Een andere strategie op crypto investeringen.

Een andere strategie op crypto investeringen.

week 8 / jaar 5

Inleiding

Deze week een compleet andere wekelijkse update dan u van ons gewend bent. We hebben onze strategie met crypto’s gewijzigd, dit hopen we u te kunnen uitleggen. Daarom hebben we er een aantal verkocht, geconverteerd en op een andere exchange gezet. Verder zullen we het natuurlijk even over goud hebben en kort uranium aanstippen.

Strategie wijziging

Crypto’s is altijd gezien door de meeste goeroes als bescherming van de val van monetaire systeem. We zijn het hiermee nog steeds eens, maar wat we de laatste tijd zien is dat als de technologie sector daalt, dalen crypto’s mee. Met andere woorden crypto’s bewegen met de markt mee in plaats van tegen de markt in. Het lijkt dus dat het geen bescherming meer biedt, en dus niet meer gezien wordt als geld buiten het systeem, door een groep van beleggers. Ons vermoeden is dat er 2 dingen aan de hand zijn. Ten eerste geven veel mensen het op. Wij denken dat er beleggers zijn met grote technologieaandelen en crypto’s, die hun assets aan het verkopen zijn in paniek, omdat ze in beide tegelijk nog nooit verlies hebben gezien. Dit geeft een neerwaartse druk op de crypto’s. Ten tweede denken we dat de grote banken nu ook in de crypto markt zitten, en wel zodanig ,dat men de prijs kan beïnvloeden. Nee, we gaan niet complot denken, maar we houden hier wel ernstig rekening mee. Nu kunt u denken, maar dit is toch hetzelfde? Volgens ons niet, ergens rekening mee houden wil nog niet zeggen dat je voor de volle 100% ergens mee eens bent. Je houdt alleen rekening met het risico dat het zo is, of dat veel mensen er zo over nadenken.

Hoe veranderen we dan onze strategie? We hebben nu een iets andere kijk op crypto. Wij denken dat de cryptomarkt nu een jarenlange consolidatie periode in gaat. Dat wil zeggen, het zal tussen bepaalde waarden in blijven slingeren en per saldo niet veel opwaarts potentieel hebben, is onze verwachting. Is deze periode eenmaal voorbij, dan gaan we weer knallen, wij denken dat dit zo’n 2 a 3 jaar duurt. Let op, we kunnen het natuurlijk helemaal mis hebben. Daarom blijven we ook lekker in de markt zitten en we wachten af. Dit deel is niet de wijziging van onze strategie. De wijziging is dat we slecht presterende crypto’s verkopen en crypto’s die rente betalen kopen of crypto’s op een andere exchange zetten die meer rente uitbetalen.

Welke crypto’s hebben we verkocht?

We hebben achtereenvolgend de volgende crypto’s verkocht: SUSHI, EOS, FORTH, 1Inch, ICP & FIL. Wij zien weinig toekomst meer in deze munten en hebben deze daarom verkocht. We zeggen hier verkocht, maar we hebben ze eigenlijk geconverteerd naar een andere munt op Coinbase, dit is nagenoeg gratis. U moet namelijk weten dat 90% van de munten naar een waarde van 0 zullen gaan. We zeggen niet dat dit gebeurd met de bovenstaande munten, maar we denken dat opwaarts potentieel ook niet veel zal zijn. De waarde die we hebben gecreëerd met de verkoop is 110 euro die we omgezet hebben naar CRO.

Welke crypto hebben we gekocht?

Zoals gezegd hebben we de gekochte crypto’s uit het vorige kopje geconverteerd en vervolgens naar Crypto.com (CRO) overgemaakt. Vervolgens hebben we 77 euro erbij gelapt om totaal 500 CRO te bemachtigen. De reden hiervoor maken we u duidelijk onder het volgende kopje.

Waarom plaatsen we sommige crypto’s op een andere exchange?

Heel eenvoudig. De strategie wijziging zit in het feit dat als crypto’s met de markten mee bewegen en dus de komende 2 jaren in een bepaalde bandbreedte bewegen, we niet veel geld maken ondertussen. Eigenlijk kan je dit zien als dood kapitaal. Alhoewel we denken dat na 2 a 3 jaar dit weer zal veranderen, willen we deze periode een beetje bescherming hebben om te grote klappen naar beneden op te vangen, door wat rente te vangen op ons kapitaal. Nu heet de rente bij crypto’s APY. De APY keert geen euro’s uit maar de uitkering is in de crypto zelf. Dus als je 100 crypto’s hebt met een APY van 5%, betekent dat je na een jaar 105 crypto’s hebt. Het systeem betaalt dus iedere dag een beetje crypto bij aan rente die je krijgt. Als we dus gelijk hebben, en de cryptomarkt blijft gelijk, is dit een ideale strategie. We ontvangen meer crypto tegen een gemiddelde koers (aangezien iedere dag bijgekocht wordt), en we wachten gewoon af wat de crypto markt doet. Mocht deze toch stijgen, zitten we nog steeds goed.

