Een verkeken kans op koper?

Een verkeken kans op koper?

05 maart 2023 / volume 3 / jaar 6

Inleiding

Een metaal waar we niet veel over schrijven is koper. Toch zien we voor de lange termijn hier een zeer grote kans leggen, met name op grote winsten binnen deze sector. Maar we schroeven de investeringen nog niet veel op dit jaar, althans, dit was het scenario dat we u aan het begin van het jaar gegeven hebben. Ook dachten we dat koper qua prijs vlak het jaar uit zal gaan en dat het weinig volatiel zal zijn. In deze nieuwsbrief kijken we, of er verandering in deze zienswijze is, op basis van de fundamenten.

Welke koper investeringen heeft beleggershulp nu in de portfolio?

Voornamelijk zijn in ons portfolio de grote namen te vinden die koper in hun productie bestand hebben zoals: Rio Tinto, BHP en Vale. Deze aandelen vormen de basis van de onze portfolio en keren degelijke dividenden uit. Verwacht hierin wel wat volatiliteit, is ons devies, aangezien ten eerste de prijzen van de aandelen handelen als middelgrote bedrijven door het cyclische karakter van de sector, en ten tweede de wisselende dividend uitkeringen. BHP verlaagt haar dividend bv. significant ten opzichte van vorig jaar. Dit hoeft helemaal niet slecht te zijn, zolang u hier rekening mee houdt. Wij zijn van plan deze aandelen aan te houden tot de grondstoffencyclus op zijn piek zit. En dit is minimaal de komende 10 jaar.

Verder is er in het portfolio een aantal royalty bedrijven te vinden zoals Nova Royalties, dat haast alleen maar in koper investeert (bedoeling is later ook nikkel royalty’s aan boord te nemen), Altius Minerals en Electric Royalties. De laatste 2 hebben een aantal koper royalty’s.

Als laatste groep kunt u een aantal exploratie bedrijven vinden in ons portfolio zoals: Bell Copper, Trilogy Metals en Brixton Metals. De enige producent die het portfolio rijk is, is het Spaanse bedrijf Atalaya Mining.

Wat is de koperprijs nu en wat is de trend die we kunnen verwachten?

In het begin van dit jaar was onze verwachting dat koper tussen $ 3,50 en $ 4,00 zou blijven koersen. Maar de inkt was nog niet droog en de prijs sloot boven de $ 4,00 en besloot hier ook nog eens boven te blijven. We hebben de heropening van de Chinese economie onderschat. Het lijkt erop dat koper hoger blijft koersen (zie gele lijn in bovenstaande grafiek). Daarom is het plan dat we nu langzaam maar zeker naar andere namen in de koper arena gaan kijken. Zijn we te laat op het koper feest. Zeker niet, het begint pas. Naar ons idee is het metaal altijd de investering voor de zeer lange termijn geweest. De enorme verwachtingen die sommige experts hebben tempereren we nog steeds voor onszelf. Heel veel landen komen erachter dat de klimaatdoelstellingen die men heeft afgesproken niet gaat halen. Dit komt vaak niet doordat de bedrijven niet kunnen, maar het zijn vooral de regeringen en ambtenarij die het niet kunnen. Vergunningen worden nauwelijks uitgegeven aangezien mijnbouw als vies beschouwd wordt, kernenergie te langzaam op gang komt en dat men korte termijn milieuschade niet kan inwisselen voor lange termijn milieuwinst. Wat bedoelen we met het laatste? Neem bv. ons stikstofbeleid. Heel de bouw ligt stil, maar ook de bouw van milieu ontlastende, en klimaat ontlastende projecten. De staat is niet in staat om effectief en verstandig hiermee om te gaan. Alles wordt voor de rechter gegooid die alles vanuit een boek redeneert en ook niet het vermogen hebben om verder te denken dan hun neus lang is. Klimaatgroepjes die alleen maar klagen hoe het niet moet maar werkelijk totaal niets doen aan het probleem zelf. Men schijnt niet te beseffen dat met al dit klagen ook CO₂ uitstoot. Wij zien dit werkelijk als nutteloze energie, laten we de schouders eronder zetten en er iets aan doen. Zoals meer mijnbouw, meer olie en gas en meer kernenergie. Meer kernenergie omdat men dan direct nauwelijks CO2 uitstoot ten opzichte van de bruinkool die Duitsland bv. nu aan het verstoken is. Meer olie en gas zodat de energie goedkoper wordt zodat bedrijven en particulieren meer geld overhouden om groene investeringen te doen. Meer mijnbouw om vooral koper te winnen voor de elektrificatie van de gehele economie.

