Archief van
Maand: juni 2022

De prijs van uranium moet stijgen vanaf dit niveau

De prijs van uranium moet stijgen vanaf dit niveau

week 26 / jaar 5

Inleiding

Deze week komen we met een nogal gedurfde uitspraak. De prijs van uranium moet stijgen vanaf dit niveau. We zullen u eerst laten zien op welke prijs we nu koersen en daarna kort uitleggen waarom de prijs omhoog moet. De strategie die we hierop hanteren zal vervolgens behandeld worden. Ook kunt u ons vorige artikel over de uraniumprijs hier nog even nalezen.

Wat is de uraniumprijs nu?

De prijs van uranium staat nu op zo’n $ 47,90. En dit is precies op het 200-daags gemiddelde. Gelukkig is dit gemiddelde (zie onderste licht oplopende blauwe lijn) stijgend en waarschijnlijk zullen we weer naar de bovenzijde uitbreken. Maar dit is geen wetmatigheid. De prijs van uranium heeft namelijk een sterke correlatie met de prijs van energie, zoals olie en gas. En dit is vreemd, want het heeft namelijk helemaal niets met elkaar te maken. Hoe wij dit verklaren is dat bij een bepaald sentiment in de energie sector, als deze een bepaalde kant op gaat, investeerders geneigd zijn alles op een hoop te gooien en alles te verkopen wat maar met energie te maken heeft. Het wordt pas interessant als investeerders deze relatie los laten, dan zitten er grote jongens in de markt die niet los laten en weten dat ze beet hebben. En dat zou best wel eens nu kunnen zijn. Als we luisteren naar de slimme jongens in de sector dan komt naar voren dat ze allemaal zeggen dat Jan Lul zijn aandelen nu verkoopt, en de grote slimme jongens ze nu oppakken. Nu moet je altijd voorzichtig zijn met dit soort sentiment maar het zou best wel eens waar kunnen zijn, want de prijs moet omhoog.

Waarom moet de prijs omhoog?

Omdat dhr.Jetten, van de al zo wijze politieke partij D66, gisteren op het nieuws aankondigde dat Nederland 2 nieuwe kernreactoren gaat bouwen, en hier is uranium nodig als brandstof. Sorry, soms vinden we het leuk om een beetje cynisch te zijn. Maar er zit wel een kern van waarheid in. Natuurlijk speelt Nederland hier maar een marginale rol in, maar het politieke klimaat schuift langzaam op in de richting van het promoten van kernenergie. Waarom? Omdat verstand het altijd van domheid wint, het duurt alleen altijd zo lang. Kernenergie is altijd de meest betrouwbare bron en meest schone (nauwelijks CO2) energiebron geweest die er is. Andere alternatieven zijn er gewoon niet. Windmolens en zonnecellen horen we u denken. Tsja, ….. een prachtige uitvinding, maar het moet waaien en de zon moet schijnen. Nu schijnt de wind het niet altijd even sterk te doen en de zon ‘s nachts uit te staan. Hier wordt hard aan gewerkt in Brussel. Sorry, nu houden we op met cynisch zijn. Het feit is, het zijn zeer mooie uitvindingen en we moeten ze zeker optimaal benutten, maar ze geven instabiele en onverwachte aanlevering van elektrische energie. Het kan zijn dat de zon sterk is en heel hard waait op een dag, of zelfs op uurbasis, en het volgende moment is het zwaar bewolkt en windstil, waardoor er nauwelijks elektrische stroom wordt geproduceerd. Men zal dus moeten bufferen om deze enorme verschillen in aanbod te kunnen opvangen zodat de vraag aan elektrische energie gehandhaafd kan blijven. Maar elektrische stroom laat zich slecht opslaan. Een manier is in batterijen. Je hebt alleen giga batterijen nodig in dit geval. Een andere manier is het omzetten in waterstof, en als je weer stroom nodig hebt dan waterstof weer omzetten in stroom. Dit is een mooie manier, maar in beide gevallen gaat er erg veel energie verloren en eer deze industrie opgebouwd is zijn we echt 20 jaar verder.

