De 2 onderdelen in de oliesector waar potentieel de meeste groei is te verwachten
week 18 / jaar 6
Inleiding
Allereerst een mededeling over onze betaalde service. Er zijn nog een aantal plakken over voor het 30 euro abonnement, iedereen heeft tot 10 mei om zich hiervoor aan te melden en de betaling af te ronden. Iedereen die zich reeds opgegeven heeft, hartelijk dank voor het vertrouwen dat u in ons heeft, dit doet ons goed, en is ook voor ons een stok achter de deur om het vol te houden.
Na 10 mei sluiten we echter de deuren voor dit zeer lage bedrag van 30 euro en vragen daarna 60 euro per jaar. We sluiten niet uit dat we af en toe een campagne doen met een aanbieding, maar dit zal nooit meer voor 30 euro zijn, maar altijd hoger. Heeft u interesse, lees dan a.u.b. dit artikel door en geef u op. Als u reeds overtuigd bent, maar er nog niet aan toe gekomen bent om u op te geven, kan dit direct via ons mailadres: info@beleggershulp.nl
Voor het eind van volgende week sturen we de leden van de betaalde service een update met inloggegevens en de nieuwe portfolio. Deze lijkt sterk op de oude, maar we hebben reeds een aantal aandelen verkocht, en zullen de portfolio langzaam transformeren naar een meer inkomen en groei gerelateerde portfolio. Ook wordt het trading account hieronder gebracht.
Ook deze week besteden we aandacht aan olie. We beginnen met de grafiek van vorige week, maar zullen niet heel het artikel herhalen uiteraard. Wat we in dit artikel de nadruk op leggen, is in welke 2 onderdelen van de olie-industrie we onze aandacht zullen geven de komende jaren.
De olieprijs komt nooit meer op het niveau onder de gele lijn, dit is verleden tijd.
De bovenstaande grafiek is van vorige week. Waarom herhalen we deze? Heel simpel, er is niet zoveel veranderd in de zaak, de prijs ligt nog ongeveer op hetzelfde niveau. Dit betekent dat ook het statement dat olie nooit meer onder de gele lijn zal komen nog steeds stand houdt. Op dit statement zien we echter 2 bedreigingen:
- De eerste bedreiging is dat de geopolitieke spanningen verdwijnen en dat de westerse wereld weer olie van Rusland koopt. Dit is een mogelijkheid, maar wij denken dat de kans hierop verwaarloosbaar klein is. Het westen en Rusland staan lijnrecht tegenover elkaar en er zijn diepe wonden de relatie geslagen. Het westen heeft zijn conclusie reeds getrokken en gaat zijn olie zelf oppompen of halen bij bevriende landen. Zelf oppompen is nog een issue, aangezien er nog steeds onderinvesteringen in de sector zijn.
- De tweede bedreiging is dat de energie transitie zo voortvarend gaat dat men minder olie nodig zal hebben. Erg onwaarschijnlijk scenario naar ons oordeel. Men heeft eenvoudig weg niet genoeg metalen, om dit te verwezenlijken. Daarentegen, denken wij, dat olie tot 2050 nog zal groeien qua productie. Niet snel, maar hier zit het probleem niet. Het probleem zit aan de aanbodzijde. U moet weten, net zoals bij ieder mijnbouw bedrijf (olie winnen kan je ook zo zien), hoe meer je uit de grond haalt bij een bepaald olieveld, en hoe langer je dit doet, de productie uit zo’n veld zal dalen, totdat het uiteindelijk niet meer economisch winbaar is. Dit is waarom de sector continu op zoek moet gaan naar nieuwe velden.
Volgens ons zijn de bedreigingen klein en daarom geen stop om te investeren in deze sector. Maar het ene onderdeel in de sector is het andere niet. Vandaar dat we ons concentreren op onderdelen waar de meeste groei te verwachten is.
De 2 onderdelen in de oliesector waar potentieel de meeste groei is te verwachten.
Er zijn 2 onderdelen in de oliesector, waarbij de laatste 10 jaar structurele onderinvesteringen in geweest zijn, maar die door de hernieuwde aandacht opnieuw in de schijnwerpers staan. We noemen expres hernieuwde aangezien alle grote oliebedrijven onlangs verkondigd hebben, dat men het allemaal leuk vindt de energietransitie, maar het moet wel geld opleveren. En de CEO’s van de grote bedrijven hebben allemaal statements gemaakt dat men, ook met de huidige geopolitieke spanningen, te weinig aan oliewinning heeft gedaan. Dit brengt ons dus bij de volgende onderdelen van de olie-industrie.
- Olie services. Wat kan je hieronder verstaan? Wel, bedrijven die boren naar olie en alles wat hierbij nodig is. Althans dit verstaan wij eronder. Waarom in dit soort bedrijven investeren? Omdat de sector op de bodem ligt en uit het dal begint te klimmen. De uitspraken van de CEO’s van grote bedrijven, dat men meer naar olie gaat boren, zal zeker een rugwind geven aan de olie service gerelateerde bedrijven. Er zijn maar een paar goede bedrijven over in deze sector na 10 jaar van onderinvesteringen in de olie sector. We hebben ons kooplijstje al klaar en zullen hier een aparte ETF (zo noemen we voortaan een bundeltje van aandelen die we aankopen met een bepaald onderwerp en dus een beleggershulp-ETF vormt) van oprichten. Binnenkort laten we onze leden van de betaalde service weten welke aandelen we zullen toevoegen aan deze ETF.
