Crypto’s blijven cryptisch maar winstgevend zijn ze wel

Crypto’s blijven cryptisch maar winstgevend zijn ze wel

volume 3 / jaar 4

Allememaggies zou Bassie zeggen. Wat een winst halen we op de crypto’s. Dit weekend al weer 2 FGS aandelen erbij, en dat is nr 21 en 22. Dit keer dus 100% winst behaald op ATOM en LINK. Het lijkt niet op te houden en we hebben nog maar 1 open positie. We hebben een beetje angst om nieuwe investeringen in de crypto’s aan te gaan vooral omdat we eigenlijk niet veel verstand hebben van de sector, dit terwijl we op onze crypto box nu op gemiddeld 148% winst staan, Bitcoin op 388% en Ethereum op maar liefst 664% winst. We roepen u dus op ons daarmee te helpen. Stuur ons aub uw favoriete crypto investering op die wij nog niet in onze portfolio hebben en waarom jij denkt dat we hiermee een FGS kunnen behalen. info@beleggershulp.nl

Maar hebben jullie dan helemaal geen verstand van crypto’s. Het antwoordt zal u misschien verbazen, bitter weinig. Wij winden hier geen doekjes om. We stellen ons misschien iets te bescheiden op maar het zit niet ver de waarheid, we doen maar wat en dit pakt goed uit. Dit is zolang de crypto’s stijgen zijn we natuurlijk wel blij. Overall gezien is dit dus meer geluk dan wijsheid. Natuurlijk snappen we wel dat de grote crypto’s bescherming bieden buiten ons financiele systeem en dat veel jonge mensen dit omarmen. We begrijpen dat Bitcoin alleen maar in waarde kan toenemen omdat het aantal eindig is op 21 miljoen en dat we hier niet gek ver vandaan zitten. Maar het algehele concept begrijpen we niet, en we twijfelen eraan of uberhaupt iemand het begrijpt. Maar he, go with the flow. Voorlopig stijgen de koersen, en wij denken op gekte, en wij profiteren mee. Om ons meer in het geheel te verdiepen hebben we wat op internet rondgesnuffeld en als autodidact de wereld van crypto’s proberen te begrijpen. U kunt dit in de onderstaande alinea’s terugvinden.

Hoe profiteren we mee? Door Bitcoin en Ethereum aan te houden totdat de volgende grote piek eraan komt. Daarna zullen we waarschijnlijk weer de helft verkopen om winst af te romen. Bij de andere crypto’s zullen we waarschijnlijk dezelfde truc toepassen. Misschien houden we ALGO en ATOM omdat je hier 5-6% rente op krijgt. Ondertussen kijken we uit naar nieuwe crypto’s en investeren hier weer zo’n 100 euro in elk afzonderlijk. Helpt u ons hiermee? Zal gewaardeerd worden.

Om toch een beetje inhoud aan deze nieuwsbrief toe te voegen, zullen we de crypto’s in de crypto box trachten nader te verklaren, door hieronder een opsomming weer te geven, waar ze voor bedoeld zijn, en waarom het toch goede investeringen zijn en waarom ze ons dus toch bevallen. We leggen Bitcoin en Ethereum niet uit aangezien dit de meest bekende crypto’s zijn en dus voor ons vergelijkbaar zijn met edelmetalen (geld buiten het financiële system). Het is voor ons dus digitaal goud.

