Archief van
Maand: oktober 2021

Een hefboom op groene beleggingen

Een hefboom op groene beleggingen

volume 11 / jaar 4

Inleiding

Groene beleggingen is voor ons beleggen in de juiste metalen die de energie transitie mogelijk maken, zoals koper, nikkel en andere metalen die in accu’s zijn verwerkt of nodig zijn voor het transport van elektriciteit. We plaatsen deze in onze “Battery Metals” portfolio. In de verre toekomst zijn we echter ook geïnteresseerd in de technologische bedrijven die de energietransitie ook daadwerkelijk uitvoeren. Het doel is om deze bedrijven aan boord te hebben na een grote dip in algemene markt en voor het eind van de bullmarket in de metalen. Dit is ons zeer langetermijnplaatje wat we voor ogen hebben. Zo nu en dan zullen we echter proberen onze teen in de markt te dippen zodat we van de stijging kunnen profiteren. We willen dit doen door hier een hefboom op te nemen door middel van warrants, vandaar de titel.

Warrants

We moeten u gelijk waarschuwen. Dit zijn hoog speculatieve instrumenten en beschouwt u geld dat u hierin stopt als volledig verlies. Met andere woorden, houd er rekening mee, dat u al het geld wat in de warrant gestopt wordt, als verloren beschouwen. Is dit niets voor u, steek dan uw geld niet in warrants. Wat zijn warrants? Warrants kunnen het beste vergeleken worden met ………………

Lees verder

Vanadium, het nieuwe metaal voor accu’s.

Vanadium, het nieuwe metaal voor accu’s.

week 42 / jaar 4

Inleiding

Deze week gooien we het eens over een andere boeg en kijken naar een relatief onbekend metaal bij het grote publiek. Het metaal waar we het over hebben is Vanadium. In deze weekly update zullen we achtereenvolgens het gebruik, het aanbod en de vraag behandelen van het metaal in de huidige markt. Tenslotte leggen we de focus op een toekomstige mogelijkheid voor het metaal en geven we u een aantal bedrijven die vanadium produceren of opsporen, die we nu in het portfolio hebben en op de watchlist zetten.

Het gebruik van vanadium

Vanadium wordt al heel lang in de staalindustrie gebruik als metaal voor het maken van hoogwaardige legeringen. Hierin wordt het gezien als een onmisbaar metaal voor met sterker maken van staal en wordt in kleine hoeveelheden toegevoegd. 90% van al het geproduceerde vanadium gaat in de staalindustrie. Een andere toepassing van vanadium is de toevoeging in titanium legeringen in de vliegtuigindustrie. Ook hier zorgt vanadium ervoor dat de sterke van de legering verbeterd wordt. 5% van al het geproduceerde vanadium gaat in de vliegtuigindustrie. Een derde en laatste grote toepassing van vanadium is het gebruik van vanadium in katalysatoren die in de petro-chemische industrie wordt toegepast. 5% van al het geproduceerde vanadium gaat in het produceren van katalysatoren.

Als u goed gerekend heeft dan zitten we nu op 100% gebruik van het metaal. Toch is dit niet helemaal waar. Een heel klein deel wordt namelijk gebruikt in het maken van accu’s. En nu worden we enthousiast. Waarom? Omdat we hierin een enorme groeikans zien wat kan leiden naar zo’n 30%-40% gebruik in de volgende 5 a 10 jaar. Vooral de auto-industrie is op zoek naar accu’s met meer grote energiedichtheid. In gewoon Nederlands kunnen we dit vertalen meer kilometers uit een accu lading halen. Dus op 1 “tank” kan u met de huidige accu’s misschien zo’n 400 kilometer rijden, met accu’s waarin vanadium is verwerkt kan u 500 kilometer rijden. Maar nog een veel groter voordeel is dat accu’s met vanadium niet brandgevaarlijk zijn, in tegenstelling tot de huidige lithium accu’s. Met deze nieuwe toepassing van vanadium zal het betekenen dat er meer aanbod moet komen of de prijs gaat omhoog. En dit biedt kansen die we u onder het kopje aanbod en vraag zullen uitleggen.

