Archief van
Maand: juni 2023

De steun onder de uraniumprijs lijkt te houden

De steun onder de uraniumprijs lijkt te houden

week 26 / jaar 6

Inleiding

Deze week geen nieuwe aankoop en dus geen bericht op de nieuwe site, maar u kunt alvast een kijkje nemen met de volgende link: https://investor-assistance-pro.com .

Deze week nemen we de uraniumprijs onder de loep. Er wordt naar mogelijke uitkomsten voor de komende maanden gezocht en we vertellen u de meeste waarschijnlijke uitkomst volgens onze blik hierop.

De uraniumprijs en de mogelijke steun onder de uraniumprijs.

uraniumprijs

Als u naar de grafiek kijkt dan bevindt zich de prijs boven de bovenste gele steunlijn (zelf ingetekend). Ook zit de prijs ver boven het 50-daags gemiddelde en het 200-daags gemiddelde, dat zich respectievelijk op een niveau van rond de $ 54 en $ 51 bevindt. Beide gemiddelden zijn ook stijgend wat zeer gunstig is. De steun van de bovenste gele lijn bevindt zich op $ 56. De huidige prijs van uranium is wat gezakt en koerst nu op $ 56,40. Dit is dus net boven de bovenste gele steunlijn. De RSI is wat teruggezakt, wat overigens zeer gezond is, dit omdat de koopgekte even uit de markt is. We noemen dit koopgekte, maar dit is misplaatst. Zoveel uranium werd er niet gekocht en toch drijft dit de prijs op. Ook dit is zeer gunstig voor wat betreft de toekomstige richting van de uraniumprijs. Wat doet de uraniumprijs vanaf dit niveau is nu de vraag?

  • Scenario 1: De prijs blijft zakken, en zakt hiermee onder de gele steunlijn. Mocht de daling voortzetten dan kunnen steunniveaus van het 50-daags en 200-daags gemiddelde opgezocht worden. Een verdere daling is zeer onwaarschijnlijk. De RSI zal, mocht het zover komen dat uranium naar $ 51 zakt, op een zeer laag niveau liggen, waardoor het waarschijnlijker is, dat er weer kopers in de markt stappen, en uranium kopen, waardoor de prijs weer stijgt. Verdere daling is alleen mogelijk bij een kernramp denken wij.
  • Scenario 2: De prijs beweegt zijwaarts de komende maanden en werkt op deze manier de hoge RSI weg, dat nu op een niveau van net boven de 65 koerst. Indien de koers nog enkele weken hetzelfde blijft of zeer langzaam stijgt, zal waarschijnlijk de RSI verder dalen doordat de kopers uit de markt zijn. Na een aantal weken, tot een maand, kan de prijs en RSI weer tot nieuwe hoogten stijgen.
  • Scenario 3: Kopers stappen opnieuw de markt in, en de prijs reageert heftig naar boven. RSI zal weer richting de 80 gaan. Weerstand ligt rond de $ 63 en kon hiermee in 1 keer doorbroken worden, of de opmars wordt een halt toe geroepen. Dit laatste is dan het meest waarschijnlijke.

Wij denken dat scenario 2 het meest waarschijnlijk scenario is. Het is tevens het meest saaie scenario, maar helaas, saai is meestal goed in de wereld van investeren. Wij hopen ook dat dit scenario uitgespeeld wordt. Waarom? Om kracht te winnen om de volgende weerstand van $ 63 te overwinnen en om vervolgens als steun te gaan dienen. Ook is een prijs boven $ 65 nodig om mijnen in productie te brengen. Wij denken dat nieuwe lange termijn contracten al ver boven deze koers afgesloten worden, en mondjesmaat ervoor zorgen dat er aardig wat pondjes van de korte termijn markt afgehaald worden. Dit versterkt ons geloof ook dat de prijs op het huidige niveau blijft, of langzaam stijgt de komende maand. Overigens is de gestelde $ 65, die nodig is om mijnen in productie te brengen, volgens velen in de markt flink achterhaald. Nu beweert men dat dit eerder bij $ 85 ligt.

