Wordt de politieke risicofactor in Afrika overdreven, of is het nog steeds een goede graadmeter?

Wordt de politieke risicofactor in Afrika overdreven, of is het nog steeds een goede graadmeter?

28 mei 2022 / volume 06 / jaar 5

Inleiding

In de nieuwsbrief van deze maand leggen we een vergrootglas op een van de belangrijkste graadmeter in de beslissing om een investering in de grondstoffensector te doen ja of nee. En dat is politiek risico binnen de grenzen van een land en zelfs, zoals in het geval van Afrika, een continent. We beantwoorden de vraag of dit nog steeds geldt, en in welke grondstoffensectoren we dit nog steeds aannemelijk vinden en welke sectoren niet meer. Verder geven we u een vergelijking met landen en continenten in de westerse wereld, die we nu als politiek veilige landen beschouwen. Vervolgens geven we aan in welke Afrikaanse bedrijven en landen we nu geïnvesteerd zijn en waarom.

Is politieke onrust nog steeds een factor in Afrika?

Om, maar gelijk met de deur in huis te vallen, …. ja. Maar er is een hele grote MAAR. En dit dat het afhankelijk is in welke grondstof je investeert en welke landen je precies uit het gehele continent eruit haalt en de focus op licht. En met het licht op de oorlog in Oekraïne, is er wel wat verandert in ons denken. Laatst bekeken we een podcast waarin een CEO van een bedrijf waarin we in beleggen het pijnlijk duidelijk maakte hoe we met onze arrogante westerse bril het onderwerp van politiek risico het teveel aan 1 zijde bekijken. Hoe hij het benaderde, opende onze ogen meer en heeft ons denken zodanig beïnvloed dat we tot de conclusie gekomen zijn dat de politieke risico factor ook in Europa en de Verenigde Staten speelt. Hij vertelde dat het vergunningtraject voor de mijn die hij bouwt veel korter is dan een vergelijkbare situatie in het westen. Men had de methode dat iedereen die bezwaar wilde maken een aantal maanden van tevoren op de hoogte werden gesteld en werden uitgenodigd voor een sessie waarin bladzijde voor bladzijde in 5 dagen tijd door de gehele vergunning werd gelopen en gelijk spijkers met kopen werden geslagen. Dit betekent dat het bedrijf precies wist waar het aan moest voldoen om ieder bezwaar op te lossen en buy-in te krijgen van de lokale bevolking. Hier kunnen we in het westen nog wat van leren, waar dit proces minimaal een aantal jaar duurt, mits niet een over ander milieu clubje het proces nog langer in de toekomst traineert. We zeggen dit juist op deze beledigende manier aangezien dit soort mensen niet door hebben dat we juist nu vaart moeten maken wil men echt werk maken van het door hun zo geliefde onderwerp van klimaat verandering. Dit zijn mensen met oogkleppen, en dus heel gevaarlijk voor onze welvaart, in onze ogen. Ze hebben niet door dat een windmolen en een zonnecel op grondstoffen draaien en niet op wind of de zon. Zonder de grondstof geen elektrische stroom. Dus het politieke risico zit hem in het westen in het feit dat we te langzaam zijn en dat iedereen denkt: Niet in mijn achtertuin alstublieft.

Aan welke grondstoffen en welke landen denken we in Afrika, als we denken aan politiek risico en het reduceren hiervan

We hebben geïnvesteerd in Afrika in 3 verschillende grondstoffen en 4 verschillende landen. De grondstoffen zijn: Platina, palladium, uranium en koper. De landen zijn: Zuid-Afrika, Namibië, Niger en Congo. We zullen dit toelichten in een handige opsomming voor u, hoe tegen deze landen en hun grondstoffen aankijken.