  1. The Graph (GRT) >> FGS aandeel <<
    • The Graph (GRT) is een Ethereum token dat The Graph aandrijft en is een gedecentraliseerd protocol voor indexering en bevraging van gegevens van blockchains. Eigenlijk hetzelfde als Google het internet indexeert. The Graph indexeert blockchain gegevens van networken zoals Ethereum and Filecoin. Deze gegevens wordt gegroepeerd in open API’s genaamd subgraphs dat iedereen kan bevragen.
  2. Chainlink (LINK) >> FGS aandeel <<
    • Chainlink (LINK) is een Ethereum token dat het Chainlink gedecentraliseerde Oracle netwerk aandrijft. Dit netwerk laat slimme contracten toe op Ethereum om veilig te kunnen verbinden met externe data bronnen, APIs, en betalingssystemen.
  3. Stellar Lumens (XLM) >>FGS aandeel <<
    • Stellar’s cryptocurrency, de Stellar Lumen (XLM), drijft het Stellar betalingsnetwerk aan. Stellar heeft als doel om banken, betalingssystemen en individuen met elkaar te verbinden op een betrouwbare manier. B.v. als iemand uit China in Kenia werkt, kan hij via dit netwerk zijn Keniaans geld omzetten in XLM en XLM direct naar een familielid in China overmaken zonder hierbij allerlei vergoedingen te betalen en zonder verlies van tijd. In China kan iemand dit geld direct opnemen in Yuan door de XLM om te zetten.
  4. Algorand (ALGO) <<FGS aandeel<<
    • Algorand is a cryptocurrency en blockchain protocol dat als doel heeft om schaalbaar en tegelijkertijd veilig en gedecentrilaseerd te zijn. Het gebruikt een algeritme dat “pure proof-of-stake” heet. Het mooie van Algorand is dat je 6% rente krijgt uitbetaald in ALGO zelf. Dit rente op rente effect kan aardig oplopen als je besluit ALGO in je portfolio te houden voor de jaren die komen
  5. XRP (XRP) >> Verkocht met 100% verlies<<
    • Deze crypto staat onder onderzoek bij de Amerikaanse overheid en wordt als zodanig als niet betrouwbaar gezien. Wij hebben besloten deze positie op te heffen, ook omdat onze crypto broker niet meer hierin handelt. Om deze reden zullen we dan ook geen uitleg hiervan geven.
  6. Cosmos (ATOM) >> FGS aandeel <<
    • Cosmos (ATOM) is a cryptocurrency dat een ecosysteem van blockchains aandrijft en ontworpen is om schaalbaarheid en samenwerking met elkaar te combineren. Cosmos heeft als doel om een internet van Blockchains ( een netwerk van blockchains ) te creëren dat het mogelijk maakt om op een gedecentraliseerde manier te communiceren. Cosmos is een “proof-of-stake” ketting. Het mooie van ATOM is dat je 5% rente krijgt uitbetaald in ATOM zelf. Dit rente op rente effect kan aardig oplopen als je besluit ATOM in je portfolio te houden voor de jaren die komen.
  7. Litecoin (LTC)
    • Litecoin is de op 2 na grootste cryptocurrency dat een sneller betalingsschema en een ander cryptografisch algoritme gebruikt dan Bitcoin.
  8. Compound (COMP) >>FGS aandeel<<
    • Compound (COMP) is een Ethereum token that een gemeenschappelijke besturing mogelijk maakt van het Compound protocol. Het protocol is een serie van gedecentraliseerde markten van rentes dat het mogelijk maakt voor gebruikers om Ethereum te lenen of uit te lenen tegen variabele renten. COMP token houders en hun afgevaardigden kunnen ook debatteren, voorstellen maken en stemmen over het protocol. Dus als je COMP uitleent tegen andere crypto’s ontvang je rente. Wij doen dit op een wallet.

Nu een lesje in crypto’s. We hebben deze wijsheid niet van onszelf. We hebben daarom gebruik gemaakt van de kennis die reeds op het internet is en dit gekopieerd in onze nieuwsbrief. De onderstaande verklaringen komen van de volgende website: https://cryptobieb.nl/

Crypto-Coin: Een crypto-coin draait op zijn eigen blockchain, op zijn eigen systeem. Hierbij is het dus volledig onafhankelijk. Een coin zou men kunnen vergelijken met een hedendaagse valuta, zoals de Euro. Bitcoin en Ethereum zijn b.v. een coin en zijn ontwikkeld met als oogmerk te dienen als digitaal betaalmiddel.