Het aanbod van vanadium

Het aanbod is enorm als we kijken hoe rijk het metaal in de aardbodem voorkomt. Hierin zit dus geen beperkende factor in. Maar het is een beetje hetzelfde als bij uranium, wat ook rijkelijk vertegenwoordigd is in de aardkorst, het spul moet namelijk eerst uit de grond gehaald worden. En dit is nu net de moeilijkheid. Net als bij uranium zijn de investeringen opgedroogd waardoor het aanbod gelijk blijft en bij het uitstellen van nieuwe productie af zal zwakken. En we weten dat het bouwen en ontwikkelen van een productieve mijn minimaal 5 jaar duurt. Dus nieuw aanbod is dus op korte termijn niet te verwachten. Het voordeel is dat al het aanbod aan de huidige 3 verbruiksbronnen geleverd kan worden. Dit is een voordeel want dit zorgt voor een continue bron waarbij al het aanbod aan de vraag kan voldoen. Bij groei in de vraag zal dus het aanbod achterblijven.

De vraag naar vanadium

De staalindustrie heeft honger naar staal aangezien de wereld op veel plaatsen wil gaan bouwen en is dus een langzame groeimarkt. De vliegtuigindustrie is een ramp de laatste jaren dus hierin is de vraag gedaald, maar met het relatief lage toepassinggebied van 5% is dit nauwelijks voelbaar. De chemische industrie zorgt voor een continue en steady vraag voor de toepassing van vanadium in katalysatoren. De markt groeit 5-7% per jaar en de verwachting is dat deze groei doorzet.

De toekomstige mogelijkheid voor vanadium

Maar nu komt er een grote speler in de markt en dat is het produceren van accu’s waarin vanadium is verwerkt. Dit zorgt voor, is de verwachting, een stijging van 30% naar de vraag in vanadium. Met het aanbod wat achter zal blijven vanwege het opdrogen van investeringen zal de prijs van vanadium waarschijnlijk gaan stijgen. En hiervan willen wij profiteren.

Vanadium ondernemingen in ons portfolio en op de watchlist:

  • Western Uranium & Vanadium (WSTRF). Is een portfolio aandeel dat we hebben ingedeeld in de uranium portfolio aangezien hier haar zwaartepunt ligt. Het is een Canadees bedrijf, dat op de korte termijn, mijnen in productie wil gaan brengen. Men heeft echter ook vanadium in haar portfolio wat voor ons een extra mogelijkheid biedt op toekomstige winsten in dit bedrijf.
  • Energy Fuels (UUUU). Is een portfolio aandeel dat we hebben ingedeeld in de uranium portfolio aangezien hier haar zwaartepunt ligt. Het is een Amerikaans bedrijf, dat al vanadium produceert.
  • Bushveld Minerals (BMN). Is een Zuid-Afrikaans producent van vanadium, dat handelt op de beurs in Londen. We zetten dit bedrijf nu op onze watchlist met een veel lagere prijs dan de huidige koers van het aandeel. We willen ons eerst verdiepen in dit bedrijf alvorens tot koop over te gaan. Het aandeel koerst al jaren naar een lagere prijs en dit kan juiste een mooie mogelijkheid zijn. We zullen dit aandeel bij aankoop indelen in de “Battery Metals” portfolio.
  • Neo Metals (NMR). Dit Australische bedrijf is dat zijn vanadium productie niet haalt uit een mijn, maar uit afval van een Scandinavische staalproducent. En dit wekt onze interesse, maar we zijn helaas niet de enige. Wat verder een mooi aspect is dat het bedrijf ook lithium accu’s recyclet. Dit aandeel is behoorlijk opgelopen in prijs, maar dankzij haar vanadium productie zien wij nog wel meer kansen en zetten het daarom op de watchlist voor de toekomstige “Battery Metals” portfolio aandeel.
  • Largo Resources (LGO). Dit Canadese bedrijf heeft een mijn in Brazilië en produceert hieruit vanadium. Maar dit is niet het enige wat ze doen, ze hebben namelijk zelf vanadium accu’s in ontwikkeling wat bedrijven kunnen toepassen om energie in op te slaan. En dit maakt het extra interessant om toe te voegen op onze watchlist als toekomstige “Battery Metals” portfolio aandeel.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze weekly updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 146% winst. Big Miners & Royalties 2% verlies. Golden Egg Basket: 16% verlies. Boring dividend 30% winst. Crypto box: 1172% winst. Nucleair bullets: 196% winst. Battery metals: 79% winst

