Het is goed verdienen aan producten die verslavingsgevoelig zijn!

Het is goed verdienen aan producten die verslavingsgevoelig zijn!

week 48 / jaar 6

Inleiding

Oei, we hebben even over de titel getwijfeld moeten we zeggen. Kunnen we dit wel zo confronterend opschrijven. We hebben het toch besloten om te doen. Dit artikel gaat over aandelen in ons verslavingsgevoelige portfolio. We hebben er nu 2, en we schaffen er deze week nog 1 aan. Wilt u zien welk aandeel we op het oog hebben, kijk dan onder het kopje “nieuwsbrieven” op: https://investor-assistance-pro.com . U moet in dit geval wel lid zijn van de site uiteraard.

Roken is slecht voor de gezondheid

Dit weet iedereen zou je zeggen. Niets is minder waar. Men rookt er vrolijk op los. Persoonlijk moet ik bekennen dat ik ook een tijdlang gerookt heb. Maar ik kroop nooit in de slachtofferrol en gaf de industrie de schuld van mijn verslaving. Ik wist dat het slecht was. Gelukkig ben ik ermee gestopt en heb het sindsdien niet meer aangeraakt en heb er ook geen problemen mee gehad sindsdien. We hebben dan ook een standpunt dat iedereen die zich een volwassen mens noemt, de keuze kan maken om er nooit aan te beginnen, om te stoppen, of te beseffen dat je een gezondheidsrisico accepteert.

Een andere morele discussie is of men de maatschappij wel hiermee mag belasten, indien er ziektes vanwege de producten van dit soort bedrijven door de maatschappij moet worden opgelost. En dit is een terechte opmerking. Dit ligt echter niet in onze invloedssfeer. Wij vinden wel dat deze bedrijven een bijdrage moeten leveren. De vraag is echter waar trek je dan de grens. Voor bedrijven die drank produceren geldt immers hetzelfde. En wat dacht u van de bakker op de hoek. Hij of zij gooit immers teveel suiker in zijn gebak en zorgt voor obesitas. Ziekte nummer 1 in de westerse wereld. Dit wordt dus een zeer moeilijke discussie. Ook op het persoonlijke vlak. Immers moet een persoon die rookt meer ziektekosten betalen dan iemand anders? Ja, die persoon kan ons apparaat van gezondheidszorg belasten met ziekten zoals longkanker, maar het wil niet zeggen dat hij of zij voor de rest niet gezond leeft. Misschien is dit een persoon die verder veel sport en niet te veel suiker eet, of geen alcohol drinkt.

Wij staan in deze morele discussie heel simpel. Iedereen heeft een keuze, en de maatschappij moet inderdaad de gevolgen oplossen, indien iets echter, maar niet in excessen voorkomt. We kunnen slechts allemaal als monniken leven. En zelfs monniken brouwen en dronken bier weten we uit het verleden. Volwassenen hebben de plicht om kinderen de gevolgen van hun keuzen bij te brengen en erop te letten dat men dit soort producten niet op te jonge leeftijd tot zich neemt.

Waarom is dit een goede investering?

Dit alles brengt een ander aspect met zich mee. De mensheid kan zich, maar moeilijk bedwingen qua behoeften. Al gaat het nu om seks, drugs of rock & roll. Mensen willen nu eenmaal vertier en middelen die hierbij helpen om losser te worden in de omgang. Sigaretten spelen hierbij zeker een rol voor veel mensen. Nu is er in het verleden veel naar boven gekomen dat bedrijven die sigaretten produceerde bewust de artikelen meer verslavend maakte. Dit is natuurlijk zeer verwerpelijk geweest en men is hard afgestraft hierdoor. Toch vinden we ook hier, van roken is gewoon af te komen, je kan dit zelf beslissen. Het afstraffen heeft ervoor gezorgd dat dit soort bedrijven haast een monopolie hebben op dit gebied. Nieuwe bedrijven kijken wel uit om in deze branche te starten. En dit zorgt voor een uiterst goede investering. Een monopolie levert immers een continu en hoge bron van inkomsten op. Dit is dan ook de reden dat we een nieuwe investering doen in deze sector.

Een ander aspect is dat bedrijven die rookwaren produceren het roken gezonder maken. Vapen zou minder schadelijk zijn. Wij hebben onze twijfels en denken dat het even schadelijk is. Ook hier is echter de trend niet te stoppen en het is stoer om te vapen. Dit zorgt voor een hype in de jeugd. Ook hier zeggen we, houd uw kinderen hierbij weg a.u.b. We vinden dit echter niet de verantwoording van een bedrijf. Deze trend zorgt voor een flinke cashflow voor deze bedrijven en zal de komende jaren alleen maar stijgen is onze verwachting.

Als we deze bedrijven, bedrijven die verslavingsgevoelige producten op de markt brengen, analyseren dan komen we tot de conclusie dat ze stuk voor stuk cash efficiënt zijn en hoge dividenden uitkeren. Dit is dan ook de reden waarom we hierin investeren. Een aspect dat hier nog eens bijkomt, is dat de aandelen vaak ook crisis bestendig zijn. Met een daling van de algehele markt dalen dit soort aandelen vaak niet veel en blijven hun dividenden keurig op hetzelfde peil houden.

Bent u benieuwd welke aandeel wij op het oog hebben, en reeds in de portfolio hebben, en u bent lid, dan raden we aan om onder het kopje “nieuwsbrieven” en “portfolio” te kijken op: investor-assistance-pro .

Leden kunnen met de onderstaande button inloggen en deze aandelen bekijken.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Goud en Zilver lijken verder te willen stijgen, maar hebben misschien nog niet voldoende kracht op dit moment. Het wordt spannend volgende maand. Uranium stijgt lekker door en staat inmiddels boven de $ 80. Verder lijkt het erop dat uranium ook door zal blijven stijgen, houdt de aandelen daarom stevig vast. Koper zal zwak blijven is onze verwachting, en vragen ons onderhand niet af of we hier niet langzaam moeten gaan verkopen. Onze steenkool investeringen veren weer iets op. Energie is verder nog steeds een beetje zwak, misschien een mooi instap moment.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.