Er is in onze ogen maar 1 betrouwbare oplossing en dat is kernenergie. Wij durven zelfs het statement te maken dat als de milieuactivisten de wetenschap zijn gang had laten gaan en kernenergie niet gedemoniseerd had, we nu geen CO2-probleem gehad hadden. Dan had men gewoon het grootste deel schoon kunnen produceren en was de elektrificatie al veel verder ontwikkeld geweest. Milieu clubjes zijn er echter heer en meester in om altijd de schuld bij iemand anders te leggen en nu zegt men dat het de schuld is van grote bedrijven en vooral de oliebedrijven. Zij hebben dit tegengehouden. Nu is dit deels waar omdat dit zeker hun belang ook is, maar het grootste deel komt toch echt van de milieuactivisten die het gevaar van kernenergie zwaar overdreven hebben. Natuurlijk, het is super gevaarlijk, maar wist u dat de minste mensen dood zijn gegaan aan kernenergie als je alle vormen van energieopwekking op een rijtje zet? Dus het gevaar is prima te mitigeren. Natuurlijk kan iedereen slechte voorbeelden uit het verleden bedenken, maar ook als je deze in de formule meeneemt, is kernenergie nog steeds de veiligste vorm van energie op aarde die er te vinden is.

Gelukkig zien steeds meer landen dit in, Frankrijk en China zijn wel koplopers hierin. Als je alleen al China neemt, dit land gaat 150 reactoren bouwen in 10 jaar tijd. En geen kleine jongens kunnen we u vertellen. Waar denkt u dat het uranium vandaan moet komen. Men produceert niet genoeg om aan deze toekomstige vraag te kunnen voldoen. De grootste mijnen in de wereld zullen uitgeput raken en minder gaan leveren waardoor er moet vervanging komen. Deze vervanging zal echter niet komen bij een prijs lager dan zo’n $ 80. Waarom niet? Omdat nieuwe mijnen deze prijs nodig hebben om winst te kunnen maken. Dus, als men al een mijn kan ontwikkelen zal men dit nog niet doen. Je gaat immers geen investering doen als je niet zeker weet dat je winst kan maken. Daarvoor zeggen wij, de prijs moet omhoog.

Welke strategie hanteren wij?

We kopen aandelen aan op deze dip. Kan de prijs dan niet lager? Ja dat kan het zeker. Als bijvoorbeeld de olieprijs nog een flinke dip maakt, zullen de uranium aandelen ook verkocht worden. Maar dit is dan alleen nog maar meer reden om uraniumaandelen te kopen. Het is echt moeilijk om zoveel geduld te hebben en we kunnen er nog steeds naastzitten, maar wij denken dat het niet anders kan dat we erg hoge winsten gaan draaien op uraniumaandelen in de komende 10 jaar.

Als de aandelen flink stijgen verkopen we de aandelen weer voor een deel om cash in te zamelen voor de volgende dip. Met de winst zullen we af en toe ook aandelen sprokkelen. Dit lijkt een beetje kinderachtig, maar het werkt wel. Ons doel is om zoveel mogelijk gratis aandelen te scoren die we op de top of rond de top van de markt tegen hoge winsten kunnen verkopen. Tijdelijke verliezen van 50-60% horen hier helaas bij. Als u hier niet tegen kunt, is deze markt helaas niets voor u. Maar wat u zich dan kan bedenken is dat op dit moment iedere sector makkelijk 50% kan zakken en sommige zijn zoveel gezakt. Dus risico zit overal.