Deze week stegen alle markten waar onze focus liggen licht met vooral de goud- en zilversector en de crypto markt als positieve uitschieters. Uranium blijft een beetje hangen, hopelijk vindt het volgende week weer het gaspedaal. Minimaal 5 aandelen in de verschillende sectoren staan bijna op 100% winst, dus hopelijk hebben we volgende week ook weer kans op een FGS aandeel.

Motto blijft: Koop langzaam op de dips bij en geniet vervolgens van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Gas- en olieprijzen zullen alleen maar verder stijgen is de verwachting

Gas- en olieprijzen zullen alleen maar verder stijgen is de verwachting

week 41 / jaar 4

Inleiding

De gasprijzen zijn de laatste tijd enorm gestegen in Europa maar ook in andere werelddelen. En gas staat hierin niet alleen. Ook olie, kolen en andere grondstoffen stijgen langzaam verder. In deze weekly update zullen we onze visie, over het waarom en de toekomstverwachting, behandelen. We zullen u verder aangeven hoe wij momenteel in de energiesector geïnvesteerd zijn.

De gasprijs

Oh, oh, oh wat een paniek, de gasprijs stijgt. We gaan onszelf niet op de borst kloppen, maar dit hadden we al mijlenver zien aankomen. Het enige waar we een klein beetje spijt van hebben, is dat we niet meer in deze sector geïnvesteerd hebben dan nu het geval is. Kolen, gas en in de mindere mate olie zijn niet aan te slepen. Europa geeft dhr. Putin de schuld van alles. Dat in de rest van de wereld de gasprijs ook stijgt, vergeet men voor het gemak even. Nu we hebben een zondebok gevonden en die woont in Rusland. Omdat we hem toch niet mogen kunnen we hem net zo goed de schuld geven nietwaar? Maar heeft hij hier debet aan. Er zal ongetwijfeld inderdaad een klein beetje een politiek steekspel zijn omtrent de Nordstream 2 pijpleiding. De V.S. legt zware druk op Europa om de afsluiter van deze leiding niet open te draaien zodat Rusland op een meer efficiëntere manier gas kan leveren aan Europa. Maar dit is volgens ons niet de hoofdoorzaak denken wij. Wat dan wel zult u zich misschien afvragen? Welnu, wij denken dat dit komt door het wanbeleid van de Nederlandse regering en de Europese Unie, en de oliedomme besluiten die men neemt na het Parijs akkoord.

Denkt u a.u.b. nu niet dat wij tegen het klimaatakkoord zijn. Een beter milieu kan immers niemand geen kwaad doen. Ook het klimaat verbeteren kan ook geen kwaad. Maar het besluit om de aanval in te zetten op fossiele brandstoffen op een zodanige manier dat investeringen in de sector ernstig teruglopen is echt oliedom. Net zo dom als Duitsland een aantal jaar geleden heeft besloten haar kerncentrales te sluiten. Dit zijn de echte oorzaken van de prijsstijging, minder aanbod zekerheid in de toekomst door het gebrek aan investeringen en meer vraag door domme beslissingen. Hoe de politiek denkt is voor ons werkelijk schokkend. Men informeert het volk niet maar men praat het naar de mond. Wij zouden gelijk op een partij stemmen die het eerlijke verhaal vertellen, en die mensen naar voren schuift die er verstand van hebben. De dames en heren in Brussel en Den Haag denken aan 1 ding en dat is stemmen winnen en niet wat in belang is van het land of voor Europa. We zetten een paar domme beslissingen voor u op een rijtje en wat het gevolg daarvan is:

