Overname oorlog in de uraniummarkt

Overname oorlog in de uraniummarkt

week 33 / jaar 5

Inleiding

Hoe wij over uranium denken moet u onderhand wel duidelijk zijn. Kort samengevat, wij denken dat op de lange termijn, de prijs van uranium omhoog gaat, en flink omhoog. De jongens en meisjes in de markt, die het gele materiaal maken, zien dit ook al een tijdje en zetten nu de eerste stappen voor deze positieve toekomst. Dit zien we in de vorm van overnames. De CEO’s van Noord-Amerikaanse bedrijven zijn op oorlogspad en willen hun buit naar binnen halen voordat uranium besluit de weg naar boven te hervatten. Welke overname er nu op het spel staat bespreken we in dit artikel.

Wordt het de een of de ander, of gaat een derde er mee heen?

In de overname deal die op stapel staat zijn 3 bedrijven betrokken. Alle drie zijn ook nog eens beleggershulp portfolio aandelen. Het eerst bedrijf, het overnamedoel, is UEX Corp. (UEX) De 2 bedrijven die UEX willen overnemen zijn Denison Mines (DNN) en Uranium Energy Corp. (UEC).

Wij hebben geen voorkeur welke partij het wordt, het zijn beide goed bedrijven die we aan willen houden totdat de markt over een aantal jaren op zijn hoogtepunt is. We willen wel graag dat de deal doorgaat. En dat willen de CEO’s van DNN en UEC ook. Maar wie gaat het krijgen? We wachten dit rustig af, welke van deze kemphanen gaat winnen, en wat de aandeelhouders besluiten, naar wie het bedrijf gaat. We zullen dit keer dan ook niet stemmen.

De CEO van UEC roert zijn mondje echter aardig en probeert het management van UEX onder druk te zetten om de deal er snel doorheen te jagen. UEX management is echter terughoudend in die zin dat men zegt meer tijd nodig te hebben. Hieronder enkele tweets van Amir Adnani, CEO van UEC.

Hoe gaan we dan om met deze situatie? We wachten hoe dit zich uitspeelt. We hebben van DNN en UEC beide FGS-aandelen (Free Growth Stocks, aandelen die we van de winst uit het verleden op de aandelen aangehouden hebben en dus gratis aanhouden totdat de markt op zijn hoogtepunt is). Als de deal doorgaat, berekenen de winst die we behaald hebben met de deal, wachten we totdat we nieuwe aandelen DNN of UEC ontvangen hebben, en verkopen de rest waarop we geen winst (maar ook geen verlies) gemaakt hebben. Wat we dus doen is nieuwe FGS-aandelen toevoegen aan DNN of UEC met de winst die we halen uit UEX. Zal een berekening worden die een tikkeltje gecompliceerd zal zijn, maar ja dat hebben we wel over voor een aantal van gratis aandelen. Het kan goed zijn dat we hierna weer een nieuwe junior kopen die dezelfde toekomstverwachtingen heeft dan UEX.

Hoe reageert de markt op deze aanstaande deal?

Positief zoals verwacht. Hieronder de prijsontwikkeling in UEX. Het aandeel maakt een mooie beweging omhoog sinds DNN en UEC om het bedrijf vechten.

Ook UEC en DNN stijgen, en dit is wellicht wel opmerkelijk. Deze aandelen worden verdund en toch stijgen ze, dit zegt ons dat er beleggers zijn die in de markt stappen omdat men de toekomst positief eruit vindt zien, net als wij. Dit is een erg positief teken.

Conclusie is: Het maakt ons niet uit welke van de twee het wordt. Als een derde bedrijf zich in de strijd werpt, en dit is ook een andere portfolio aandeel, zal het ons ook niets uitmaken. Als het niet een aandeel is dat wij bezitten, zijn we hier minder happig op en zullen dan UEX waarschijnlijk verkopen met de winst van dat moment. We pakken onze popcorn, gaan er goed voor zitten, en kijken hoe deze film voor onze ogen zich afspeelt. Indien u ook in deze positie zit, geniet van deze show, zouden we zeggen.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

We zien de grondstoffen langzaam weer draaien naar een meer positief sentiment. Hier reageert ons portfolio ook op door langzaam steeds meer groene cijfers op het bord te zetten. Maar laten we niet te vroeg juichen, het kan best zijn dat het feest volgende week weer over is. We denken dat we nog een aantal dips gaan meemaken. Kleinere dips en misschien nog 1 grote dip. Misschien gaan we opnieuw short in grote tech aandelen, we zullen hierover nadenken. Veel zullen we echter niet bijkopen, we willen onze cash positie nog steeds versterken zodat we een dip kunnen overleven en dan geld hebben om goedkopere aandelen te kunnen kopen.

Motto blijft: Houd nog langer vol en koop langzaam bij op de dip. Probeer te traden door op dalingen te kopen en op stijgingen te verkopen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.