Hoe in te spelen op deze situatie.

Wij denken dat het een goed idee is om aandelen in uranium mijnen te kopen indien u nog geen of niet voldoende allocatie heeft in deze markt. Wij hebben voorlopig voldoende allocatie en lezers van onze betaalde service kunnen deze bekijken op https://investor-assistance-pro.com .

Wij zullen deze markt bespelen met het kopen van opties, en wel te verstaan call opties met middellange en lange termijn. De reden hiervoor is, is omdat call opties relatief goedkoop zijn. Mocht de beurs enorm dalen, zal de stijgende VIX (volatiliteitsindex) ervoor zorgen dat de optiepremies stijgen. Dit is gunstig voor de call optie. Als een put zouden verkopen zouden we in dit geval geld kunnen verliezen en kan zelf oplopen tot hoge verliezen. Het gaat nu een beetje te ver om dit verder te verklaren, maar lezers van onze betaalde service zullen in de toekomst meer uitleg krijgen voor wat betreft opties.

Vanaf deze week kijken we of we gunstige deals kunnen oppikken en dit laten we onze leden weten als we tot aankoop over zijn gegaan. Dus deze week geen nieuwe updates, maar u kunt natuurlijk wel een kijkje nemen op de site, en kijken hoe onze portfolio erbij staat.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt.

 

 

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Deze week was weer eens geen gezellige week op de beurs. Alle grondstoffen zakten weer eens weg en de aandelen zakten vrolijk mee. Engelen geduld zullen we moeten houden. Maar onthoud, hoe verder het elastiek wordt opgerekt, hoe beter de beloning zal worden in de toekomst. De wereld zal op een dag realiseren dat men niet zonder grondstoffen kan, of men nu wil of niet.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Olie dividenden groeien de hemel in

Olie dividenden groeien de hemel in

week 25 / jaar 6

Inleiding

We hebben een start gemaakt met onze nieuwe site, u kunt alvast een kijkje nemen met de volgende link: https://investor-assistance-pro.com . Vanaf nu zullen we alle aandelen die we aankopen op deze nieuwe site presenteren, maar ook aandelen die we reeds in de portfolio hadden, op beleggershulp zijn ze dan niet meer te zien.

Deze week hebben we het over dividendbetalingen in de olie-sector. Dividenden in de oliesector stijgen in de rap tempo en hier lijkt voorlopig ook geen einde aan te komen. We doen een kleine analyse wat hier de reden van kan zijn. Daarna zullen we een paar voorbeelden behandelen. Een voorbeeld diepen we verder uit en indien u een abonnement heeft op https://investor-assistance-pro.com , kunt u hiervan de analyse lezen.

Dividenden in de oliesector.

Dividenden in de oliesector stijgen de laatste jaren flink. In deze sector is het dividend altijd al aan de hoge kant geweest, maar de laatste jaren lijkt men hier een schepje bovenop te doen. Als inkomens investeerders juichen we dit uiteraard toe. We hebben nu 1 aandeel in de portfolio in de oliesector dat dit jaar zelfs al 19% dividend op de onze kostprijs van het aandeel heeft gegeven. Het mooie hierbij is dat het jaar nog niet over is en dat men nog een dividend in september uitkeert.

Dividend is een vies woord geworden de laatste 10 jaar. Persoonlijk snappen we hier niets van. Diegene die tegen dividenduitkeringen zijn, vinden mensen die dividend ontvangen een stel gewetenloze graaiers. Maar is dit zo? Wij vinden uiteraard van niet. Je doet immers een investering van je zuurverdiende centen en hier ontvang je rente, in de vorm van dividend, op. Als deze investering sterk daalt in waarde, hoor je de mensen die de graaier theorie aanhangen, ook niet zeggen, dat dit gecompenseerd moeten worden. Bovendien belegd iedereen via het pensioen dat men opbouwt.

