Fusies en overnames in de uraniumsector zijn begonnen

Fusies en overnames in de uraniumsector zijn begonnen

week 36 / jaar 4

Uranium heeft eindelijk zijn swung gevonden. Met 2 nieuwe FGS-aandelen in deze sector trappen we de nieuwe bullmarket af. En dit is volledig te danken aan Sprott met hun uranium fonds. Sommige lezers vroegen zich af waarom wij de aandelen verkopen, op 100%, als het zo lekker gaat. Dit kunnen we met 1 woord samenvatten, namelijk strategie. Heb een strategie en plan en houd je eraan. Dus wij verkopen risicovolle aandelen bijna altijd bij 100% winst voor de helft om zodoende gratis aandelen te krijgen. Deze laten we dan op de lange termijn renderen. Onze ervaring is als je geen strategie hebt, dan verlies je altijd geld op de lange duur. Het hoeft absoluut niet de onze te zijn, misschien heeft u een betere, maar zorg dat u volgens een strategie werkt zou ons advies hierin zijn. Op papier kan je altijd meer winst maken, maar bij cashen weet je dat je het pas echt hebt.

Een aandeel in de uraniumsector wat nu dicht tegen de 70% winst staat in onze portfolio is EnCore Energy (EU). Met dit aandeel is iets bijzonders aan de hand. Het heeft namelijk een ander bedrijf over genomen. Het overgenomen bedrijf is Azarga Uranium Corperation (AZZ) Vaak zien beleggers dit als aandelen verdunning, maar dit is altijd terecht. Het ligt eraan hoeveel waarde het op den duur voor het bedrijf creëert. En wij denken dat dit een zeer slimme zet is van het management van EnCore. Wij blijven dit bedrijf dan ook op de voet volgen. Na het nieuws, dat AZZ door EU overgenomen was, reageerde de beleggers gematigd positief aangezien de koers van het aandeel EU niet hard onderuit ging en zelfs gewoon met de markt mee handelde. Dit zien wij als zeer positief.

Met AZZ krijgt EU er een aantal ISR (uitleg van het ISR-principe) mijnen bij en maakt het tot een van de grootste, en misschien wel het grootste ISR-uranium mijnbouwbedrijf in de Verenigde Staten. Deze vorm van mijnbouw staat bekend om haar lage kosten en dit maakt EU nog aantrekkelijker. Alle mijnen liggen in de Verenigde Staten en dit land heeft honger naar de gele cake. De Verenigde Staten produceert procentueel erg weinig uranium en de regering is zich dit bewust. Men moet de 20% elektriciteit die de huidige kerncentrales in de VS opbrengen in stand houden. Dit kan door nieuwe uranium mijnen te ontwikkelen in het land zelf, en laat EU nu net goed in dit plaatje passen, en na de overname van AZZ zelfs nog beter. Wat het zo uniek maakt is dat het bedrijf mijnen heeft die op een korte termijn tot productie zullen leiden, op de middellange termijn, en op de lange termijn, zodat groei een constante factor is.

Betekent dit dat we het aandeel dan niet op 100% verkopen? Nu absoluut niet, we pakken een FGS-aandeel als we hiertoe de kans zien. We zullen echter voor de uraniumsector een andere strategie gaan toepassen. Indien we een grote dip krijgen in de uraniumsector, zullen we aandelen die we reeds als FGS-aandelen aanhouden bijkopen. Deze aandelen laten we vervolgens naar een winst van 20% doorstijgen en daarna plaatsen we 10% trailingstop onder de dan geldige prijs van het aandeel. Tevens zullen we waarschijnlijk, afhankelijk van de cash positie, grover in de aandelen instappen. Winst die hieruit voorkomt voegen we bij de FGS-aandelen toe en laten het renderen totdat het einde van de uranium bullmarket in zich is. Dit verwachten wij over 3-5 jaar. Dus met deze strategie hoeven we geen 100% winst te hebben, maar zullen de aandelen deels verkopen bij een lagere winst, en de winst omzetten in aandelen.

Ook zijn we op zoek naar nieuwe uranium aandelen. En dan vooral op mogelijke overname kandidaten, omdat deze altijd met een extra premie zullen verhandelen. Ons oog is voorlopig op Fission Uranium Corp (FCU) gevallen, echter gisteren sloot dit aandeel met +20%, dus we wachten even op een beter instappunt. Hopelijk komt deze, we zetten dit aandeel dan ook op de watchlist. De overname markt in uranium is nog maar net begonnen wij verwachten dit jaar nog een deal, maar de echte grote overname deals verwachten we in 2022 en 2023. Dan komen de grote jongens met het grote geld op het toneel en dan zien we pas echt megadeals ontstaan. Denk hierbij aan CAMECO, dit bedrijf heeft zeer grote, maar slinkende reserves, en deze reserves zullen bijgevuld moeten worden.

We zien zoveel mogelijkheden in de grondstoffen aandelen op dit moment dat het haast voelt alsof we een kind zijn in een snoepwinkel, we weten haast niet wat te kiezen. Ook hier moeten we onze emoties in bedwang houden. Zaak is dat we winst maken, we zullen zeker niet de grootste winsten pakken die er mogelijk zijn. Dit is ook niet belangrijk. Dus hopelijk, heeft u net als ons, een stoel aan de uranium tafel en geniet u van het hoofdgerecht dat opgediend gaat worden, aangezien we net met het voorgerecht bezig zijn. Let op, er gaat nog veel meer vuurwerk komen de komende tijd, met hoge pieken en flinke dalen. Het is zaak in deze dalen aandelen bij te kopen en hierop winst te generen. Wij wensen u succes op deze reis en zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen in deze sector.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze weekly updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 141% winst. Big Miners & Royalties 5% verlies. Golden Egg Basket: 35% verlies. Boring dividend 25% winst. Crypto box: 1339% winst. Nucleair bullets: 176% winst. Battery metals: 67% winst

Naast de stijging in uranium was er in de rest van de sectoren uiteindelijk weinig te melden en een lichte daling waar te nemen. Crypto maakte een flinke daling, maar herstelde zich gedurende de week. Let op mogelijk FGS-aandelen die we kunnen pakken deze week in de uraniumsector.

Motto blijft: Lekker blijven zitten en geniet van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.