Als u in ons portfolio overzicht kijkt onder de uranium aandelen kunt u zien aan de oranje kleur welke aandelen we reeds gekocht hebben waarvan we helft verkopen indien we op een kleine winst staan, dit zijn aandelen zoals: DYL, WSTRF, GXU, LAM, UUUU, URC, UEC en GLO.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Wederom een week met flinke dalingen in alle markten en dit heeft weer een flinke deuk geslagen in ons portfolio. Gelukkig draaide dit vrijdag een beetje om en we hopen dat het ergste achter de rug is. We hebben nog maar een beetje cash over dus we hebben echt een stijging nodig om meer cash te kunnen verzamelen.

Motto blijft: Houd nog langer vol en koop langzaam bij op de dip. Probeer te traden door op dalingen te kopen en op stijgingen te verkopen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Is olie goedkoop of duur nu? Wij kopen deze dip.

Is olie goedkoop of duur nu? Wij kopen deze dip.

week 25 / jaar 5

Inleiding

Vandaag hebben we een keer een ander verhaal voor u. Dit keer is olie aan de beurt. Ten eerste zullen we u de prijsontwikkeling laten zien en daarna onze kijk toelichten op het verhaal. Tot slot hebben we 2 nieuwe investeringen waar we geld alloceren. 1 investering staat reeds een tijdje op onze radar en stond op de watchlist, de ander is een nieuw verhaal en royalty verhaal. Ja, een royalty op olie mensen. Bent u al enthousiast? Of ligt dit aan ons, dat wij er alleen enthousiast van worden. U moet weten dat inflatie royalty bedrijven veel minder hard raken. Dat is ook de reden waarom we zo graag in royalty bedrijven investeren op dit moment. En we hebben er nu een te pakken in olie. We zullen de 2 bedrijven aan onze boring dividend portfolio toevoegen, omdat beide bedrijven een mooi dividend uitbetalen.

Verder loopt het wel dun in de broek onderhand. We waren door onze cash heen. Dit is de reden waarom we onze crypto’s verkocht hebben. Wij denken namelijk dat we nog een flinke daling in deze assets zullen zien, net als bij de tech-aandelen. En we gaan deze cash al gelijk weer gebruiken. Misschien onverstandig, maar we zien eenvoudig weg te veel kansen, we voelen ons een kind in een snoepwinkel. Als de markt richting het zuiden blijft gaan dan moeten we meer aandelen verkopen in ons portfolio, we denken hierbij in eerste instantie aan aandelen binnen de dividendportfolio. Maar hopelijk stijgen we weer een beetje zodat we kleine winsten kunnen afromen en op die manier cash genereren. De tijd zal het leren, onze kristallen bol is nog steeds stuk.

De prijsontwikkeling in olie.

Is dit een mooie grafiek of niet. Olie is flink gestegen het afgelopen jaar. Het koerst al een tijdje boven het 50-daags gemiddelde. Gisteren zakte het terug op haar 50-daags gemiddelde. Wij zien dit als een koopkans., aangezien het als een steun voor de olieprijs dient de laatste 3 maanden. Kan het dan niet verder zakken? Jazeker kan het verder zakken. Vooral als de oorlog van Rusland met Oekraïne eindigt. (wat te hopen is overigens). Markten zullen dit opmerken alsof alle problemen voorbij zijn. Maar een lagere prijs van olie geeft alleen maar meer stijging van olie op de langere termijn. Huh…??, horen we u denken, dit moeten jullie uitleggen. Wel, investeringen staan al geruime tijd droog in olie en gas. Olie is namelijk vies vinden de geleerde dames en heren. Wat ze vergeten te vertellen, en waar ze hun geleerde hoofd niet over breken, is dat we niet zonder kunnen. Dat is een feit. Of we het nu willen of niet, de olievraag zal blijven groeien tot 2050 om vervolgens heel langzaam af te nemen. Dit komt doordat de wereldbevolking blijft groeien en men meer welvaart nastreeft. Maar de wijze heren en dames vinden dat we niet meer moeten investeren in olie en gas. Dus toekomstige olie en gasbronnen drogen op. Nu komt er ook nog eens bij dat we niets meer van Rusland willen hebben. De Amerikanen hebben onlangs op hun knieën de olie staten gevraagd om meer olie op te pompen. Het antwoordt: Bekijk het maar. Dit terwijl dhr. Biden ook de noodzakelijke pijpleidingen van noord naar zuid tegenhoudt in zijn eigen land. Dit terwijl Amerika ook grote oliereserves in de grond heeft, maar men dit niet wilt oppompen aangezien het vies is. Maar men vraagt wel of een ander het voor je op wilt pompen, hoe hypocriet kan je zijn? Laten we maar niet over Europa beginnen, dan komen we papier te kort. Het gevolg is een bodem onder de olieprijs doordat het toekomstig aanbod lager zal worden. Bedrijven worden op dit moment tegengehouden door te strenge vergunningen omdat er een zeldzaam plantje of een kikker in de weg loopt. Natuurlijk, de natuur moet je beschermen, maar je kan het ook overdrijven. Ons idee van de bodem is de stijgende magenta lijn in de grafiek. Deze ligt nu op zo’n $ 100 per vat olie. Maar we hebben nog een flinke steun hieronder op het 200-daags gemiddelde. Als de olie prijs zover zakt, nu op zo’n $ 90, kopen we meer van de beide aandelen die we nu aanbevelen, als we de cash hebben om dat te doen althans.

