Een daling in de goudprijs is goed voor het gele metaal.

Een daling in de goudprijs is goed voor het gele metaal.

week 16 / jaar 6

Inleiding

De laatste weken hebben we aangekondigd, dat we een betaalde service op gaan zetten. We kunnen inmiddels met blijdschap vertellen dat voldoende lezers hier positief op gereageerd hebben, om inderdaad de service op te gaan zetten. In deze aankondiging hebben sommige lezers aangegeven dat men de voorkeur heeft om de site in het Nederlands te houden. Aangezien meer dan 90% van onze lezers uit Nederland of België komt, en de Nederlandse taal machtig is, geven we gehoor hieraan, en hierbij de belofte, dat ook de betaalde service in het NEDERLANDS zal zijn. Mocht deze mededeling u overhalen, om alsnog de betaalde service aan te nemen, kunt u reageren op het mailadres onder in dit artikel.

We hebben inmiddels een aparte rekening geopend. We zullen de mensen die zich reeds hebben opgegeven, de komende week benaderen om de 60 euro hierop te storten en daarna kunnen we definitief aan de slag. We denken dat dit halverwege mei zal plaatsvinden. Tot deze tijd is de aanbieding van kracht, dus wilt u een levenslange aanbieding op onze service, dan is het nu tijd om te reageren, na 10 mei zullen we een hogere prijs berekenen voor een jaarabonnement. Vanaf volgende week zullen we ook de site gaan verbouwen, met een apart gedeelte voor de betalende service, er zullen testen volgen en hopen hierbij op uw medewerking. Tevens zullen we u daarna meedelen welke aandelen we over zullen hevelen, naar de betaalde service vanuit de gratis service en welke niet. Hierbij transformeren we langzaam de portfolio naar een meer stabiele, en meer op dividend aandelen gefocuste portfolio, wat meer naar de heel lange termijn kijkt, en naar ons oordeel meer toespitst op de kleine belegger. Nogmaals en misschien overbodig, de gratis service blijft bestaan.

In dit artikel van vorige week gaven we u alvast een voorproefje van het soort rapporten, dat u zal ontvangen in onze betaalde service. U kunt deze hier nalezen: https://beleggershulp.nl/met-dit-aandeel-gaat-de-winst-niet-in-rook-op/

Aangezien we deze week van een week vakantie genieten houden we het ook kort verder deze week en zullen alleen een kleine analyse van de goudprijs geven.

Het gele metaal is rijp voor een daling in de prijs

Waarom denken we dit. Omdat de RSI nog steeds hoog is en steeds lagere toppen vormt, dit wordt weergegeven door de rode lijn. Dit duidt aan dat de kopers zich terugtrekken uit de markt. Gevolg hiervan is minder vraag waardoor de prijs zakt, zo simpel is het.

Maar is het inderdaad simpel? Nee, is het antwoord, helaas, niets in simpel in het leven. Wij denken nog steeds dat de goudprijs zich terug zal trekken tot $ 1900 om vervolgens genoeg kracht te hebben om een aanval in te zetten op de all-time-high prijs van het gele metaal. Maar het is heel bemoedigend dat goud netjes in het stijgende patroon blijft op dit moment. Dit wordt weergegeven met de gele lijn. De gele lijn verbindt alle bodems van het stijgende trendkanaal met elkaar. Duidelijk is te zien dat de goudprijs nog steeds stijgt en waarschijnlijk door blijft stijgen totdat deze stijgende lijn gebroken wordt. Volgens ons gaat dit binnenkort gebeuren.

Als je namelijk ook de toppen van dit stijgende kanaal zou verbinden (wat we in dit geval niet hebben ingetekend) vormt dit tevens een stijgende lijn. Echter, deze lijn stijgt minder hard. Doordat de denkbeeldige bovenste lijn minder hard stijgt, zal het op een gegeven moment de gele lijn snijden. In de technische analyse noemt men dit een bearish decending wedge. Je kunt hier zelf wat nalezen over dit deel van de technische analyse.

In dit patroon (bearish decending wedge) is het heel waarschijnlijk dat de trend aan de onderkant breekt en zal dalen. We zijn echter nog niet helemaal op het snijpunt, dus de goudprijs zou nog een paar weken kunnen doorstijgen. Op zich zouden we dit gunstig vinden als de RSI hierbij ook afneemt. Dit betekent dat de verkopers langzaam de markt verlaten en een kleinere daling op komst is, mocht de trend aan de onderzijde uitbreken.

Conclusie: Goud zal waarschijnlijk dalen vanaf dit niveau of een iets hoger niveau, wanneer is nog even de vraag, maar wij denken tussen nu en een paar weken. De daling verwachten we tot $ 1900, iets onder het 50-daags gemiddelde (zie lichtblauwe lijn). Als de daling verder gaat en het 200-daags gemiddelde raakt bij $ 1800, dan denken we erover na om meer edelmetaal aandelen te kopen. Dus, wij denken dat het gunstig is als goud na even een adempauze maakt. De kans om vervolgens de all-time-high te breken in goud wordt hiermee vergroot.

Wat zijn we in de toekomst van plan met de website van beleggershulp?