Hoeveel koper heeft de wereld nodig?

Men verwacht dat de vraag naar koper in de wereld in 2035 2 keer zo hoog is dan nu. We praten dus over 12 jaar. Als men dit wilt bewerkstelligen dan houdt het in dat de productie dus 2 keer het niveau van de huidige productie zou moeten zijn. Stel, de mijnen kunnen dit aan. Dat betekent dat de leeftijd van een mijn ernstig naar beneden gaat. Op is op immers. Maar de mijnen kunnen dit niet aan, hooguit kan men de productie nog iets opschroeven.

Dus, er zit maar 1 ding op, meer koper mijnen bouwen. En hiervoor moet men deze eerst ontdekken. Deskundigen beweren dat er vanaf nu ieder jaar een mijn gebouwd moet worden die vergelijkbaar is met een top 10 mijn qua productie, die op dit moment produceert op deze aardkloot. GEBOUWD, is hier het woord. Als men kijkt hoelang het duurt om een kopermijn te bouwen dan is de minimale tijd 10 jaar en dit is eigenlijk razendsnel, meestal moet men eerder aan 30 of zelfs 50 jaar denken. Dan bestaat er ook nog eens weerstand tegen mijnbouw in landen als Chili en Peru. We stellen u nu de vraag: Denkt u dat de wereld dit voor elkaar gaat boksen? Wij denken van niet.

Gaan we nu niet te hard van stapel? Ja. Onze verwachting is dat het niet zo vaart zal lopen. De grafiek gaat ervan uit dat we de klimaatdoelstellingen gaan halen en dit is naar ons idee onrealistisch. Niet omdat we het niet willen als wereld, niet omdat we niet kunnen, maar omdat de mensen die achter de beslissingen staan het niet begrijpen. Wil men een groene revolutie dan zal men de metalen uit de grond MOETEN halen en deze inzetten om de planeet van minder CO₂ te voorzien. Wil men meer elektriciteit, zal men meer koper moeten mijnen. Het kan niet anders. Milieugroepjes, rechters en regeringen vinden de mijnbouw echter ook vies. Gevolg, milieuvergunningen voor het bouwen van een mijn lopen vertraging op. Daarom halen we de doelstellingen niet.

Een meer realistische benadering is, dat 25% van de doelstelling behaald wordt. Dit houdt in dat er 25% meer geproduceerd wordt in 2035. We trekken dit voor het gemak even lineair door. Dit betekent dan ook dat we iedere 4 jaar een van de grootste mijnen ter aarde moeten BOUWEN. Dit terwijl we deze nog moeten ONTDEKKEN. Dit gaan we niet halen, tenzij de politici dit op prioriteit numero uno zetten in plaats van eindeloos over onrealistische targets te wauwelen. Maar u raadt het al, dit gaat vast niet gebeuren, het is immers veel makkelijker om er over te praten dan ergens iets te doen.

ONZE VERWACHTING IS DAT DE KOPERPRIJS DE KOMENDE 20 JAAR ZAL STIJGEN. Dit zal heel langzaam gaan en met pieken en dalen. Maar men kan niet aan de vraag voldoen, laat dit duidelijk zijn. We hadden dit echter alleen vanaf volgend jaar verwacht en niet dat de trend dit jaar al in gaat zetten. Betekent dit dan dat we te laat zijn? Welnee. We zijn nog steeds vroeg en we verzekeren u, de komende 3 jaar instappen betekent veel winsten op u investering in de toekomst. Dus wij gebruiken dit jaar om ons te verdiepen in de sector en aandelen de volgende jaren te kopen van developers en producenten. We zullen minder naar exploratie bedrijven kijken. Hier zijn ook giga winsten te behalen, maar veel minder makkelijk uit te kiezen of men een bedrijf heeft dat een ontdekking kan maken. Met een developer en producent weten we dit zeker. Aangezien de groeiende vraag een zekerheid is, maken we hier het beste kans op mooie resultaten

