Update: Market crash of portfolio winst?

Update: Market crash of portfolio winst?

week 4 / jaar 5

Inleiding

De week begon goed met mooie winsten in ons portfolio, maar toen kwam donderdag en vrijdag. Zo begon onze wekelijkse update van vorige week. Toen kwam, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Vooral na woensdag was het een en al paniek op de beurs en deed goud lekker mee aan de malaise. Ook zilver nam flink gas terug. Welk scenario van vorige week is nu het scenario wat gevolgd wordt? Het lijkt erop dat scenario 2 de gids wordt voor de komende weken. Of zal goud en zilver toch verder zakken en we komen in scenario 3 van een verdere daling van de goudprijs terecht?

Goud

Goud lijkt scenario 2 te gaan volgen, wat hadden we ook alweer gezegd over dit scenario? Scenario 2: Het andere scenario wat kan ontstaan is, als goud eerst corrigeert en daalt tot het de paarse halve cirkel raakt, of iets verder de onderste stijgende blauwe lijn. Tevens valt dit precies samen met het 50-daags en het 200-daags gemiddelde, die beide stijgend zijn. Bij dit scenario zal ook de RSI zakken en steun zoeken op de gele lijn, zie bovenste grafiek in de afbeelding. Als dit gebeurd denken wij dat goud opnieuw kan stijgen tot boven de bovenste blauwe lijn, vervolgens iets zakken om steun te zoeken op deze lijn en de komende maanden verder stijgen.

We vonden dit scenario ook het meest waarschijnlijk. Maar dan moet goud en zilver wel weer een beetje gaan herstellen vanaf volgende week. Indien dit gebeurd en goud stijgt weer tot de bovenste blauwe lijn de komende weken dan is dit een gunstig teken en volgt het edelmetaal het patroon wat met de blauwe lijnen is weergegeven. De spanning wordt in ieder geval nu opgebouwd en voor ons is nog steeds de meest waarschijnlijke weg, de weg naar boven, die door de gele krabbel, wordt weergegeven. Namelijk, we testen nog 1 keer de bovenste blauwe lijn aan de onderzijde, en de bovenzijde van de onderste blauwe lijn, en goud zoekt daarna zijn weg om boven de bovenste blauwe lijn uit te breken, om deze vervolgens weer te testen aan de bovenzijde. Hierdoor wordt weerstand steun en de weg naar boven en naar een all time high ligt open. Opvallend hierbij is dat dit ongeveer samenvalt met 16 maart. Dit is de datum waarop de FED haar eerste renteverhoging gepland heeft. Toeval of niet?

Ook vormt de RSI een steun voor de goudprijs, zie de gele lijn is het bovenste gedeelte van de afbeelding. Goud ligt er dus nog redelijk sterk bij, maar dan zal het volgende week wel meer zijn best moeten doen, want als het volgende week door de steun valt, komen we waarschijnlijk in een scenario 3 uit en moeten we langer wachten op herstel. Dus wat cash aan de zijkant houden blijft een verstandige strategie.

Zilver

Vorige week schreven we over zilver: Wij denken dat zilver het scenario 2 van goud zal volgen en dus onder het 200-daags gemiddelde zal blijven. Vervolgens dalen tot het 50-daags gemiddelde, wat hopelijk dan een stijgende trend zal aannemen en samen zal vallen met de halve paarse cirkel (rond $ 23). Als zilver dan steun weet te vinden op dit snijpunt kan het verder stijgen. Als deze steun breekt kan zilver terug naar $ 21,50.

Zilver bevindt zich nu onder het 50-daags gemiddelde. Dit hoeft niet slecht te zijn als het maar boven de blauwe lijn blijft koersen. Als we hier echt meer dan een week onder blijven koersen, ziet het er slechter uit, en zullen we doorzakken naar $ 21,50 waar het hopelijk steun zal vinden. Als de zilverprijs boven de blauwe lijn blijft, zien we eenzelfde scenario als bij goud, namelijk het prijsverloop wat weergegeven is met de gele krabbel in de bovenstaande grafiek van goud. $ 28 zal de volgende grote weerstand worden. Maar ja, laten we eerst maar weer eens wat kalmte in de markt krijgen.

S&P 500

De S&P 500 zal zich van nu af aan herstellen tot het 50-daags gemiddelde (zie groene lijn) is onze verwachting. Het mogelijk verloop van dit herstel hebben we weergegeven met de gele krabbel. Nog 1 keer stijgen naar het 50-daags gemiddelde en dan zakken onder het 200-daags gemiddelde waar bij de stand van 4200 een mogelijke steun gevonden kan worden. We zullen zien hoe dit zichzelf zal uitspelen, maar short gaan zal geen slechte strategie zijn. Klik hier voor een langetermijngrafiek.

De dollar

Oei, .. oei, ….. met de dollar hebben we nog steeds moeite om dit goed in te schatten. We dachten dat deze zou zakken maar de dollar heeft laten zien enorm sterk te zijn. We verwachten nog steeds een veel zwakkere dollar in het verdere verloop van 2022. Maar misschien hebben we het hier niet bij het rechte eind. Als de dollar zo sterk blijft, zal goud hier last van blijven houden en moeten we waarschijnlijk langer wachten op een herstel van de prijs.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

(We hebben pas een update van de portfolio vanaf morgen voor u gereed, dus houd u hier alvast rekening mee als u dit artikel leest voor zondag avond).

Niet leuk. Zo kunnen we deze week wel samenvatten. Maar als grondstoffen investeerder of speculant moet u door deze periodes heen. Maar er is licht, wij denken dat we echt in de eindfase zitten van de consolidatie periode van de edelmetalen en dat de weg naar boven gevonden gaat worden de komende maanden. Indien niet moet we helaas nog langer wachten. Ook al wordt u het wachten beu, het is toch goed om de emoties onder bedwang te houden en geduld te blijven houden.

Uranium is wat ons betreft aan het uitbodemen en grote kans dat we weer wat opveren uit het diepe dal dat ontstaan is de afgelopen week. Fundamenteel is er niets meer met deze markt en wordt het potentieel alleen maar groter. Dus wij kopen langzaam bij om zo dadelijk met kleine winsten weer te kunnen verkopen. Ons doel hierbij is om de gemiddelde inkoopprijs te verlagen van de openstaande aandelen en om extra gratis aandelen erbij te verdienen om aandelen die we reeds als FGS aandeel hebben.

Motto wordt: Houd vol en koop langzaam bij op de dip. Houdt cash aan de zijlijn voor een grotere daling.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.