Om meer rente te ontvangen hebben we een andere exchange uitgezocht, en dit is Crypto.com. Ze brengen ook een munt uit met dezelfde naam en met het symbool CRO. We hebben hier 500 gekocht en weggezet tegen 6% APY. Ook hebben we onze bitcoin weggezet op deze exchange met 4,5% APY. We gaan de rente bijhouden in ons Excelsheet en deze kunt u zien in de blauwe vlakjes. De opmerking is hierbij dat de rente op bitcoin waarschijnlijk te zien is op het Excelsheet als 0,00. Er staat echter achter de komma wel degelijk wat, dit moet u ons maar toevertrouwen. Ook op Coinbase hebben we munten staan met APY, we zoeken een manier om deze ook in ons spreadsheet bij te houden, maar omdat we dit in het verleden nog niet gedaan hebben wordt dit nu moeilijk om goed en eerlijk bij te houden. Als we een manier gevonden hebben dan zullen we u op de hoogte brengen. Munten waar we APY op ontvangen op coinbase is ALGO (4%), ATOM (5%) en ETH (4,5%).

Om de APY te krijgen moeten we de crypto’s voor 3 maanden staken (lees dit in het Engels a.u.b.). Dat wil zeggen we moeten de munten voor 3 maanden vastzetten en mogen ze dus niet verkopen. Dit is dus tevens het grootste nadeel. Voor ons echter niet omdat we CRO en BTC toch voor de lange termijn willen behouden, dus ons stoort het niet als het vast staat.

Waarom CRO en Crypto.com?

We denken dat CRO is vaste speler op de markt wordt die steeds meer acceptatie krijgt. Waarom? Omdat deze munt gekoppeld is aan het grote credit card bedrijf VISA. Hoe? Als je nog eens 350 euro aan CRO staked kan je een debit card aanvragen. Op zich gaat dit buiten beleggershulp om en hebben we dus privé gedaan en zullen we verder niet meer behandelen op deze site. We geven u dit puur als extra informatie mee. Het voordeel van zo’n debet card is dat de aankopen die je hiermee doet je 2% korting geeft voor al je aankopen in de vorm van CRO. Als je dus 100 euro uitgeeft via je Crypto.com debet card krijg je aan 2 euro in CRO op je account bijgestort. Een ander voordeel is dat als je een Spotify abonnement hebt, het volledige maandbedrag aan CRO terug wordt gestort in je Crypto.com app. En dit iedere maand, je krijgt dus je abonnement gratis bij wijze van spreken. Als je 3500 euro aan CRO staked krijg je zelfs 3% op al je betalingen terug in CRO, je Netflix abonnement terug in CRO en nog andere voordelen. Doe uw voordeel hiermee.

Echter de voornaamste reden is dat we meer APY krijgen op bepaalde munten. We krijgen bv. op Bitcoin (BTC) 4,5% APY op Crypto.com terwijl we op Coinbase niets krijgen. Als we toch BTC aanhouden kunnen we beter maar rente ontvangen toch? Zie het als dividend, dit is misschien nog wel de beste vergelijking. Daarom zullen we regelmatig kijken of we meer voordelen kunnen krijgen op een ander platform wat ons aanstaat.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Ja, en dan nu goud en zilver. Beide zijn uitgebroken en hebben de uitbraak bevestigd. We zitten dus in scenario 2, zie vorige wekelijkse updates. Deze week maakte goud en zilver een enorme gier met het uitbreken van de oorlog. Nu zijn we blij met de uitbraak van de edelmetalen, maar niet de reden waarom. En dit is de oorlog natuurlijk. Maar u moet dit echt los zien van elkaar als belegger. Het maakt niet uit wat de trigger is. We hebben goud gekocht omdat de banken onnoemlijk veel geld bijdrukken. Dit bijdrukken betekent geld ontwaarding, en geldontwaarding betekent onrust en oorlog. Als u de geschiedenis erop naleest, is dit altijd zo geweest en zal het ook altijd zo blijven. Als goud boven $ 1840 – $ 1880 blijft dan kunnen we wellicht een uptrend verwachten, als we hieronder komen op een wekelijks gemiddelde, dan is scenario 2 stuk en zullen we het opnieuw moeten bekijken. Voorlopig verwachten we stijging in de goud en zilver aandelen. We hebben FFOX bijgekocht om de gemiddelde inkoopprijs te verlagen, misschien kopen we ook nieuwe aandelen bij, of reeds bestaande aandelen, de komende weken, afhankelijk wat de prijs van goud doet. Welke sector ook opeens opveerde, is uranium. Ook hier verwachten we verdere stijging.

Verder hebben we onze Excel sheets bijgewerkt, eerlijk gezegd hadden we de totale allocation al een paar maanden niet up to date, sorry daarvoor, het is nu bijwerkt dus zou weer een realistisch beeld moeten geven.

Motto blijft: Houd vol en koop langzaam bij op de dip. Houdt cash aan de zijlijn voor een grotere daling.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.