Hier heeft de graaier theorie aanhangende meute ook wat op verzonnen. Verbied gewoon de pensioenfondsen en andere grote instellingen, om in dat deel van energie sector dat CO₂-uitstoot, te beleggen. Zij hebben immers het klimaat verziekt en dat alleen voor winstbejag. Deze theorie rammelt natuurlijk aan alle kanten. Je bent zelf verantwoordelijk voor je gedrag, niet een grote oliemaatschappij. Jij bent diegene die kan besluiten minder uit te stoten door minder te reizen en minder te consumeren. Natuurlijk kan je verplichten om grote bedrijven om een steentje bij te dragen, maar om ze verantwoordelijk te maken als enige klimaat verzieker gaat ons veel te ver. De andere kant is dat dit soort bedrijven ons ongekende welvaart gebracht hebben. Wat als er geen olie was? Dan hadden we allemaal nog kolen verbrand en met stoommachines gewerkt en hadden kolen misschien wel op geweest.

Er is nu gewoonweg geen alternatief, we hebben de komende decennia nog olie nodig. Er is maar 1 uitweg die wij op dit moment zien en dat is kernregie. Dit is dan ook precies de reden waarom we ook in deze sector geïnvesteerd zijn. Dit is de enige manier om de energiebehoefte grotendeels CO₂ vrij te maken en tevens de consumptie in olie, kolen en gas te verminderen. Dus de beste manier is om met oliebedrijven samen te werken en te kijken hoe we onze energiebehoefte in de toekomst in willen richten.

Een bedrijf dat erg veel last heeft van negatieve publiciteit is Shell. Het bedrijf is altijd al omstreden geweest bij een bepaalde groep mensen. Deze groep is sterk gestegen in aantal. Het gevolg is dat Shell een aantal jaar geleden, onder druk van deze mensen, haar dividend verlaagd heeft. Dit heeft investeerders doen weglopen, en het bedrijf heeft nu een ongelofelijk lage waardering op de beurs. Zo laag zelfs, dat een groot bedrijf elders uit de wereld Shell over zou kunnen nemen. Mocht het echt zo ver komen dan zijn we echt in de aap gelogeerd. Want dit zal dan een trend worden, waardoor we als Europa grote bedrijven kwijtraken aan andere continenten, en hiermee zou de afhankelijkheid van anderen alleen maar groeien. De nieuwe CEO verhoogt daarom het dividend van Shell, met de reden om nieuwe investeerder aan te trekken, weer om zo de waardering op te krikken. Zelfs een verhoging van 15% ten opzichte van het dividend van een jaar geleden.

Waarom groeien de dividenden in de oliesector?

Een reden hebben we reeds behandeld net boven dit kopje. Maar er is een belangrijkere reden waarom dividenden groeien. En dan kunnen we hem ook gelijk breder trekken naar de tabakssector en de kolensector. Dit zijn ook sectoren waar de politieke mening niet gunstig gestemd is. Het rare is dat mensen toch blijven roken en mensen verbruiken toch energie en consumeren staal zodat kolen nodig zijn. Met andere woorden, het maakt niet uit wat een regering ontmoedigd met beleid, mensen veranderen hun gedrag niet. Neem roken. Wij roken niet, en vinden mensen die wel roken niet goed bezig aangezien dit ernstig hun gezondheid schaadt. Maar het is hun keuze, je bent dus verantwoordelijk voor je eigen gedrag willen we zeggen. En dat is precies waarom wij geïnvesteerd zijn in de sector. Deze sector gaat niet weg aangezien gedrag van mensen niet veranderd. En dit gaat zeker niet veranderen door de schuldvraag alleen maar bij grote bedrijven legt.

