De uraniumprijs heeft een versnelling gevonden

De uraniumprijs heeft een versnelling gevonden

week 38 / jaar 6

Inleiding

Deze week schrijven we over, hoe kan het ook anders, uranium. Wat een fantastische week. We zullen omschrijven hoe onze blik van een aantal weken niet de goede was, en dat we toch verrast zijn door de prijs actie van deze week. Wie wil kan ons artikel hier terug lezen. Leden van https://investor-assistance-pro.com kunnen deze investeringen in uraniumaandelen bekijken, door in te loggen en de portfolio te bekijken. De totale portfolio staat nu op zo’n 170% winst, alhoewel dit altijd een moment opname is natuurlijk.

De uraniumprijs actie van deze week.

Uranium laat je vaak verrassen. Waarom, omdat het zo moeilijke markt is om goed te begrijpen. Je moet er echt diep inzitten om deze volledig te begrijpen en hier heb je mensen nodig die dit volgen. Ook wij volgen een aantal mensen. Wij dachten dat het niet zo’n vaart zou lopen en we een tijdje onder de $ 63 zouden blijven koersen om vervolgens momentum op te bouwen en door deze grens te knallen.

De markt besliste echter anders. In eerste instantie leken we gelijk te krijgen, aangezien begin deze week de $ 63 werd aangetikt en met enorme verkoopdruk de prijs onmiddellijk naar onder gedrukt werd. Maar later deze week trok uranium zich niets meer aan van de $ 63 weerstand en knalde er gelijk door heen.

Nu koersen we op zo’n $ 66 en we hopen dat we weer langzaam zakken naar $ 63. Waarom zeggen we dit? Het is toch een mooie rit omhoog met de aandelen? Ja, dit klopt, maar het kan ook te snel gaan. Wat bedoelen we hiermee? Als de prijs van uranium te snel stijgt, stijgen de aandelen als een hockeystick. Het wordt dan echt moeilijk bepalen wanneer op de verkoopknop te drukken. Want hoe mooi we sector ook vinden, er komt een tijd dat we waarschijnlijk alle uraniumaandelen verkocht hebben. Mits, en dit is een flinke maar, er een aandeel is dat dividend gaat betalen, en mits de uraniummarkt volwassen wordt. Wat bedoelen we nu weer met het volwassen worden van de uraniummarkt? Hiermee bedoelen we een continue vraag vanuit de markt. Nu is het hollen of stilstaan. Dit zien we echter niet snel gebeuren, dus daarom verkopen we alle aandelen, waarschijnlijk mochten we het grootste deel van de stijging achter ons hebben. Maar zoals gezegd, is dit veel moeilijker te bepalen als dit te snel gaat. Als een stijging langzaam gaat, en jaren erover doet, is het veel makkelijker bepalen wanneer uit te stappen. Dus we hopen dat we teruggaan naar $ 63, hier steun vinden en vervolgens doorstoten naar $ 73. Op $ 73 bevindt zich een grote weerstand.

Uraniumprijs actie op de lange termijn.

Eerst moeten we nu $ 73 overbruggen. Deze weerstand zal hardnekkig worden, is onze verwachting. Maar we kunnen hiernaast zitten uiteraard. De markt heeft namelijk minimaal $ 85-90 nodig om meer aanbod online te krijgen, aangezien de meeste mijnen dit nodig hebben om in stabiele productie op te gaan zetten en contracten laten tekenen voor een aantal jaar. De weerstand van $ 73 is ingetekend met een blauwe lijn.

Dit is echter nog niet het hoogste punt. Het hoogste punt van uranium ooit is $ 140 in 2007. Dit is aan de linkerkant nog net te zien. Wij denken dat we hier uiteindelijk naar toe gaan. Maar wij hopen dat we hier een paar jaar over doen. Dan kunnen we de aandelen met duizenden procenten winst verkopen en op een rustige manier verkopen. Als de prijs nu in 1 x ernaartoe stijgt, lopen we waarschijnlijk veel prijsactie van de aandelen mis omdat we te vroeg of te laat op de verkoopknop drukken. Als de prijs langzaam stijgt kunnen we op den duur ook $ 200 uranium op de borden zien. Het zal ons niet verbazen namelijk, maar laten we niet aan voorspellingen doen en rustig afwachten wat het gaat worden. Succes met uw beleggingen.

Conclusie:

Wij wachten rustig af en verkopen aandelen mochten we genoeg winst hebben behaald. Verder staan er een aantal openstaande posities in ons portfolio. Ons doel is deze om te buigen naar FGS aandelen zodat we alleen maar FGS aandelen hebben in de gehele portfolio. En hiermee zijn we prima op weg. Ongeveer 65% van onze gehele portfolio bestaat uit aandelen die we gratis hebben verkregen door de helft van de aandelen te verkopen bij 100% winst. Het enige wat we nog hoeven te doen, mocht dit 100% zijn, is rustig achterover te zitten en kijken hoe de prijs van uranium stijgt.

De premium leden die reeds een abonnement hebben, kunnen hier inloggen om te bekijken welke aandelen we in de uraniumsector hebben. U kunt dit vinden onder “portfolio” op de website door op de knop te drukken die hieronder staat weergegeven. We zullen de leden op tijd laten weten als we beslissen welk aandeel we bij kopen, mocht de tijd hier rijp voor zijn.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Over uranium hebben we genoeg in het artikel geschreven. Olie en gas, maar ook steenkool, blijft stijgen. Het kan best zijn dat we hier iets gaan afkoelen en dit zou een belangrijk koopmoment zijn. Wij denken namelijk dat olie veel hoger gaat. De arabieren maken er geen geheim van dat ze $ 100 voor de olie willen, en meneer Putin zou dit ook niet erg vinden. Goud en Zilver staan op het punt van uitbreken, maar lijken dit nog niet echt te willen. 

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.