Niet alleen technisch zal de prijs op de zeer lange termijn alleen maar stijgen, maar ook fundamenteel denken wij. De olievoorraden bovengronds, die men ook wel strategische voorraden noemt (lees om oorlog te kunnen voeren of een crises te kunnen opvangen), zakken in een rap tempo. Deze zullen aangevuld moeten worden in een bepaald moment. Ook dit geeft een langetermijnsteun voor een hogere olieprijs. Conclusie, op de korte termijn zal olie misschien zakken, maar op de lange termijn verwachten wij nog steeds een $ 200 per vat olieprijs voor het jaar 2030.

2 investeringen in olie.

Freehold Royalties Ltd (FRU)

Dit bedrijf kots werkelijk cash. Men heeft de olieproductie aan royalty’s in 10 jaar tijd werkelijk verdubbeld, plus haar dividend sinds 2020 6 keer verhoogd en zit nu op een pay-out ratio van 38%. Met andere woorden nog ruimte zat voor meer verhogingen, of beter, meer investeringen. Men betaalt iedere maand dividend met een jaarlijks dividend rendement van 7%. Dit terwijl de productie nog stijgt tot eind 2022. Doet u a.u.b. zelf u onderzoek door de link de website te openen, het plaatje hieronder spreek boekdelen, dus we hoeven wat ons betreft er niet meer worden aan vuil te maken.

Wij hebben 50 aandelen FRU aangeschaft voor CAD 13,17 per stuk.

MPLX LP (MPLX)

Een tijd geleden hebben we dit bedrijf al eens behandeld. Maar dit bedrijf behoord tot Amerika’s grootste midstream en pijpleiding bedrijven. Bij “Midstream” moet u denken aan opslag in tanks en het vervoer van olie en gas. Upstream is het uit de grond halen en downstream is de verwerking tot producten, bv. in een raffinaderij. Het mooie van dit bedrijf is dat het een constant hoog dividend betaald van boven de 9% op de huidige aandelenprijs. Wij denken dat oliepijpleidingen een steeds belangrijkere rol gaan spelen tussen de verschillende opslag velden en de upstream schalie olievelden. De hoge olieprijs zal de Amerikanen doen besluiten uiteindelijk toch maar weer olie uit hun eigen grond te gaan halen of men nu wil of niet. Verder heeft dit bedrijf LNG-opslag en logistiek, en dit is op dit moment booming business.