Abonnee participatie op onze site:

Sommige van onze lezers reageren wel eens op onze nieuwsbrieven. Wij vinden dit leuk als het constructieve feedback is althans, de rest negeren we gewoon. Sommige lezers komen ook naar ons toe met tips, en dit vinden we nog leuker. Bent u zo iemand en u wilt u tips met een korte motivatie delen met een groter publiek, dan kan dit via onze site. Wij plaatsen dan uw bericht, nadat wij het gelezen hebben op onze site en zullen alle lezers hiervan op de hoogte brengen. Ook kunnen we u een aparte pagina aanbieden waar al uw artikelen bewaard worden. Wij kunnen u zelfs aanbieden om een eigen portfolio bij te houden met een maandelijkse update in excel als u dit wilt. U zult echter zelf alles moeten aanbieden op ons mailadres en we staan natuurlijk niet in voor wat u inhoudelijk schrijft. Mocht u hier interesse in hebben, mailt u ons dan op: info@beleggershulp.nl

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

He he , we krijgen weer iets meer lucht, vooral de edelmetalen lijken zich te herstellen. De rest van de sectoren kwakkelen. Dit komt omdat de algehele markt niet echt een richting kan kiezen. Onze aardgas opties hebben het goed gedaan en doen het zelfs nog steeds goed. We hebben iets te vroeg winst genomen, maar ja, beter winst in de zak dan op papier.

Verder wilden we BSM bijkopen deze week zoals de wekelijkse update vermelde. Dit is niet gelukt, onze broker had beslist om deze investering met een 10% extra te belasten. We snappen dit niet, dus we zien af van de investering en kijken naar andere kansen.

Motto blijft: Kijk goed naar mogelijkheden om te investeren in goud, zilver en uranium en investeer met geduld!!!

Big/ Mid Tier Precious Metals Miners, Physical Metals & Royalty’s (10-15 open posities)l Miners