Crypto-Token: Crypto-Tokens draaien per definitie niet op hun eigen blockchain, in tegenstelling tot een coin. Ze zijn toegevoegd aan een al bestaande blockchain. Tokens kunnen wel dezelfde functionaliteit hebben als een coin, hoewel dit niet vaak voorkomt. Er zijn een aantal verschillende soorten tokens. Iedereen kan eenvoudig een eigen token maken en die laten draaien op een al bestaande blockchain. Bijvoorbeeld op de coin Ethereum. Nadat dit bedrijf zijn eigen blockchain heeft gebouwd kunnen deze tokens geswapped worden naar coins. Als deze ‘coinswap’ heeft plaats gevonden, draaien de voormalige tokens op hun eigen blockchain en zijn daarmee coins geworden. Hun functionaliteit verandert niet!

  • Tokens swaps: “Soms is het zo dat wanneer iemand een token heeft gemaakt de ontwikkelaar op de achtergrond wel bezig is met het bouwen van een eigen blockchain. Wanneer deze gelanceerd wordt is het voor de ontwikkelaar vrij eenvoudig om bestaande tokens te laten draaien op een nieuwe, eigen, blockchain. Via een omruilactie worden deze tokens dan omgewisseld voor “coins”. Deze worden ook wel “swaps genoemd”. Als gebruiker merk je niks van deze omwisselactie. De naam van je cryptovaluta blijft immers hetzelfde, echter draait deze nu op een geheel eigen blockchain en niet op de blockchain van bijvoorbeeld Ethereum.
  • Equity tokens: Equity tokens zijn net zoals aandelen, zoals we die kennen van de beurzen. Koopt men een equity token, dan bezit men een aandeel in het bedrijf. Hierdoor heeft men ook recht op een deel van de winst van dit bedrijf en tot in bepaalde mate recht op medezeggenschap. Het grootste verschil tussen equity tokens en aandelen is dat bij equity tokens, het aandeel geregistreerd wordt op de blockchain in plaats van op papier of in een database. Je kan zeggen dat equity tokens de aandelen van de 21e eeuw zijn.
  • Security tokens: Security tokens zijn echter ook een soort aandelen, alleen bezit je geen deel van het bedrijf. Je bezit een token die zijn waarde meet aan het succes van het bedrijf en daarmee kan zakken of stijgen in waarde.
  • Utility tokens: Utility tokens zijn de ‘bruikbare tokens’ van een bepaalde blockchain. Deze tokens worden gebruikt als intern betaalmiddel voor een bepaalde dienst , zoals stemrecht. Alle cryptovaluta verschillen continu van waarde, dit komt omdat de prijs hiervan gebaseerd is op het principe van vraag en aanbod. Willen meer mensen stemrecht uitoefenen op een bedrijfje, dan zal de utility token meer waard worden. Je moet immers voor het gebruik van deze dienst eerst de token aanschaffen. Geloven meer mensen in een bepaald bedrijf, dan zullen de equity of security tokens meer waard worden. Geloven meer mensen in het nut van Bitcoin, zal bitcoin meer waard worden.

Proof of Work: is een manier hoe het blockchain systeem te werk gaat. De innovatie van Bitcoin was om de transactiegeschiedenis in blokken op te delen. Één van de regels voor een blok is dat in een blok geen fouten mogen staan. Iemand die een blok genereert wordt een miner genoemd.

