Een uraniumprijs update

Een uraniumprijs update

week 23 / jaar 5

Inleiding

Het is alweer een tijdje geleden dat we het over de prijsontwikkeling hebben gehad in uranium. Dus hoog tijd dat we de grafiek erbij pakken en u laten zien wat wij denken dat de toekomst voor ons in petto heeft met uranium. Volgens zullen we kort inzoomen op onze strategie die we hanteren op uranium aandelen kopen en verkopen.

De prijsontwikkeling van uranium van het afgelopen jaar

Tsja…., het kan eigenlijk niet mooier, als je naar de grafiek kijkt van de uraniumprijs. De gele lijn is het 200-daags gemiddelde en de groene lijn is het 50-daags gemiddelde. De blauwe lijn, de prijsontwikkeling in uranium, is de afgelopen tijd op de cent nauwkeurig teruggetrokken naar het 200-daags gemiddelde. Hier heeft het steun gevonden en de prijs is vervolgens afgelopen week weer gestegen. Het mooiste zou zijn als we weer terugzakken naar het 200-daags gemiddelde om een bodem in de prijs opnieuw aan te stampen en de steun nog steviger te maken. Maar het kan goed zijn dat de prijs doorstijgt. Deze prijsstijging is zonder dat het Sprott fonds grote aankopen heeft gedaan in de markt. Er gaan dan ook steeds meer geruchten in de markt rond dat de utility’s (lees kerncentrales) dat deze steeds meer lange termijn contracten afsluiten. Of dit nu al tot aankopen leidt is niet waarschijnlijk, maar dit signaal zorgt er wel voor dat de bodemprijs op het 200-daags gemiddelde gehandhaafd blijft. En we moeten hoger. De meeste mijnen kunnen niet onder de $ 75 produceren, en tegen de tijd dat we hier zijn heeft inflatie ervoor gezorgd dat het $ 80 is. Dus een mijn heeft minimaal $ 100 als uraniumprijs nodig voor haar contracten om te besluiten tot productie over te gaan. We hebben het hier over westerse producenten. We hadden u laatst ook een artikel verzonden over Afrikaanse producenten, hier is het wat anders, daar kunnen sommige goedkoper produceren, u kunt dit hier nalezen.

Conclusie is dat de prijs op de lange termijn gaat stijgen is onze verwachting. De grootste weerstand ligt op $ 73. Als we dit station gepasseerd zijn ligt de weg naar $ 140 open. Maar laten we niet op de zaak vooruit lopen.

Waar staan de aandelen nu ten opzichte van periodes met dezelfde uraniumprijs.

Om een vergelijk te laten zien wat de aandelenprijzen ten opzichte van de uraniumprijs uit verschillende periodes met dezelfde hoogten doet, nemen we Energy Fuels (UUUU) als voorbeeld. Zie hieronder de magenta kringen met deze perioden.

In mei stond de aandelenprijs van UUUU even hoog (ongeveer) als in februari/maart van 2022 en september/oktober van 2021. In deze periodes moeten we dus naar de bodems in de prijs van uranium kijken omdat deze immers corresponderen met de bodems in de aandelenprijs van UUUU. Wat we dan zien is dat de prijs van uranium tussen de $ 40-44 ligt. Nu ligt de bodem zo’n $ 2,50 hoger op het 200-daags gemiddelde. Onze conclusie is dat we de bodem gezien hebben (of we krijgen een re-test) en dat de prijzen vanaf nu weer kunnen stijgen van de aandelen. Ook zien we dat de aandelen iets onder gewaardeerd zijn ten opzichte van andere periodes met dezelfde prijs ontwikkeling in uranium. Wat ons betreft staat het licht op groen om weer wat geld aan deze sector te besteden.

De strategie die we hanteren met uraniumaandelen

We proberen de aandelen van de volgende bedrijven te verdubbelen de komende tijd door te kopen op de dip (als deze nog komt althans): FCU, VUI, DYL, CUR, MGA, GXU en LAM.

We kopen deze aandelen waarschijnlijk niet allemaal, maar een aantal. Dit is afhankelijk van wat we voor een redelijke prijs nog kunnen krijgen en hoeveel cash we over houden. Ook als de overall markt beslist om weer stevig richting het zuiden te trekken, wachten we de zaak nog even af.

Onze strategie is in ieder geval deze aandelen te verdubbelen om de inkoopprijs te verlagen. Als we daarna weer op een kleine winst staan, verkopen we de helft van de aandelen weer.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

De commodity markt lijkt wat te kalmeren alhoewel donderdag en vrijdag weer behoorlijk volatiel waren. Per saldo lijken de markten waar wij focus op leggen langzaam uit het dal te klimmen en de weg naar boven weer te vinden. Bij de edelmetalen kunnen we misschien nog 1 flinke dip verwachten. Maar hopelijk hebben we het ergste achter de rug. Een ding moeten we u nog wel vertellen. Het aandeel BHP is aardig gedaald ten opzichte van VALE en RIO. Dit komt omdat men de petroleum afdeling heeft afgestoten en men een fusie is aangegaan met Woodside Energy. Dus per saldo staan we hier ook aardig in de plus.

Motto blijft: Houd nog langer vol en koop langzaam bij op de dip. Probeer te traden door op dalingen te kopen en op stijgingen te verkopen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.