Maar het feit is er, en we moeten kijken hoe we hier mee om moeten gaan als investeerder. Wij zien dit juist als een kans. Want let maar op, alle sectoren die niet deugen volgens de beleidsmakers of andere organisaties, betalen grote sommen dividend uit. Maar is dit eigenlijk wel zo? Nee, dit valt best mee. Het is een kwestie van waardering. Shell bijvoorbeeld heeft een waardering van 6 × de winst, dit terwijl een groot tech-bedrijf een waardering van bv. 50 heeft. Dus het kan best zijn dat het tech-bedrijf meer dividend uitbetaalt, maar dit merk je als investeerder niet aangezien je zoveel voor je aandeel moet betalen. Dus eigenlijk is de waardering te laag en niet het dividend percentage hoog. Als investeerder kan je hier echter wel van profiteren, net zo lang tot de waardering omhoog gaat. Gaat deze niet omhoog. Prima. Dan zit je inderdaad in een sector zoals de tabakssector, lage waardering en hoge dividend voor jarenlang.

Het tech-bedrijf van het bovenstaande voorbeeld heeft wel een goed imago. We kunnen dit algemeen stellen en zoomen dus niet op een specifiek aandeel is. Maar dit soort aandelen vinden de klimaatactivisten en beleidsmakers wel oké. Ongelofelijk is onze ogen. Dit zijn juist de energieslurpers van onze wereld en zijn niet de energieproducenten. Wie weet, misschien gaat men het eens begrijpen. Wat ons betreft, mag het zo blijven. Wij hebben graag aandelen zoals die in de tabakssector, aandelen met hoge dividenden en lage waardering.

Wij hebben een goed portfolio opgebouwd in de oliesector. Het zijn allemaal aandelen met een hoog dividend van minimaal 5%. Er zit zelfs een aandeel tussen dat meer dan 20% zal uitkeren dit jaar aan dividend. Wilt u weten welke aandelen is ons portfolio zitten? Neem dan een abonnement door op deze link te klikken.

De premium leden die reeds een abonnement hebben, kunnen hier inloggen om het aandeel te bekijken onder het kopje “nieuwsbrieven” en de analyse hierop te lezen.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt.

 

 

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Uranium steeg deze week. Olie en gas blijven redelijk gelijk of stijgen iets. Edelmetalen en basismetalen daalden iets. We verwachten eigenlijk op korte termijn niet veel verandering. Het blijft daarom afwachten, en tijdens het wachten is een dividend zo nu en dan niet mis. Onze handelsportfolio doet het goed qua opties. De short-positie presteert ronduit slecht. Maar ook hier zijn we geduldig, er ook kan echter ook een moment zijn dat we ons verlies moeten toegeven en het aandeel weer terugkopen.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

De uraniumprijs stijgt onopmerkzaam door.

De uraniumprijs stijgt onopmerkzaam door.

week 24 / jaar 6

Inleiding

We hebben een start gemaakt met onze nieuwe site, u kunt alvast een kijkje nemen met de volgende link: https://investor-assistance-pro.com . Vanaf nu zullen we alle aandelen die we aankopen op deze nieuwe site presenteren, maar ook aandelen die we reeds in de portfolio hadden, op beleggershulp zijn ze dan niet meer te zien.

Deze week, u zal het al geraden hebben, nemen we de uraniumkoers wederom onder de loep. Waarom? Omdat de prijs blijft doorstijgen en niemand lijkt het op te merken. Behalve diegene die zich met de sector bezig houden natuurlijk. In dit artikel kijken we naar de kans dat de prijs blijft doorstijgen naar nieuwe hoogten, en indien u een abonnement heeft op https://investor-assistance-pro.com , kunt u de analyse lezen van een van de aandelen die we in ons portfolio hebben, om van deze prijsstijging te kunnen profiteren.

De prijs van uranium stijgt.

De bovenstaande grafiek laat de prijs van uranium van het afgelopen jaar zien. De prijs bevindt zich nu in de roze cirkel, deze hebben we toegevoegd aangezien het een beetje lastig te zien is. Het mooie is dat de prijs van uranium buiten het trendkanaal is gestegen, dat door de beide gele lijnen wordt omvat. Dit is een zeer belangrijk teken dat de interesse in het metaal stijgt, en hiermee bedoelen we dan de vraag naar het metaal. De lange termijn contracten worden getekend en dit zorgt voor verkoop van uranium in de toekomst. Het mooie is dat deze verkoop nog niet eens storm loopt, dus het kan goed zijn dat de prijs blijft doorstijgen.