 • Zuid-Afrika (paars). Dit is een van de rijkste landen in Afrika. Maar politiek stabiel kunnen we het niet echt noemen, er is veel sociale onrust. Dit uit zich in stakingen. Het bedrijf waarin we geïnvesteerd zijn is SBSW (Sibayne Stillwater). En dit is niet zonder reden uiteraard. Samen met Rusland produceert Zuid-Afrika voor ongeveer 80% van de wereldvraag naar platina en palladium. Nu Rusland wegvalt uit deze vergelijking betekent dat Zuid-Afrika in zijn eentje opeens voor 80% van de vraag in westerse landen voor zijn rekening moet nemen. En laat SBSW nu net het bedrijf uit Zuid-Afrika zijn wat aan deze vraag kan voldoen.
 • Namibië (licht bauw): Dit is een van de meest stabiele landen in Afrika. En hier heeft men een lange traditie vooral in een bepaalde grondstof en dat is uranium. Het bedrijf waarin we geïnvesteerd hebben is hier: Bannerman Energie (BMN).
 • Niger (groen): Is een stabiel land voor een bepaalde grondstof en dit is uranium. Waar men hier erg in moet houden is dat het erg onstabiele buren heeft zoals Mali. Bedrijven waarin we geïnvesteerd hebben zijn: Goviex Uranium (GXU) en Global Atomic (GLO). GXU zit ook in Mali en Zambia, maar het grootste deel en belangrijkste project hebben ze in Niger. Dus dit bedrijf is iets gevoeliger qua politiek risico.
 • Congo (lila): Ja weten de officiele naam is de democratische republiek van Congo, maar we korten dit af voor het gemak. Dit is sinds de laatste 10 jaar een erg stabiel land aan het worden met een erg verstandige regering. Wist u bijvoorbeeld dat hooggeplaatste functies vaak door vrouwen worden bekleed, althans meer dan in het westen het geval is. Het bedrijf waarin we geïnvesteerd hebben in ons FGS-aandeel IVN (Ivanhoe Mines) wat koper uit de grond haalt in Congo en dat gerund wordt door niemand anders dan Robert Friedland. Als u een fan van kobalt bent is het waardevol te weten dat Congo een van de landen is met de grootste kobalt reserves in de wereld.

De conclusie is, dat politiek risico, met een flinke korrel zout genomen moet worden. Met goud en zilver zijn we nog voorzichtig met Afrika, maar met andere grondstoffen is het best o.k. om te investeren in dit continent vooral als je weet in welk land je een bepaalde grondstof en dus bedrijven in je portfolio kan brengen.

Abonnee participatie op onze site:

Sommige van onze lezers reageren wel eens op onze nieuwsbrieven. Wij vinden dit leuk als het constructieve feedback is althans, de rest negeren we gewoon. Sommige lezers komen ook naar ons toe met tips, en dit vinden we nog leuker. Bent u zo iemand en u wilt u tips met een korte motivatie delen met een groter publiek, dan kan dit via onze site. Wij plaatsen dan uw bericht, nadat wij het gelezen hebben op onze site en zullen alle lezers hiervan op de hoogte brengen. Ook kunnen we u een aparte pagina aanbieden waar al uw artikelen bewaard worden. Wij kunnen u zelfs aanbieden om een eigen portfolio bij te houden met een maandelijkse update in excel als u dit wilt. U zult echter zelf alles moeten aanbieden op ons mailadres en we staan natuurlijk niet in voor wat u inhoudelijk schrijft. Mocht u hier interesse in hebben, mailt u ons dan op: info@beleggershulp.nl

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

De rust keert weer een beetje terug op de markt. De stijgende lijn hebben we weer te pakken, vooral bij de edelmetalen en uranium. Maar we zijn nog steeds voorzichtig. Wij denken dat we nog een paar weken kunnen stijgen, het ligt eraan hoe snel het goed. Maar als de S&P 500 weer stijgt tot aan haar 200-daags gemiddelde kan de markt best weleens weer beslissing te dalen. En dit zal ook de grondstoffen meeslepen in haar val. Dus wij verwachten nog 1 keer een daling, en daarom hopen we dat we zo verstandig blijven om een beetje cash aan de zijkant te houden. Maar de het is zo verleidelijk om nu deze dip te kopen dat we ons echt moeten bedwingen. We wachten af hoe dit ontwikkeld.

Motto blijft: Kijk goed naar mogelijkheden om te investeren in goud, zilver en uranium en investeer met geduld!!!

