Een goeroe fonds met een hoog dividend als bescherming tegen waardevermindering van geld.

Een goeroe fonds met een hoog dividend als bescherming tegen waardevermindering van geld.

week 12 / jaar 5

Inleiding

Deze week geven we een inkijkje wat beleggershulp over de jaren heen van plan is. Een van de 6 B’s is ons toekomstplan en dit is minimaal 75% allocatie in de categorie: “boring dividend income”. Dit is nu 22%, we hebben dus nog veel werk te doen. De reden waarom we nu niet meer in dividend aandelen zitten is dat we teveel andere mogelijkheden zien die we veel aantrekkelijker vinden zoals uranium, crypto en edelmetaal beleggingen. De kleinere fondsen hierin betalen nu eenmaal weinig dividend uit. Ook moeten we ons fonds opbouwen, de bedoeling is dat we over een jaar of 5 zover zijn en dat het dividend het ons dan mogelijk maakt om geld over te houden om te traden en om in risicovolle speculaties te stappen. U kunt meekijken hoe we dit doen, we zijn hier volledig transparant over.

In dat kader hebben we een fonds voor deze week op ons kooplijstje staan dat ons flink wat dividend gaat opleveren. En dit hebben we ook nodig aangezien het inflatie-spook op onze deur klopt.

Een hoog dividend aandeel met goeroe bescherming?

De goeroe waar we het over hebben is Carl Icahn. U kunt hier nalezen waarom deze man een goeroe is en vergeleken wordt met een man zoals Warren Buffet.

Carl heeft een fonds Icahn Enerprises L.P. Dit fonds keert op dit moment een dividend uit van 15%. Meestal is zo’n hoog dividend niet houdbaar, maar wij denken, met de hulp van Carl, dat het dividend wel houdbaar is. We proberen hieronder de argumenten op tafel te leggen om niet te investeren in dit fonds en vervolgens deze argumenten weer te weerleggen waarom we wel in dit fonds willen stappen.

  • Vaak wordt gezegd, Carl is een oude man en dus zal het fonds hieronder lijden. Dit argument snijdt volgens ons geen hout. Warren Buffet is ook een oude man en zijn fonds doet het best aardig, alleen geeft Warren ons geen dividend. Bovendien zal de zoon het fonds van zijn vader Carl overnemen en wij hebben er vertrouwen in dat zijn vader hem voldoende geleerd heeft, mocht Carl er niet meer zijn over een tijdje.
  • Een tweede argument is dat zo’n hoog dividend onhoudbaar is. Dit argument is waar, en wij houden hier dan ook serieus rekening mee door eerst voorzichtig in te stappen met een investering van rond 500 euro. Wij denken echter dat Carl het op een of andere manier voor elkaar gaat krijgen om de dividendbetalingen rond te krijgen. Het fonds keert reeds dividend uit vanaf 2005 en heeft haar dividend op de weg naar vandaag meerdere malen verhoogd. Dat dit de laatste jaren niet meer verhoogd is lijkt ons duidelijk. Het staat reeds op 15%, wat wil je nog meer. Dus op basis van het verleden geeft het ons vertrouwen in de toekomst.
  • Het derde argument kan zijn dat het fonds door een steunniveau zakt en dus verder wegzakt. Wij denken dat dit niet zal gebeuren. $ 49 is behoorlijk stevig meerjarig steunniveau dat naar ons idee ook nu zal blijven standhouden. Dit denken wij naar aanleiding van de indeling van het fonds. Dit fonds is namelijk voor minimaal 50% gealloceerd aan energie-investeringen in LNG en oliebedrijven. Dit is voor ons de voornaamste reden dat wij denken dat het fonds zal stijgen de komende jaren in plaats van dalen. Mochten we het fout hebben, dat energie in prijs stijgt de komende jaren, en dus gaat dalen, heeft Carl genoeg fondsen die de prijs boven de $ 49 houden.

We kopen daarom:

12 aandelen Icahn Enterprises L.P. (IEP) voor < $ 52,50

Groene warrants.

We hebben maanden geleden, eind 2021, warrants aangeschaft met een groene investeringsgedachte. Dit kunt u hier nalezen. 1 van de 3 hebben we reeds een FGS op behaald en hierop kunnen we dus geen verlies meer draaien. De andere 2 echter, NVVEW en LEVW, staan op een verlies van tussen de 45-70%. We hebben daarom besloten een tweede aankoop te doen met als doel de inkoopprijs te verlagen. We verkopen de helft weer mochten de warrants een kleine winst noteren. We zien dat in de laatste weken de daling namelijk is vertraagd en dat deze warrants weer een beetje de goede richting gaan opbuigen. Een goed moment om toe te slaan lijkt ons.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Goud en Zilver liggen er nog steeds mooi bij zoals uitgelegd in het vorige artikel. Het zou best kunnen zijn dat we wat zwakte in de markt krijgen de komende weken. We zullen op deze zwakte langzaam blijven inkopen Uranium blijft langzaam doorstijgen, maar de aandelen stijgen niet echt meer mee. De volumes bij de stijgingen in aandelen zijn hoog en bij verkopen zijn ze laag, dus dit is gunstig en laat zien dat men bereid is om te kopen in plaats van massaal te verkopen. De crypto’s zijn we van plan verder te consolideren door crypto’s te verkopen die ons geen rente (APY) op leveren en crypto’s te kopen die dat wel doen. Op Coinbase krijgen we nu ook 3,75 % APY op Cardano (ADA). Dit hebben we in ons overzicht meegenomen. De rest van de markt zal een beetje zijwaarts bewegen is onze verwachting en we leggen dus de focus nu op uranium, goud en zilver.

Motto blijft: Houd vol en koop langzaam bij op de dip. Houdt cash aan de zijlijn voor een grotere daling.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.