Koop kans in zilver en goud?

Koop kans in zilver en goud?

week 25 / jaar 4

Oei, het doet altijd pijn als zilver en goud zo’n plotselinge en scherpe daling laat zien. De FED heeft hier weer eens aandeel in. Men dreigde het opkoopprogramma te verlagen. Daarbovenop zegt men de rente te verhogen in 2023, in ieder geval voor 2024. Hierop steeg de dollar in een paar dagen met ruim 2% en sleurde commodity’s, en vooral goud en zilver naar beneden. Het is niet leuk en ons portfolio daalde met zo’n 15% (onder andere door ook een daling in crypto’s en uranium aandelen), maar we zien dit juist als een kans. We hebben veel cash staan en dit staat gereed om in aandelen geïnvesteerd te worden.

We zullen deze update dan ook kort houden. We kopen de dip in goud en zilver. Voordat we ingaan op de aandelen die we op het oog hebben zullen we eerst wat achtergrond geven waar goud en zilver nu eigenlijk staan. Goud kunnen we kort over zijn, het is door de 200-daags, de 50-daags, en eerdere support heengevallen. Goud ziet er dus niet best uit en moet wat ons betreft het huidige niveau $1740-60 houden. Indien dit support breekt, dan kan het zijn dat we aandelen moeten gaan verkopen. We moeten dit opnieuw bekijken, maar $ 1675 is wat ons betreft het matje. Hieronder gaan we twijfelen aan de lange termijn trend van goud.

Zilver is een heel ander verhaal. Het is weliswaar door het 50-daags gemiddelde gebroken, maar zit nu bovenop het 200-daags gemiddelde. Wij het sterke vermoeden dat dit gaat houden en dat we een kleine bounce gaan zien. Daarom hebben we vrijdag al wat aandelen gekocht. Conclusie, we zijn voorzichtig positief en zullen dus de dip kopen. We blijven echter voorzichtig en zullen maandag dus even wachten wat goud en zilver gaan doen. Als de metalen een beetje zakken of ze stijgen een beetje in prijs zullen we de onderstaande lijst van aandelen aanschaffen. Indien we opnieuw een sterke verkoop in de edelmetalen zien, wachten we het even af.

Aandelen die we reeds gekocht hebben op deze dip zijn:

  • 100 aandelen Tudor Gold (TUD) voor CAD 2,61
  • 600 aandelen Dolly Varden (DV) voor CAD 0,65
  • 400 aandelen GR Silver Mining (GRSL) voor CAD 0,62

Aandelen die we vanaf maandag willen kopen zijn:

  • 100 aandelen Sprott Physical Trust ( PSLV) voor $ 9,40
  • 400 aandelen Silver One Resources (SVE) voor <CAD 0,65
  • 200 aandelen VOX Royalty (VOX) voor CAD <2,20
  • 50 aandelen Metalla Royalty Corp (MTA) voor < $ 10,10

We hebben een aantal MTA aandelen als FGS aandelen. Dit is een nieuwe positie die weer naar 100% winst willen laten uitgroeien. Strategie is dus langzaam aandelen aankopen en zeker niet alle cash verbranden. We houden genoeg langs de kant om andere kansen te pakken.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze weekly updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 127% winst. Golden Egg Basket: 17% verlies. Crypto box: 1827% winst. Nucleair bullets: 86% winst. Battery metals: 83% winst

We hebben 2 aandelen moet verkopen deze week. Deze aandelen hebben de stoplossen aangetikt en hebben onze emotie uitgeschakeld en de aandelen verkocht. Alhoewel we deze aandelen eigenlijk willen houden aangezien we denken dat ze zich zullen herstellen, hebben we toch verkocht. We hebben het over ELEF en PAAS, deze zijn respectievelijk met 42% verlies en 26% winst verkocht. PAAS zal een plekje krijgen op de highscore list van verkochte aandelen.

Als we naar de markten kijken dan is het geen rozengeur en maneschijn. We denken dat het tot na de zomer aanhoudt en de markt met pieken en dalen zijwaarts zal bewegen. In de laatste 3 maanden van het jaar kunnen we misschien het echte vuurwerk verwachten. Motto blijft: Lekker blijven zitten en geniet van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.