Een zilverkleurig metaal voor een groene toekomst

Een zilverkleurig metaal voor een groene toekomst


volume 12 / jaar 3

Een metaal dat niet veel media aandacht krijgt is nikkel. Toch is dit totaal onterecht. Het is een van de basis-metalen die nodig is voor de batterij technologie en is hierin onmisbaar en zelf in toenemende mate meer belangrijk. Tesla heeft onlangs zelfs een nikkel mijn gekocht om zeker te zijn van toekomstig aanbod voor hun fabrieken. We hebben reeds LUN en NILSY in ons portfolio dat de laatste week een stijgende trend heeft opgepakt en veel nikkel in productie heeft. NILSY is het grootste bedrijf ter wereld en is hier verre weg de belangrijkste, echter met de nieuwe koude oorlog tussen USA en Europa enerzijds en Rusland en China anderzijds, kan de koers van dit bedrijf weleens gedrukt worden door politieke risico’s. We zijn dus voorzichtig, om hierin meer te investeren, terwijl dit een goed bedrijf is. We zoeken voor een nieuwe investering in deze grondstof, meer nog, een politiek stabiel land. En dat is de USA. Biden gaat voor groen, en als je voor groen gaat dan ga je voor koper, lithium en nikkel en dat op eigen grondgebied. Europa is besluiteloos en pist overal naast de pot, maar moet nu eens goed gaan nadenken waar ze hun productie capaciteit, grondstoffen en technologie vandaan gaan halen. Voor ons is er maar 1 goed antwoordt, net als de Amerikanen en de Chinezen, zorg dat je het allemaal op eigen grondgebied kan doen, jezelf bedruipen en niet afhankelijk van anderen zijn. Ja Brussel, er is werk aan de winkel, misschien bent u het niet gewend om te werken, maar het wordt nu eens hoog tijd dat u de wekker zet, wakker wordt, en op tijd aan de slag gaat. Je kan de groene ambitie natuurlijk goed noemen van Brussel, maar dit is alleen nog maar gestoeld op loze links populistische woorden, niets hiervan zijn krachtige plannen. Al met al, men moet meer basismetalen hebben, ook Europa, wil men überhaupt groen gaan. Wij sorteren nu voor in deze trend.

Als je naar de prijs ontwikkeling kijkt van de laatste 30 jaar lijkt nikkel niet zoveel te doen. Maar vergis u niet, dit zijn enorme bewegingen, nikkel is sinds de bodem in 2015 al bijna 100% gestegen. En als je kijkt naar de absolute piek in 2007 kan het metaal nog 300% stijgen om op een all-time-high te komen. Wij denken dat het metaal zich opmaakt voor een parabolische trend net als in pre-2007. Of het een all-time-high gaat bereiken, is maar af te wachten, maar dit is ook niet belangrijk. We kopen namelijk nikkel met een hefboom. We kopen een aandeel dat de nikkel uit de grond haalt en dus een hefboom heeft op het metaal. Wat bedoelen we hiermee? Als nikkel op, zeg $15.000 staat, en een bedrijf kan met deze prijs nikkel uit de grond halen tegen een winst van $10, heeft het bij een nikkelprijs van, zeg $17.500 (nikkelprijs is 17% hoger), ongeveer 2500/10 is $250 winst per ton product. Dit is dus 250% meer winst ten opzichte van de lagere prijs op nikkel. Dit komt omdat de productie kosten nauwelijks stijgen. Nu is de 250% natuurlijk zuiver theoretisch en valt een stuk lager uit in de praktijk, maar het laat wel zien dat er een aanzienlijke hefboom is. Stel dat het bedrijf met 100% meer winst uitkomt dan is dit een nog altijd een hefboom van 6x op de prijs van nikkel. Dit noemen wij aanzienlijk.

