Een uitbreiding in ons koningshuis met deze nieuwe royalty?

Een uitbreiding in ons koningshuis met deze nieuwe royalty?

week 34 / jaar 5

Inleiding

Royalty bedrijven horen tot onze favoriete investeringen. We hebben nu een nieuwe royalty gevonden voor een aantrekkelijke prijs. We bespreken deze royalty kort en geven u hierbij aan waarom we denken dat dit een mooie aanvulling is voor onze portfolio.

Welk royalty bedrijf hebben we op ons vizier?

Het royaltybedrijf wat we nieuw zullen aankopen is EMX royalty (EMX). Waarom alweer een royalty bedrijf zult u zich misschien afvragen. Het antwoordt is niet alleen de geijkte verklaringen zoals klein aantal medewerkers, regelmatige inkomstenbronnen die als rente gezien kan worden op een investering en de minder afhankelijke positie ten opzichte van inflatie.

We zien bij dit bedrijf wat extra zaken die ons bevallen, we zullen deze overwegingen proberen kort voor u op een rijtje te zetten

  • Het portfolio van het bedrijf heeft een zeer mooie spreiding in Noord-Amerika, Midden-Amerika, Zuid-Amerika, en Europa. Vooral het deel in Europa bevalt ons. Je ziet dat men erg veel assets in Scandinavië heeft. Aangezien de andere royaltybedrijven veel meer focus hebben in de Amerika’s vinden we hier een mooie aanvulling op onze algemene portfolio qua spreiding.
  • Verder heeft de portfolio van het bedrijf een mooie spreiding tussen goud, koper, zilver, lood, zink en batterij metalen. Vooral het aandeel in koper en batterij metalen vinden we zeer interessant. Dit zie je bij andere royalty bedrijven minder en we zijn juist op zoek naar wat meer blootstelling aan andere metalen, daarom denken we dat dit een goede fit is op ons portfolio. Het geeft namelijk voor 32% blootstelling aan onze batterij metalen portfolio, toch zullen we deze royalty onder de edelmetalen scharen in ons portfolio.
  • Het management heeft met ruim 10% aandelen bezit een flinke vinger in het aandelenbezit en dit bevalt ons zeer goed aangezien het een zeer hoge betrokkenheid weergeeft.
  • 50% van de aandelen is in handen van zeer grote investeerder zoals Sprott, SSR mining, het management zelf (zie vorig punt) en Franco Nevada. Deze laatste is opmerkelijk aangezien het zelf het grootste royalty bedrijf is in deze sector. Blijkbaar heeft deze partij ook vertrouwen in dit royaltybedrijf.
  • Het koopt niet alleen royalty’s en delen van exploratiebedrijven, maar het bedrijf is ook niet bang om deze onderdelen weer van de hand te doen indien men hier winst op maakt. En dit bevalt ons zeer aangezien je dit minder bij andere royaltybedrijven ziet en het geeft een regelmatige inkomstenbron.

Genoeg redenen om tot aankoop van dit aandeel over te gaan denken wij. We kijken of we dit aandeel te pakken krijgen onder de volgende condities:

We kopen 250 aandelen EMX Royalty Corp (EMX) voor een prijs van < $ 2,10

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Oei, oei oei en nog eens oei. Wat is het lastig af en toe om het geduld te bewaren. Opnieuw een zakkende markt onder de grondstoffen. Toch denken we uiteindelijk positief uitpakt en misschien is dit wel de laatste kans om de aandelen goedkoop op te kunnen pakken. Dit zullen we dan ook deels doen met de aankoop van EMX, maar ook andere aandelen kopen we waarschijnlijk aan volgende week. We hopen echter dat we niet te gretig worden en wat geld overhouden mocht de markt besluiten om een diepere bodem op te zoeken. We zijn bijna bij oktober. We denken namelijk dat aandelen in de grondstoffensector in september of oktober weer zullen gaan stijgen. Laten we zien of we hierin gelijk krijgen.

Motto blijft: Houd nog langer vol en koop langzaam bij op de dip. Probeer te handelen door op dalingen te kopen en op stijgingen te verkopen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.