Houden ze in Virginia nu ook van uranium?

Houden ze in Virginia nu ook van uranium?

week 44 / jaar 4

Inleiding

Enkele maanden geleden schreven we u dat het aandeel Virginia Energy Resources (VUI) last had van politieke tegenwind. Nu is dit totaal veranderd met de komst van een nieuwe gouverneur. Dit laat zien dat politieke veranderingen een gigantisch effect op aandelen kan hebben. In deze weekly update zoomen we hierop in en geven we weer wat dit effect was. Maar eerst geven we de redenen weer waarom over het algemeen uranium de beste investering vinden op dit moment.

Wat maakt uranium de beste investering van dit moment?

Het bullish scenario wordt eigenlijk alleen maar groter. Met een stijging van over de 200% van onze gehele portfolio zou je denken dat we wat voorzichtiger moeten worden in onze uitlatingen. Maar dit is niet het geval. Het is de laatste tijd rustig op het front van uranium metaal aankopen van de firma Sprott. En dit laat de prijs rustig uitbodemen boven de $ 40. Een perfect scenario voor verdere stijgingen. De aandelen reageren nog steeds sterk op goed nieuws met hoge volumes. De dalingen zijn met kleine volumes. Dit laat ons zien dat beleggers gemiddeld gezien op hun aandelen gaan zitten en dus hogere prijzen, veel hogere prijzen verwachten. En gelijk hebben ze. Sommige gillen al voor een prijs van $ 200 per pond uranium. Wij weten het eerlijk gezegd niet, we hebben nu de instelling eerst zien en daarna geloven. De prijs moet in ieder geval naar $ 65-85, dit omdat anders niet genoeg uranium geproduceerd kan worden om de centrales van voeding te voorzien. Deze prijs ligt dus tot 2 × zo hoog als de huidige prijs. Dit houdt in dat de aandelen minimaal een veelvoud van 2 en dus meer dan 200% kunnen stijgen vanaf dit niveau. Het goede nieuws houdt niet op, we zullen u enkele voorbeelden geven:

  • China bouwt de komende 10 jaar 150 nieuwe kernreactoren. Dit nieuws houdt alleen al in dat er 2 x de capaciteit van ‘s werelds grootste producent Kazachprom moet komen over 10-15 jaar. We kunnen u vertellen met alle projecten die nu gaande zijn, het niet gaat lukken, met de beste wil van de wereld niet. Er moet dus meer geld in de sector gepompt worden. Nu nemen wij altijd dit soort nieuws tot ons en delen het door 2. Maar zelfs dan gaat het nog steeds niet lukken.
  • Op de laatste klimaat conferentie in Glasgow hebben een fix aantal, waaronder Europese landen (en jawel Nederland ook) aangeven pro kernenergie te zijn geworden. Dit houdt in dat we de komende jaren meer horen en lezen dat er nieuwe kerncentrales gebouwd zullen worden. En dit betekent nog meer vraag.
  • De firma Sprott heeft een bestaande ETF overgenomen namelijk North Shore Global Uranium Mining ETF (URNM). Dit zorgt ervoor dat met steun van deze gigant meer geld in de uranium mijnbouw zal stromen.

Dit is nieuws van alleen de laatste week. Dit terwijl de aandelen een terugval leken te hebben. Nu heeft u nog steeds kan om aandelen goedkoop te kopen. Als volgend jaar (verwacht wordt voor de zomer) Sprott het fysieke uranium fonds, op de Amerikaanse beurs, een notering weet te krijgen, dan is het hek van de dam. Dan moet u echt de veiligheidsriemen om en genieten van de rit naar boven. Zoals de beroemde “Buzz Lightyear” ooit aangaf: “To infinity and beyond“.

Wat is er in Virginia gebeurd en waarom is dit belangrijk voor onze portfolio.

Met een nipte overwinning wordt Glenn Youngkin, een republikein, de volgende gouverneur van Virginia. Van deze gouverneur is bekend dat hij pro kernenergie is. De vorige gouverneur was tegen uranium productie in deze staat. Dat hield in de prijs van het aandeel VUI erg veel weerstand had en dus naar beneden gedrukt werd door slecht sentiment. Dit sentiment is volledig gedraaid en dan is het net of een deksel van een snelkookpan afhaalt. Of nog beter gezegd, indien u een bal die onder water gedrukt wordt plotseling los gelaten wordt. Kijkt u zelf hoe VUI de laatste dagen op dit nieuws reageerde. Het aandeel schoot met 50-75% omhoog.

Dit laat dus heel mooi zien wat voor politieke spanning op een aandeel kan staan. Wij hopen dat we met dit aandeel binnen enkele weken een FGS aandeel kunnen behalen, het moet mogelijk zijn. Enkele beleggers beweren gelijk dat het een $ 10 aandeel kan zijn. Wij wachten rustig af, 100% winst zouden wij al heel mooi vinden. Toch is er wel iets voor te zeggen dat VUI een enorm potentieel heeft. Namelijk het management van portfolio aandeel Energy Fuels (UUUU) heeft 20% van aandelen van VUI in handen en UUUU is de grootste Amerikaanse producent. Het is dan ook niet raar dat UUUU ook op dit nieuws reageerde, zie hieronder.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 146% winst. Big Miners & Royalties 2% verlies. Golden Egg Basket: 20% verlies. Boring dividend 29% winst. Crypto box: 1358% winst. Nucleair bullets: 255% winst. Battery metals: 76% winst

Deze week stegen alle markten langzaam aan door. We hebben absoluut geen klagen. Edelmetalen blijven iets achter, maar hier verwachten we het komend jaar ook vuurwerk. Battery Metals moeten we langer geduld mee hebben denken we.

Motto blijft: Koop langzaam op de dips bij en geniet vervolgens van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.