Kort gezegd, we zijn van plan binnen een half jaar een betaalde service aan te bieden. Het plan is om een portfolio te maken van 50.000 euro met:

 1. Maximaal 30 dividend aandelen van elk zo’n 1000 euro. Deze aandelen zullen we groeperen in verschillende sectoren en een beleggershulp-ETF noemen. Deze ETF’s zullen we op de beleggershulp site presenteren. U ziet dan niet meer de onderliggende aandelen in ons dividend portfolio.
 2. Max 20 aandelen met de beste speculatieve bedrijven inclusief 10 royalty bedrijven voor 500 euro en 20 hoog speculatieve aandelen voor maximaal 250 euro. Dit zal een greep van de beste aandelen van het huidige portfolio van beleggershulp.
 3. Verder houden we 10.000 euro over om mee te handelen, en zal dus altijd tot cash gemaakt kunnen worden. Hier hebben we reeds een begin mee gemaakt door deze uit de portfolio te tillen. De bedoeling is, dat we deze alleen voor betalende klanten visueel maken.

Heb je geen 50.000 euro beschikbaar, geen nood, deel dan gewoon de bedragen met wat je wel hebt. Indien je bv. 10.000 euro beschikbaar hebt dan besteed je per aandeel b.v. max 200 euro, of je koopt niet ieder aandeel.

We zullen dit waarschijnlijk op een nieuw platform onderbrengen, of we zoeken een weg om dit op het bestaande platform aan te bieden. Belangrijk is om te vermelden: DE HUIDIGE WEBSITE BLIJFT GRATIS EN BLIJFT BESTAAN. U kunt dus gewoon lid blijven van beleggershulp en gebruik maken van de huidige service.

Het abonnement op de nieuwe service zal ongeveer 5 euro per maand gaan kosten. Maar voor de eerste 100 abonnees van beleggershulp (die nu lid zijn of de komende maanden lid worden) die deze service erbij nemen geven we u na een jaar de helft terug. Deze abonnementsprijs (voor de eerste 100 abonnees) blijft voor de gehele periode zolang beleggershulp bestaat, dus 30 euro per jaar. Voor de rest en nieuwe leden rekenen we 5 euro per maand en bij succes zullen we ieder jaar de prijs verhogen.

Wat krijgt u hiervoor:

  • De gratis service van beleggershulp, dus de normale wekelijkse updates en nieuwsbrieven.

  • Het blijft een over de schouder service, dus we geven geen advies, maar presenteren alleen maar wat wij doen met ons geldt.

  • Extra rapporten over de dividendaandelen die we aanschaffen. Deze rapporten zullen alleen verschijnen indien we een aankoop gaan doen. Dus we brengen deze uit voordat we tot aankoop over gaan.

  • We brengen al onze tradingsactiviteiten onder deze service, en zal dus niet meer te zien zijn op beleggershulp.

  • De meest interessante video’s zullen we voor u verzamelen, zodat u tijd bespaart om deze te zoeken op het internet en per week een mooie collectie hoeft om uit te kiezen.

  • De site zal in het Nederlands blijven. Maar in de toekomst denke we ook een site in het Engels te maken zodat we meer internationale mensen van informatie kunnen bedienen.

Waarom doen we dit? Omdat we reeds ruim 5 jaar actief zijn met een resultaat van ruim 20% per jaar. Met deze service willen we u een minder volatiele portfolio laten zien, die hetzelfde resultaat boekt, maar dan met een betere nachtrust. MAAR LET A.U.B. OP, we geven geen advies, we zeggen alleen wat wij doen. En beleggersresultaten zijn nooit gegarandeerd, u kunt al uw geld verliezen.

Heeft u interesse of vragen, en wilt u op de watchlist voor deze service voor 30 euro per jaar (let op alleen voor de eerste 100 leden en na een jaar krijgt u 30 euro terug, dus u betaalt eerst 60 euro), laat het ons weten op het volgende mail adres: info@beleggershulp.nl

We laten deze mededeling enkele maanden op de site staan. Mocht er geen of weinig interesse zijn zullen we uiteraard niet doorgaan met deze actie. Of we dan echter ook onze gratis service zullen volhouden valt dan ook te bezien. Maar laten we hier niet al teveel over speculeren.

 

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Daarnaast ontwikkelen we een betaalde service, deze zal medio 2023 van start gaan. U kunt zich hier apart opgeven door een mail te sturen naar info@beleggershulp.nl. In de betaalde service zal sommige aandelen uit het portfolio overgenomen worden, maar lang niet alle. Het is de bedoeling dat we gemiddeld max. 30 dividend en groeiaandelen opnemen en zo’n maximaal 25 aandelen met een speculatief karakter. Verder hebben we een bepaalde hoeveelheid geld gealloceerd om mee te handelen op een korte termijn. Deze portfolio zorgt dus voor een algehele asset management portfolio die zich op de lange termijn richt met een korte termijn handelsmogelijkheid.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Eerst een mededeling. Vanaf nu zullen we niet meer de portfolio resultaten iedere week in het gratis account bijwerken. Dit doen we wel bij de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief. Het is eenvoudigweg te veel werk voor ons om alles iedere week dubbel te gaan doen.

Edelmetaal aandelen blijven goed reageren op de flink stijgende goudprijs. De reactie vinden we echter wel tegenvallen, we hadden toch meer vuurwerk verwacht. Misschien wacht de markt op de all-time-high. Uranium aandelen blijven stijgen en dalen weer naar de waan van de dag, we hebben genoeg aandelen in ons portfolio en wachten nog heel even af waar dit naartoe gaat. Ook de battery metals markt ligt nog steeds op zijn gat en we verwachten dat dit nog even zo zal blijven.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.