  • Duitsland stopt met kernenergie. Dit zorgt voor meer verbranding van fossiele brandstoffen kolen en gas om elektriciteit te produceren. Gevolg meer vraag naar aardgas en kolen.
  • Duitsland faseert huisbrandolie uit en vraagt de mensen om op gas over te schakelen aangezien dit een schonere brandstof is. Gevolg, meer vraag naar aardgas.
  • Nederland draait de gaskraan in Groningen dicht. Is begrijpelijk vanwege de ellende van de mensen daar, maar gevolg is minder aanbod van gas op de Europese markt en dus een hogere vraag naar Russisch gas.
  • De V.S. keert zich tegen de schalie olie- en gasproductie. Gevolg minder aanbod van gas. Als klap op een domme vuurpijl vraagt dhr. Biden vervolgens aan Saoudi Arabië om meer olie te leveren, dit terwijl er sloten met olie in de V.S. geproduceerd kan worden.

Conclusie: Doordat investeringen in de energiesector teruglopen komt er minder aanbod op de markt, dit terwijl de vraag alleen nog maar stijgt in de wereld en dus ook in Nederland en Europa. En dit is de oorzaak van de stijging van de gasprijs. En mensen, geloof niet in alle sprookjes die u verteld wordt, de energiebehoefte van de wereld stijgt zo hard tot 2050 dat olie en gas met dezelfde hoeveelheid omhoog gepompt moet worden dan nu het geval is, en hiermee is meegerekend alle moeite die we in het klimaat willen steken. Mensen in Azië willen ook allemaal een koelkast en een auto, o ja en een magnetron en een televisie met voor ieder gezinslid een computer. Dus men moet juist meer olie en gas omhoog pompen en deze sector juist steunen en niet afschrijven alvorens men een andere werkende energiebron heeft. We moeten de transitie nog in en om dit mogelijk te maken hebben we eerst meer energie nodig om minder CO2 op den duur uit te kunnen stoten. M.a.w. we hebben olie en gas nodig om alle metalen uit de grond te halen voor de windmolentjes van kabouter Timmermans te kunnen maken, de zonnecellen te kunnen produceren, de elektrische auto’s te kunnen produceren, de waterstoffabrieken te kunnen neerzetten, ect, ect. Nee wat doet men, men maakt het bedrijven zoals Shell en Tata Steel alleen maar lastig en helpen deze bedrijven nauwelijks om de verbeterslag te kunnen inzetten. Maar deze bedrijven hebben we nodig, Shell om de olie te produceren om koper, kobalt, zilver, lithium, zink, nikkel, ect, ect, … naar boven te kunnen halen en te transporteren naar de bestemming. Tata Steel is nodig om hoogwaardig staal te maken voor de nieuwe auto’s en voor de windmolens. Gaan deze bedrijven dan vrijuit? Nee zeker niet, maar help deze bedrijven om gezamenlijk de wereld beter te maken.

Onlangs zat kabouter Timmermans in een praatprogramma op de Nederlandse buis. Hier oreerde hij over de geweldige plannen om de Noordzee vol te zetten met windmolens en een waterstofeconomie van Nederland te maken. Dat de vissers dan vervolgens geen gronden meer hebben om te vissen en we alle vis voortaan uit het buitenland gehaald dient te worden vergat hij daarbij maar even voor het gemak. Nee hier moest Europa zich volgens hem op richten. We moesten van de fossiele brandstoffen af. Alsof er genoeg metalen is op de wereld om alles vol te zetten met windmolens. Dit laat zien dat kabouter Timmermans inderdaad een kabouter is en in een sprookjes wereld leeft. Het zal best een integere man zijn en het beste met ons voor hebben, maar ik zien toch liever iemand met enig realisme praten en niet iemand die mooie verhaaltjes ophangt. Zelfs als Nederland dit lukt dan kan je zeker niet van de armere landen verwachten dat men de enorme bedragen wat dit gaat kosten op kan hoesten. Want mensen het gaat u geld kosten en veel geld, dit is nog maar het begin.

