Zijn de grote jongens zilver aan het inkopen?

Zijn de grote jongens zilver aan het inkopen?

week 32 / jaar 5

Inleiding

Deze week bespreken we het COT rapport van zilver. Deze afkorting staat voor Commitment of Traders. Met dit rapport kunnen we de toekomstige richting van de trend van een bepaald metaal of valuta bepalen, wij gebruiken het rapport van zilver om de trend in zilver te bepalen. Wie meer info hierover wilt lezen verwijzen we door naar de volgende link: COT

Het COT rapport van zilver

In de afbeelding ziet u het rapport van zilver. De afbeelding bestaat uit 3 grafieken, de bovenste is de prijsontwikkeling in zilver, de middelste is het COT rapport en de onderste grafiek is een ander soort van COT rapport dat u mag vergeten voor dit artikel. We concentreren ons dus op het middelste gedeelte. De groene lijn in de middelste grafiek representeert de grote speculanten oftewel de grote jongens, ook wel aangeduid als het slimme geld. De rode lijn de grote producenten. Als het verschil tussen de lijnen groot is zijn er veel open contracten in de markt en kan men volatiliteit verwachten. De contracten op de futures bestaan, net als bij opties, uit long- en short contracten.

Als er weinig open contracten zijn, komen de groene en rode lijn bij elkaar. En laat dit nu bijna altijd samenvallen met een bodem in de prijs van de onderliggende grondstof of valuta, in dit geval zilver. Voor iedere grondstof of valuta bestaat er dus een eigen rapport. We hebben deze situatie met roze cirkels aangegeven. Iedere keer als er weinig open contracten zijn, hebben we kans dat de prijs daarna weer gaat stijgen. Een kleine uitzondering hierop is maart 2020, de covid crash. Dit gebeurde zo snel dat zelfs de slimme jongens niet op tijd hun long contracten de deur uit konden doen.

We kijken eigenlijk alleen maar naar het slimme geld om de echte trend te ontdekken, en we kijken dus alleen naar de groene lijn. Als deze voorbij het dieptepunt is, en de slimme jongens beginnen long te gaan, dan kunnen we ook een hogere zilver prijs verwachten. Kunnen we dit nu ook in zilver verwachten? Ja. Maar het is geen perfecte timing indicator. De zilverprijs is sterk afhankelijk van de goudprijs. En het COT rapport van goud zegt dat we nog niet zover zijn. Kijk hier voor dit rapport.

Conclusie: Wij denken dat we de bodem gezien hebben voor zilver bij de blauwe lijn in de grafiek van zilver, en dus bij $ 18. We moeten boven de $ 22 komen wil zilver zijn glans weer terug krijgen en verder stijgen en bovenal goud moet besluiten om opnieuw uit te breken. Wij verwachten dat we vanaf november dit jaar een goede kans hebben op zo’n uitbraak. Tot die tijd kunnen we het beste geduld hebben, cash verzamelen en opnieuw inzetten op grotere dips. Tot november verwachten we nog een zaagpatroon dat zich langzaam gaat veranderen in een stijgende trend in de metalen. Hopelijk zijn we slim genoeg om genoeg geduld te hebben.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Goud kan naar $ 1675, zilver naar $ 18 en olie naar $ 90 schreven we u in de vorige wekelijkse update. En laat dit nu net gebeurd zijn. Goud en zilver veren alweer iets op, maar olie zit nu op zo’n $ 90. Wij denken dat olie ook weer op zal veren en weer boven zijn 200-daags gemiddelde zal liggen. Dus geen slecht idee om olieaandelen te kopen. Wij passen deze ronde aangezien we wat meet cash in huis willen hebben. Voor crypto verwachten we nog een sterke daling als de tech-aandelen weer besluiten richting het zuiden te gaan. Het zou kunnen dat we op dat moment weer wat interesse krijgen in deze tak van sport.

Motto blijft: Houd nog langer vol en koop langzaam bij op de dip. Probeer te traden door op dalingen te kopen en op stijgingen te verkopen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.