Big/ Mid Tier Precious Metals Miners, Physical Metals & Royalty’s (10-15 open posities)l Miners

 • Sandstorm Gold Ltd (SAND): Een royalty bedrijf dat zich langzaam met haar 200 royalty’s met de grote bedrijven kan meten. Het bedrijf blijft achter door zorgen met de Hot Maden stream. Wij denken dat dit overtrokken is en de koers van dit aandeel nog heel wat stijging gaat laat zien. Deze royalty is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 16% en 1% winst en 5% verlies .
 • Wheathon Precious Metals (WPM): De grootste zilver royalty, alhoewel het misschien wel meer goud royalties heeft. Dit aandeel is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 16% winst.
 • VOX royalty corp (VOX): Een klein Australisch royalty bedrijf met 45 royalty’s en streams in Australië, Zuid-Amerika en een paar in Afrika. Dit Australisch bedrijf is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 44% winst.
 • Silvercrest Metals Corp (SILV): Een zilvermijn in wording in Mexico. Dit bedrijf heeft mijnen die bijna in productie komen en high grade zijn. Dit Canadees bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 1% verlies.
 • Sprott Physical Silver Trust (PSLV): Het fysieke zilver fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek zilver thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr. Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek zilver is helaas niet zo makkelijk, maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben, maar wel het risico van zilver dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een HOLD en staat nu op een verlies van 6%.
 • Sprott Physical Platina and Palladium Trust (SPPP): Het fysieke platina en palladium fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek platina thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek platina & palladium r is helaas niet zo makkelijk, maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben, maar wel het risico van platina & palladium dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een BUY en staat nu op een verlies van 17%.
 • Empress Royalty Corp. (EMPR): Een Canadees royalty bedrijf dat nog niet zo lang op de markt opereert en haar portfolio met streams en royalty’s uit aan het breiden is door goede partners in alle windstreken van de wereld. Deze royalty is een BUY in ons portfolio en staat nu op 30% verlies.
 • Gold Royalty Corp. (GROY): Een gloednieuw Amerikaans royalty bedrijf dat al 18 royalty’s in haar portfolio heeft in Noord en Zuid-Amerika. Dit is echter veranderd, aangezien een fusie met ELY royalties tot stand gekomen is, vandaar dat de winst nu hoog staat aangezien de winst van dit FGS aandeel erbij opgeteld is. Deze royalty is een BUY in ons portfolio en staat nu op 12% winst.
 • Metalla Royalty and Steaming Ltd (MTA): Een snel groeiend Canadees Royalty bedrijf dat nog niet heel lang in de markt opereert, maar flink aan de weg timmert. Het bijzondere aan dit bedrijf is dat het royalties van de grootste goud en zilverbedrijven in haar portfolio heeft en dat zijn er nu 69. Deze royalty is een BUY en staat nu op een verlies van 20%.
 • Endeavour Silver Corp (EXK). Een Canadees bedrijf met een notering op de Amerikaanse beurs. Alle mijnen die in productie en in ontwikkeling zijn bevinden zich in Mexico en het bedrijf mag gezien worden als middelgrote producent en als een puur zilver mijnbouwbedrijf. Dit houdt in dat ze iets onder de 60% zilver produceren als je naar de gehele productie bekijkt. Dit bedrijf is een BUY en we staan op 23% verlies.
 • Sailfish Royalties (FISH): Een bedrijf van de Virgin Islands dat op de Canadese beurs opereert. Een beetje een outsider en een meer speculatief bedrijf dan de andere royalty’s die we hebben. Het heeft 5 royalty’s, waarvan 2 producerende en dus cashflow genereren in Mexico en Nicaragua, 2 exploratie royalty’s in VS en Mexico en 1 ontwikkeling asset in de VS. Deze royalty is een HOLD en staat nu op een winst van 17%.
 • Sibayne Stilwater Ltd (SBSW): Een Zuid-Afrikaans bedrijf met mijnen in hetzelfde land en in Amerika. Het is een grote producent in platina en palladium, maar ook goud en basismetalen op kleinere schaal. Dit bedrijf is een HOLD en we staan op een winst van 12% en 8% en een verlies van 9%
 • First Majestic Silver (AG): Een grote zilverproducent met mijnen in Mexico en een goudmijn in Amerika. In dit bedrijf hebben we reeds FGS-aandelen en is een van onze favoriete edelmetaal bedrijven. Dit aandeel verkopen we weer met een kleine winst, het doel is om meer FGS-aandelen te behalen. We noteren nu een verlies van 9% en dit aandeel is een BUY.