 • Sandstorm Gold Ltd (SAND): Een royalty bedrijf dat zich langzaam met haar 200 royalty’s met de grote bedrijven kan meten. Het bedrijf blijft achter door zorgen met de Hot Maden stream. Wij denken dat dit overtrokken is en de koers van dit aandeel nog heel wat stijging gaat laat zien. Deze royalty is een BUY in ons portfolio en staat nu op 6%/ 23%/19% verlies en 9% winst.
 • Wheathon Precious Metals (WPM): De grootste zilver royalty, alhoewel het misschien wel meer goud royalties heeft. Dit aandeel is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 24% winst.
 • VOX royalty corp (VOX): Een klein Australisch royalty bedrijf met 45 royalty’s en streams in Australië, Zuid-Amerika en een paar in Afrika. Dit Australisch bedrijf is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 39% winst.
 • Silvercrest Metals Corp (SILV): Een zilvermijn in wording in Mexico. Dit bedrijf heeft mijnen die bijna in productie komen en high grade zijn. Dit Canadees bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 14% verlies.
 • Sprott Physical Silver Trust (PSLV): Het fysieke zilver fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek zilver thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr. Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek zilver is helaas niet zo makkelijk, maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben, maar wel het risico van zilver dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een HOLD en staat nu op een verlies van 9%.
 • Sprott Physical Platina and Palladium Trust (SPPP): Het fysieke platina en palladium fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek platina thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek platina & palladium r is helaas niet zo makkelijk, maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben, maar wel het risico van platina & palladium dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een BUY en staat nu op een verlies van 28%.
 • Empress Royalty Corp. (EMPR): Een Canadees royalty bedrijf dat nog niet zo lang op de markt opereert en haar portfolio met streams en royalty’s uit aan het breiden is door goede partners in alle windstreken van de wereld. Deze royalty is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 29% winst.
 • Gold Royalty Corp. (GROY): Een gloednieuw Amerikaans royalty bedrijf dat al 18 royalty’s in haar portfolio heeft in Noord en Zuid-Amerika. Dit is echter veranderd, aangezien een fusie met ELY royalties tot stand gekomen is, vandaar dat de winst nu hoog staat aangezien de winst van dit FGS aandeel erbij opgeteld is. Deze royalty is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 9%/16% verlies.
 • Metalla Royalty and Steaming Ltd (MTA): Een snel groeiend Canadees Royalty bedrijf dat nog niet heel lang in de markt opereert, maar flink aan de weg timmert. Het bijzondere aan dit bedrijf is dat het royalties van de grootste goud en zilverbedrijven in haar portfolio heeft en dat zijn er nu 69. Deze royalty is een BUY en staat nu op een verlies van 33%/11%.
 • Endeavour Silver Corp (EXK). Een Canadees bedrijf met een notering op de Amerikaanse beurs. Alle mijnen die in productie en in ontwikkeling zijn bevinden zich in Mexico en het bedrijf mag gezien worden als middelgrote producent en als een puur zilver mijnbouwbedrijf. Dit houdt in dat ze iets onder de 60% zilver produceren als je naar de gehele productie bekijkt. Dit bedrijf is een BUY en we staan op 35% verlies.
 • Sailfish Royalties (FISH): Een bedrijf van de Virgin Islands dat op de Canadese beurs opereert. Een beetje een outsider en een meer speculatief bedrijf dan de andere royalty’s die we hebben. Het heeft 5 royalty’s, waarvan 2 producerende en dus cashflow genereren in Mexico en Nicaragua, 2 exploratie royalty’s in VS en Mexico en 1 ontwikkeling asset in de VS. Deze royalty is een BUY en staat nu op een verlies van 1%.
 • Sibayne Stilwater Ltd (SBSW): Een Zuid-Afrikaans bedrijf met mijnen in hetzelfde land en in Amerika. Het is een grote producent in platina en palladium, maar ook goud en basismetalen op kleinere schaal. Dit bedrijf is een BUY en we staan op een verlies van 38%/23%/23%.
 • First Majestic Silver (AG): Een grote zilverproducent met mijnen in Mexico en een goudmijn in Amerika. In dit bedrijf hebben we reeds FGS-aandelen en is een van onze favoriete edelmetaal bedrijven. Dit aandeel verkopen we weer met een kleine winst, het doel is om meer FGS-aandelen te behalen. We noteren nu een verlies van 28% en een winst van 7%, dit aandeel is een BUY.
 • EMX Royalty (EMX): Een Canadees royalty bedrijf met investeringen in de Verenigde Staten, Europa, Zuid-Amerika en Australië. Ook heeft het bedrijf een mooie spreiding in diverse grondstoffen. We noteren een verlies van 1% en dit aandeel is een BUY.
 • Elemental Altus Royalties (ELE): Een Canadees/Australisch bedrijf dat in Noord-Amerika, Afrika en Australië royalty’s heeft en genereert. Dit bedrijf heeft ongeveer een kwart aan investeringen in koper en de rest in goud met een mooie aanvulling van andere royalty bedrijven in de portfolio. We noteren een verlies van 1% en dit aandeel is een BUY.

Golden eggs Basket (15-20 open posities) mijnen.

We gaan verder niet uitgebreid in op al deze posities, maar dit zijn allemaal zeer speculatieve aandelen. We behandelen ze in 1 mandje met totale waarde van 2 × een laag risicoaandeel. Dit houdt in een totale waarde van ongeveer 2000 euro, per aandeel dus ongeveer 200 euro. Laatst hebben we de beslissing genomen om sommige aandelen qua positie te verdubbelen om de inkoopprijs te drukken, we zullen deze zo snel mogelijk weer voor de helft verkopen als ze op een kleine winst staan. Kijk hierbij niet raar op als dit mandje 1000 euro waard is of 4000 euro over een jaar. Als u niet de emotie de baas kunt zijn adviseren we niet in deze aandelen te beleggen. Als we hoger dan 100% winst hebben met 1 van de aandelen, verkopen we de helft en verhuizen we het aandeel naar de FGS-portfolio. Op de vrijgekomen plaats wordt opgevuld door een andere aanbeveling.