Nu zijn er niet veel nikkel producenten te vinden. De grootste zit in Rusland, een goed bedrijf maar heeft een politiek risico, we hebben deze reeds in de portfolio, en willen geen extra risico in het portfolio brengen. Verder heeft de Filippijnen grote mijnen, maar ook hier is het politiek niet echt rustig, dus hier kijken we ook niet voor een mijn. Onze ogen richten zich toch weer op de USA. Waarom? Omdat Biden voor groen gaat. Hij gaat met geld wat er niet is, wonderen verrichten. Hij zorgt voor een groene revolutie in het land met triljoenen aan dollars. Voor dit wonder is nikkel nodig. Hij zal dit net als Trump halen uit de USA. Denk niet dat de kou uit de lucht is. Obama had mooie woorden, maar zocht ook ruzie met Rusland en China. Trump is een hork, en had geen mooie woorden en zocht ruzie met Rusland en China. Biden heeft nauwelijks woorden, maar zoekt ruzie met Rusland en China. Wat veranderd er dus? Juist helemaal niets. Of Trump er nu zit of Biden, metalen van eigen bodem wordt als essentieel gezien onder welk presidentschap de USA nu heeft. Alleen Biden trekt nog meer de portemonnee waardoor alles nog sneller in een stroomversnelling gaat. Daarom is het nu tijd om een kleine nikkel mijn in de USA te vinden die ons een mooie winst op gaat leveren de komende jaren.

We moeten echter verder kijken, verder dan de USA. In de USA zijn er geen goede producerende mijnen, althans niet met potentie en enige schaal, die onze interesse wekken behalve ons portfolio aandeel LUN. We kijken dus wederom, jawel, naar Canada. En een mijn dichtbij een van Tesla’s fabrieken, dat indien dhr Musk opnieuw besluit een mijn te kopen, bevindt zich toch in Canada. Hiermee hebben we ook een kans op een premium prijs van het aandeel als dhr Musk besluit deze mijn te kopen. Maar ook zonder dhr Musk redden we het wel is onze verwachting, nikkel dat dichtbij te halen is zal gewild zijn is onze verwachting. We hebben een klein bedrijf gevonden in Canada en dit is FPX Nickel

We zetten de volgende voordelen even op een rijtje voor FPX Nickel zodat u een besluit kan nemen of u hierin een positie wilt innemen:

 • Het ontwikkeld een mijn in Canada dat qua productie in de top 10 komt te staan van de grootste nikkel mijnen in de wereld
 • Het kan 35 jaar nikkel produceren
 • Dichtbij is een goede infrastructuur
 • Het kan tegen ongeveer $7500 p/t nikkel produceren. Dit is zeer laag aangezien huidige nikkel prijs zo’n $16000 p/t is.
 • Het kost relatief weinig kapitaal om de mijn te laten produceren.
 • Het heeft niet veel lastige vervuilende stoffen die het moet verwijderen om het metaal te produceren.
 • Het kan produceren tegen weinig CO2 emissie
 • Het produceert zuiver nikkel met weinig verontreinigingen

Koop 500 aandelen FPX Nickel Corp (FPX) met een prijs van <CAD 0,75.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Het lijkt niet op te schieten met onze portfolio en het gevoel is niet goed. Toch moeten we met een realistisch oog naar onze resultaten kijken en onze emoties uitschakelen. Dan zien we dat we onze jaartargets ruim gehaald hebben toch nu toe en dat in het jaar van de corona crises. We moeten dus blij zijn en niet te paniekerig reageren. Maar het jaar is nog niet over dus we kunnen nog steeds onder onze jaartarget van 10% winst per jaar zakken. Met deze nieuwsbrief leggen we weer een steentje in ons portfolio om ons portfolio meer te richten op de groene revolutie die waarschijnlijk komt. Goud en zilver zitten nog in een verdomhoekje en komen hier waarschijnlijk wel uit. Wij willen echter zien dat goud boven de $1860 blijft en dat ook overtuigend doet eer we weer grof in deze grondstof gaan investeren, tot die tijd blijven we zitten waar we zitten en investeren alleen nog 600 euro in ons mandje met gouden eieren. Verder verwachten we nog een beetje verkoopdruk in december vanwege tax-loss selling. Dus wees voorzichtig en bouw langzaam op in deze sector. Een metaal dat het opvallend goed doet de laatste week is Uranium, houd deze in de gaten en als u wilt kunt u een stap overwegen in deze richting. Motto wordt: Ga langzaam groen door te beleggen in metalen die hiervoor nodig zijn en hold your horses for a while.

