De prijs van uranium moet stijgen vanaf dit niveau

De prijs van uranium moet stijgen vanaf dit niveau

week 26 / jaar 5

Inleiding

Deze week komen we met een nogal gedurfde uitspraak. De prijs van uranium moet stijgen vanaf dit niveau. We zullen u eerst laten zien op welke prijs we nu koersen en daarna kort uitleggen waarom de prijs omhoog moet. De strategie die we hierop hanteren zal vervolgens behandeld worden. Ook kunt u ons vorige artikel over de uraniumprijs hier nog even nalezen.

Wat is de uraniumprijs nu?

De prijs van uranium staat nu op zo’n $ 47,90. En dit is precies op het 200-daags gemiddelde. Gelukkig is dit gemiddelde (zie onderste licht oplopende blauwe lijn) stijgend en waarschijnlijk zullen we weer naar de bovenzijde uitbreken. Maar dit is geen wetmatigheid. De prijs van uranium heeft namelijk een sterke correlatie met de prijs van energie, zoals olie en gas. En dit is vreemd, want het heeft namelijk helemaal niets met elkaar te maken. Hoe wij dit verklaren is dat bij een bepaald sentiment in de energie sector, als deze een bepaalde kant op gaat, investeerders geneigd zijn alles op een hoop te gooien en alles te verkopen wat maar met energie te maken heeft. Het wordt pas interessant als investeerders deze relatie los laten, dan zitten er grote jongens in de markt die niet los laten en weten dat ze beet hebben. En dat zou best wel eens nu kunnen zijn. Als we luisteren naar de slimme jongens in de sector dan komt naar voren dat ze allemaal zeggen dat Jan Lul zijn aandelen nu verkoopt, en de grote slimme jongens ze nu oppakken. Nu moet je altijd voorzichtig zijn met dit soort sentiment maar het zou best wel eens waar kunnen zijn, want de prijs moet omhoog.

Waarom moet de prijs omhoog?

Omdat dhr.Jetten, van de al zo wijze politieke partij D66, gisteren op het nieuws aankondigde dat Nederland 2 nieuwe kernreactoren gaat bouwen, en hier is uranium nodig als brandstof. Sorry, soms vinden we het leuk om een beetje cynisch te zijn. Maar er zit wel een kern van waarheid in. Natuurlijk speelt Nederland hier maar een marginale rol in, maar het politieke klimaat schuift langzaam op in de richting van het promoten van kernenergie. Waarom? Omdat verstand het altijd van domheid wint, het duurt alleen altijd zo lang. Kernenergie is altijd de meest betrouwbare bron en meest schone (nauwelijks CO2) energiebron geweest die er is. Andere alternatieven zijn er gewoon niet. Windmolens en zonnecellen horen we u denken. Tsja, ….. een prachtige uitvinding, maar het moet waaien en de zon moet schijnen. Nu schijnt de wind het niet altijd even sterk te doen en de zon ‘s nachts uit te staan. Hier wordt hard aan gewerkt in Brussel. Sorry, nu houden we op met cynisch zijn. Het feit is, het zijn zeer mooie uitvindingen en we moeten ze zeker optimaal benutten, maar ze geven instabiele en onverwachte aanlevering van elektrische energie. Het kan zijn dat de zon sterk is en heel hard waait op een dag, of zelfs op uurbasis, en het volgende moment is het zwaar bewolkt en windstil, waardoor er nauwelijks elektrische stroom wordt geproduceerd. Men zal dus moeten bufferen om deze enorme verschillen in aanbod te kunnen opvangen zodat de vraag aan elektrische energie gehandhaafd kan blijven. Maar elektrische stroom laat zich slecht opslaan. Een manier is in batterijen. Je hebt alleen giga batterijen nodig in dit geval. Een andere manier is het omzetten in waterstof, en als je weer stroom nodig hebt dan waterstof weer omzetten in stroom. Dit is een mooie manier, maar in beide gevallen gaat er erg veel energie verloren en eer deze industrie opgebouwd is zijn we echt 20 jaar verder.

