Milieubelasting maatregel in Australische provincie valt mee

Milieubelasting maatregel in Australische provincie valt mee

week 37 / jaar 6

Inleiding

In dit artikel gaan we weer eens in op steenkool, en de belastingmaatregelen in Australië hieromtrent. We hadden dit u nog niet eerder medegedeeld, maar waren hier aardig zenuwachtig om en hebben hierdoor onze Australische steenkool investeringen nog niet ver opgeschroefd. Met de nieuwe inzichten kunnen we onze plannen in de toekomst uitstippelen. Leden van https://investor-assistance-pro.com kunnen deze investeringen van de steenkool aandelen bekijken, door in te loggen en de portfolio te bekijken.

Belastingmaatregelen in Australië.

We noemen dit belastingmaatregelen, maar de Australische regering gebruikt hier een veel mooier woord voor, namelijk: Royalty’s. Aangezien het een x % van de winsten van de steenkoolindustrie afroomt en de schatkist hiermee aanvult, is het niets anders dan een ordinaire milieu-belastingmaatregel. Nu heeft Australië verschillende provincies of staten, of welke naam je er ook aan wilt geven, elk met haar eigen maatregelen. In Queensland bv. zijn de belastingmaatregelen erg hoog. Men vindt het blijkbaar gerechtvaardigd om een industrie lastig te vallen, maar haar vervuilende karakter. Dit terwijl de gebruiker het gebruik bepaalt en niet de maker. Neem Duitsland bijvoorbeeld, we hebben het u al eerder verteld. Dit land heeft een groen beleid. Men heeft minimaal 500 miljard gestoken in windmolens en zonnecellen. Hartstikke mooi zou u zeggen. Maar deze “groene” regering heeft tevens kerncentrales in de lappenmand gestuurd en steenkool centrales de opdracht gegeven om op max. te draaien, aangezien de windmolens en zonnecellen niet de stroom bij de mensen thuis kan brengen wanneer men dit wil. Snapt u het nog?

Nee, maar dit is niet erg, want het is voor een normaal mens ook niet te begrijpen, en dit laat in ieder geval zien dat u een normaal mens bent. Wat we hiermee duidelijk willen maken is dat de gebruiker van steenkool, in dit geval Duitsland, bepaalt hoe milieubelastend iets is en niet de maker. Immers, als men iets niet nodig heeft, wordt het niet gemaakt en is het automatisch minder belastend voor het milieu. Maar, we hebben dus steenkool nodig, anders wordt het dus niet gemaakt. Hetzelfde geldt voor de olie en gas industrie. Politieke partijen die de makers van energie aan willen pakken zitten op een roze wolk en willen de energie problematiek helemaal niet onder ogen krijgen, ze willen liever hun politieke populistische toontje kunnen voorzetten zodat men haar achterban tevreden kunnen stellen. Ook al leidt dit tot banenverlies, hogere energieprijzen, hogere voedselprijzen, ect, ect.

In Australië heeft dit beleid al geleid dat de grote mijnbouwbedrijven BHP en Glencore haar investeringen in nieuwe steenkool projecten teruggetrokken heeft. En al zelfs steenkool activa op de verkooplijst heeft gezet. Men wil namelijk ESG vriendelijk zijn, aangezien men dan goedkoper geld kan lenen bij de bank. Een andere provincie, New South Wales, heeft haar royalty beleid een aantal dagen geleden bepaald vanaf Q2 2024 en voorwaarts. En dit is een flinke meevaller voor ons als steenkool investeerders. De royalty toename is namelijk maar zo’n 2,5% voor zowel open pit als ondergrondse mijnen, en dit is goed draagbaar voor de industrie. Wij waren hier erg zenuwachtig over aangezien onze beide Australische steenkool investeringen hier veel productie hebben. En een bedrijf staat er voor gesteld om de beide projecten aan te kopen van BHP.

En het bedrijf zal er waarschijnlijk voor “gestraft” worden. We zetten dit tussen aanhalingstekens aangezien we, zoals eerder gezegd, het er niet mee eens zijn dat de makers van energie de vraag naar iets bepalen. En de algemene houding naar dit soort bedrijven tegenwoordig blijft ons verbazen. Eigenlijk is de boodschap, we willen niet hebben dat je het maakt, want wat je maakt, is vies, maar als we het nodig hebben moet je het wel leveren, en oh ja, je mag er geen winst op maken, want dit is niet moreel van u. We zullen ons, en u als lezer, hier verder echter niet verder mee vermoeien. Mocht het zo zijn, dat het aandeel, waarvan wij denken dat het BHP haar mijnen overneemt, zakken in prijs, we niet zullen aarzelen en de aandelen van dit bedrijf zullen verdubbelen.

De komende winter in Europa zal misschien niet zo mild uitvallen als gehoopt en gedacht. Zelfs met een standaard winter zal Duitsland een hoop kolen nodig hebben om de huizen warm te houden en de inflatie in toom te houden door energieprijzen niet door het dak te laten gaan door op gas over te gaan, maar toch de goedkope steenkool te nemen.

Conclusie:

Wij kopen steenkool aandelen bij mocht de markt beslissen om deze bedrijven zelfs meer te “straffen”.

De premium leden die reeds een abonnement hebben, kunnen hier inloggen om te bekijken welke aandelen we in de steenkool sector hebben. U kunt dit vinden onder “portfolio” op de website door op de knop te drukken die hieronder staat weergegeven. We zullen de leden op tijd laten weten als we beslissen welk aandeel we bij kopen, mocht de tijd hier rijp voor zijn.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

De uraniumaandelen koelen iets af, maar een stijging tot $ 63 voor het metaal zelf is nog steeds mogelijk, dus misschien krijgen ze de wind weer in de zeilen. Goud en Zilver staan op het punt van uitbreken, maar lijken dit nog niet echt te willen. Olie is ook gestegen. Toch hebben we nog niet volledig het gevoel dat de grondstoffen gaan knallen. Het is op en neer voorlopig en dit kan best nog weleens een paar maanden duren, zolang dit nog duurt zien wij ons ook niet genoodzaakt om de tekst hier al te veel aan te passen.  

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.