Golden eggs Basket (15-20 open posities) mijnen.

We gaan verder niet uitgebreid in op al deze posities, maar dit zijn allemaal zeer speculatieve aandelen. We behandelen ze in 1 mandje met totale waarde van 2 × een laag risicoaandeel. Dit houdt in een totale waarde van ongeveer 2000 euro, per aandeel dus ongeveer 200 euro. Laatst hebben we de beslissing genomen om sommige aandelen qua positie te verdubbelen om de inkoopprijs te drukken, we zullen deze zo snel mogelijk weer voor de helft verkopen als ze op een kleine winst staan. Kijk hierbij niet raar op als dit mandje 1000 euro waard is of 4000 euro over een jaar. Als u niet de emotie de baas kunt zijn adviseren we niet in deze aandelen te beleggen. Als we hoger dan 100% winst hebben met 1 van de aandelen, verkopen we de helft en verhuizen we het aandeel naar de FGS-portfolio. Op de vrijgekomen plaats wordt opgevuld door een andere aanbeveling.

 1. Tudor Gold Corp (TUD)
 2. Silver Elephant Mining (ELEF) >> LOSS -42% <<
 3. Dolly Varden (DV) >> LOSS -30% <<
 4. Karora Resources Inc (KRR) >> FGS-aandeel <<
 5. GR Silver Mining ltd (GRSL) >> LOSS -46% <<
 6. Defiance Silver (DEF) >> FGS aandeel <<
 7. Silver Viper Minerals (VIPR)
 8. Granada Gold Mines Inc (GGM) >> LOSS -36% <<
 9. Idaho Champion Gold Mines Canada (ITKO) >> LOSS -34% <<
 10. Contact Gold (C) >> LOSS -51% <<
 11. KORE mining Ltd (KORE) >> LOSS -77% <<
 12. Fortune Bay Corp (FOR)
 13. Brixton Metals Corp (BBB) >> LOSS -48% <<
 14. Aftermath Silver Corp (AAG) >> LOSS -52% <<
 15. Reyna Silver Corp (RSLV)
 16. Vizsla Resources Corp (VZLA) >> FGS aandeel << + Vizsla Copper corp (VCU) >> SPIN-OUT <<
 17. Plato Gold Corp (PGC) >> LOSS -66% <<
 18. Ascot Resources (AOT)
 19. Bear Creek Mining (BCM) >> LOSS -49% <<
 20. Silver One Resources (SVE)
 21. First Mining Gold (FF) + Treasury Metals (TML) >> SPIN-OUT <<
 22. NuLegacy Gold (NUG)
 23. Novo Resources Corp (NVO)
 24. Firefox Gold (FFOX)
 25. Blackrock Silver (BRC)
 26. Lion One Metals (LIO)
 27. Kuya Silver Corp (KUYA)
 28. Eskay Mining (ESK)
 29. Cabral Gold (CBR)
 30. Discovery Silver Corp (DSV)
 31. Finlay Minerals ltd (FYL)

Boring Dividend Income (10-15 open positions)