  • Eigenschappen van Proof of work
    • Er zit een verwijzing naar het vorige blok in de ketting
    • Er zit een aantal transacties in
    • Een blok heeft een uniek nummer
    • Voor alle transacties in het blok geldt dat geen transacties conflicteren met oudere transacties, of met transacties in het blok zelf
    • Het blok heeft een Proof-of-Work, ook wel nonce (number-used-once) genoemd.
    • Het laatste puntje uit bovenstaande lijst is een wiskundig bewijs. Zie het als een aantal bytes aan informatie die gekoppeld zijn aan dat specifieke blok.
  • De inhoud van proof-of-work
    • Je zou nu het blok voor kunnen stellen als een set data van ongeveer 1-4MB. Ik zal niet dieper ingaan op hoe die data tussen bruikbare data en enen en nullen omgezet wordt, maar je kunt het voorstellen als een website. In de kabel zijn het ook enen en nullen, maar je computer weet hoe hij er een website met afbeeldingen en tekst van kan maken. Bij een blockchain wordt door je wallet die enen en nullen omgezet naar de informatie zoals boven beschreven. Van dit blok kan nu een hash berekend worden. Een hashfunctie is een complexe functie die de enen en nullen van het blok om kan zetten in een soort unieke fingerprint van dat blok. De wiskundige eigenschappen van een hashfunctie zijn: Een hash heeft altijd een bepaalde lengte. Bij bitcoin is dit 512 bits. Een vier megabyte blok heeft dus een veel kleinere hash. Hieruit volgt dat het moeilijk is om van een hash terug te rekenen naar het originele blok, omdat je niet 4 megabyte aan data uit de veel kleinere hash kunt afleiden. Een hash is onvoorspelbaar. Er zijn 512 bits (1 of 0) in een hash, dus er zijn 2^512 verschillende hashes. Dit is meer dan atomen in het zichtbare universum. Gevolg is dat de kans astronomisch klein is dat er twee inputs met dezelfde hash gevonden worden. Het bitcoin netwerk stelt eisen aan de hash van het blok. Zo moeten tijdens het schrijven van dit artikel de eerste 144 bits van de 512 bits hash een nul zijn. Omdat je geen blokken kunt verzinnen op basis van hashes, heb je als miner maar 1 mogelijkheid om valide blokken te maken: door de data van het blok elke keer net een beetje aan te passen om een unieke input voor de hashfunctie te krijgen. Dit wordt gedaan door de nonce van het blok aan te passen.
  • De moeilijkheidsgraad van proof-of-work. Het is voorspelbaar hoeveel verschillende nonces je moet proberen voordat je een hash hebt die aan de eisen voldoet. Als je alleen de eerste bit op nul wilt hebben staan, is dat gemiddeld twee keer proberen, als je de eerste twee op nul wilt hebben moet je gemiddeld 4 keer proberen, enzovoort. Dit is het werk uit Proof-Of-Work. De hoeveelheid nullen die verwacht wordt is afhankelijk van de gemiddelde tijd tussen blokken. Als dit minder dan 12 minuten is, wordt meer werk verwacht, als dit meer dan 12 minuten is, wordt deze “difficulty” omlaag bijgesteld. Bij bitcoin wordt elke twee weken deze moeilijkheid aangepast. Op het moment van schrijven worden door het hele netwerk gecombineerd meer dan 40,000,000,000,000,000,000, of 40 Exahashes per seconde geprobeerd.
  • De coinbase transactie. De eerste transactie in een blok heet de coinbase transactie. Dit is waar de miner zichzelf mag belonen door nieuwe bitcoins te drukken (een vaststaand bedrag), en transactiekosten mag rekenen. Deze beloning staat pas vast als het blok opgenomen wordt door andere miners, dus het blok zal aan alle regels moeten voldoen. Miners zullen blokken maken aan de langste ketting (meeste difficulty, niet meeste blokken), omdat deze ketting het veiligst is. Omdat je weinig kans hebt om per keer de eerste te zijn die een blok vindt, is het slim om hier volgens de regels te spelen. Je stopt misschien wel jaren werk in het minen, en als je blok dan niet door andere miners geaccepteerd wordt, is al je werk voor niks geweest. Om met zekerheid een goede aanval op dit netwerk te doen moet je meer blokken kunnen minen dan de rest van het netwerk gecombineerd, om zo eerlijke miners te kunnen misleiden. Dit staat bekend als een 51% aanval. Dankzij deze eigenschap is het netwerk veilig, mits minstens 50% van de hashpower van eerlijke spelers komt. Voordelen: Werkt al een aantal jaar zeer goed;Betrouwbaar systeem. Nadelen: Duurt vrij lang voor transacties goedgekeurd worden; Minen kost zeer veel elektriciteit; Milieuonvriendelijk. Voorbeelden van cryptovaluta die hier gebruik van maken zijn: Monero (XMR); Bitcoin (BTC); Litecoin (LTC); Vertcoin (VTC)