Wij kopen 25 aandelen MPLX indien de prijs onder de $ 29 staat

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Wederom een flinke daling in alle markten deze week en dit heeft een flinke deuk geslagen in ons portfolio. Niet leuk en het is op de tanden bijten. Temeer omdat we toch de fout hebben gemaakt om niet meer cash aan te houden en omdat we iets te gretig waren, we hadden eerder winsten moeten pakken om nu op lagere niveaus in te kunnen kopen. Nu moeten we portfolio aandelen verkopen om aan cash te komen. Wij hopen dat u iets slimmer bent geweest. Deze week hebben we alle crypto’s de deur uit gedaan behalve 1, deze houden we aan voor de hoge APY.

Motto blijft: Houd nog langer vol en koop langzaam bij op de dip. Probeer te traden door op dalingen te kopen en op stijgingen te verkopen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

De toekomstige koning van de basismetalen

De toekomstige koning van de basismetalen

week 24 / jaar 5

Inleiding

Het is geen geheim dat we koper als een van de bouwstenen van de toekomst zien. Wat ons betreft, wordt het in de toekomst net zo belangrijk als olie nu is. Maar het is nog lang niet zover en investeringen in koper zullen zich naar alle waarschijnlijkheid pas vanaf 10 jaar echt uitbetalen. Waarom? Omdat ieder jaar vanaf nu een grote kopermijn in productie moet gaan, willen we de vraag in de toekomst bij willen houden. De vraag is nu, gaan we dit redden?

De vraag naar koper en andere basis- of batterij metalen.

Ja, gaan we het redden, dat is de grote vraag. Als wij deze vraag moeten beantwoorden, dan is het antwoordt nee. Waarom? Omdat politici het niet begrijpen of niet willen begrijpen. Men wil windmolens, zonnecellen en andere groene vormen van energie. En dit voor 2030 maximaal. O ja, en we (hiermee bedoelen ze u) moeten (dit woord gebruikt men ook graag) van het gas af, een elektrische auto kopen, en de thermostaat van de wereld 2 graden Celsius terugbrengen. Niets mis zou je zeggen. Maar de enige die hierbij in de weg staan, zijn de politici zelf. Kernenergie, ja moeilijk. Een goede definitie in Europa verzinnen voor groene waterstof, ja moeilijk. Windmolens plaatsen, ja moeilijk, niet in mijn achtertuin. Mijnbouw, ja moeilijk, dit belast het milieu en niet in mijn achtertuin, dus we geven het liefst geen vergunning uit. Hebben dit soort mensen niet door dat je eerst energie nodig hebt om de transitie in gang te zetten en daarna een hoop metaal uit de grond moet halen om de transitie uit te voeren? Onze trieste constatering is: Nee blijkbaar niet. Men vindt alles vies, en het moet schoon. Maar zoals met alles is dat je een middel nodig hebt om het schoon te kunnen maken en dit middel is voor een groot deel koper. Met koper kan je elektriciteit transporteren om opgewekte schone energie bij schone auto’s en apparaten te krijgen. We hebben dus kopermijnen nodig die het uit de grond halen. Maar dit vindt men in de politiek vies, dus dit wil men liever niet en doet men moeilijk bij uitgifte van vergunningen. Als dit echter vertraging oploopt kan je de transitie niet in gang zetten. Onze hoop is dat u het begrijpt. En als u denkt dat wij het verkeerd begrijpen dan staan wij open voor de discussie. Schrijft u ons dan aub en leg uw visie aan ons uit. Anders dan politici willen wij wel graag van een andere mening leren.

Maar, zal het dan nooit goed komen? Jawel, uiteindelijk komt men tot de conclusie dat we koper, kobalt, nikkel en een hoop andere basismetalen nodig hebben. Maar dan moet het eerst flink uit de klauwen lopen, vooruit plannen zoals de Chinese politici wel kunnen, kunnen westerse politici blijkbaar niet. Misschien is dat het voordeel van een autocratie. Als investeerder kunt u van deze domheid natuurlijk wel profiteren door nu wel te investeren in deze metalen. En wij hebben een nieuwe investering gevonden die precies aan deze wensen voordoet. Het voldoet ook aan de wensen om meer in groene energie en soft commodity’s te investeren.