 1. Gamco Global Gold , Natural resources & Income Trust (GGN): Een fonds met energie gerelateerde aandelen en edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We denken halverwege volgend jaar weer zo ver is als de energiesector tot rust gekomen is en goud en zilver blijven doorstijgen. We staan op zo’n 102% winst en voorlopig is dit aandeel een HOLD.
 2. Altria Group Inc (MO): Een aandeel van een aantal sigarettenmerken met o.a. het zeer bekende merk Marlboro. Maar dit is niet de reden waarom we dit aandeel kopen. De reden is dat het ook andere beleggingen heeft zoals een groot aandelen % in AbInbev en een groot aandeel in het grootste cannabis bedrijf van Canada. Een andere reden om te kopen is het torenhoge dividend dat uitbetaald wordt. Dit aandeel is een HOLD met een huidige winst van bijna 78%
 3. Royal Dutch Shell (RDSA): Nederlands/Engelse olie/gas gigant dat op het punt staat een transitie te maken van een oliegigant naar een meer algemene energieproducent dat haar CO2 activiteiten sterk zal gaan reduceren. Dit aandeel is een HOLD en staat op een winst van 77%.
 4. Icahn Enterprises LP (IEP): Amerikaans goeroe fonds met aandelen in energie (LNG en olie) en andere amerikaanse aandelen. Dit aandeel is een BUY en staat op een winst van 7%.
 5. Vale (VALE): Een Braziliaans multinational dat mijnt naar verschillende basis metalen zoals ijzer, nikkel, koper en mangaan. We hebben aandelen in dit bedrijf gekocht aangezien we een jarenlange stijgende markt in deze grondstoffen verwachten plus de bonus van een aantrekkelijk dividend. Dit bedrijf is een BUY en staat op een winst van 5%.
 6. Rio Tinto (RIO): Een Brits/Australische multinational dat mijnt naar verschillende basis metalen (zoals ijzer, koper, lithium, titaan en aluminium) en andere grondstoffen zoals diamanten en zout. We hebben aandelen in dit bedrijf gekocht aangezien we een jarenlange stijgende markt in deze grondstoffen verwachten plus de bonus van een aantrekkelijk dividend. Dit bedrijf is een BUY en staat op een winst van 0,6%
 7. BHP Group (BHP): Een Brits/Australische multinational dat mijnt naar verschillende basis metalen (zoals ijzer, nikkel, koper, uranium en edelmetalen) maar ook actief is in de energiesector (zoals olie, kolen en potash). We hebben aandelen in dit bedrijf gekocht aangezien we een jarenlange stijgende markt in deze grondstoffen verwachten plus de bonus van een aantrekkelijk dividend. Dit bedrijf is een BUY en staat op een winst van 4%

Uranium Nucleair Bullets (10-15 open posities), max. 15 open posities, op dit moment hebben we 9 open posities.

 1. Encore Energy Corp (EU). Een Canadees bedrijf met mijnen in de VS. Het interessante van dit bedrijf is dat het erg veel land in bezit heeft, dus voor de toekomst kunnen hier nog weleens aangename verrassingen uit komen. We noteren een winst op dit aandeel van 25% en dit maakt dit aandeel op dit moment een HOLD.
 2. UEX Corporation (UEX): Een Canadees bedrijf met mijnen in ontwikkeling in Canada. We noteren een verlies op dit aandeel van 22% en dit aandeel is een BUY.
 3. Fission Uranium Corp (FCU): Een Canadees bedrijf met een mijn in ontwikkeling in Canada in het beroemde Athabasca Basin. Het is een ondiepe mijn met aantoonbaar meer dan 100 miljoen pond uranium. We noteren een winst op dit aandeel van 4% en dit aandeel is een HOLD
 4. Virginia Energy Resources (VUI): Een Canadees bedrijf met een mijn in ontwikkeling in de VS. Men mikt op een productie van 2 miljoen pond uranium per jaar voor 35 jaar productie en daarmee is het een van de grootste velden in Amerika. We noteren een verlies op dit aandeel van 4% en dit aandeel is een BUY.
 5. Deep Yellow Ltd (DYL): Een Australisch bedrijf met 3 mijnen in Namibië, 2 hiervan zijn niet volledig in bezit van het bedrijf maar men heeft wel het grootste belang. Totaal heeft het een potentieel van 160 miljoen pond uranium in de grond. We noteren een verlies op dit aandeel van 20% en dit aandeel is een BUY.
 6. Consolidated Uranium (CUR): Een jong Canadees uranium bedrijf dat in begin 2020 is opgericht. Het heeft projecten in de Verenigde Staten, Canada, Argentinië en Australië. Verder hebben ze een samenwerking met UUUU. Het aandeel staat op een verlies van 20% en is een BUY.
 7. Labrador Uranium (LUR): Een zeer jong Canadees uranium bedrijf ontstaan uit een SPIN-OFF van CUR. Dit bedrijf heeft alleen een mijn in Canada. Het aandeel staat op een winst van 27% en is een HOLD.
 8. Mega Uranium Ltd (MGA): Een Canadees bedrijf met projecten in Australië en investeringen en royalty’s in de volgende bedrijven: CUR, URC en NXE. We noteren een verlies van 18% en dit aandeel is een BUY.
 9. Western Uranium and Vanadium (WSTRF): Een Canadees bedrijf met mijnen in de Verenigde Staten. De focus van het bedrijf ligt op een 2-tal grondstoffen, namelijk Uranium en Vanadium. We noteren een verlies van 28% op het aandeel en dat maakt het een BUY.
 10. Goviex Uranium Ltd. (GXU): Een Canadese exploratie en ontwikkelingsbedrijf met mijnen in 3 Afrikaanse landen, namelijk Niger, Mali en Zambia. Iets meer politiek risico, maar bv. Niger heeft altijd een zeer gunstig klimaat gehad voor mijnbouw. We noteren een verlies van 13% en dit maakt het aandeel een BUY.
 11. Laramide Resources Ltd. (LAM): Een Canadees bedrijf met uranium mijnen in ontwikkeling in de VS en in Australie. We noteren een verlies van 28% en dat maakt dit bedrijf een BUY.
 12. Een mandje met aandelen om onze FGS-aandelen te spekken met UUUU (23% verlies en 10% winst), URC (22% verlies en 5% winst), UEC ( 15% verlies en 5% winst) en GLO (6% winst)