Proof of Stake: Dit algoritme lost veel van de problemen op van PoW; zo verbruikt het veel minder energie, en kan het ook op goedkope computers uitgevoerd worden. NEO, Lisk, Pivx, Stratis zijn voorbeelden van blockchains die PoS geimplementeerd hebben, en Ethereum is ook hard aan een overstap aan het werk.

  • Hoe werkt proof of stake? :Proof-of-Stake komt van de ‘stake’, of het aandeel welke je in het netwerk hebt. Je moet geïnvesteerd zijn in het netwerk voordat je nieuwe blokken kan maken. Hoe meer tokens je bezit, hoe vaker jij een blok kunt maken. Als je 51% van alle tokens in je bezit hebt, kun je het netwerk overnemen, vergelijkbaar met 51% van de hashing power in een PoW netwerk. Omdat je tokens moet kopen van de markt kost het zeer veel geld om 51% te halen, dus daarom wordt dit als veilig beschouwd. Voordat een blok aan de keten toegevoegd wordt, is er een periode van consensus nodig. Elke staker kan in deze periode een blok voorstellen, die alle andere stakers opslaan. In dit blok ‘staket’ hij een aantal tokens door een referentie te geven naar wanneer hij deze tokens ontvangen heeft. Het blok wordt gewogen door te kijken naar hoe oud deze transactie is, en hoeveel tokens gestaket worden. Het voorgestelde blok dat hier het beste uit komt wint de ronde, waarna deze transactie niet opnieuw gestaket kan worden.
  • Een blok genereren: Om spam tegen te gaan wordt vaak nog een extra eis gesteld aan het voorstellen van een blok. Dit is een wiskundige eis, en hangt af van de blokhashes die een staker kan genereren. Omdat deze hashes afhangen van de inkomende transacties die een staker kan gebruiken, kan iedereen maar een klein aantal hashes genereren, ten opzichte van de enorme hoeveelheid hashes die nodig zijn in Proof-of-Work. Af en toe kan niemand een blok genereren, omdat niemand aan deze eis voldoet. Om dit op te lossen, kan het netwerk PoW gebruiken als fallback methode. Dit wordt door PeerCoin gebruikt, de grondleggers van Proof-of-Stake. Veel PoS blockchains zijn een fork van PeerCoin, dus gebruiken ook deze methode van PoS. Voordelen van proof-of-stake: Minder energieverbruik; Beter beveiligd tegen externe partijen. Nadelen van proof-of-stake: 51% aanval door founders mogelijk; Meer centralisatie dan PoW.

Redenen waarom beleggershulp in crypto’s investeerd:

  1. Digitaal geld en geld buiten het financiële systeem
  2. Toekomstige technologie die veelbelovend is en nu nog niet alle mogelijkheden van ontdekt zijn. Vergelijkbaar met het uitrollen van het internet zelf
  3. Skin in de game. Ook al begrijpen we het niet helemaal willen we een deel van ons geld geïnvesteerd hebben mocht deze technologie wijdverbreid zijn en algemeen toepasbaar zijn. Zelf hebben we op het punt Bitcoin te komen op $100. Dit hebben we toen niet aangedurfd, dezelfde fout willen we nu niet meer maken. Liever 1000 euro verliezen dan de kans op 100.000 euro winnen laten lopen. Zo staan wij erin.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Portfolio update

