Update over Bitcoin en crypto, Uranium-, Goud- en Zilversector

Update over Bitcoin en crypto, Uranium-, Goud- en Zilversector

week 40 / jaar 4

Inleiding

In deze weekly update zullen we een update geven over de 3 markten die we op dit moment het meeste volgen. We beginnen met Bitcoin en crypto, daarna de uraniumsector en als laatste de goud- en zilversector. In deze 3 sectoren zien wij nog steeds de grootste potentie voor stijging. Toch zien we nog steeds een dreiging op de achtergrond opdoemen die de hele aandelenmarkt omlaag zal brengen. Met name een geo-politieke dreiging, zoals die met China en Taiwan, maar we mogen ook inflatoire krachten niet onderschatten. Als derde doemscenario zien we het FED-beleid. De aandelenmarkt ligt aan het infuus van de FED. Iedereen wil dat de FED geld in grote maten blijft bijdrukken, de FED wil graag minderen. Maar kunnen zij dit? Wij denken van niet, wij denken dat men gevangen zit in een schuldspiraal. De kosten van rente terugbetalingen op de schuld, en vooral indien rente stijgt, zijn te hoog om zonder steun te kunnen aflossen. Als de FED de rente niet laat stijgen en inflatie blijft negeren dan zijn de gewone burgers de lul. Uw geld wordt minder waard. En geloof ons, ze kiezen al 50 jaar voor het laatste, dus dit zal niet veranderen. Uw geld wordt minder waard, dus een kleine verzekeringspremie in fysiek goud en zilver kan zeker geen kwaad.

Bitcoin en Crypto

We zijn eraan gewend dat dingen snel bewegen in de crypto-markt. Vorige week schreven we u nog dat Bitcoin weleens door de $ 50.000 kon breken en voilà, zover is het nu al. We zijn hiermee door een weerstand gebroken en de munt zoekt nu naar nieuwe bodem. Zie onderstaande grafiek.

De gele weerstandslijn is doorbroken en de RSI ligt nu op 80. Dit hoeft nog niets te betekenen, aangezien Bitcoin in het verleden wel meer lange tijd op en hoge RSI opereert. Toch denken wij dat wat consolidatie optreedt en dat we tijdje rond dit niveau blijven hangen om vervolgens door te stijgen. Reden voor ons om weer voorzichtig te kopen, zoals we u vorige week al op de hoogte gebracht hebben. We hebben de volgende crypto’s aangeschaft:

  • 2325 Amp (AMP) voor 0,0418 euro
  • 13,1 Band Protocol (BAND) voor 7,41 euro, we hadden al 8 in bezit, dus dit brengt het totaal op 21,1 BAND. We verlagen de inkoopprijs hiermee. Als we op een kleine winst staan zullen we weer 100 euro verkopen. Het doel is dus de gemiddelde inkoopprijs te verlagen

Uranium

Uranium is behoorlijk gezakt de afgelopen week a 2 weken. Dit is ook niet gek aangezien Sprott nu even niet veel, of niets koopt en de sector wel erg oververhit raakte. We kunnen u dit het beste met een grafiek laten zien.

Uranium is van boven de $ 50 per pond naar zo’n $ 38,50 per pond gezakt. Het steunniveau ligt tussen de $ 35 en $ 40 per pond. Dus rond deze niveaus zal de prijs van uranium naar ons idee stabiliseren. We kijken dan ook uit naar koopjes in de markt. VUI is op dit moment laag geprijsd, maar toch zien we dit niet als een koopje. De reden voor deze lage prijs is dat de staat Virginia niet positief tegenover het mijnen van uranium staat. Wij hebben goede hoop dat dit gaat veranderen, maar voorlopig is het nog niet zover. De rest van de uraniumaandelen in de portfolio kopen we bij als we hiermee de gemiddelde aankoopprijs kunnen verlagen, dit zien we echter niet zo snel gebeuren. Wij denken dat Sprott binnenkort weer zal gaan inkopen en de prijs zal hierop reageren. Ook de Utilities moeten een keer gaan inkopen, zij kunnen niet te lang aan de zijkant zitten. Het inkoopseizoen gaat voor hun beginnen dus we zitten op het puntje van onze stoel. Nieuwe aandelen die wij willen kopen in deze sector (zie de watchlist onder de portfolio update) zijn WUC en CUR. Dit zijn beide hoog risico-aandelen dus we kopen voorzichtig in. Wij denken dat aan het eind van het jaar de uraniumprijs tussen de $ 45 en $ 50 zal liggen en dit is voldoende om de aandelen weer een leuke stijging te geven. Dus houd u deze markt in de gaten.