Altius Minerals (ALS) is een investering voor de komende 10 jaar.

Dit bedrijf heeft de 3 belangrijke verschillende ingrediënten voor een investering die we zoeken voor de komende 10 jaar, namelijk:

  1. Een investering in basismetalen, namelijk koper, kobalt, zink en nikkel. Koper is een metaal dat nodig is om elektriciteit te transporteren en is dus onmisbaar als we verder willen met de energietransitie. Nikkel en kobalt zijn nodig in batterijen. Zink is een onmisbaar metaal voor productie van onder andere staal. Buiten deze metalen heeft het bedrijf ook nog royalty’s in edelmetalen en ijzer. Het mooie is dat dit bedrijf royalty’s heeft bij hele grote producenten, dus een bijna verzekerde inkomstenbron heeft.
  2. Een investering in soft commodity’s: potash . Dit is nodig om de grond vruchtbaarder te maken en is dus onmisbaar om de wereldbevolking te blijven voeden.
  3. Een investering in groene energie. Het bedrijf heeft een 59% belang in Altius Renewables Royalties. En dit zijn royalty’s op projecten die zonnecellen en windmolens neergezet hebben of gaan zetten.

Ook de verdeling van de inkomstenbronnen zit goed. In de vorm van politieke stabiele landen, zoals u hieronder kunt zien.

Maar ook in de vorm van producerende royalty’s, royalty’s in ontwikkeling, en royalty’s in de exploratie fase. En zo heeft het bedrijf dus een portfolio dat voor stabiele inkomsten zorgt voor de komende decennia. Wat ons ook erg bevalt aan dit bedrijf is dat het op jacht naar royalty’s gaat als de markt echt op zijn gat ligt. Dan slaat men toe. Tot die tijd wacht men gewoon.

Over een groot voordeel van royalty bedrijven hebben het nu nog niet gehad. Dit grote voordeel is namelijk dat royaltybedrijven veel minder gevoelig zijn voor het fenomeen inflatie. Men heeft immers niet te maken met veel druk op loonkosten (omdat de hoeveelheid personeel altijd beperkt is), en niet teveel druk op energiekosten (zoals bij de mijnbouwbedrijven zelf). Men krijgt wel de royalty’s binnen op de productie van de mijnbouwbedrijven, en dit dus haast onafhankelijk van de kosten hiervan. Dus in tijden van inflatie is het niet slecht om in royalty bedrijven te investeren.

Kortom redenen genoeg om dit bedrijf in ons portfolio op te nemen. We delen deze investing in de portfolio battery metals in.

Wij hebben dit bedrijf voor CAD 19,48 afgelopen vrijdag gekocht. De koers staat nu iets hoger, maar het aandeel is nog steeds aantrekkelijk. Ook keert het bedrijf dividend uit, niet veel, maar het is altijd mooi meegenomen.

