Een stinkende vraag naar Uranium aandelen
week 11 / jaar 6
Inleiding
Deze week leggen we de focus op uranium aandelen. Enkele weken gelden hadden we u reeds bericht dat wij zogenaamde “stinkbids” in de markt ingelegd hadden, mocht de prijs dippen. Dit gebeurde niet, maar de aandelen dipte wel, we gaan in op het hoe en waarom. Ook wordt onze strategie uit de doeken gedaan hoe we met deze markt omgaan waarin we momenteel zitten. In de wekelijkse update zal er ook ingegaan worden op de huidige markt en in speciaal de situatie rond de edelmetalen.
Waarom daalde de uraniumaandelen zo sterk de laatste tijd.
Voordat we ingaan op de daling van de uraniumaandelen willen we eerst duidelijk maken dat de kijk die we hebben op de fundamentele zaken niet veranderd zijn, integendeel deze zijn alleen maar sterker geworden. Wij denken nog steeds dat we een jarenlange stijgende markt tegemoet gaan zien in uranium omdat de wereld steeds meer gaat beseffen, wil men het CO2-probleem tegengaan (als dit überhaupt een probleem is), moet men wel kernenergie in de mix gooien. Onze inschatting is dat men minimaal 30% van de energiebehoefte in ieder land moet gaan realiseren eer men een daling van de behoefte aan bijvoorbeeld kolen zal gaan zien. En we kunnen u reeds vertellen, hier zijn aardig wat pondjes uranium voor nodig. Er zit genoeg in de aardkorst, maar er zijn niet genoeg projecten, lees toekomstige mijnen, om het spul eruit te krijgen. Dus meer vraag en niet genoeg aanbod, dit laat de prijs …………………………………., juist stijgen.
Een van de angsten is natuurlijk een ramp met kernenergie, vandaar de al te dramatische afbeelding in het artikel, excuses hiervoor. Een ramp laat meestal een enorme dip in de prijs zien en vooral in de aandelen. Het eerst hebben we niet gezien, de uraniumprijs bleef vrij stabiel. Het tweede was deels te zien, de aandelen zakten behoorlijk. Wat is er aan de hand. Er vielen bommen op de kerncentrale van Zaparizja. De angst is natuurlijk dat de kerncentrale zelf explodeert en straling in de wijde omgeving in het toch al geteisterde Oekraïne zal geven. Dit gebeurde gelukkig niet, maar de wereldwijde waakhond van kernenergie waarschuwde wel van een mogelijke ramp, aangezien alles om de centrale in de lucht te houden nu op dieselmotoren draait. En dit is niet echt veilig te noemen. Toch denken we dat dit maar deel in de markt is ingeprijsd.
Het vreemde is dat de uraniumprijs niet reageerde op het slechte nieuws, we denken dus dat men een beetje moe is van deze mogelijke dreiging en er onvoldoende naar kijkt. Ook wij denken dat dit nieuws weer overwaait aangezien Rusland er ook niets aan heeft als hun troepenmacht besmet raakt. Dus we kopen deze dip. Toch zeggen we hiermee niet dat men de dreiging niet serieus moet nemen. Wij hopen dat we slim genoeg zijn om alle uranium aandelen de deur uit te doen. Wat is dan wel aan de hand? Wij denken toch deels de dreiging van een kernramp, maar voor het grote deel is het te wijten aan de algehele malaise in de markt op dit moment.
We hadden u al weken geleden te kennen gegeven dat beleggershulp stinkbids had ingelegd. Dat zijn lage biedingen in de markt die men inzit en waarvan men niet verwacht dat deze vervuld worden. Het doel is om een aandeel zeer goedkoop te krijgen of een inkoopprijs ernstig verlagen. Dit laatste hebben we gedaan met het aandeel Lamaride Resources (LAM) met een stinkbid van CAD 0,40 die afgelopen vrijdag automatisch is aangekocht. We hadden u dit nog niet laten weten, dus bij deze. Zo hebben we b.v. ook een stinkbid van AUD 0,13 op Peninsula Energy (PEN). We hopen dat deze aangekocht wordt aangezien de huidige prijs er nog AUD 0,005 boven zit. Dit bedrijf gaat namelijk zeer binnenkort in productie en we denken dat het tot een herwaardering gaat leiden.
Een tweede strategie die we toepassen, is korte termijn calls kopen (max. 6 maanden looptijd) of lange termijn put opties te verkopen (minimaal 1 jaar maar het liefst enkele jaren). U zult vast gezien hebben dat we deze strategie de laatste weken weer meer toepassen. Het doel is dus op deze dip meer te handelen dan voorgaande dips, en dus mocht er iets tegen ons keren, zoals een kernramp, we de posities snel, en helaas met verlies, kunnen sluiten. Zo zullen we deze week ook kijken of we opties kunnen nemen op URNM, de uranium ETF.
Maar we beperken ons met opties niet alleen op uranium, ook op edelmetalen zullen we deze strategie toe gaan passen en passen deze reeds ook deels toe. Zo hebben we reeds opties op AG en SBSW in ons portfolio. Ook deze willen we uitbreiden mocht er nog meer pijn in de markt ontstaan.
Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl
Huishoudelijke mededelingen:
Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.
We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.
Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.
Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/
Edelmetaal aandelen blijven wegzakken, deze week was er vrijdag alleen een behoorlijke ommekeer. Goud en Zilver sloten flink hoger. Dit is te wijten aan het omvallen van een bank, en een behoorlijk grote in Silicon Valley of all places. Tenminste het is een bank die in dit deel van de Amerika start-ups financiert. Het gevolg hiervan kunnen we nog niet goed inschatten, maar we denken dat dit een behoorlijk langdurig effect heeft op de tech.-wereld als geheel. Niet voor de grote bedrijven, maar meer de nieuwe aanwas. Dit gepaard met de draai van grow investing naar value investing zorgt voor donderwolken boven de sector, vandaar onze wens van meer short posities hierin. Over koper zijn we juist steeds meer bullish aan het raken. Wij zijn van plan om een aandeel bij te kopen in deze sector de komende week, als we de trekker over halen dan laten we het u weten.
Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.
Disclaimer:
Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.
Privacy:
Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.