Uranium gaat richting de $ 80

Uranium gaat richting de $ 80

week 47 / jaar 6

Inleiding

De uraniumprijs blijft stijgen. Onze portfolio is gemiddeld gezien meer dan 180% gestegen. Toch zit er nog veel meer muziek in. In dit artikel beschrijven we waarom het zo belangrijk is om een uraniumprijs boven de $ 80-85 te hebben. Wilt u zien welke aandelen we hebben in de uranium portfolio, kijk dan onder het kopje “portfolio” op: https://investor-assistance-pro.com .

Op weg naar > $ 80-85

In bovenstaande grafiek ziet u hoeveel de uraniumprijs sinds de helft van 2023 is gestegen. Eigenlijk moeten we nog verder terugkijken vanaf het dieptepunt rond de $ 20. De uraniumprijs is dus reeds bijna 400% gestegen. Normaal gezien zouden we ons gaan terugtrekken in een sector na zo’n enorme stijging, maar nu niet. Wij denken namelijk dat er nog veel meer muziek in zit.

Het is duidelijk, de utilities (lees kerncentrales) zijn aan het kopen. Maar de markt is dun. Er zijn andere kopers op de kust zoals het Sprott uranium fonds. Het lijkt er nu op dat ieder pondje op de markt de prijs een paar $ laat zakken, maar onmiddellijk weer opgekocht wordt. Onze verwachting is dat dit voorlopig zo blijft.

De uraniumprijs van > $ 80-85 is heel erg belangrijk. Waarom? Omdat dan veel bedrijven hun mijn kunnen gaan bouwen, omdat het rendabel is om het spul naar boven te halen. Maar grote hoeveelheden zullen niet 1,2,3 op markt komen aangezien er niet zulke supergrote projecten zijn. Er is er 1 die zich kan meten met een Cameco en de Kazachs en die ligt in Canada. Het project dat dit bedrijf heeft kan zich meten met de mijnen die Cameco reeds in de productielijn heeft. Maar het project is moeilijk te bouwen, en duurt minimaal 3-4 jaar eer men productie kan draaien, als men nu het besluit neemt. Het besluit is echter nog niet genomen. En dit geldt eigenlijk voor alle bedrijven. Sommige bedrijven kunnen sneller in productie, maar dit zal alles bij elkaar hooguit 5-10 miljoen pond op de markt brengen binnen zeg 2 jaar. Maar dan moet men echt hun best doen en dit op de gehele wereld.

Het probleem is echter dat de vraag de komende 2 jaar zal gaan stijgen door de utilities die nieuwe lange termijn contracten zullen sluiten, maar belangrijker, er worden nieuwe kerncentrales gebouwd overal op de wereld de komende 10 jaar. En dit slurpt de extra pondjes, mochten deze op de markt komen, gelijk op.

Wij verwachten niet dat de prijs met zulke rasse schreden zal gaan stijgen zoals nu het geval is. Nu gaat het wel heel hard. Maar, met consolidatieperiodes ertussen, verwachten we zeker dat over 2 jaar de uraniumprijs minimaal > $ 100 zal koersen. En dit zal de uraniumaandelen flink verder doen laten stijgen.

We hebben vele uraniumaandelen in ons portfolio. Echter, we hebben er nog maar 2 uitvoerig behandeld. Hier brengen we verandering is door het derde aandeel te beschrijven. Investor Assistance Pro leden kunnen op de website inloggen, het artikel lezen, en daarna besluiten of ze het aandeel aanhouden, of aanschaffen. Al moeten we erbij zeggen dat het aandeel de laatste tijd behoorlijk is gestegen, en we rond de 50% winst staan. We verwachten veel hogere winsten, maar dit is uiteraard geen zekerheid, dus nu aankopen kan risicovol zijn.

Conclusie

Onze verwachting is dat de uraniumprijs verder zal stijgen de komende 2 jaar. Dit zal over een aantal jaar extra pondjes op de markt brengen, maar zo ver is het nog lang niet, aangezien er eerst gebouwd zal moeten worden. Hiermee bedoelen we de bouw van nieuwe mijnen. De toekomst voor uranium en de aandelen in deze sector ziet er dus bijzonder rooskleurig uit. Wij hebben onze portfolio reeds opgebouwd en zullen waarschijnlijk geen nieuwe aandelen aanschaffen. We wachten tot de aandelen die we hebben 1000% winst aantikken, en verkopen dan weer de helft. Daarna of hiervoor verkopen we op de top van de markt alle aandelen in de uranium portfolio. Dit is echter zeer moeilijk te timen, maar zoals gezegd ligt dit punt nog heel ver in de toekomst.

Bent u benieuwd welke aandelen wij in onze portfolio hebben, dan raden we aan om onder het kopje “portfolio” te kijken op: investor-assistance-pro .

Leden kunnen met de onderstaande button inloggen en deze aandelen bekijken.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Goud en Zilver lijken te willen stijgen, maar hebben niet voldoende kracht op dit moment. Uranium hebben we reeds in dit artikel omschreven. Koper zal zwak blijven is onze verwachting, en vragen ons onderhand niet af of we hier niet langzaam moeten gaan verkopen. Onze steenkool investeringen vielen ook wat terug en kan een mooie instap zijn voor nieuwe investeringen. 

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.