Verder hebben we afgelopen vrijdag 250 aandelen bijgekocht van Nova Royalty (NOVR). En we kopen misschien in de toekomst wel meer aandelen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat, als we in de plus staan ook kunnen besluiten om de helft van de aandelen weer te verkopen. Maar dit is onze strategie en u moet u eigen strategie bepalen natuurlijk. De vraag staat natuurlijk open waarom wij dit zo’n aantrekkelijk aandeel vinden. Allereerst belegd het in koper en nikkel. Nu zijn koper royalty’s al nauwelijks te vinden, maar nikkel is haast ondoenlijk. Dus het bedrijf heeft nog geen producerende nikkel royalty’s, maar wel producerende koper royalty’s. Wat ons het meest aanspreekt aan dit bedrijf is de manier waarop men de royalty’s in handen krijgt en van welke bedrijven. Om met de bedrijven te beginnen, dit zijn allemaal wereldspelers op de koper markt. Dus dit is een zekere inkomstenbron voor het bedrijf voor de komende 30-50 jaar, want kopermijnen zijn meestal zeer groot en gaan decennia mee. De manier waarop men royalty’s in handen krijgt is wellicht nog interessanter. Ze gaan letterlijk op de koffie bij rijke families die de gronden in handen hadden voordat er een mijn gebouwd werd. De bedrijven die hieruit ontstaan zijn hebben deze families in ruil voor de rechten van de grond royalty’s gegeven van een percentage van de toekomstige productie. Nova Royalty biedt deze bedrijven vervolgens aandelen NOVR aan in ruil voor de rechten van de royalty’s. Een briljante vondst naar ons idee. De rijke families hebben zodoende meer spreiding in hun beleggingen en wij kunnen, door middel van aandelen in NOVR te kopen, profiteren van de opbrengst van deze royalty’s door de waardering in de aandelenprijs. En de waardering ligt nu op een dieptepunt. Dit is dan ook de reden waarom we meer aandelen kopen. Want de koperprijs moet omhoog. Het is geen kwestie van “als” maar “wanneer”. U moet niet gek op staan te kijken als de koperprijs over 10 jaar 100% hoger staat. Of we zijn in een depresssie beland, maar in dat geval kunt u alle investeringen wel in de ijskast zetten. Wij raden u aan uw eigen onderzoek te starten of dit aandeel voor u dezelfde overweging waard is.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Heen en weer gaat het. Onze verwachting is dat het tot oktober zo blijft. Het blijft een beetje lastig om het juiste te doen in dit geval. We hadden donderdag misschien dan ook wat meer winst moeten afromen. Maar de markt springt zo op en neer dat het lastig is om te timen. Voorlopig blijft het gemiddeld gezien een beetje hangen. We kunnen hooguit proberen door wat te verkopen en weer lager bij te kopen nog een beetje winst eruit te halen. Maar het zal helaas hoofdzakelijk wachten worden op een stijging in het najaar die wij denken dat eraan komt. Hopelijk zitten we er dan niet naast, anders wat het vervelend. Dan moeten we namelijk op zoek naar een andere kristallen bol als we die al uberhaupt hebben. Het is in ieder geval niet verkeerd om wat cash achter de hand te hebben en misschien wel te houden.

Motto blijft: Houd nog langer vol en koop langzaam bij op de dip. Probeer te traden door op dalingen te kopen en op stijgingen te verkopen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Een uraniumprijs update

Een uraniumprijs update

week 23 / jaar 5

Inleiding

Het is alweer een tijdje geleden dat we het over de prijsontwikkeling hebben gehad in uranium. Dus hoog tijd dat we de grafiek erbij pakken en u laten zien wat wij denken dat de toekomst voor ons in petto heeft met uranium. Volgens zullen we kort inzoomen op onze strategie die we hanteren op uranium aandelen kopen en verkopen.

De prijsontwikkeling van uranium van het afgelopen jaar

Tsja…., het kan eigenlijk niet mooier, als je naar de grafiek kijkt van de uraniumprijs. De gele lijn is het 200-daags gemiddelde en de groene lijn is het 50-daags gemiddelde. De blauwe lijn, de prijsontwikkeling in uranium, is de afgelopen tijd op de cent nauwkeurig teruggetrokken naar het 200-daags gemiddelde. Hier heeft het steun gevonden en de prijs is vervolgens afgelopen week weer gestegen. Het mooiste zou zijn als we weer terugzakken naar het 200-daags gemiddelde om een bodem in de prijs opnieuw aan te stampen en de steun nog steviger te maken. Maar het kan goed zijn dat de prijs doorstijgt. Deze prijsstijging is zonder dat het Sprott fonds grote aankopen heeft gedaan in de markt. Er gaan dan ook steeds meer geruchten in de markt rond dat de utility’s (lees kerncentrales) dat deze steeds meer lange termijn contracten afsluiten. Of dit nu al tot aankopen leidt is niet waarschijnlijk, maar dit signaal zorgt er wel voor dat de bodemprijs op het 200-daags gemiddelde gehandhaafd blijft. En we moeten hoger. De meeste mijnen kunnen niet onder de $ 75 produceren, en tegen de tijd dat we hier zijn heeft inflatie ervoor gezorgd dat het $ 80 is. Dus een mijn heeft minimaal $ 100 als uraniumprijs nodig voor haar contracten om te besluiten tot productie over te gaan. We hebben het hier over westerse producenten. We hadden u laatst ook een artikel verzonden over Afrikaanse producenten, hier is het wat anders, daar kunnen sommige goedkoper produceren, u kunt dit hier nalezen.