Er is in onze ogen maar 1 betrouwbare oplossing en dat is kernenergie. Wij durven zelfs het statement te maken dat als de milieuactivisten de wetenschap zijn gang had laten gaan en kernenergie niet gedemoniseerd had, we nu geen CO2-probleem gehad hadden. Dan had men gewoon het grootste deel schoon kunnen produceren en was de elektrificatie al veel verder ontwikkeld geweest. Milieu clubjes zijn er echter heer en meester in om altijd de schuld bij iemand anders te leggen en nu zegt men dat het de schuld is van grote bedrijven en vooral de oliebedrijven. Zij hebben dit tegengehouden. Nu is dit deels waar omdat dit zeker hun belang ook is, maar het grootste deel komt toch echt van de milieuactivisten die het gevaar van kernenergie zwaar overdreven hebben. Natuurlijk, het is super gevaarlijk, maar wist u dat de minste mensen dood zijn gegaan aan kernenergie als je alle vormen van energieopwekking op een rijtje zet? Dus het gevaar is prima te mitigeren. Natuurlijk kan iedereen slechte voorbeelden uit het verleden bedenken, maar ook als je deze in de formule meeneemt, is kernenergie nog steeds de veiligste vorm van energie op aarde die er te vinden is.

Gelukkig zien steeds meer landen dit in, Frankrijk en China zijn wel koplopers hierin. Als je alleen al China neemt, dit land gaat 150 reactoren bouwen in 10 jaar tijd. En geen kleine jongens kunnen we u vertellen. Waar denkt u dat het uranium vandaan moet komen. Men produceert niet genoeg om aan deze toekomstige vraag te kunnen voldoen. De grootste mijnen in de wereld zullen uitgeput raken en minder gaan leveren waardoor er moet vervanging komen. Deze vervanging zal echter niet komen bij een prijs lager dan zo’n $ 80. Waarom niet? Omdat nieuwe mijnen deze prijs nodig hebben om winst te kunnen maken. Dus, als men al een mijn kan ontwikkelen zal men dit nog niet doen. Je gaat immers geen investering doen als je niet zeker weet dat je winst kan maken. Daarvoor zeggen wij, de prijs moet omhoog.

Welke strategie hanteren wij?

We kopen aandelen aan op deze dip. Kan de prijs dan niet lager? Ja dat kan het zeker. Als bijvoorbeeld de olieprijs nog een flinke dip maakt, zullen de uranium aandelen ook verkocht worden. Maar dit is dan alleen nog maar meer reden om uraniumaandelen te kopen. Het is echt moeilijk om zoveel geduld te hebben en we kunnen er nog steeds naastzitten, maar wij denken dat het niet anders kan dat we erg hoge winsten gaan draaien op uraniumaandelen in de komende 10 jaar.

Als de aandelen flink stijgen verkopen we de aandelen weer voor een deel om cash in te zamelen voor de volgende dip. Met de winst zullen we af en toe ook aandelen sprokkelen. Dit lijkt een beetje kinderachtig, maar het werkt wel. Ons doel is om zoveel mogelijk gratis aandelen te scoren die we op de top of rond de top van de markt tegen hoge winsten kunnen verkopen. Tijdelijke verliezen van 50-60% horen hier helaas bij. Als u hier niet tegen kunt, is deze markt helaas niets voor u. Maar wat u zich dan kan bedenken is dat op dit moment iedere sector makkelijk 50% kan zakken en sommige zijn zoveel gezakt. Dus risico zit overal.

Als u in ons portfolio overzicht kijkt onder de uranium aandelen kunt u zien aan de oranje kleur welke aandelen we reeds gekocht hebben waarvan we helft verkopen indien we op een kleine winst staan, dit zijn aandelen zoals: DYL, WSTRF, GXU, LAM, UUUU, URC, UEC en GLO.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Wederom een week met flinke dalingen in alle markten en dit heeft weer een flinke deuk geslagen in ons portfolio. Gelukkig draaide dit vrijdag een beetje om en we hopen dat het ergste achter de rug is. We hebben nog maar een beetje cash over dus we hebben echt een stijging nodig om meer cash te kunnen verzamelen.

Motto blijft: Houd nog langer vol en koop langzaam bij op de dip. Probeer te traden door op dalingen te kopen en op stijgingen te verkopen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.