Ook vroeg men kabouter Timmermans of kernenergie misschien de oplossing is. Nee, spraak onmiddellijk het PvdA hart, afvalprobleem he. Dat kernenergie nu juist de oplossing is voor heel het energievraagstuk met betrekking tot CO2 gaat volledig aan dit soort genieën voorbij. Kernenergie is volgens ons de oplossing. Frankrijk ziet dit in, net als enige Oost-Europese landen. Als je kernenergie levert, produceer je onmiddellijk CO2 vrije elektrische stroom waarbij de transitie ingezet kan worden naar elektrische auto’s en andere elektrische apparaten. De gas- en kolengestookte centrales kunnen dan dicht. Uranium is er zat op de wereld, er moet alleen voldoende geïnvesteerd in gaan worden.

Mocht u denken dat de gasprijs en de olieprijs weer structureel gaat dalen heeft het naar ons idee mis. Gemiddeld gezien verwachten wij dat de prijzen door zullen stijgen naar de toekomst toe. We zien er niet van komen hoe men het energievraagstuk met realisme op te lossen, maar eerder met klimaat emoties te lijf blijft gaan. Wij verwachten dan ook flink hogere prijzen voor gas, olie en elektriciteit. Nu helpt de regering u nog een handje deze winter, maar verwacht niet dat dit de volgende winter ook zo zal zijn. Dus als u over 5 jaar bij de pomp staat en voor 4 euro per liter euro u tank moet vullen, kijk dan niet raar op. Als u volgende winters meer voor gas moet betalen, kijk dan niet raar op, als u meer voor uw elektriciteit moet betalen in de toekomst kan dan niet raar op. De regering zorgt voor u, het beleid om fossiele brandstoffen zo snel mogelijk de nek om te draaien zorgt voor een hogere rekening. Vervolgens gooit men er 50% belasting op zodat het helemaal niet betaalbaar meer is. Dus nogmaals mensen, slaap zacht, de regering zorgt voor u, voor een schone en zorgeloze toekomst voor u en uw kinderen. Zo en u gaan we van onze zeepkist af.

Welke investeringen hebben wij in de energiesector? We hebben een 3 tal investeringen. Ten eerste ons eigen Royal Dutch Shell, ten tweede GGN, een fonds met zo’n 60% aan energie gerelateerde bedrijven en als derde UTG, dit fonds heeft ook een aantal energiebedrijven in haar portfolio, maar bestaat voornamelijk uit alternatieve energie en elektriciteitsbedrijven. We hebben dus aardig wat energie gerelateerde aandelen, maar we hadden achteraf gezien meer aandelen willen hebben. Als u besluit om meer energieaandelen in uw portfolio op te nemen dan kunnen we u geen ongelijk geven. Wij leggen de focus liever op Uranium. Als u echter echt een super mooi aandeel heeft waarbij u denkt dat dit iets voor ons portfolio is, laat het ons a.u.b. weten.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze weekly updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 146% winst. Big Miners & Royalties 3% verlies. Golden Egg Basket: 21% verlies. Boring dividend 29% winst. Crypto box: 1370% winst. Nucleair bullets: 210% winst. Battery metals: 81% winst

Deze week stegen alle markten waar onze focus liggen. Goud en zilver stegen het minst, Uranium gaf flink gas, maar leverde vrijdag een belangrijk deel in, en crypto stijgt lekker door en zit bijna op een all-time-high. Het wordt spannend of we hier komen.

