De uraniumprijs stijgt onopmerkzaam door.

De uraniumprijs stijgt onopmerkzaam door.

week 24 / jaar 6

Inleiding

We hebben een start gemaakt met onze nieuwe site, u kunt alvast een kijkje nemen met de volgende link: https://investor-assistance-pro.com . Vanaf nu zullen we alle aandelen die we aankopen op deze nieuwe site presenteren, maar ook aandelen die we reeds in de portfolio hadden, op beleggershulp zijn ze dan niet meer te zien.

Deze week, u zal het al geraden hebben, nemen we de uraniumkoers wederom onder de loep. Waarom? Omdat de prijs blijft doorstijgen en niemand lijkt het op te merken. Behalve diegene die zich met de sector bezig houden natuurlijk. In dit artikel kijken we naar de kans dat de prijs blijft doorstijgen naar nieuwe hoogten, en indien u een abonnement heeft op https://investor-assistance-pro.com , kunt u de analyse lezen van een van de aandelen die we in ons portfolio hebben, om van deze prijsstijging te kunnen profiteren.

De prijs van uranium stijgt.

De bovenstaande grafiek laat de prijs van uranium van het afgelopen jaar zien. De prijs bevindt zich nu in de roze cirkel, deze hebben we toegevoegd aangezien het een beetje lastig te zien is. Het mooie is dat de prijs van uranium buiten het trendkanaal is gestegen, dat door de beide gele lijnen wordt omvat. Dit is een zeer belangrijk teken dat de interesse in het metaal stijgt, en hiermee bedoelen we dan de vraag naar het metaal. De lange termijn contracten worden getekend en dit zorgt voor verkoop van uranium in de toekomst. Het mooie is dat deze verkoop nog niet eens storm loopt, dus het kan goed zijn dat de prijs blijft doorstijgen.

De RSI is echter ook zeer hoog. Dit kan zorgen voor neerwaartse druk. Het mooiste scenario wat zich nu kan afspelen is dat uranium weer zakt tot aan de bovenste gele lijn, hier steun zoekt, de RSI laat dalen, en vervolgens kracht geeft om de uraniumprijs naar het weerstandsniveau van $ 63 te laten stijgen.

Een ander scenario, waar we niet op hopen, en volgens ons minder aannemelijk, is dat de prijs dan doorzakt naar de onderste gele lijn net boven de $ 50. Het mooie is dat dit samenvalt met het 200-daags gemiddelde, dus hier bevindt zich een zeer sterke steun.

Het derde scenario is dat de prijs van uranium door blijft stijgen. Dit is zeer wel mogelijk, maar volgens ons ongunstig als dit te hard gaat. Hardlopers zijn immers doodlopers, en de markt zal dan scherp reageren, door een flinke daling van de koers van uranium. Hier zitten we niet op te wachten, aangezien de aandelen ook nog geen goede performance hebben laten zien. De aandelen zullen in dit geval hard mee dalen, en hier zitten we dus niet op te wachten.

Cruciale niveaus voor de uraniumprijs zijn:

  • $ 50, dit is de prijs van uranium op de onderkant van het gele trendkanaal en het 200-daags gemiddelde niveau, een ijzersterke steun.
  • $ 55-56, dit is de prijs van uranium op de bovenzijde van het gele trendkanaal en een steun voor de uraniumprijs.
  • $ 63-64, de top van de huidige bull run.
  • $ 73, de top van 2011.
  • $ 100, de top in de bull markt van 2007 waar de prijs langdurig boven heeft gestaan.
  • $ 140, de absolute all-time-high prijs van uranium die in 2007 op de borden gezet is.

Wij denken dat binnen 10 jaar de prijs van de all-time-high overtroffen wordt met een nieuwe all-time-high. Goed te vermelden is dat we dit niet nodig hebben om grote winsten op de aandelen te krijgen, we zijn gebaat bij het langzaam doorstijgen van de prijs van uranium.

Waarom stijgen de uraniumaandelen niet mee, of onvoldoende mee?

Tsja, …… dit is de hamvraag. Wij denken dat sector in zijn geheel ongewaardeerd is, eigenlijk alle grondstoffen sectoren zijn ongewaardeerd, niet alleen de uraniumsector. Maar het is niet belangrijk wat wij denken, het is belangrijk wat de markt denkt. En investeerders staan vreemd genoeg niet te springen om uranium aandelen te kopen. Er is wel interesse, maar alleen mondjesmaat. Dit schept kansen, want als we het juist hebben, dat de uraniumprijs alleen maar omhoog gaat de komende 10 jaar, zitten we nu uitstekend, en vormt het nog steeds een uitgelezen kans om in te stappen, door uranium mijnbouwaandelen te kopen.

Wij hebben een goed portfolio opgebouwd en zullen proberen de komende jaren dit belang uit te breiden door meerdere aandelen te kopen van bedrijven die zich reeds in ons portfolio bevinden of nieuwe bedrijven te kopen (althans aandelen van een bedrijf uiteraard). Wilt u weten welke aandelen is ons portfolio zitten? Neem dan een abonnement door op deze link te klikken.

De premium leden die reeds een abonnement hebben, kunnen hier inloggen om het aandeel te bekijken onder het kopje “nieuwsbrieven” en de analyse hierop te lezen.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt.

 

 

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Daarnaast ontwikkelen we een betaalde service, deze zal medio 2023 van start gaan. U kunt zich hier apart opgeven door een mail te sturen naar info@beleggershulp.nl. In de betaalde service zal sommige aandelen uit het portfolio overgenomen worden, maar lang niet alle. Het is de bedoeling dat we gemiddeld max. 30 dividend en groeiaandelen opnemen en zo’n maximaal 25 aandelen met een speculatief karakter. Verder hebben we een bepaalde hoeveelheid geld gealloceerd om mee te handelen op een korte termijn. Deze portfolio zorgt dus voor een algehele asset management portfolio die zich op de lange termijn richt met een korte termijn handelsmogelijkheid.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Het blijft halen en brengen. Uranium en de edelmetalen stegen iets en zorgen voor een klein beetje meer winst. Energie blijft kwakkelen, binnenkort verwachten we hier echter een grotere kans om meer in te stappen in een nieuw onderdeel van de olie- en gassector. Kolen stegen iets, de gasprijs daalde opnieuw. Koper en andere basismetalen stegen iets, maar het is een druppel op een gloeiende plaat. Deze sector heeft behoorlijk te lijden gehad de afgelopen tijd.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.