Is goud nu uitgebroken, of is het een valse uitbraak.

Is goud nu uitgebroken, of is het een valse uitbraak.

week 7 / jaar 5

Inleiding

Toch maar weer even goud in de behandelkamer zetten. Waarom? Omdat het spannend blijft. Verschillende technische analisten die we volgen denken dat goud zal dalen, andere denken weer dat het reeds uit is gebroken. In dit artikel geven we onze mening en hebben een nieuw aandeel dat op de watchlist komt. We raden u aan om ons vorige artikel over goud eerst door te lezen en daarna dit artikel op te pakken. U kunt het laatste artikel hier vinden.

De koers van goud en het koersverloop

Goud is uitgebroken, laat daar geen twijfel over bestaan. U kunt dit in de grafiek zien doordat goud duidelijk boven de bovenste blauwe lijn koerst. Ook de reden van de uitbraak is duidelijk, dit is namelijk te wijten aan de spanning tussen oost en west over Oekraïne. Daarom beweren nu veel tongen dat het een valse uitbraak is en dat we snel weer terug zullen zakken. Namelijk, of Rusland valt niet aan en de spanning neemt af, dit laat goud weer zakken. Of Rusland valt wel aan, dit laat alle markten in paniek achter en men zet alles in de verkoop, ook goud. Wij denken dat de waarheid in het midden ligt en dat we voort zullen kabbelen op het inzetten van een nieuwe Koude Oorlog. Want hier gaat dit spelletje over. Rusland, Wit-Rusland en China zijn echter vriendjes aan het worden, en het zou weleens kunnen zijn dat het westen dit maal aan de verliezende kant komt te staan. China heeft namelijk grote invloed in Afrika, Azië en is dit nu ook in Oost-Europa aan het uitbreiden. Dus het kan best wel eens zo zijn dat economische sancties Rusland helemaal niet zo hard raken als het westen beweert.

Wat gaat de koers van goud volgens ons doen dan? Wij denken dat goud het scenario 2 afmaakt, het scenario waar we afgelopen weken goed mee zaten, en dus goud langzaam afkoerst op $ 1920. Dit omdat de status-qou gehandhaafd blijft, Rusland wil helemaal niet aanvallen denken we. Wij denken dat ze bluf poker aan het spelen zijn, en laat dit maar aan Putin over. De spierballentaal vanuit de Verenigde Staten vinden we ronduit dom en gooit alleen maar olie op het vuur en dit is precies wat Putin wil. Een ding heeft hij gelijk in namelijk, de NAVO staat bij hem aan de achterdeur en als ik Rus was, zou ik dit ook niet leuk vinden, vooral niet omdat blijkbaar afgesproken is dat de NAVO zich niet zou uitbreiden richting het oosten. Dus rusland maakt nu een statement, tot hier en niet verder. Zijn wij nu pro Rusland? Nee beslist niet, is is veel mis in dit land, maar we moeten ook niet doen alsof wij het braafste jongetje van de klas zijn.

Dus de spanning blijft net genoeg in de markt dat goud nog licht doorstijgt, tot $ 1920 is onze verwachting. In de grafiek hebben we een nieuw mogelijk scenario getekend met de gele lijnen. Of goud blijft doorstijgen boven de $ 1920 (volgens ons niet waarschijnlijk omdat de grote partijen reeds teveel short posities hebben opgebouwd), of goud blijft tussen de gele lijnen koersen en begeeft zich in een nieuwe driehoek (kan, maar dit is geen gunstig patroon, de weerstand op $ 1920 is sterk), of goud tikt $ 1920 aan en zakt vervolgens terug om steun te zoeken op de bovenste blauwe lijn. Het laatste mogelijke scenario zien wij als de beste mogelijkheid en houden hier rekening mee, wat betekent, dat goud terug zal vallen naar zo’n $ 1840. Hopelijk houdt deze steun anders kan het blijven vallen richting de $ 1675. We zullen dit blijven volgen. Wat ons betreft moet de uitbraak ook eerst bevestigd worden door een week lang boven $ 1880 te koersen, we hebben nu 2 van de 5 dagen erop zitten, dus als we zakken binnen deze 5 dagen, dan zakken we weer terug naar de onderste blauwe lijn, en was dit toch een valse uitbraak.

Lion One Metals, een nieuwe goudmijn voor onze watchlist

Lion One Metals (LIO)

Het is een goudmijn in Fiji, op een van haar eilanden althans. Het bedrijf heeft onlangs aangekondigd dat men een goudmijn gaat bouwen en dit brengt dit bedrijf aan de onderzijde van de Lassonde-curve. Wat dit inhoud zullen we u een andere keer uitleggen. Het komt er kort op neer dat dit de goede timing is om het aandeel te kopen. We wachten echter eerst op een dip, en dus hoe de bovenstaande scenario’s zullen uitspelen.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Geen grote updates deze week, Uranium blijft zwak, maar fundamenteel enorm sterk, dus langzaam bijkopen is een goede strategie op een dip. Goud (zilver minder) was sterk de laatste week, maar daar gaat het hele artikel over dus dit herhalen we nu niet. Crypto blijft zwak en hier komen we voorlopig niet aan. Battery Metals blijven interessant, maar we denken ook hier dat deze omlaag blijven koersen de komende tijd, dit met de markt mee.

Verder levert onze shortpositie op AMZN al geld op. Wij kopen deze positie bij, en nemen dus winst, als de beurs niet hard onderuit gaat en het aandeel rond de $ 2900 staat. We kopen het aandeel ook terug als het stijgt en boven de $ 3200 komt. We willen hier geen verlies op draaien.

Verkoop oranje posities in de portfolio zodra de koers boven de gekochte koers staat. Cash blijft nodig in deze tijden mocht de markt erg hard onderuit gaan.

Motto blijft: Houd vol en koop langzaam bij op de dip. Houdt cash aan de zijlijn voor een grotere daling.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.