 1. Tudor Gold Corp (TUD)
 2. Silver Elephant Mining (ELEF) >> LOSS -42% <<
 3. Dolly Varden (DV) >> LOSS -30% <<
 4. Karora Resources Inc (KRR) >> FGS-aandeel <<
 5. GR Silver Mining ltd (GRSL) >> LOSS -46% <<
 6. Defiance Silver (DEF) >> FGS aandeel <<
 7. Silver Viper Minerals (VIPR)
 8. Granada Gold Mines Inc (GGM) >> LOSS -36% <<
 9. Idaho Champion Gold Mines Canada (ITKO) >> LOSS -34% <<
 10. Contact Gold (C) >> LOSS -51% <<
 11. KORE mining Ltd (KORE) >> LOSS -77% <<
 12. Fortune Bay Corp (FOR)
 13. Brixton Metals Corp (BBB) >> LOSS -48% <<
 14. Aftermath Silver Corp (AAG) >> LOSS -52% <<
 15. Reyna Silver Corp (RSLV)
 16. Vizsla Resources Corp (VZLA) >> FGS aandeel << + Vizsla Copper corp (VCU) >> SPIN-OUT <<
 17. Plato Gold Corp (PGC) >> LOSS -66% <<
 18. Ascot Resources (AOT)
 19. Bear Creek Mining (BCM) >> LOSS -49% <<
 20. Silver One Resources (SVE)
 21. First Mining Gold (FF) + Treasury Metals (TML) >> SPIN-OUT <<
 22. NuLegacy Gold (NUG)
 23. Novo Resources Corp (NVO)
 24. Firefox Gold (FFOX)
 25. Blackrock Silver (BRC)
 26. Lion One Metals (LIO)
 27. Kuya Silver Corp (KUYA)
 28. Eskay Mining (ESK)
 29. Cabral Gold (CBR)
 30. Discovery Silver Corp (DSV)
 31. Finlay Minerals ltd (FYL)
 32. Cassiar Gold (GLDC)

Boring Dividend Income (10-15 open positions)

 1. Gamco Global Gold , Natural resources & Income Trust (GGN): Een fonds met energie gerelateerde aandelen en edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We denken halverwege volgend jaar weer zo ver is als de energiesector tot rust gekomen is en goud en zilver blijven doorstijgen. We staan op zo’n 103% winst en voorlopig is dit aandeel een HOLD.
 2. Altria Group Inc (MO): Een aandeel van een aantal sigarettenmerken met o.a. het zeer bekende merk Marlboro. Maar dit is niet de reden waarom we dit aandeel kopen. De reden is dat het ook andere beleggingen heeft zoals een groot aandelen % in AbInbev en een groot aandeel in het grootste cannabis bedrijf van Canada. Een andere reden om te kopen is het torenhoge dividend dat uitbetaald wordt. Dit aandeel is een HOLD met een huidige winst van 64%
 3. Royal Dutch Shell (RDSA): Nederlands/Engelse olie/gas gigant dat op het punt staat een transitie te maken van een oliegigant naar een meer algemene energieproducent dat haar CO2 activiteiten sterk zal gaan reduceren. Dit aandeel is een HOLD en staat op een winst van 89%.
 4. Icahn Enterprises LP (IEP): Amerikaans goeroe fonds met aandelen in energie (LNG en olie) en andere amerikaanse aandelen. Dit aandeel is een BUY en staat op een winst van 20%.
 5. Vale (VALE): Een Braziliaans multinational dat mijnt naar verschillende basis metalen zoals ijzer, nikkel, koper en mangaan. We hebben aandelen in dit bedrijf gekocht aangezien we een jarenlange stijgende markt in deze grondstoffen verwachten plus de bonus van een aantrekkelijk dividend. Dit bedrijf is een HOLD en staat op een winst van 9%.
 6. Rio Tinto (RIO): Een Brits/Australische multinational dat mijnt naar verschillende basis metalen (zoals ijzer, koper, lithium, titaan en aluminium) en andere grondstoffen zoals diamanten en zout. We hebben aandelen in dit bedrijf gekocht aangezien we een jarenlange stijgende markt in deze grondstoffen verwachten plus de bonus van een aantrekkelijk dividend. Dit bedrijf is een HOLD en staat op een winst van 15%
 7. BHP Group (BHP): Een Brits/Australische multinational dat mijnt naar verschillende basis metalen (zoals ijzer, nikkel, koper, uranium en edelmetalen) maar ook actief is in de energiesector (zoals olie, kolen en potash). We hebben aandelen in dit bedrijf gekocht aangezien we een jarenlange stijgende markt in deze grondstoffen verwachten plus de bonus van een aantrekkelijk dividend. Dit bedrijf is een HOLD en staat op een winst van 10%
 8. Woodside Energy (WDS): Een Australisch energiebedrijf dat een fusie aangegaan is met de olie & gastak van BHP. Dit is dus een SPIN-OUT van de vorige holding en dus een HOLD in de portfolio.
 9. Freehold Royalties Ltd (FRU): Een Canadees royalty bedrijf in de energiesector. Dit aandeel hebben we gekocht omdat we een jarenlange stijgende trend verwachten in olie en gasprijzen, en wat is er mooier dan een bedrijf dat royalty’s ontvangt van de bedrijven die de olie en gas produceren en dan ook nog een maandelijkse een dividend uitkeren. Dit bedrijf is een HOLD en staat op een winst van 26%.
 10. MPLX LP (MPLX): Een van de grootste pijpleiding en midstream bedrijven in de Verenigde Staten. We verwachten dat pijpleidingbedrijven minder geraakt worden door inflatie dan de producenten van energie aangezien de huur van opslag en de transportkosten min of meer vast staan en men de stijgende loonkosten deels kan verrekenen hierin. Bovendien betaald het bedrijf een prachtig dividend uit. Dit bedrijf is een BUY en staat op een winst van 27%.
 11. Viper Energy Partners LP (VNOM): Een royalty bedrijf uit de Verenigde Staten in de energiesector. Dit aandeel hebben we gekocht omdat we een jarenlange stijgende trend verwachten in olie en gasprijzen, en wat is er mooier dan een bedrijf dat royalty’s ontvangt van de bedrijven die de olie en gas produceren en dan ook nog een maandelijkse een dividend uitkeren. Dit bedrijf is een BUY en staat op een verlies van 11%.
 12. Black Stone Minerals (BSM): Een royalty bedrijf uit de Verenigde Staten in de energiesector. Het bedrijf heeft veel lang in het zuiden van het land en betaald een mooi dividend uit aan mensen die geduldig zijn. Dit bedrijf is een BUY en staat op een verlies van 13%.
 13. Petrobras (PBR): Een Braziliaanse olie en gasconcern dat voornamelijk olie wint en verwerkt in het eigen land. Het bedrijf betaalt een heel hoog dividend uit en staat op een winst van 16% en is op dit moment een HOLD.