Motto wordt: Koop langzaam op de dips bij en geniet vervolgens van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Update over Bitcoin en crypto, Uranium-, Goud- en Zilversector

Update over Bitcoin en crypto, Uranium-, Goud- en Zilversector

week 40 / jaar 4

Inleiding

In deze weekly update zullen we een update geven over de 3 markten die we op dit moment het meeste volgen. We beginnen met Bitcoin en crypto, daarna de uraniumsector en als laatste de goud- en zilversector. In deze 3 sectoren zien wij nog steeds de grootste potentie voor stijging. Toch zien we nog steeds een dreiging op de achtergrond opdoemen die de hele aandelenmarkt omlaag zal brengen. Met name een geo-politieke dreiging, zoals die met China en Taiwan, maar we mogen ook inflatoire krachten niet onderschatten. Als derde doemscenario zien we het FED-beleid. De aandelenmarkt ligt aan het infuus van de FED. Iedereen wil dat de FED geld in grote maten blijft bijdrukken, de FED wil graag minderen. Maar kunnen zij dit? Wij denken van niet, wij denken dat men gevangen zit in een schuldspiraal. De kosten van rente terugbetalingen op de schuld, en vooral indien rente stijgt, zijn te hoog om zonder steun te kunnen aflossen. Als de FED de rente niet laat stijgen en inflatie blijft negeren dan zijn de gewone burgers de lul. Uw geld wordt minder waard. En geloof ons, ze kiezen al 50 jaar voor het laatste, dus dit zal niet veranderen. Uw geld wordt minder waard, dus een kleine verzekeringspremie in fysiek goud en zilver kan zeker geen kwaad.

Bitcoin en Crypto

We zijn eraan gewend dat dingen snel bewegen in de crypto-markt. Vorige week schreven we u nog dat Bitcoin weleens door de $ 50.000 kon breken en voilà, zover is het nu al. We zijn hiermee door een weerstand gebroken en de munt zoekt nu naar nieuwe bodem. Zie onderstaande grafiek.

De gele weerstandslijn is doorbroken en de RSI ligt nu op 80. Dit hoeft nog niets te betekenen, aangezien Bitcoin in het verleden wel meer lange tijd op en hoge RSI opereert. Toch denken wij dat wat consolidatie optreedt en dat we tijdje rond dit niveau blijven hangen om vervolgens door te stijgen. Reden voor ons om weer voorzichtig te kopen, zoals we u vorige week al op de hoogte gebracht hebben. We hebben de volgende crypto’s aangeschaft:

  • 2325 Amp (AMP) voor 0,0418 euro
  • 13,1 Band Protocol (BAND) voor 7,41 euro, we hadden al 8 in bezit, dus dit brengt het totaal op 21,1 BAND. We verlagen de inkoopprijs hiermee. Als we op een kleine winst staan zullen we weer 100 euro verkopen. Het doel is dus de gemiddelde inkoopprijs te verlagen

Uranium

Uranium is behoorlijk gezakt de afgelopen week a 2 weken. Dit is ook niet gek aangezien Sprott nu even niet veel, of niets koopt en de sector wel erg oververhit raakte. We kunnen u dit het beste met een grafiek laten zien.

Uranium is van boven de $ 50 per pond naar zo’n $ 38,50 per pond gezakt. Het steunniveau ligt tussen de $ 35 en $ 40 per pond. Dus rond deze niveaus zal de prijs van uranium naar ons idee stabiliseren. We kijken dan ook uit naar koopjes in de markt. VUI is op dit moment laag geprijsd, maar toch zien we dit niet als een koopje. De reden voor deze lage prijs is dat de staat Virginia niet positief tegenover het mijnen van uranium staat. Wij hebben goede hoop dat dit gaat veranderen, maar voorlopig is het nog niet zover. De rest van de uraniumaandelen in de portfolio kopen we bij als we hiermee de gemiddelde aankoopprijs kunnen verlagen, dit zien we echter niet zo snel gebeuren. Wij denken dat Sprott binnenkort weer zal gaan inkopen en de prijs zal hierop reageren. Ook de Utilities moeten een keer gaan inkopen, zij kunnen niet te lang aan de zijkant zitten. Het inkoopseizoen gaat voor hun beginnen dus we zitten op het puntje van onze stoel. Nieuwe aandelen die wij willen kopen in deze sector (zie de watchlist onder de portfolio update) zijn WUC en CUR. Dit zijn beide hoog risico-aandelen dus we kopen voorzichtig in. Wij denken dat aan het eind van het jaar de uraniumprijs tussen de $ 45 en $ 50 zal liggen en dit is voldoende om de aandelen weer een leuke stijging te geven. Dus houd u deze markt in de gaten.

