarom dit aandeel de juiste keus is als inkomsten aandeel. Het is een verslavingsgevoelig aandeel. Wat bedoelen we hiermee? We bedoelen hiermee dat mensen blijkbaar niet kunnen stoppen met het consumeren hiervan, daarom is dit zo’n geweldige business.

Aan de sigarettenhandel zit nog een aspect wat ons erg bevalt, iedere regering werkt de handel tegen. Wat bedoelen we hiermee? De afgelopen decennia heeft men terecht, of onterecht, de sigarettenproducenten zo onder druk gezet, dat iedereen wel uit zijn hoofd laat, om een nieuwe sigarettenproducent te worden. Hierdoor is er voor Altria maar een handje vol concurrenten en heeft men hierdoor een vast marktaandeel, wat je kan vergelijken met een monopolie. Altria is dus alleen afhankelijk van consumenten die blijven consumeren en niet van (toekomstige) concurrenten. Het consumeren blijft nagenoeg gelijk, dus ook de inkomsten. Het bedrijf hoeft tevens geen reclame te maken. Alle slechte berichten zijn reeds reclame. In Rotterdam zeggen we: Het maakt niet uit hoe ze over je lullen, als ze maar over je lullen. Met lullen wordt praten bedoeld. Hierdoor hoeft het bedrijf geen geld aan PR uit te geven. Ook nieuwe producten worden nauwelijks ontwikkeld. Het laatste zijn de zogenaamde VAPE sigaretten. U kunt hier nalezen hoe gezond dit product is. Op zich hebben we liever dat het bedrijf hier zich even van weghoudt aangezien dit vervelende rechtszaken met zich mee kan brengen. En dit is tevens een risico wat het aandeel kan schaden.

De inkomsten uit drank:

Met de 10% van de aandelen in ABinbev, wat nu zo’n 12 miljard euro waard is, heeft Altria een zeer belangrijke troefkaart. Waarom investeert een sigarettenproducent in een drankproducent? Dat is makkelijk te beantwoorden, het is tevens een verslavingsgevoelig product. Mensen kunnen nog minder van drank afblijven. Ook wij lusten een lekker biertje, wijn of een mooie whiskey. En ABinbev heeft het allemaal in huis. Ook in de dranksector is het moeilijk, om met de grote merken te concurreren, door de vele regels die opgelegd worden aan deze sector. Hierdoor is het moeilijk om een nieuw groot drankconcern op te zetten, dat een significante concurrentie met zich meebrengt. Alhoewel minder als bij sigaretten, zorgt dit voor ABinbev, en dus ook voor Altria een groot marktaandeel in de dranksector.

De inkomsten uit Cannabis:

Deze vallen op dit moment zwaar tegen. Dit omdat de gehele cannabis sector op zijn gat legt. Altria heeft 45% van het bedrijf Cronos, nu ongeveer $ 350 miljoen waard. Dit is niet veel, en Altria heeft hierop veel verloren. Maar geen nood, dit is een zeer lange termijn investering die in de toekomst nog wel uit gaat betalen, als de cannabissector aantrekt, en dat ervoor zorgt dat er cashflow komt. Nu is het inkomen negatief en helpt het bedrijf nog niet echt, maar Cronos is wel de grootste producent in de cannabis sector en heeft reeds een zeer grote productielijn aan verschillende producten. Ook heeft het bedrijf hiermee ook een tak in handen wat wel met gezondheid te maken. Namelijk een alternatieve manier en gezondere manier van pijnbestrijding. Wij verwachten dat de sector bij zal draaien en in de toekomst winstgevend zal worden.

Redenen om het aandeel te kopen:

  • Vast inkomen door weinig concurrentie en nagenoeg een monopolie.
  • Hoge dividend uitkering (8,5%), dat onderhouden wordt door een stabiele cashflow.
  • Diversifiëring door cannabis en drank investeringen

Redenen en risico’s om het aandeel niet te kopen:

  • Vape business kan omslaan in rechtszaken die het bedrijf veel kan kosten
  • Als men persoonlijke morele bezwaren heeft als belegger tegen de producten die het bedrijf maakt.

Wanneer het aandeel verkopen?

  • Indien het bedrijf het dividend al enige jaren niet verhoogd heeft of zelfs daalt, of als de cashflow van het bedrijf blijft dalen.

We zullen bij de betaalde service onze eigen ETF’s opbouwen. Dit aandeel zal dan ook een van de aandelen in ons nieuwe IAASS-ETF (Investor Aid Addiction Sensitive Stocks- ETF) worden.

Kan Altria haar dividend in stand houden?