Alle crypto’s zijn haast niet te stoppen. Wat een enorme stijging. Hieraan hebben we een zeer groot deel van de performance te danken. En dit met iets waar we nauwelijks verstand van hebben. We moeten zeggen, dit zet ons wel aan het denken de laatste tijd. Goud en Zilver lijken in een bearmarket terecht te komen. Zover is het echter nog niet. Zilver ligt prima op koers maar goud mag echt niet onder de $1767 komen. Als dit gebeurt dan moeten we misschien onze cases op de edelmetalen herzien. Maar zoals gezegd dit is nog lang niet het geval, voorlopig zijn we nog een glanzende toekomst voor de edelmetalen. Motto wordt: Search for crypto opportunities and uranium miners, hold your horses for gold en zilver miners and wait till uptrend is beginning.

  1. Edelmetaal Miners
    • Ascot Resources (AOT): Een niet produceerde goud miner in de USA en Canada. Alhoewel niet de focus, worden ook andere metalen gevonden zoals zilver en koper. Men wil een toekomstige kleine tot middelmatige producer worden. Met ruim 52% winst is dit een HOLD in onze portfolio en wordt het langzaam een kandidaat voor een FGS aandeel.
    • Bear Creek Mining (BCM): Een exploratie bedrijf dat de focus heeft om zilver afzettingen in vooral Peru te zoeken. Met 14% is dit een HOLD in onze portfolio
    • Plato Gold Corp (PGC): Een exploratie bedrijf dat zoekt naar Niobium ( een rare earth metaal), platina en goud in Canada en Argentinië. Dit is nog steeds het slechtste jongetje van de klas met een min van ruim 39%, niet ver van de stoploss af. We zien weinig beweging in de prijs en daarom houden we dit aandeel op een HOLD en kopen niet bij.
    • Pan American Silver (PAAS): Een grote pure zilver producent dat zijn mijnen in Mexico, Peru, Bolivia en Argentinië heeft. Dit Canadees is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 36% winst.
    • Sandstorm Gold Ltd (SAND): Een royalty bedrijf dat zich langzaam met haar 200 royalties met de grote bedrijven kan meten. Het bedrijf blijft achter door zorgen met de Hot Maden stream. Wij denken dat dit overtrokken is en de koers van dit aandeel nog heel wat stijging gaat laat zien. Deze royalty is een BUY in ons portfolio en staat nu op 36% verlies.
    • Wheathon Precious Metals (WPM): De grootste zilver royalty, alhoewel het misschien wel meer goud royalties heeft. Dit aandeel is een BUY in ons portfolio en staat nu op 36% verlies.
    • Aurcana Silver Corp (AUN): Een Canadese zilver bedrijf dar mijnen in de USA opereert. Dit Canadees is een BUY in ons portfolio en staat nu op 36% verlies.
    • VOX royalty corp (VOX): Een klein Australisch royalty bedrijf met 45 royalties en streams in Australië, Zuid-Amerika en een paar in Afrika. Dit Australisch is een BUY in ons portfolio en staat nu op 36% winst.
    • Silvercrest Metals Corp (SILV): Een zilvermijn in wording in Mexico. Dit bedrijf heeft mijnen die bijna in productie komen en high grade zijn. Dit Canadees is een BUY in ons portfolio en staat nu op 36% winst.
    • Mandje goud en zilver mijnen (totaal 15 stuks). We gaan verder niet uitgebreid in op al deze posities maar dit zijn allemaal zeer speculatieve aandelen. We behandelen ze in 1 mandje met totale waarde van 2x een laag risico aandeel. Dit houdt in een totale waarde van ongeveer 2000 euro, per aandeel dus ongeveer 200 euro. Kijk hierbij niet raar op als dit mandje 1000 euro waard is of 4000 euro over een jaar. Als u niet de emotie de baas kunt zijn adviseren we niet in deze aandelen te beleggen. Als we hoger dan 100% winst hebben met 1 van de aandelen, verkopen we de helft en verhuizen we het aandeel naar de FGS portfolio. Op de vrijgekomen plaats wordt opgevuld door een andere aanbeveling.
