De steun onder de uraniumprijs lijkt te houden

De steun onder de uraniumprijs lijkt te houden

week 26 / jaar 6

Inleiding

Deze week geen nieuwe aankoop en dus geen bericht op de nieuwe site, maar u kunt alvast een kijkje nemen met de volgende link: https://investor-assistance-pro.com .

Deze week nemen we de uraniumprijs onder de loep. Er wordt naar mogelijke uitkomsten voor de komende maanden gezocht en we vertellen u de meeste waarschijnlijke uitkomst volgens onze blik hierop.

De uraniumprijs en de mogelijke steun onder de uraniumprijs.

uraniumprijs

Als u naar de grafiek kijkt dan bevindt zich de prijs boven de bovenste gele steunlijn (zelf ingetekend). Ook zit de prijs ver boven het 50-daags gemiddelde en het 200-daags gemiddelde, dat zich respectievelijk op een niveau van rond de $ 54 en $ 51 bevindt. Beide gemiddelden zijn ook stijgend wat zeer gunstig is. De steun van de bovenste gele lijn bevindt zich op $ 56. De huidige prijs van uranium is wat gezakt en koerst nu op $ 56,40. Dit is dus net boven de bovenste gele steunlijn. De RSI is wat teruggezakt, wat overigens zeer gezond is, dit omdat de koopgekte even uit de markt is. We noemen dit koopgekte, maar dit is misplaatst. Zoveel uranium werd er niet gekocht en toch drijft dit de prijs op. Ook dit is zeer gunstig voor wat betreft de toekomstige richting van de uraniumprijs. Wat doet de uraniumprijs vanaf dit niveau is nu de vraag?

  • Scenario 1: De prijs blijft zakken, en zakt hiermee onder de gele steunlijn. Mocht de daling voortzetten dan kunnen steunniveaus van het 50-daags en 200-daags gemiddelde opgezocht worden. Een verdere daling is zeer onwaarschijnlijk. De RSI zal, mocht het zover komen dat uranium naar $ 51 zakt, op een zeer laag niveau liggen, waardoor het waarschijnlijker is, dat er weer kopers in de markt stappen, en uranium kopen, waardoor de prijs weer stijgt. Verdere daling is alleen mogelijk bij een kernramp denken wij.
  • Scenario 2: De prijs beweegt zijwaarts de komende maanden en werkt op deze manier de hoge RSI weg, dat nu op een niveau van net boven de 65 koerst. Indien de koers nog enkele weken hetzelfde blijft of zeer langzaam stijgt, zal waarschijnlijk de RSI verder dalen doordat de kopers uit de markt zijn. Na een aantal weken, tot een maand, kan de prijs en RSI weer tot nieuwe hoogten stijgen.
  • Scenario 3: Kopers stappen opnieuw de markt in, en de prijs reageert heftig naar boven. RSI zal weer richting de 80 gaan. Weerstand ligt rond de $ 63 en kon hiermee in 1 keer doorbroken worden, of de opmars wordt een halt toe geroepen. Dit laatste is dan het meest waarschijnlijke.

Wij denken dat scenario 2 het meest waarschijnlijk scenario is. Het is tevens het meest saaie scenario, maar helaas, saai is meestal goed in de wereld van investeren. Wij hopen ook dat dit scenario uitgespeeld wordt. Waarom? Om kracht te winnen om de volgende weerstand van $ 63 te overwinnen en om vervolgens als steun te gaan dienen. Ook is een prijs boven $ 65 nodig om mijnen in productie te brengen. Wij denken dat nieuwe lange termijn contracten al ver boven deze koers afgesloten worden, en mondjesmaat ervoor zorgen dat er aardig wat pondjes van de korte termijn markt afgehaald worden. Dit versterkt ons geloof ook dat de prijs op het huidige niveau blijft, of langzaam stijgt de komende maand. Overigens is de gestelde $ 65, die nodig is om mijnen in productie te brengen, volgens velen in de markt flink achterhaald. Nu beweert men dat dit eerder bij $ 85 ligt.

Hoe in te spelen op deze situatie.

Wij denken dat het een goed idee is om aandelen in uranium mijnen te kopen indien u nog geen of niet voldoende allocatie heeft in deze markt. Wij hebben voorlopig voldoende allocatie en lezers van onze betaalde service kunnen deze bekijken op https://investor-assistance-pro.com .

Wij zullen deze markt bespelen met het kopen van opties, en wel te verstaan call opties met middellange en lange termijn. De reden hiervoor is, is omdat call opties relatief goedkoop zijn. Mocht de beurs enorm dalen, zal de stijgende VIX (volatiliteitsindex) ervoor zorgen dat de optiepremies stijgen. Dit is gunstig voor de call optie. Als een put zouden verkopen zouden we in dit geval geld kunnen verliezen en kan zelf oplopen tot hoge verliezen. Het gaat nu een beetje te ver om dit verder te verklaren, maar lezers van onze betaalde service zullen in de toekomst meer uitleg krijgen voor wat betreft opties.

Vanaf deze week kijken we of we gunstige deals kunnen oppikken en dit laten we onze leden weten als we tot aankoop over zijn gegaan. Dus deze week geen nieuwe updates, maar u kunt natuurlijk wel een kijkje nemen op de site, en kijken hoe onze portfolio erbij staat.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt.

 

 

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Deze week was weer eens geen gezellige week op de beurs. Alle grondstoffen zakten weer eens weg en de aandelen zakten vrolijk mee. Engelen geduld zullen we moeten houden. Maar onthoud, hoe verder het elastiek wordt opgerekt, hoe beter de beloning zal worden in de toekomst. De wereld zal op een dag realiseren dat men niet zonder grondstoffen kan, of men nu wil of niet.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.