The nuclear bullets are flying high.

The nuclear bullets are flying high.

week 35 / jaar 4

We trappen deze weekly af met de legendarisch woorden van de held Buzz Lightyear in de animatiefilm Toy Story, te weten: TO INFINITY AND BEYOND. Zo was het gevoel in de uraniummarkt deze week. Man wat een beweging naar boven. Dit komt echter niet geheel als een verrassing. We hadden u reeds meegegeven dat de grootste stijging in de uraniumsector te verwachten is. Maar ook wij hadden niet zo’n grote stijging verwacht. Wat we uiteraard niet gaan doen is klagen. Wat we wel doen is onze emoties in bedwang hadden. De emotie waar we nu mee te maken hebben is hebzucht. Door hebzucht kunnen we immers in een situatie komen dat we wachten met verkopen en de top willen timen. Voor mensen die dat denken te kunnen, succes hiermee. Wij doen dit niet, en raden u ook aan dit niet te doen. Blijf bij je plan. Ons plan is om de helft van de aandelen te verkopen bij 100% winst en de andere helft als FGS-aandeel aan te houden. En als we ons aan ons plan houden dan komen we bij een uitspraak van een andere held, Hannibal uit de serie THE A-TEAM, met de legendarische woorden: I LOVE IT WHEN A PLAN COMES TOGETHER. We hebben namelijk ons 2de FGS-aandeel van deze week te pakken en ons 35ste FGS-aandeel.

35 ste FGS aandeel: IsoEnergy LTD (ISO), verkoop de helft en houd de andere gratis verkregen helft van de aandelen aan.

Wat is nu de oorzaak van de stijging van de uraniumaandelen? Als we hierop antwoord geven dan komen we terecht op een woord, of beter gezegd bij een naam, SPROTT. Een paar keer eerder hebben we dit u bericht in onze weekly’s en nu is het zover. Qua timing wanneer de uraniumaandelen zullen stijgen is moeilijk vast te pinnen. Maar dat het moest gebeuren stond voor ons als een paal boven water. Het kon niet anders. Sinds Sprott op de spot markt uranium komt is de prijs van uranium al zo’n 20% gestegen. Gaat het vanaf nu alleen maar bergopwaarts? Nee zeker niet. Kan het nog hoger? Jazeker. Maar het is belangrijk om de emoties in bedwang te houden. Het is niet leuk als je achterom kijkt en op papier nog meer winst had kunnen maken. Maar weet u, het is nog veel erger om geen winst te pakken en te moeten verkopen als de markt weer zakt. Want wat omhoog gaat, gaat ook weer naar beneden. De uraniumsector is zeer volatiel. Er kunnen opeens grote partijen opstaan en aandelen verkopen. Dus verkoop met een plan en koop op de dip.

Ons uranium portfolio staat nu op een winst van 152% en we hebben op dit moment 6 FGS-aandelen en 9 openstaande posities die allemaal op winst staan op dit moment. Dus houd u deze sector goed in de gaten en handel volgens uw plan. Dit hoeft niet ons plan te zijn, maar zorg dat u wel een plan heeft. Wij denken dat er nog meer vuurwerk komt ondanks de RSI op overbought staat. Sprott is namelijk nog maar net begonnen met kopen van fysiek uranium van de markt en dit zal een continue ondersteuning van de prijs geven.

Als we naar bovenstaande grafiek kijken, dat de prijsontwikkeling laat zien van een pond uranium van de afgelopen 25 jaar, ziet u dat de uraniumprijs op het hoogste punt staat van de afgelopen 3 jaar. Ook zien we dat de stijging van de prijs nog maar net begonnen is. Als de prijs naar de top van 2007 moet stijgen dan heeft het nog zo’n 350% stijging te gaan. En sommige experts roepen dat het naar $ 200 kan gaan, dit zou een stijging van meer dan 500% zijn. Met mijnbouw aandelen in je bezit heb je hier nog eens een hefboom op, dus 10x de winst behalen met dit soort aandelen is zeker wel mogelijk. Maar laten we niet te hard van stapel oplopen. Ons interesseert de uiteindelijk hoogte van de uraniumprijs niet zo. Het gaat meer om de richting. En de richting is omhoog en onze verwachting is dat het voorlopig zo zal blijven. Bij het niveau van $ 60-65 wordt het zeer interessant. De meeste mijnen worden vanaf dit punt rendabel. En dan wordt het echt tijd om uw veiligheidsriem om te doen, want dan gaan we met BUZZ mee op reis. En waar deze reis eindigt laat ons alleen maar raden.

Maar wees op uw hoede, de reis zal niet alleen omhoog gaan. U zult te maken krijgen met enorme volatiliteit. Als de algemene aandelenmarkt instort, zijn dalingen van 50-60% niet ongewoon in uranium mijnbouwaandelen.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze weekly updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 147% winst. Big Miners & Royalties 1% verlies. Golden Egg Basket: 29% verlies. Boring dividend 26% winst. Crypto box: 2357% winst. Nucleair bullets: 152% winst. Battery metals: 73% winst

Naast de stijging in uranium was er een lichte stijging in de edelmetaalsector. We wachten volgende week even af aangezien we denken dat het banenrapport in de Verenigde Staten nog niet helemaal verwerkt is bij de beleggers, maar voorlopig ziet het er positief uit. Battery metals zakten iets met de algehele markt mee. Crypto’s stijgen langzaam door en hier wachten we op een dip, wees geduldig.

Motto blijft: Lekker blijven zitten en geniet van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.