      1. Tudor Gold Corp (TUD)
      2. Silver Elephant Mining (ELEF)
      3. Dolly Varden (DV)
      4. Karora Resources Inc (KRR)
      5. GR Silver Mining ltd (GRSL)
      6. Defiance Silver (DEF) >> FGS aandeel <<
      7. Silver Viper Minerals (VIPR)
      8. Granada Gold Mines Inc (GGM)
      9. Idaho Champion Gold Mines Canada (ITKO)
      10. Contact Gold (C)
      11. KORE mining Ltd (KORE)
      12. Fortune Bay Corp (FOR)
      13. Brixton Metals Corp (BBB)
      14. Aftermath Silver Corp (AAG)
      15. Reyna Silver Corp (RSLV)
      16. Vizsla Resources Corp (VZLA)
  2. Dividend Income
    • Gamco Global Gold , Natural resources & Income Trust (GGN): Een fonds met energie gerelateerde aandelen en edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We denken halverwege volgend jaar weer zo ver is als de energiesector tot rust gekomen is en goud en zilver blijven doorstijgen. We staan op zo’n 41% winst en voorlopig is dit aandeel een HOLD.
    • Gamco Natural resources Gold & Income Trust (GNT): Een fonds met hoofdzakelijk edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We staan 0% winst en dit aandeel is dus een BUY.
    • Altria Group Inc (MO): Een aandeel van een aantal sigaretten merken met o.a. het zeer bekende merk Marlboro. Maar dit is niet de reden waarom we dit aandeel kopen. De reden is dat het ook andere beleggingen heeft zoals een groot aandelen % in AbInbev en een groot aandeel in het grootste cannabis bedrijf van Canada. Een andere reden om te kopen is het torenhoge dividend dat uitbetaald wordt. Dit aandeel is een BUY met een huidige winst van 11%
    • Reaves Utility Income Fund (UTG): Een fonds met aandelen van utility bedrijven en telecom bedrijven. Het mooie is dat dit fonds aandelen uitkiest die het groene pad op gaan waardoor het in de toekomst ook groei heeft. Het betaald maandelijks dividend uit. We staan op dit moment 4% verlies en dit aandeel is een BUY.
  3. Nucleair Bullets, max 10 open positions
    1. Nexgen Energy Ltd (NXE): Dit is een Canadees uranium exploratie en ontwikkelingsbedrijf. Een bedrijf met veel potentieel uranium in de grond alles in Canada. Dit aandeel is een HOLD en hebben op dit moment een winst van 55% op dit aandeel.
    2. Ur-Energy (URG):Een kleine uranium producent uit de USA. Het aandeel doet niet veel en we noteren een winst van 17% op dit aandeel. Dit aandeel is een HOLD aangezien we op dit moment niet goed weten welke richting uranium op gaat.
    3. Uranium Royalty Corp (URC): Dit is het enige echte uranium royalty bedrijf dat er is. Dit is ook precies de reden waarom we het in ons portfolio hebben. Dit aandeel is een BUY onder de CAD 1,20. Beleggershulp koopt op dit moment niet bij, maar als uranium een richting gaat kiezen en het sentiment hierin veranderd dan kopen we deze zeker bij en wachten op een mooie rit naar boven. We noteren een winst van 3% op dit moment en het aandeel is nog steeds een HOLD