Goud en Zilver

De prijs van goud is natuurlijk de belangrijkste parameter in deze. En we zijn er nog niet gerust op dat alle ellende over is in deze sector. Maar we komen dichter bij een bodem, laten we eerst naar de grafiek kijken.

De roze en gele lijn zijn steunniveaus rond respectievelijk $ 1765 en $ 1725. Dit zijn super belangrijke niveaus, we willen vooral niet dat goud onder de roze lijn daalt. Onze verwachting is ook niet dat goud dit doet. Er is een kleine kans dat goud zijn bodem reeds gevonden heeft op de gele lijn maar dan moet de prijs van goud wel door de groene lijn heen breken, dit weerstandsniveau ligt rond de $ 1830. Deze kleine kans bestaat omdat goud uit zijn korte termijn daling gebroken is door boven de blauwe lijn uit te stijgen. De komende weken zullen we het gaan zien. Wij zullen langzaam aandelen gaan bijkopen, al weten we nu nog niet wat. Waarschijnlijk wat aandelen in de bestaande portfolio om de gemiddelde inkoopprijs te drukken. We zullen hier de voorkeur aan geven.

Misschien heeft u zich afgevraagd waarom we FOR (Fortune Bay Corp) niet eerder verkocht hebben aangezien deze net onder of op de stoploss prijs koerste. De reden hiervoor is dat het bedrijf onlangs 2 uranium mijnen bij haar portfolio heeft weten te bemachtigen. En dit maakt het bedrijf lastig in een hokje te plaatsen, is het nu een goud mijn- of een uranium mijnbouwbedrijf. We hadden het aandeel verlopig aan, we verwachten dat het met beide metalen succes zal hebben.

Sailfish Royalties (FISH) bracht nieuws uit dat het een SPIN-OUT gaat bewerkstelligen van twee van haar zilvermijnen, het nieuwe bedrijf zal Swordfish Silver gaan heten. Wij wachten dit rustig af.

Bescherming

We zijn al een tijdje bezorgd over de aandelenmarkt in zijn geheel. De S&P500 koerst al een tijdje onder het 50-daags gemiddelde en wij verwachten dat een grotere daling op komst is. Dit zal de gehele markt met zich mee trekken, ook onze aandelen dus. We moeten kijken of we dan aandelen moeten verkopen. Sommige aandelen zullen we nu al verkopen, dit zijn we nu aan het bekijken. Houd dus wat cash aan, zou ons advies zijn. Verder willen we extra bescherming komen door VIX call opties te kopen met een iets langere termijn dan die we al in onze portfolio hebben.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze weekly updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 135% winst. Big Miners & Royalties 7% verlies. Golden Egg Basket: 29% verlies. Boring dividend 27% winst. Crypto box: 1299% winst. Nucleair bullets: 175% winst. Battery metals: 70% winst

Deze week leken de markten wat te kalmeren. Goud en zilver lijken een bodem te zoeken, maar kan kan verder wegzakken. Ook uranium lijkt een bodem te gaan zoeken, ook deze sector kan nog verder wegzakken. Crypto’s waren de grote winnaar deze week en is door de weerstand gebroken, en lijkt de weg naar boven te hebben herpakt. We hebben daarom sterk het gevoel in de juiste markten te opereren. We zullen langzaam in deze markten aandelen bijkopen.

Motto wordt: Koop langzaam op de dips bij en geniet vervolgens van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.