Uranium Nucleair Bullets (10-15 open posities), max. 15 open posities, op dit moment hebben we 9 open posities.

 1. Encore Energy Corp (EU). Een Canadees bedrijf met mijnen in de VS. Het interessante van dit bedrijf is dat het erg veel land in bezit heeft, dus voor de toekomst kunnen hier nog weleens aangename verrassingen uit komen. We noteren een verlies op dit aandeel van 5% en dit maakt dit aandeel op dit moment een BUY.
 2. Fission Uranium Corp (FCU): Een Canadees bedrijf met een mijn in ontwikkeling in Canada in het beroemde Athabasca Basin. Het is een ondiepe mijn met aantoonbaar meer dan 100 miljoen pond uranium. We noteren een winst op dit aandeel van 2% en dit aandeel is een BUY.
 3. Deep Yellow Ltd (DYL): Een Australisch bedrijf met 3 mijnen in Namibië, 2 hiervan zijn niet volledig in bezit van het bedrijf maar men heeft wel het grootste belang. Totaal heeft het een potentieel van 160 miljoen pond uranium in de grond. We noteren een verlies op dit aandeel van 19% en dit aandeel is een BUY.
 4. Consolidated Uranium (CUR): Een jong Canadees uranium bedrijf dat in begin 2020 is opgericht. Het heeft projecten in de Verenigde Staten, Canada, Argentinië en Australië. Verder hebben ze een samenwerking met UUUU. Het aandeel staat op een verlies van 37% en is een BUY.
 5. Labrador Uranium (LUR): Een zeer jong Canadees uranium bedrijf ontstaan uit een SPIN-OFF van CUR. Dit bedrijf heeft alleen een mijn in Canada. Het aandeel staat op een verlies van 53% en is een BUY.
 6. Mega Uranium Ltd (MGA): Een Canadees bedrijf met projecten in Australië en investeringen en royalty’s in de volgende bedrijven: CUR, URC en NXE. We noteren een verlies van 34% en dit aandeel is een HOLD.
 7. Western Uranium and Vanadium (WSTRF): Een Canadees bedrijf met mijnen in de Verenigde Staten. De focus van het bedrijf ligt op een 2-tal grondstoffen, namelijk Uranium en Vanadium. We noteren een verlies van 32% op het aandeel en dat maakt het een BUY.
 8. Goviex Uranium Ltd. (GXU): Een Canadese exploratie en ontwikkelingsbedrijf met mijnen in 3 Afrikaanse landen, namelijk Niger, Mali en Zambia. Iets meer politiek risico, maar bv. Niger heeft altijd een zeer gunstig klimaat gehad voor mijnbouw. We noteren een verlies van 42% en dit maakt het aandeel een BUY.
 9. Laramide Resources Ltd. (LAM): Een Canadees bedrijf met uranium mijnen in ontwikkeling in de VS en in Australie. We noteren een verlies van 30% en dat maakt dit bedrijf een BUY.
 10. Een mandje met aandelen om onze FGS-aandelen te spekken met UUUU (22% verlies), GLO (3% verlies) en URC (21%)