    4. IsoEnergy (ISO). Een Canadees klein uranium bedrijf met een enorme potentie. Dit bedrijf is eens afgesplitst van NXE en leert op eigen benen te staan en hoe. We noteren een winst van 3% op dit moment en het aandeel is nog steeds een HOLD
  4. EV-metalen & Base-Metals
    1. Lundin Mining (LUN): Naast koper produceert dit bedrijf ook nikkel, zink en goud. Eigenlijk allemaal Base-metals dus we denken erover om deze 2 sectoren samen te voegen, maar dit is een ander verhaal. Lundin heeft mijnen in Chili, Brazilië, Portugal en Zweden. Het aandeel staat 77% hoger en is op dit moment een HOLD in onze portfolio.
    2. Norilsk Nikkel (NILSY): Dit Russische bedrijf produceert Nikkel, koper en PGM- metals in Rusland. Het bedrijf heeft tevens een notering op de Amerikaanse beurs en daar hebben we dit aandeel dan ook gekocht. Dit is een zeer grote jongen en we staan op ruim 37% winst. Ook dit aandeel is een HOLD.
    3. Atico Mining Corp (ATY): Dit bedrijf ontwikkeld mijnen en produceert voornamelijk koper en goud en beetje zilver. Het heeft mijnen in Columbia en Ecuador. Het aandeel staat op een mooie plus van ruim 33% en is een BUY in onze portfolio
    4. Ivanhoe Mines Ltd (IVN): Is een Canadees bedrijf dat mijnen heeft in Zuid-Afrika en de Republiek Congo. Potentieel van het koper is enorm. Dit aandeel is een HOLD en we staan op 62% winst.
    5. FPX Minerals Corp (FPX): Een Canadese nikkelproducent met in de buurt een grote TESLA fabriek. Mooier kan het haast niet, toch kan het ook zonder TESLA, nikkel zal een gewild metaal zijn in de nabije toekomst. Dit aandeel is een BUY en we staan op 3% winst.
    6. Nova Royalties Corp (NOVR): Onze favoriete bedrijfsvorm, de royalty, en dit in de nikkel branche. Mooier kan het haast niet, nog maar net in ons portfolio en nu al op een mooie winst van 19%. Dit aandeel is nog steeds een BUY.
  5. Opties
    • AG: 1 geschreven put 21012022, we noteren een winst van bijna 44%, de optie is nu een HOLD
    • SAND: 1 geschreven put 20012023, we noteren een verlies van bijna 34%, de optie is nu een BUY
  6. The crypto box, max 10 open crypto posities: We stappen in onbekende crypto’s met 100 euro per positie waardoor we een teen in deze markt zetten en hopen op hoge winsten. De bedoeling is dit uit te gaan breiden en zo onze kennis op dit gebied te vergroten. Houd er absoluut rekening mee dat we geen experts zijn op dit gebied, maar gaat u mee op deze reis? Maximaal risico is 1000 euro, dit moet u bereid zijn te verliezen. Op 1 positie hebben we reeds een FGS dus we hebben ruimte voor 6 aankopen.
    1. The Graph (GRT) >> FGS-aandeel binnen 1 dag!!!!!!!<<
    2. Chainlink (LINK) >> FGS-aandeel <<
    3. Stellar Lumens (XLM) >> FGS-aandeel <<
    4. Algorand (ALGO) >> FGS-aandeel <<
    5. XRP (XRP) >> SELL, zie update voor abonnees <<
    6. Cosmos (ATOM) >> FGS-aandeel <<
    7. Litecoin (LTC)
    8. Compound (COMP) >> FGS-aandeel <<
  7. FGS (FREE GROWTH STOCKS)
    • We hebben nu 22 Free Growth Stocks in onze portfolio. De laatste zijn 3 crypto currencies, te weten LINK, COMP en ATOM. Zoals u weet zijn dit allemaal aandelen waar we 100% winst op hebben gehaald en we dus gratis aandelen hebben verworven die we houden voor een hoger beleggingsresultaat te verkrijgen. We gaan niet op alle aandelen verder in, u kunt het op onze site allemaal teruglezen. Verder hebben we de 2 crypto’s Bitcoin en Ethereum als FGS.

BBB- performance

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.