Update over de ontwikkeling in de goudprijs

Update over de ontwikkeling in de goudprijs

week 11 / jaar 5

Inleiding

We geven u een update van de goudprijs en waar deze de komende maanden naar toe zal bewegen. Zoals altijd kan de prijs zakken of stijgen. Het meest waarschijnlijke voor ons, is stijgen. In deze wekelijkse update zullen we u uitleggen waarom we dit denken, naar aanleiding van simpele technische analyse. Voor diegene die onze artikelen over de goudprijs nog niet gelezen hebben verwijzen we u graag naar de volgende wekelijkse updates: https://beleggershulp.nl/is-goud-nu-uitgebroken-of-is-het-een-valse-uitbraak/ en https://beleggershulp.nl/update-market-crash-of-portfolio-winst/

Waar denken wij dat de goudprijs op zal uitkomen dit jaar?

Om dit te beantwoorden moet u een ding altijd voor ogen houden. Niemand heeft een glazen bol en kan de prijs dus voorspellen en dus kunnen we met grote zekerheid zeggen: wij dus ook niet!

We kunnen alleen een waarschijnlijk scenario schetsen en tot dusver zaten we aardig dichtbij, op zijn zachtst gezegd. Dit betekent dus niet dat we gelijk zullen blijven hebben. Goed, we gaan beginnen. Wij denken dat de goudprijs voldoende steun heeft om verder te stijgen de komende weken. Waarom denken wij dit? Voor een aantal redenen, te weten:

  • De goudprijs is uitgebroken boven de weerstand van ongeveer $ 1920 en zoekt nu steun op deze vorige weerstandslijnen en nu dus steunlijnen. Zie bovenste blauwe en gele schuine lijnen in de grafiek.
  • De RSI is teruggevallen naar zijn steunlijn die nog steeds intact is sinds de bodem van augustus 2020. Daarom denken wij dat het opwaartse potentieel nog steeds intact is. (zie de gele schuine lijn in de RSI grafiek)
  • Het 50-daags en 200-daags gemiddelde stijgen en zullen een hogere basislijn voor een sterkere steun gaan leggen.
  • De fundamentele reden waarom goud zal stijgen wordt nog sterker de komende maanden. Namelijk, de werkelijke waarde van valuta is heel erg negatief. Dat betekent, de rente die u op de bankrekening krijgt is veel lager dan de inflatie van de valuta. Dus u levert geld in, om u hiertegen te verzekeren moet u harde activa kopen. En laat goud en zilver nu net een van de meest handzame middelen zijn buiten het systeem van banken om. Ook crypto voldoet aan de norm, echter wij denken dat we hier voorzichtig mee moeten zijn nu.

Wij denken dus dat de goudprijs de komende maanden een all-time-high op de borden zal zetten en dus boven de $ 2100 zal gaan koersen. Als we het fout hebben dan zijn er altijd nog de steunen van achtereenvolgens: $ 1880; $ 1840, $ 1820 en als laatste strohalm $ 1675 om ons in een stijgend trendkanaal van de goudprijs te houden.

We kopen dus langzaam goud- en zilvermijnen bij.

We doen dit echt langzaam aangezien we al een behoorlijke blootstelling hebben aan dit soort investeringen. Heeft u dit niet dan kan u iets agressiever te werk gaan. Met deze reden hebben we een nieuwe investering deze week in de goud- en zilversector gedaan. En dit is:

100 aandelen Eskay Mining Corp (ESK) voor CAD 2,77

Het aandeel is nu iets weggezakt, dus u kunt het nu voor minimaal 1 dubbeltje goedkoper krijgen. Wij denken dat dit goud en zilver exploratiebedrijf nog veel hogere ogen gaat gooien de komende jaren. Nu investeringen zal waarschijnlijk uitkomen op een paar keer de winst is onze verwachting. Wees voorzichtig met de hoeveelheid geld dat u in dit soort aandelen stopt, is altijd ons devies, wat we zelf strak aanhouden.

Wij investeren niet meer dan ongeveer 3 * 200 euro in dit soort aandelen en hebben het liefst 1 * 200 euro open staan. Hoe doen we dit. De eerste aanschaft proberen we zo gunstig mogelijk te krijgen uiteraard. Maar zoals gezegd hebben we geen kristallen bol en dus kan de prijs zakken door allerlei oorzaken. Vinden wij die oorzaken niet zo schokkend kopen we een 2de keer voor 200 euro aandelen van hetzelfde bedrijf. Dit met als doel de inkoopprijs te verlagen en dus hetzelfde aantal aandelen weer te verkopen mochten we op een kleine winst komen met het totaal aantal aandelen. Mocht de prijs nog verder zakken, leggen we onze laatste hoeveelheid geld op de tafel en stoppen de 3de keer voor ongeveer 200 euro in. Ook dan zullen we de helft van de aandelen verkopen als we op een kleine winst staan.

Onze maximale blootstelling op een gegeven moment willen we tussen de 600-1000 euro houden met hoog risico-aandelen zoals ESK. De minimale en dus gewenste blootstelling van dit soort aandelen zal tussen de 200 en 400 euro leggen.

Waarom doen we dit? Om meerdere kaarten op de tafel te hebben en dus een grotere spreiding van dit soort bedrijven te hebben in ons portfolio. 9 van de 10 mijnbouwbedrijven zijn namelijk mislukkingen. Nu denken wij voor minimaal 50% de juiste gekozen te hebben, dus onze succesvolle investeringen moeten minimaal 5 van de 10 zijn. Als 5 van de 10 meer dan 100% winst maken zullen we dus overall winst maken. We hopen onze strategie nog een beetje duidelijker gemaakt te hebben. U hoeft onze strategie niet te volgen, en zullen u zeker niet zeggen om dit wel te doen. Maar zorg dat u wel een strategie heeft en houd u vervolgens aan dit plan. Dan zult u zien dat de frequentie van uw succesvolle investeringen hoger zal worden.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Goud en Zilver liggen er nog steeds mooi bij zoals uitgelegd in dit artikel. Uranium heeft ook mooi stand gehouden. Hier hangt nog steeds een nucleaire ramp vanwege de oorlog boven de markt. Dus we zijn iets voorzichtiger geworden met de extra investeringen bovenop diegene die we reeds hebben. Fundamenteel is er echter alleen maar zonneschijn in de markt. De rest van de markt zal een beetje zijwaarts bewegen is onze verwachting en we leggen dus de focus nu op uranium, goud en zilver.

Olie is ook zeer interessant. Als we meer cash hadden gehad dan hadden we waarschijnlijk dieper ingestapt op dit moment. Dus mensen met teveel cash kunnen denken aan wat van dit geld in de grote oliemaatschappijen van de wereld te alloceren.

Motto blijft: Houd vol en koop langzaam bij op de dip. Houdt cash aan de zijlijn voor een grotere daling.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.