Battery Metals (5-10 positions)

 1. Nova Royalties Corp (NOVR): Onze favoriete bedrijfsvorm, de royalty, en dit in de nikkelsector. Mooier kan het haast niet, nog maar net in ons portfolio en nu al op een verlies van 12%. Dit aandeel is een BUY.
 2. Electric Royalties Inc (ELEC): Is een royalty bedrijf in de belangrijkste minder bekende batterij metalen zoals Kobalt. Dit is een Canadees bedrijf en heeft een verlies van 15% in ons portfolio. Dit aandeel in een BUY.
 3. Brixton Metals Corp. (BBB): Een Canadees bedrijf dat koper-, goud-, zilver-, en kobalt mijnen ontwikkeld in de VS en in Canada. We noteren een verlies van 4% op dit aandeel en dat maakt dit aandeel een BUY.
 4. Atalaya Mining (ATYM): Een Spaanse koper producent met mijnen in Noord- en in Zuid-Spanje. Het interressante van dit bedrijf is dat het dividend uit betaald. We noteren 4% verlies op dit aandeel en dat maakt dit bedrijf een HOLD.
 5. Trilogy Metals (TMQ): Is een Canadese exploratie en ontwikkelingsbedrijf van koper-, zink, lood en goudmijnen in Alaska. Het mooie van dit bedrijf is dat het reeds een samenwerkingsverband met South 32, is grote producent in basismetaal. We noteren 26% verlies op dit aandeel en dat maakt dit bedrijf een BUY.

Opties & Warrants (openstaande)

 • TML: 33 warrants gekregen bij een SPIN OUT van FF, de warrants zijn een HOLD
 • LEV: 100 calls 06may2026 (11,5), we noteren een verlies van 56%, de warrant is een BUY
 • NVVE: 100 calls 06may2026 (11,5), we noteren een verlies van 61%, de warrant is een BUY

The crypto box, max 10 open crypto posities:

We stappen in onbekende crypto’s met 100 euro per positie waardoor we een teen in deze markt zetten en hopen op hoge winsten. De bedoeling is dit uit te gaan breiden en zo onze kennis op dit gebied te vergroten. Houd er absoluut rekening mee dat we geen experts zijn op dit gebied, maar gaat u mee op deze reis? Maximaal risico is 1000 euro, dit moet u bereid zijn te verliezen.

 1. Cosmos (ATOM) >> FGS-aandeel <<
 2. Tezos (XTZ) >> FGS-aandeel <<
 3. Cardano (ADA) >> FGS-aandeel <<
 4. Decentraland (MANA) >> FGS-aandeel <<
 5. Polygon (MATIC) >> FGS-aandeel <<
 6. Crypto.com (CRO)

FGS (FREE GROWTH STOCKS)

We hebben nu 46 Free Growth Stocks in onze portfolio, waarvan 35 posities nog open. Zoals u weet zijn dit allemaal aandelen waar we 100% winst op hebben gehaald en we dus gratis aandelen hebben verworven die we houden voor een hoger beleggingsresultaat te verkrijgen. We gaan niet op alle aandelen verder in, u kunt het op onze site allemaal teruglezen.

6B- performance

Highscore list of stocks sold

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.