Waardevermindering in geld maar waardestijging in goud

Waardevermindering in geld maar waardestijging in goud

week 24 / jaar 4

U zult het vast al gelezen hebben of langs zien komen op de televisie. We hebben nu officieel te maken met inflatie. Nu hebben wij hier al regelmatig over bericht en voor u moet het dus geen verrassing zijn dat we inderdaad inflatie hebben en al jaren hebben. De cijfers die men officieel rapporteert is niet wat u voelt in uw portemonnee. Lonen stijgen minder hard dan de prijzen in de winkel en de belastingdruk op u en ik. Dat er plotseling inflatie is, is dus een broodjeaapverhaal. Wat men bedoelt is dat het uit controle begint te raken.

Jarenlang wordt u al voorgelogen over de werkelijke inflatie. Deze zou laag zijn. Maar als u kijkt wat de waardevermindering in uw eigen portemonnee is dan is dit een stuk meer dan de centralebanken u wilt laten geloven. Men wil de cijfers laag houden om lonen niet te hard te laten stijgen en om de rente op de nationale schulden niet te hard doen laten lopen. Daarom heeft men allerlei foefjes verzonnen om de werkelijke waardevermindering (inflatie) onder het tapijt te vegen. Men denkt nu dat mensen dat niet door hebben. En men heeft hier gelijk in. Iedereen gaat vrolijk met zijn leventje verder en maakt zich hier niet al te druk om.

Men zou zich wel druk moeten maken. Een generatie maakt zich wel druk en dat zijn de mensen die nu een leeftijd hebben van 20-35 jaar. In de deze generatie ziet men dat de vorige generaties hun hebben achtergelaten met een enorme schuld en dat dit alleen maar erger wordt. De meeste zullen niet deze exacte oorzaak begrijpen, maar wel de gevolgen ervan. Men ziet dat men geen normaal dak boven het hoofd te kopen is en dat indien men dit wel kan, er met zijn 2-en het hele leven voor moet werken. Ook heeft men vaak nog een mooie schuld af te lossen van de studentenlening. Deze mensen realiseren zich plotseling als men eenmaal vast zitten in deze situatie, ze werkslaaf zijn van de schulden die ze aangegaan zijn. En men geeft de vorige generaties hier de schuld van. Of dit terecht is, is twijfelachtig maar een feit is wel dat de centralebanken er een zooitje van maken.

Men heeft dus toegegeven dat er inflatie is en op dit moment stijgt hij rap naar zo’n 5%. Maar gerust mensen, slaap verder, men heeft het in de hand, het is alleen maar tijdelijk, brullen de megafoons van de FED. Maar je merkt dat men toch lichtelijk nerveus begint te worden. Ook de Duitsers roeren zich voor het eerst in het debat over inflatie. Hyperinflatie en wat dit doet met de economie en met de mens weet men maar al te goed waar dit tot leidt. Men heeft dit in de jaren dertig van de vorige eeuw meegemaakt en dit heeft geleid tot de 2de wereldoorlog. De Duitsers willen dit ten koste van alles voorkomen. Maar lukt ze dit?

Of er hyperinflatie komt weten we niet. Dat er inflatie komt die hoger is dan nu het geval is, is bijna een zekerheid. Je ziet grondstoffenprijzen stijgen en blijven stijgen. Wij denken dat dit een aantal jaar zal aanhouden. Door het eindeloze drukken van geld van de centralebanken en het ontwaken van de economie na de corona crises moet al dit geld ergens naar toe. En dit gaat deels naar grondstoffen aangezien hier het aanbod de vraag nooit kan bijhouden.

Interessanter echter is te weten hoe men zich tegen waardevermindering van geld kan beschermen. Een methode die al 5000 jaar werkt is heel eenvoudig. Koop goud, en als we goud zeggen dan bedoelen we ook zilver, goud van de gewone mens. Jonge mensen zullen dit echt ter harte moeten nemen, maar ook mensen die hun pensioen nog moeten krijgen (als het er dan nog is). Om duidelijk te maken wat de relatie tussen inflatie en de prijs (en dus waardevermeerdering) van goud is hebben we een tweetal grafieken voor u in dit artikel geplaatst.

Als men de twee grafieken vergelijkt dan ziet men iedere keer dat als de inflatie stijgt, ook de prijs in goud stijgt. Met de toppen in de paarse cirkel en de bodems in de gele cirkels. De boodschap is dus, koop goud en zilver om u te beschermen tegen hoge inflatie. Koop het en leg het weg. Indien u een appeltje voor de dorst nodig hebt, ruil het dan tegen die tijd weer in tegen iets wat u dan nodig hebt. U zult u vermogen moet beschermen voordat alles dadelijk verdampt is en er niets van over is. Gelooft u ons niet? Boek een vakantie naar Argentinië en praat met de mensen daar, of naar Venezuela, of Zimbabwe. Hoeveel goud of zilver moet ik dan kopen? Dat kunnen wij u niet zeggen, meestal wordt een getal van 10% van uw totale vermogen aangehouden, maar wij hanteren een getal waar u zichzelf comfortabel mee voelt. Wijzelf hanteren een 2 keer zo hoger getal.

Een andere methode om uw vermogen te beschermen is vrij nieuw. Dit is Bitcoin en andere crypto munten. Hoe dit zich gaat gedragen in een milieu van waardevermindering weten we nog niet als we ons moeten baseren op geschiedenis, aangezien die er nog niet is. Wel denken we dat dit een goede vorm is om u geld te beschermen tegen waardevermindering. Het is dus niet verkeert om dus een deel van het vermogen in dit soort assets te hebben staan. Dit is ook de reden waarom Beleggershulp in de crypto handelt. U hoeft de crypto’s zelf niet te begrijpen, net als wij. Als u maar begrijpt dat geld kruipt naar de plaats waar het beste behandelt wordt. En dat is zeker niet in het papier wat de centralebanken geld noemt dezer dagen.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze weekly updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 134% winst. Golden Egg Basket: 11% verlies. Crypto box: 1819% winst. Nucleair bullets: 108% winst. Battery metals: 87% winst

Marketen dalen stijgen de laatste tijd in alle sectoren. Niet in sector springt er op dit moment uit. De Crypto’s hebben het moeilijk, en dat is nu net de reden, als u niet in crypto zit, nu er overwegen om erin te stappen. Goud en zilver staan op een punt om uit te breken, maar de $ werkt tegen. Dus of de uitbraak nu komt blijft spannend en het kan goed zijn dat we toch tijdelijk gaan zakken. Kortom, saaie tijden, en er ziet niets anders op de rit, maar uit te zitten. Uranium verwachten we nog steeds het meeste vuurwerk in op de korte termijn. Motto blijft: Lekker blijven zitten en geniet van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.