De RSI is echter ook zeer hoog. Dit kan zorgen voor neerwaartse druk. Het mooiste scenario wat zich nu kan afspelen is dat uranium weer zakt tot aan de bovenste gele lijn, hier steun zoekt, de RSI laat dalen, en vervolgens kracht geeft om de uraniumprijs naar het weerstandsniveau van $ 63 te laten stijgen.

Een ander scenario, waar we niet op hopen, en volgens ons minder aannemelijk, is dat de prijs dan doorzakt naar de onderste gele lijn net boven de $ 50. Het mooie is dat dit samenvalt met het 200-daags gemiddelde, dus hier bevindt zich een zeer sterke steun.

Het derde scenario is dat de prijs van uranium door blijft stijgen. Dit is zeer wel mogelijk, maar volgens ons ongunstig als dit te hard gaat. Hardlopers zijn immers doodlopers, en de markt zal dan scherp reageren, door een flinke daling van de koers van uranium. Hier zitten we niet op te wachten, aangezien de aandelen ook nog geen goede performance hebben laten zien. De aandelen zullen in dit geval hard mee dalen, en hier zitten we dus niet op te wachten.

Cruciale niveaus voor de uraniumprijs zijn:

  • $ 50, dit is de prijs van uranium op de onderkant van het gele trendkanaal en het 200-daags gemiddelde niveau, een ijzersterke steun.
  • $ 55-56, dit is de prijs van uranium op de bovenzijde van het gele trendkanaal en een steun voor de uraniumprijs.
  • $ 63-64, de top van de huidige bull run.
  • $ 73, de top van 2011.
  • $ 100, de top in de bull markt van 2007 waar de prijs langdurig boven heeft gestaan.
  • $ 140, de absolute all-time-high prijs van uranium die in 2007 op de borden gezet is.

Wij denken dat binnen 10 jaar de prijs van de all-time-high overtroffen wordt met een nieuwe all-time-high. Goed te vermelden is dat we dit niet nodig hebben om grote winsten op de aandelen te krijgen, we zijn gebaat bij het langzaam doorstijgen van de prijs van uranium.

Waarom stijgen de uraniumaandelen niet mee, of onvoldoende mee?

Tsja, …… dit is de hamvraag. Wij denken dat sector in zijn geheel ongewaardeerd is, eigenlijk alle grondstoffen sectoren zijn ongewaardeerd, niet alleen de uraniumsector. Maar het is niet belangrijk wat wij denken, het is belangrijk wat de markt denkt. En investeerders staan vreemd genoeg niet te springen om uranium aandelen te kopen. Er is wel interesse, maar alleen mondjesmaat. Dit schept kansen, want als we het juist hebben, dat de uraniumprijs alleen maar omhoog gaat de komende 10 jaar, zitten we nu uitstekend, en vormt het nog steeds een uitgelezen kans om in te stappen, door uranium mijnbouwaandelen te kopen.

Wij hebben een goed portfolio opgebouwd en zullen proberen de komende jaren dit belang uit te breiden door meerdere aandelen te kopen van bedrijven die zich reeds in ons portfolio bevinden of nieuwe bedrijven te kopen (althans aandelen van een bedrijf uiteraard). Wilt u weten welke aandelen is ons portfolio zitten? Neem dan een abonnement door op deze link te klikken.

De premium leden die reeds een abonnement hebben, kunnen hier inloggen om het aandeel te bekijken onder het kopje “nieuwsbrieven” en de analyse hierop te lezen.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt.