Dit is een aandeel wat je niet voor de groei moet aanhouden, maar voor inkomsten uit dividend. Dit is goed om te beseffen. Wij verwachten dat de koers van het aandeel lange tijd op deze koers zal blijven hangen. Toch als je een trend van 40 jaar opzet, zal je zien dat het aandeel enorm gegroeid is, maar de beste jaren zijn achter ons. Dit is echter nog steeds een goed aandeel om je inkomen aan te vullen, mits het dividend zo hoog blijft, of zelfs stijgt. Dit is dan ook de reden dat we dit scherp in de gaten moeten houden ieder kwartaal. Zie hierboven ook “wanneer het aandeel te verkopen”. Daarom zullen we enkele ratio’s en financiële zaken van het bedrijf nalopen om aan te tonen dat het bedrijf haar dividend hoog zal houden.

Free cash flow

Free cash flow is sinds 2010 stijgende. Hiervoor was de financiële crisis, dus dat verklaart de dip in cashflow. Door de hoge cashflow kan het bedrijf haar dividend betalen.

Outstanding shares

Altria brengt haar aandelen hoeveelheid al sinds de jaren 90 van de vorige eeuw naar beneden. Dit betekent 2 dingen, men heeft genoeg cash om eigen aandelen terug te kopen en per aandeel krijgt men een groter stuk van het bedrijf. Tevens houdt men de dividenduitkering in dollars gelijk als men het dividend verhoogt. Als men immers minder aandelen heeft, kost dit minder geld aan uitkering. Door per aandeel de uitkering te verhogen keert men evenveel uit als voorheen. Uit het bovenstaande blijkt dat men bijna 50% van de aandelen in ongeveer 35 jaar tijd teruggekocht heeft. Voor ons is belangrijk dat men hiermee door gaat, aangezien het dividend hierdoor betaalbaar blijft.

Lange termijn schuld

Dit is in eerste instantie niet gunstig. Met een tweede blik is het echter wel verstandig geweest om lange termijn schuld op te nemen. De laatste jaren heeft het bedrijf wat meer geleend, met een zeer laag rente percentage. Nu de rente weer omhoog gaat, lost het bedrijf de schuld weer af. Dus goedkoop geld binnen halen kan gunstig zijn. We moeten dus in de gaten houden dat de rode lijn blijft dalen de komende jaren. Als men leent voor de verkeerde redenen, bijvoorbeeld om het dividend in stand te houden, is dit slecht voor het bedrijf en zullen we de aandelen verkopen.

Koers/winst verhouding

Het bedrijf is historisch gezien niet duur. Dus op dit moment koopwaardig.

Rente betalingen

Op zeer lange termijn zakken de betalingsverplichtingen ten aanzien van de schuld langzaam. Dit is gunstig. Dit helpt er mede aan dat het dividend betaalbaar blijft.

Payout ratio

De payout ratio is de verhouding hoeveel dividend er wordt uitgekeerd ten opzichte van de winst. En de deze is op dit moment zorgelijk. Dit is dan ook een van de zaken die we erg sterk in de gaten moeten houden. Deze is historisch altijd ronde 70 a 80% geweest en dit is het beste als de payout ratio hiernaar toe terug beweegt. Geen reden tot paniek, maar dit laat wel zien dat het bedrijf naar onze verwachting het dividend in 2023 gelijk zal houden.

Koerswinst

Het is toch altijd belangrijk om even naar de groei kijken. We willen immers inkomsten aandelen die ook koerswinst op de lange termijn laten zien. Om dit duidelijk te maken hebben we trendkanaal toegevoegd. Dit is een trend van bijna 45 jaar lang, en dit laat duidelijk zien dat het aandeel in deze periode je geen windeieren had gelegd. Een aandeel om zeer lang aan te kunnen houden, mits men haar dividend op een hoog peil houdt.

Return on Assets (ROA)

Met andere woorden, op alle bezittingen die Altria heeft, maakt men 20% rendement. Boven de 20% is heel goed te noemen. Ook kan je in de grafiek zien dat het stijgende is.

Conclusie:

Altria is nog steeds een goed bedrijf en aandeel om als aandeel voor inkomen in de portfolio te houden, mits het als dividendaandeel wordt gezien. We zullen dit aandeel dan ook overnemen met dezelfde resultaten in onze betaalde service.

Als u denkt, deze service is ook wel wat voor mij, lees dan a.u.b. de volgende sectie aandachtig door.

Wat zijn we in de toekomst van plan met de website van beleggershulp?

Kort gezegd, we zijn van plan binnen een half jaar een betaalde service aan te bieden. Het plan is om een portfolio te maken van 50.000 euro met:

  1. Maximaal 30 dividend aandelen van elk zo’n 1000 euro. Deze aandelen zullen we groeperen in verschillende sectoren en een beleggershulp-ETF noemen. Deze ETF’s zullen we op de beleggershulp site presenteren. U ziet dan niet meer de onderliggende aandelen in ons dividend portfolio.
  2. Max 20 aandelen met de beste speculatieve bedrijven inclusief 10 royalty bedrijven voor 500 euro en 20 hoog speculatieve aandelen voor maximaal 250 euro. Dit zal een greep van de beste aandelen van het huidige portfolio van beleggershulp.
  3. Verder houden we 10.000 euro over om mee te handelen, en zal dus altijd tot cash gemaakt kunnen worden. Hier hebben we reeds een begin mee gemaakt door deze uit de portfolio te tillen. De bedoeling is, dat we deze alleen voor betalende klanten visueel maken.