Goud en Zilver

De prijs van goud is natuurlijk de belangrijkste parameter in deze. En we zijn er nog niet gerust op dat alle ellende over is in deze sector. Maar we komen dichter bij een bodem, laten we eerst naar de grafiek kijken.

De roze en gele lijn zijn steunniveaus rond respectievelijk $ 1765 en $ 1725. Dit zijn super belangrijke niveaus, we willen vooral niet dat goud onder de roze lijn daalt. Onze verwachting is ook niet dat goud dit doet. Er is een kleine kans dat goud zijn bodem reeds gevonden heeft op de gele lijn maar dan moet de prijs van goud wel door de groene lijn heen breken, dit weerstandsniveau ligt rond de $ 1830. Deze kleine kans bestaat omdat goud uit zijn korte termijn daling gebroken is door boven de blauwe lijn uit te stijgen. De komende weken zullen we het gaan zien. Wij zullen langzaam aandelen gaan bijkopen, al weten we nu nog niet wat. Waarschijnlijk wat aandelen in de bestaande portfolio om de gemiddelde inkoopprijs te drukken. We zullen hier de voorkeur aan geven.

Misschien heeft u zich afgevraagd waarom we FOR (Fortune Bay Corp) niet eerder verkocht hebben aangezien deze net onder of op de stoploss prijs koerste. De reden hiervoor is dat het bedrijf onlangs 2 uranium mijnen bij haar portfolio heeft weten te bemachtigen. En dit maakt het bedrijf lastig in een hokje te plaatsen, is het nu een goud mijn- of een uranium mijnbouwbedrijf. We hadden het aandeel verlopig aan, we verwachten dat het met beide metalen succes zal hebben.

Sailfish Royalties (FISH) bracht nieuws uit dat het een SPIN-OUT gaat bewerkstelligen van twee van haar zilvermijnen, het nieuwe bedrijf zal Swordfish Silver gaan heten. Wij wachten dit rustig af.

Bescherming

We zijn al een tijdje bezorgd over de aandelenmarkt in zijn geheel. De S&P500 koerst al een tijdje onder het 50-daags gemiddelde en wij verwachten dat een grotere daling op komst is. Dit zal de gehele markt met zich mee trekken, ook onze aandelen dus. We moeten kijken of we dan aandelen moeten verkopen. Sommige aandelen zullen we nu al verkopen, dit zijn we nu aan het bekijken. Houd dus wat cash aan, zou ons advies zijn. Verder willen we extra bescherming komen door VIX call opties te kopen met een iets langere termijn dan die we al in onze portfolio hebben.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze weekly updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 135% winst. Big Miners & Royalties 7% verlies. Golden Egg Basket: 29% verlies. Boring dividend 27% winst. Crypto box: 1299% winst. Nucleair bullets: 175% winst. Battery metals: 70% winst

Deze week leken de markten wat te kalmeren. Goud en zilver lijken een bodem te zoeken, maar kan kan verder wegzakken. Ook uranium lijkt een bodem te gaan zoeken, ook deze sector kan nog verder wegzakken. Crypto’s waren de grote winnaar deze week en is door de weerstand gebroken, en lijkt de weg naar boven te hebben herpakt. We hebben daarom sterk het gevoel in de juiste markten te opereren. We zullen langzaam in deze markten aandelen bijkopen.

Motto wordt: Koop langzaam op de dips bij en geniet vervolgens van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.