 

 

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Daarnaast ontwikkelen we een betaalde service, deze zal medio 2023 van start gaan. U kunt zich hier apart opgeven door een mail te sturen naar info@beleggershulp.nl. In de betaalde service zal sommige aandelen uit het portfolio overgenomen worden, maar lang niet alle. Het is de bedoeling dat we gemiddeld max. 30 dividend en groeiaandelen opnemen en zo’n maximaal 25 aandelen met een speculatief karakter. Verder hebben we een bepaalde hoeveelheid geld gealloceerd om mee te handelen op een korte termijn. Deze portfolio zorgt dus voor een algehele asset management portfolio die zich op de lange termijn richt met een korte termijn handelsmogelijkheid.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Het blijft halen en brengen. Uranium en de edelmetalen stegen iets en zorgen voor een klein beetje meer winst. Energie blijft kwakkelen, binnenkort verwachten we hier echter een grotere kans om meer in te stappen in een nieuw onderdeel van de olie- en gassector. Kolen stegen iets, de gasprijs daalde opnieuw. Koper en andere basismetalen stegen iets, maar het is een druppel op een gloeiende plaat. Deze sector heeft behoorlijk te lijden gehad de afgelopen tijd.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Zijn kolenboeren de dividendkoningen van de toekomst?

Zijn kolenboeren de dividendkoningen van de toekomst?

week 23 / jaar 6

Inleiding

We hebben een start gemaakt met onze nieuwe site, u kunt alvast een kijkje nemen met de volgende link: https://investor-assistance-pro.com . Vanaf nu zullen we alle aandelen die we aankopen op deze nieuwe site presenteren, op beleggershulp zijn ze dan niet meer te zien.

Deze week, u zal het al geraden hebben, nemen we de kolen sector wederom onder de loep. Waarom? Omdat deze onlangs flink gezakt is aangezien de prijs van de onderliggende grondstof kool flink zakte. Dit zorgde voor zwakte onder de aandelen van alle kolenproducenten. Wij zijn blij met deze daling. Waarom we blij zijn proberen we in dit artikel te verklaren.

De prijs van kolen daalt.

In het vorige artikel hebben we u reeds een winstwaarschuwing gegeven dat het best wel eens kan zijn dat de prijs van kolen zou kunnen zakken, u kunt dit hier nalezen.

De grafiek is van de laatste 5 jaar voor de Australische koolprijs. Er zijn een aantal prijs indexen voor de grondstof kool, wij gebruiken de Australische kool prijs aangezien het een Australisch bedrijf is wat we willen kopen. Het kan best zijn dat men tegen een andere kool prijs verkoopt. Over het algemeen zakken alle prijzen van kolen, ook die in Amerika bijv., dus we kunnen aannemen dat dit de goede grafiek is.

Door het dalen van de prijs van de grondstof kool in de afgelopen tijd, zijn de aandelenprijzen van kolenproducenten sterk onder druk komen te staan. En hiermee komen de waarderingen voor deze aandelen nog lager komen te liggen. Onterecht vinden wij. Als je in de grafiek kijkt, zie je duidelijk dat prijzen nog steeds hoger liggen dan in 2021. Dit betekent dat kolenproducenten nog genoeg verdienen om in ieder geval hun dividend in stand te houden. Verder lijkt de prijs zijn bodem gevonden te hebben en om te gaan buigen om hogere prijsniveaus te gaan opzoeken.

Dit betekent uiteraard niet dat de prijs van kolen zou kunnen blijven stijgen of de aandelen van kolenproducenten weer zou kunnen stijgen. Ook wij weten dit niet uiteraard. Wat we wel weten is dat kolen nodig zijn. Het bedrijf wat we op het oog hebben maakt deze kolen, en dit bedrijf maakt hoofdzakelijk kolen voor de staalindustrie.

Kolen zijn en blijven nodig, ook voor het produceren van staal

Men kan de grondstof kool in 2 sectoren verdelen, namelijk de eerste sector is kolen die voor elektriciteitscentrales nodig zijn en de tweede sector is kolen die voor de staalindustrie nodig zijn. We focussen ons nu op de tweede sector.

