Market crash of portfolio winst?

Market crash of portfolio winst?

week 3 / jaar 5

Inleiding

De week begon goed met mooie winsten in ons portfolio, maar toen kwam donderdag en vrijdag. De laatste 2 dagen gooiden roet in het eten. Maar moeten we nu blij worden of juist angstig. Het antwoordt is zoals zo vaak niet eenvoudig. In dit artikel kijken we naar de ontwikkeling in goud en zilver, in de dollar en de S&P500. We proberen een paar maanden vooruit te kijken en hierop onze strategie aan te passen. Laat 1 boodschap duidelijk zijn, houdt a.u.b. wat cash achter de hand, dit voor als het echt richting het zuiden gaat met de beurs.

Goud

Goud houdt zich opvallend goed tijdens deze tot nu toe mini-crash op de beursen. Zoals je ziet, ligt de koers nu rond de $ 1835 en bevindt het zich precies op een hele zwakke steunlijn (gele lijn in de grafiek van de prijs van goud). De RSI (bovenste grafiek in de afbeelding) zit nog steeds in een stijgende trend en heeft ruimte om verder te groeien tot een RSI van 80. Goud zou nu profiteren van de val in crypto beweren de goudliefhebbers. Andere beweren dat goud de veilige haven activa langzaam in gaat nemen. Wat het ook is, goud ligt er sterk bij.

Scenario 1: Het scenario wat kan ontstaan is dat goud nu doorstijgt en boven de bovenste blauwe lijn uitbreekt. Het is duidelijk dat de beide blauwe lijnen elkaar snijden. Dit patroon heeft meestal een uitbraak in de algemene trendrichting en die is naar boven. Als vervolgend na de uitbraak van de bovenste blauwe lijn, deze weer getest wordt, maar dan nu aan de bovenzijde, en goud blijft hier hangen om vervolgens langzaam door te stijgen, is het tijd om weer meer goud en zilver investeringen toe te laten. Dan denken wij dat we een nieuwe all-time-highs gaan opzoeken.

Scenario 2: Het andere scenario wat kan ontstaan is, als goud eerst corrigeert en daalt tot het de paarse halve cirkel raakt, of iets verder de onderste stijgende blauwe lijn. Tevens valt dit precies samen met het 50-daags en het 200-daags gemiddelde, die beide stijgend zijn. Bij dit scenario zal ook de RSI zakken en steun zoeken op de gele lijn, zie bovenste grafiek in de afbeelding. Als dit gebeurd denken wij dat goud opnieuw kan stijgen tot boven de bovenste blauwe lijn, vervolgens iets zakken om steun te zoeken op deze lijn en de komende maanden verder stijgen.

Scenario 3: In dit scenario daalt de koers van goud tot onder de onderste blauwe lijn en weet hier niet meer boven te komen. Ook de RSI zakt door de gele steunlijn heen. Als dit gebeurd kan het eerdere sterke steunlijnen zoeken met het dieptepunt $ 1675.

Het meest waarschijnlijke scenario is voor ons scenario 2. Dus als dit zich ontvouwt de komende weken kunnen we voorzichtig een aantal investeringen doen in goud en zilvermijnen. We moeten zeggen dat deze niet echt gereageerd hebben tot nu toe op de stijging van de goudprijs. Alle winsten zijn haast verdampt. Opvallend hierbij is dat de kleinere bedrijven nauwelijks reageerde, en de grotere bedrijven sterker reageerde. We hebben in ieder geval genoeg geld in deze sector zitten. Dus laten we een schaal met popcorn pakken, iets te drinken, en afwachten hoe de grafiek er over een aantal weken bij ligt. Veel is afhankelijk welke toon de FED aanslaat. Maar ook hier zien we louter gunstige scenario’s. Als de FED besluit om de rente te verhogen, dan is dit gunstig voor goud. Besluit de FED om haar koers te veranderen omdat de markten zwak blijven en een recessie dreigt, dan is dit gunstig voor goud aangezien dan waarschijnlijk geld bijgedrukt wordt.

Zilver

Zilver steeg deze week rap tot net onder het 200-daags gemiddelde. Hier bleef het hangen en nam iets gas terug. Ook heeft zilver een dalend 50-daags en 200-daags gemiddelde. Wij denken dat zilver het scenario 2 van goud zal volgen en dus onder het 200-daags gemiddelde zal blijven. Vervolgens dalen tot het 50-daags gemiddelde, wat hopelijk dan een stijgende trend zal aannemen en samen zal vallen met de halve paarse cirkel (rond $ 23). Als zilver dan steun weet te vinden op dit snijpunt kan het verder stijgen. Als deze steun breekt kan zilver terug naar $ 21,50.

S&P500

Als de S&P500 verder daalt komen we in gevaarlijk gebied, dan daalt alles, ook goud en zilver aandelen. Als de S&P500 boven haar 200-daags gemiddelde (blauwe lijn) weet te blijven dan hopen we dat de markt zich hersteld tot aan de groene 50-daags gemiddelde lijn. Dit zou het ideale punt zijn om de markt te shorten en bescherming voor ons portfolio te kopen. Wij denken persoonlijk dat dat gaat gebeuren aangezien de RSI al reeds op de bodem ligt en de verkoopdruk er wel een beetje van af is. Ook redeneert de markt dat het nieuwe Omicron covid virus wel meevalt en dat er weer economische groei zal zijn. Op de korte termijn zal dit kloppen, maar op de langere termijn is de schade reeds te groot en de inflatie te hoog en zal verder stijgen. Dus op de langere termijn zien wij een correctie van deze index die ver onder het 200-daags gemiddelde zal liggen. Klik hier voor een lange termijn grafiek.

De dollar

In de bovenstaande grafiek ziet u de koers van de Euro/dollar. Wij denken dat de zwakke steun op de dalende groene trendlijn (50-daags gemiddelde) houdt en de koers naar het 200-daags gemiddelde zal bewegen rond de 1,17. Dit betekent dat de dollar zal verzwakken. Als dan vervolgens de RSI onder de 30 staat, kan de dollar iets herstellen en opnieuw het dan stijgende 50-daags gemiddelde gaan opzoeken. Dit zal goud rugwind geven.Klik hier voor een lange termijn grafiek.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Op je tanden bijten is het de laatste dagen. Ons portfolio kreek een flinke dreun. Maar we kunnen dit ook als een kans zien, mits de markten stijgen de komende week. We hierop iets voorgesorteerd door uranium aandelen bij te kopen. De fundamentele redenen om uranium aandelen te bezitten is sterker dan ooit en toch blijven de aandelen zakken. In dit scenario is het zaak de emotie de baas te zijn en bij te kopen. Maar hou genoeg cash over voor als een dip krijgen zoals maart 2020. We verwachten deze nu niet, maar je weet maar nooit. Over goud en zilver ging dit hele artikel dus hier zeggen we niets meer over. Andere aandelen zullen ook zwak blijven dus wees voorzichtig als je iets aankoopt. De crypto markt is een groot bloedbad. We laten onze investeringen staan en bijten op onze tanden. Wij denken dat de grootste dalingen voorbij zijn maar je weet maar nooit. Boze tongen beweren dat de banken zich nu in deze markt begeven en de prijs naar beneden manipuleren. We zullen zien wat het gaat brengen in de toekomst.

Motto blijft: Houd vol en koop langzaam bij op de dip, verkoop de bijgekochte aandelen weer bij een tijdelijke opleving, zodoende verlagen we onze inkoopprijs.!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.