Conclusie is dat de prijs op de lange termijn gaat stijgen is onze verwachting. De grootste weerstand ligt op $ 73. Als we dit station gepasseerd zijn ligt de weg naar $ 140 open. Maar laten we niet op de zaak vooruit lopen.

Waar staan de aandelen nu ten opzichte van periodes met dezelfde uraniumprijs.

Om een vergelijk te laten zien wat de aandelenprijzen ten opzichte van de uraniumprijs uit verschillende periodes met dezelfde hoogten doet, nemen we Energy Fuels (UUUU) als voorbeeld. Zie hieronder de magenta kringen met deze perioden.

In mei stond de aandelenprijs van UUUU even hoog (ongeveer) als in februari/maart van 2022 en september/oktober van 2021. In deze periodes moeten we dus naar de bodems in de prijs van uranium kijken omdat deze immers corresponderen met de bodems in de aandelenprijs van UUUU. Wat we dan zien is dat de prijs van uranium tussen de $ 40-44 ligt. Nu ligt de bodem zo’n $ 2,50 hoger op het 200-daags gemiddelde. Onze conclusie is dat we de bodem gezien hebben (of we krijgen een re-test) en dat de prijzen vanaf nu weer kunnen stijgen van de aandelen. Ook zien we dat de aandelen iets onder gewaardeerd zijn ten opzichte van andere periodes met dezelfde prijs ontwikkeling in uranium. Wat ons betreft staat het licht op groen om weer wat geld aan deze sector te besteden.

De strategie die we hanteren met uraniumaandelen

We proberen de aandelen van de volgende bedrijven te verdubbelen de komende tijd door te kopen op de dip (als deze nog komt althans): FCU, VUI, DYL, CUR, MGA, GXU en LAM.

We kopen deze aandelen waarschijnlijk niet allemaal, maar een aantal. Dit is afhankelijk van wat we voor een redelijke prijs nog kunnen krijgen en hoeveel cash we over houden. Ook als de overall markt beslist om weer stevig richting het zuiden te trekken, wachten we de zaak nog even af.

Onze strategie is in ieder geval deze aandelen te verdubbelen om de inkoopprijs te verlagen. Als we daarna weer op een kleine winst staan, verkopen we de helft van de aandelen weer.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

De commodity markt lijkt wat te kalmeren alhoewel donderdag en vrijdag weer behoorlijk volatiel waren. Per saldo lijken de markten waar wij focus op leggen langzaam uit het dal te klimmen en de weg naar boven weer te vinden. Bij de edelmetalen kunnen we misschien nog 1 flinke dip verwachten. Maar hopelijk hebben we het ergste achter de rug. Een ding moeten we u nog wel vertellen. Het aandeel BHP is aardig gedaald ten opzichte van VALE en RIO. Dit komt omdat men de petroleum afdeling heeft afgestoten en men een fusie is aangegaan met Woodside Energy. Dus per saldo staan we hier ook aardig in de plus.

Motto blijft: Houd nog langer vol en koop langzaam bij op de dip. Probeer te traden door op dalingen te kopen en op stijgingen te verkopen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.