Waarom zijn kolen nodig voor de staalindustrie? Heel eenvoudig, men is gewoon nog niet zover dat men de energie om staal te maken uit een andere bron kan halen. Technisch is het mogelijk, bijv. de hoogovens in Nederland heeft het plan dit te doen met waterstof, maar dit duurt nog minimaal 10 jaar. Bovendien heeft staal C-atomen nodig, en die haal je uit……. jawel kolen. Het loopt dus zo’n vaart nog niet denken wij.

Waarom is staal nodig zou de volgende vraag zijn. Dit lijkt ons ook vrij duidelijk. Voor diegene die denken dat we windmolens kunnen bouwen zonder staal om schone energie op te wekken heeft het mis. Ja, technisch zouden we best een oplossing op termijn kunnen vinden, maar goed, dan is vast een andere grondstof nodig. Je hebt om te bouwen, immers bouwstenen nodig. Iets van alleen lucht in elkaar zetten is nog steeds een flinke uitdaging.

Sommige mensen zijn van mening dat het men zonder dit soort industrieën kan. En dit is nu net de reden waarom investeringsfondsen massaal geen geld meer stoppen in fossiele brandstoffen, waar kolen ook een onderdeel van zijn. De kop in het zand steken is dit. Men heeft het nodig, of men nu wil of niet. Ook wij zijn ervoor om zonder fossiele brandstoffen door het leven te gaan en ons milieu of klimaat te verbeteren. Maar ten koste van wat? Alles wat ons luxe leventje te bieden heeft opgeven? Wij denken dat indien mensen eenmaal door hebben wat men op moet geven als men daadwerkelijk zonder fossiele brandstoffen door het leven moet gaan, dat men de mening heel snel bij zou stellen. Wij zijn ervan overtuigd dat dan minimaal 99,9% van de mensen het met ons eens is. Laten we het nog een keer duidelijk maken: Wij zijn absoluut niet tegen alle klimaatmaatregelen of tegen mensen die zich zorgen maken over het klimaat. Ook wij hebben zonnecellen op het dak en kijken hoe we ons leven anders in kunnen richten. Alternatieve energiebronnen zijn fantastische uitvindingen. Waar we tegen zijn is het onrealistische – en niet in mijn achtertuin houding in vooral het westen van politici, investeringsfondsen en protestanten.

Conclusie: De kolensector kan op korte termijn verder terugvallen, maar dit zal naar ons inziens beperkt blijven. Op de lange termijn zullen de investeringen hierin zich uitbetalen. Ook hopen we dat het verder daalt. Dit klinkt misschien raar, maar dan zijn we van plan de tweede helft van de cash te investeren. We zijn er namelijk van overtuigd dat de kolensector nog minimaal 1 decennia lang flinke winsten zou kunnen opleveren. Daarom steken we geld in deze sector.

De premium leden kunnen kunnen hier inloggen om het aandeel te bekijken onder het kopje “nieuwsbrieven” en de analyse hierop te lezen.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Daarnaast ontwikkelen we een betaalde service, deze zal medio 2023 van start gaan. U kunt zich hier apart opgeven door een mail te sturen naar info@beleggershulp.nl. In de betaalde service zal sommige aandelen uit het portfolio overgenomen worden, maar lang niet alle. Het is de bedoeling dat we gemiddeld max. 30 dividend en groeiaandelen opnemen en zo’n maximaal 25 aandelen met een speculatief karakter. Verder hebben we een bepaalde hoeveelheid geld gealloceerd om mee te handelen op een korte termijn. Deze portfolio zorgt dus voor een algehele asset management portfolio die zich op de lange termijn richt met een korte termijn handelsmogelijkheid.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Gelukkig stegen alle grondstoffen weer een beetje deze week. Uranium had een opmerkelijke opleving aan het eind van de week op het gerucht dat er een verbod komt op Russisch uranium. De edelmetalen stegen ook en bleven opmerkelijk mooi in het stijgende trendkanaal, misschien een onderwerp voor volgende week, wie weet. Koper trok ook weer een heel klein beetje bij. Wat blijft stijgen zijn de groeiaandelen, waar we 1 short positie op hebben. Hier maken we dan ook verlies is. 

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.