Heb je geen 50.000 euro beschikbaar, geen nood, deel dan gewoon de bedragen met wat je wel hebt. Indien je bv. 10.000 euro beschikbaar hebt dan besteed je per aandeel b.v. max 200 euro, of je koopt niet ieder aandeel.

We zullen dit waarschijnlijk op een nieuw platform onderbrengen, of we zoeken een weg om dit op het bestaande platform aan te bieden. Belangrijk is om te vermelden: DE HUIDIGE WEBSITE BLIJFT GRATIS EN BLIJFT BESTAAN. U kunt dus gewoon lid blijven van beleggershulp en gebruik maken van de huidige service.

Het abonnement op de nieuwe service zal ongeveer 5 euro per maand gaan kosten. Maar voor de eerste 100 abonnees van beleggershulp (die nu lid zijn of de komende maanden lid worden) die deze service erbij nemen geven we u na een jaar de helft terug. Deze abonnementsprijs (voor de eerste 100 abonnees) blijft voor de gehele periode zolang beleggershulp bestaat, dus 30 euro per jaar. Voor de rest en nieuwe leden rekenen we 5 euro per maand en bij succes zullen we ieder jaar de prijs verhogen.

Wat krijgt u hiervoor:

    • De gratis service van beleggershulp, dus de normale wekelijkse updates en nieuwsbrieven.

    • Het blijft een over de schouder service, dus we geven geen advies, maar presenteren alleen maar wat wij doen met ons geldt.

    • Extra rapporten over de dividendaandelen die we aanschaffen. Deze rapporten zullen alleen verschijnen indien we een aankoop gaan doen. Dus we brengen deze uit voordat we tot aankoop over gaan.

    • We brengen al onze tradingsactiviteiten onder deze service, en zal dus niet meer te zien zijn op beleggershulp.

    • De meest interessante video’s zullen we voor u verzamelen, zodat u tijd bespaart om deze te zoeken op het internet en per week een mooie collectie hoeft om uit te kiezen.

    • De site zal in het Nederlands blijven. Maar in de toekomst denke we ook een site in het Engels te maken zodat we meer internationale mensen van informatie kunnen bedienen.

Waarom doen we dit? Omdat we reeds ruim 5 jaar actief zijn met een resultaat van ruim 20% per jaar. Met deze service willen we u een minder volatiele portfolio laten zien, die hetzelfde resultaat boekt, maar dan met een betere nachtrust. MAAR LET A.U.B. OP, we geven geen advies, we zeggen alleen wat wij doen. En beleggersresultaten zijn nooit gegarandeerd, u kunt al uw geld verliezen.

Heeft u interesse of vragen, en wilt u op de watchlist voor deze service voor 30 euro per jaar (let op alleen voor de eerste 100 leden en na een jaar krijgt u 30 euro terug, dus u betaalt eerst 60 euro), laat het ons weten op het volgende mail adres: info@beleggershulp.nl

We laten deze mededeling enkele maanden op de site staan. Mocht er geen of weinig interesse zijn zullen we uiteraard niet doorgaan met deze actie. Of we dan echter ook onze gratis service zullen volhouden valt dan ook te bezien. Maar laten we hier niet al teveel over speculeren.

 

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Daarnaast ontwikkelen we een betaalde service, deze zal medio 2023 van start gaan. U kunt zich hier apart opgeven door een mail te sturen naar info@beleggershulp.nl. In de betaalde service zal sommige aandelen uit het portfolio overgenomen worden, maar lang niet alle. Het is de bedoeling dat we gemiddeld max. 30 dividend en groeiaandelen opnemen en zo’n maximaal 25 aandelen met een speculatief karakter. Verder hebben we een bepaalde hoeveelheid geld gealloceerd om mee te handelen op een korte termijn. Deze portfolio zorgt dus voor een algehele asset management portfolio die zich op de lange termijn richt met een korte termijn handelsmogelijkheid.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Eerst een mededeling. Vanaf nu zullen we niet meer de portfolio resultaten iedere week in het gratis account bijwerken. Dit doen we wel bij de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief. Het is eenvoudigweg te veel werk voor ons om alles iedere week dubbel te gaan doen.

Eindelijk reageren sommige aandelen op de flink stijgende goudprijs. Er komen dan ook langzaam weer groene cijfers op het bord naast alle rode cijfers. Toch verwachten we nog steeds een daling de komende weken van de goudprijs naar $1900-$ 1950. Daarna zal de goudprijs de all-time-high op gaan zoeken. Uranium aandelen stijgen en dalen weer naar de waan van de dag. Ook de battery metals markt ligt nog steeds op zijn gat.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.