 1. Edelmetaal Miners
  • Ascot Resources (AOT): Een niet produceerde goud miner in de USA en Canada. Alhoewel niet de focus, worden ook andere metalen gevonden zoals zilver en koper. Men wil een toekomstige kleine tot middelmatige producer worden. Met ruim 31% winst is dit een HOLD in onze portfolio en wordt het langzaam een kandidaat voor een FGS aandeel.
  • Bear Creek Mining (BCM): Een exploratie bedrijf dat de focus heeft om zilver afzettingen in vooral Peru te zoeken. Met 14% is dit een HOLD in onze portfolio
  • Plato Gold Corp (PGC): Een exploratie bedrijf dat zoekt naar Niobium ( een rare earth metaal), platina en goud in Canada en Argentinië. Dit is nog steeds het slechtste jongetje van de klas met een min van ruim 29%, niet ver van de stoploss af. We zien weinig beweging in de prijs en daarom houden we dit aandeel op een HOLD en kopen niet bij.
  • First Majestic Silver (AG): De grootste pure zilver producent in de wereld en heeft zijn mijnen in Mexico. Ondanks de grote van het Canadese bedrijf is dit een zeer volatiel aandeel. Indien de zilverprijs beweegt, beweegt dit aandeel in kwadraat mee. Een gegarandeerd succes op een hefboom op de zilverprijs wat op zich weer een hefboom op de goudprijs is. Het aandeel staat nu op een winst van zo’n 12%. Maar we hebben reeds ook FGS aandelen van dit bedrijf. We hebben besloten om dit bedrijf voorlopig stevig vast te houden in combinatie met een optie strategie tot januari 2021. Ook dit aandeel is een HOLD in de portfolio.
  • Pan American Silver (PAAS): Een grote pure zilver producent dat zijn mijnen in Mexico, Peru, Bolivia en Argentinië heeft. Dit Canadees is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 27% winst.
  • Coeur Mining Inc (CDE): Een Amerikaans bedrijf dat diverse edelmetalen produceert in Noord-Amerika en Mexico. We staan nu op ruim 49% winst en dit is een HOLD in onze portfolio.
  • Mandje goud en zilver mijnen (totaal 12 stuks). We gaan verder niet uitgebreid in op al deze posities maar dit zijn allemaal zeer speculatieve aandelen. We behandelen ze in 1 mandje met totale waarde van 2x een laag risico aandeel. Dit houdt in een totale waarde van ongeveer 2000 euro, per aandeel dus ongeveer 200 euro. Kijk hierbij niet raar op als dit mandje 1000 euro waard is of 4000 euro over een jaar. Als u niet de emotie de baas kunt zijn adviseren we niet in deze aandelen te beleggen. Als we hoger dan 100% winst hebben met 1 van de aandelen, verkopen we de helft en verhuizen we het aandeel naar de FGS portfolio. Op de vrijgekomen plaats wordt opgevuld door een andere aanbeveling.
   1. Tudor Gold Corp (TUD)
   2. Silver Elephant Mining (ELEF)
   3. Dolly Varden (DV)
   4. Karora Resources Inc (KRR)
   5. GR Silver Mining ltd (GRSL)
   6. Defiance Silver (DEF)
   7. Silver Viper Minerals (VIPR)
   8. Granada Gold Mines Inc (GGM)
   9. Idaho Champion Gold Mines Canada (ITKO)
   10. Contact Gold (C)
   11. KORE mining Ltd (KORE)
   12. Fortune Bay Corp (FOR)
 2. Dividend Income
  • Gamco Global Gold , Natural resources & Income Trust (GGN): Een fonds met energie gerelateerde aandelen en edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We denken halverwege volgend jaar weer zo ver is als de energiesector tot rust gekomen is en goud en zilver blijven doorstijgen. We staan op zo’n 41% winst en voorlopig is dit aandeel een HOLD.
  • Gamco Natural resources Gold & Income Trust (GNT): Een fonds met hoofdzakelijk edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We staan bijna 1% winst en dit aandeel is dus een BUY.