Battery Metals (5-10 positions)

 1. Nova Royalties Corp (NOVR): Onze favoriete bedrijfsvorm, de royalty, en dit in de nikkelsector. Mooier kan het haast niet, nog maar net in ons portfolio en nu al op een verlies van 35%. Dit aandeel is een BUY.
 2. Electric Royalties Inc (ELEC): Is een royalty bedrijf in de belangrijkste minder bekende batterij metalen zoals Kobalt. Dit is een Canadees bedrijf en heeft een winst van 6% in ons portfolio. Dit aandeel in een BUY.
 3. Brixton Metals Corp. (BBB): Een Canadees bedrijf dat koper-, goud-, zilver-, en kobalt mijnen ontwikkeld in de VS en in Canada. We noteren een winst van 18% op dit aandeel en dat maakt dit aandeel een HOLD.
 4. Atalaya Mining (ATYM): Een Spaanse koper producent met mijnen in Noord- en in Zuid-Spanje. Het interressante van dit bedrijf is dat het dividend uit betaald. We noteren 6% verlies op dit aandeel en dat maakt dit bedrijf een BUY.
 5. Trilogy Metals (TMQ): Is een Canadese exploratie en ontwikkelingsbedrijf van koper-, zink, lood en goudmijnen in Alaska. Het mooie van dit bedrijf is dat het reeds een samenwerkingsverband met South 32, is grote producent in basismetaal. We noteren 55% verlies op dit aandeel en dat maakt dit bedrijf een BUY.
 6. Altius Minerals (ALS): Is een Canadees royalty bedrijf dat royalties heeft in basismetalen en potash. Het betaald een klein dividend uit. We verwachten een jarenlange stijgende markt in de basismetalen en dit bedrijf is een mooie aanvulling op alle edelmetaal royalty bedrijven. We noteren een winst van 14% en dit bedrijf is een HOLD.
 7. Bell Copper (BCU): Is een Canadees bedrijf dat naar een grootte kopervondst in Arizona (Verenigde Staten) zoekt. Wij geloven dat het bedrijf dit lukt met een CEO aan het hoofd wie de chef-geoloog bij de Resolution kopermijn was. Iemand die weet hoe je koper moet vinden dus. We noteren een verlies van 35% en dit bedrijf is een BUY.

The crypto box, max 10 open crypto posities:

We stappen in onbekende crypto’s met 100 euro per positie waardoor we een teen in deze markt zetten en hopen op hoge winsten. De bedoeling is dit uit te gaan breiden en zo onze kennis op dit gebied te vergroten. Houd er absoluut rekening mee dat we geen experts zijn op dit gebied, maar gaat u mee op deze reis? Maximaal risico is 1000 euro, dit moet u bereid zijn te verliezen.

 1. Crypto.com (CRO)
 2. Polkadot (DOT)

FGS (FREE GROWTH STOCKS)

We hebben nu 46 Free Growth Stocks in onze portfolio, waarvan 30 posities nog open. Zoals u weet zijn dit allemaal aandelen waar we 100% winst op hebben gehaald en we dus gratis aandelen hebben verworven die we houden voor een hoger beleggingsresultaat te verkrijgen. We gaan niet op alle aandelen verder in, u kunt het op onze site allemaal teruglezen.

6B- performance

Highscore list of stocks sold

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.