  • Altria Group Inc (MO): Een aandeel van een aantal sigaretten merken met o.a. het zeer bekende merk Marlboro. Maar dit is niet de reden waarom we dit aandeel kopen. De reden is dat het ook andere beleggingen heeft zoals een groot aandelen % in AbInbev en een groot aandeel in het grootste cannabis bedrijf van Canada. Een andere reden om te kopen is het torenhoge dividend dat uitbetaald wordt. Dit aandeel is een BUY met een huidige winst van 9%
  • Reaves Utility Income Fund (UTG): Een fonds met aandelen van utility bedrijven en telecom bedrijven. Het mooie is dat dit fonds aandelen uitkiest die het groene pad op gaan waardoor het in de toekomst ook groei heeft. Het betaald maandelijks dividend uit. We staan op dit moment 2% verlies en dit aandeel is een BUY.
 3. Uranium
  • Nexgen Energy Ltd (NXE): Dit is een Canadees uranium exploratie en ontwikkelingsbedrijf. Een bedrijf met veel potentieel uranium in de grond alles in Canada. Dit aandeel is een HOLD en hebben op dit moment een winst van 23% op dit aandeel.
  • Ur-Energy (URG):Een kleine uranium producent uit de USA. Het aandeel doet niet veel en we noteren een verlies van 13% op dit aandeel. Dit aandeel is een HOLD aangezien we op dit moment niet goed weten welke richting uranium op gaat.
  • Uranium Royalty Corp (URC): Dit is het enige echte uranium royalty bedrijf dat er is. Dit is ook precies de reden waarom we het in ons portfolio hebben. Dit aandeel is een BUY onder de CAD 1,20. Beleggershulp koopt op dit moment niet bij, maar als uranium een richting gaat kiezen en het sentiment hierin veranderd dan kopen we deze zeker bij en wachten op een mooie rit naar boven. We noteren een verliest van 0,1% op dit moment.
 4. EV-metalen & Base-Metals
  • Lundin Mining (LUN): Naast koper produceert dit bedrijf ook nikkel, zink en goud. Eigenlijk allemaal Base-metals dus we denken erover om deze 2 sectoren samen te voegen, maar dit is een ander verhaal. Lundin heeft mijnen in Chili, Brazilië, Portugal en Zweden. Het aandeel staat 73% hoger en is op dit moment een HOLD in onze portfolio.
  • Norilsk Nikkel (NILSY): Dit Russische bedrijf produceert Nikkel, koper en PGM- metals in Rusland. Het bedrijf heeft tevens een notering op de Amerikaanse beurs en daar hebben we dit aandeel dan ook gekocht. Dit is een zeer grote jongen en we staan op ruim 27% winst. Ook dit aandeel is een HOLD.
  • American Manganese (AMY). Canadees bedrijf dat claimt een auto batterij helemaal voor de volle 100% te kunnen recyclen. Dat is een groeimarkt zou kunnen zijn hoeven we u niet vertellen. We staan op een klein verlies van -14% op dt moment. Dit aandeel is een BUY.
  • Atico Mining Corp (ATY): Dit bedrijf ontwikkeld mijnen en produceert voornamelijk koper en goud en beetje zilver. Het heeft mijnen in Columbia en Ecuador. Het aandeel staat op een mooie plus van ruim 40% en is een BUY in onze portfolio
  • Ivanhoe Mines Ltd (IVN): Is een Canadees bedrijf dat mijnen heeft in Zuid-Afrika en de Republiek Congo. Potentieel van het koper is enorm. Dit aandeel is een HOLD en we staan op 56% winst.
 5. Opties
  • GDX: 2 calls 25012021, we noteren een verlies van bijna 11%, de optie is nu een BUY
 6. FGS (FREE GROWTH STOCKS)
  • We hebben nu 11 Free Growth Stocks in onze portfolio. De laatste is MTA en deze hebben we deze week naar binnen gehengeld. Zoals u weet zijn dit allemaal aandelen waar we 100% winst op hebben gehaald en we dus gratis aandelen hebben verworven die we houden voor een hoger beleggingsresultaat te verkrijgen. We gaan niet op alle aandelen verder in, u kunt het op onze site allemaal teruglezen. Verder hebben we de 2 crypto’s Bitcoin en Ethereum als FGS.

PDF Loading...

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.