- Diepzee oliewinning. Om gelijk met de deur in huis te vallen. Dit is een gevoelig thema, na de BP ramp van een fix aantal jaren geleden in de Golf van Mexico. Toch denken we dat dit de juiste weg voorwaarts is. Waarom? Men doet dit al jaren en grote incidenten die op ons netvlies staan is alleen de BP ramp, die we reeds genoemd hebben, buiten een aantal kleine incidenten. Het voordeel hiervan is, dat bedrijven hun lessen ook geleerd hebben, dus veiligheid met dit soort platformen zijn drastisch verhoogd. Geen enkel bedrijf wil BP volgen in hun dramatische val naar de bodem na de ramp. Wij denken dat er echter hernieuwde aandacht komt in diepzee oliewinning. Waarom? Omdat de huidige shale-oil revolutie weliswaar geweldig veel olie opbracht, maar ook heel erg arbeidsintensief is. We hebben royalty’s die op de shale-oil velden inspelen, en deze houden we, maar het geval is, dat men steeds meer moet investeren om het spul uit de grond te halen met hogere kosten. De productie van een oliebron als deze geboord is, loopt zeer snel terug. Daarom moet men aan de gang blijven met nieuwe putten slaan, zoals men het noemt. Bij diepzee-olievelden zijn de kosten om te boren zeer hoog, en te hoog voor kleine bedrijven, maar de opbrengst qua productie zijn zo gigantisch dat shale oil hier niet tegenop kan. Dus kosten per vat olie zijn uiteindelijk veel lager. Bovendien valt de productie, over de jaren dat men opereert op een boorplatform, maar zeer langzaam terug. Dit is de reden waarom wij denken dat de grote jongens inspelen op diepzee-olievelden aanboren om de toekomstige olie aan te kunnen boren en om er zeker van te zijn, dat de brede range van producten die oliebedrijven nu produceren, in de toekomst ook nog mogelijk zijn. Een bedrijf die dit op grote schaal doet, en wat we reeds geruime tijd in de portfolio hebben, is Petrobras (PBR). Onlangs keerde dit bedrijf het halfjaarlijkse dividend uit van maar liefst $ 1,10 per aandeel. Halo, dit is ruim 10% bruto dividend. En dit alleen voor het eerste halve jaar. Als men het tweede halve jaar hetzelfde uitkeert praten we over 20% dividend per jaar. Dit laat zien dat dit soort bedrijven, bedrijven die diepzeevelden hebben, werkelijkwaar cash te veel hebben. Voor onze leden van de betaalde service brengen we later een rapport uit van dit bedrijf (moeten hier de tijd voor vinden :-)). Voorlopig kunt uw de oude artikels hierop naslaan. We hebben echter ook nog 2 andere bedrijven op het oog. Ze staan nog niet op de kooplijst, maar als ze hierop komen, laten we het u weten.
Conclusie: Wij denken dat winsten in de oliesector groeien en vooral in de 2 bovenstaande sectoren. We houden de investeringen in ons huidige portfolio, die olie en gas gerelateerd zijn, maar zullen deze uitbreiden de komende maanden. Wilt u weten welke aandelen wij aankopen in deze sector, lees dan de volgende sectie aandachtig door en wordt lid van beleggershulp.
Wat zijn we in de toekomst van plan met de website van beleggershulp?
Kort gezegd, we zijn van plan binnen een half jaar een betaalde service aan te bieden. Het plan is om een portfolio te maken van 50.000 euro met:
- Maximaal 30 dividend en groei-aandelen van elk zo’n 1000 euro. Deze aandelen zullen we groeperen in verschillende sectoren en een beleggershulp-ETF noemen. Deze ETF’s zullen we op de beleggershulp site presenteren. U ziet dan niet meer de onderliggende aandelen in ons dividend portfolio.
- Max 20 aandelen met de beste speculatieve bedrijven inclusief 10 royalty bedrijven voor 500 euro en 20 hoog speculatieve aandelen voor maximaal 250 euro. Dit zal een greep van de beste aandelen van het huidige portfolio van beleggershulp.
- Verder houden we 10.000 euro over om mee te handelen, en zal dus altijd tot cash gemaakt kunnen worden. Hier hebben we reeds een begin mee gemaakt door deze uit de portfolio te tillen. De bedoeling is, dat we deze alleen voor betalende klanten visueel maken.
Heb je geen 50.000 euro beschikbaar, geen nood, deel dan gewoon de bedragen met wat je wel hebt. Indien je bv. 10.000 euro beschikbaar hebt dan besteed je per aandeel b.v. max 200 euro, of je koopt niet ieder aandeel.
We zullen dit waarschijnlijk op een nieuw platform onderbrengen, of we zoeken een weg om dit op het bestaande platform aan te bieden. Belangrijk is om te vermelden: DE HUIDIGE WEBSITE BLIJFT GRATIS EN BLIJFT BESTAAN. U kunt dus gewoon lid blijven van beleggershulp en gebruik maken van de huidige service.
Het abonnement kost 60 euro per jaar. Maar voor de eerste 100 abonnees van beleggershulp (die nu lid zijn of de komende maanden lid worden) die deze service erbij nemen geven we u na een jaar de helft terug. Deze abonnementsprijs (voor de eerste 100 abonnees) blijft voor de gehele periode zolang beleggershulp bestaat, dus 30 euro per jaar. Voor de rest en nieuwe leden rekenen we 60 euro per jaar en bij succes zullen we ieder jaar de prijs verhogen.
Wat krijgt u hiervoor:
- De gratis service van beleggershulp, dus de normale wekelijkse updates en nieuwsbrieven.
- Het blijft een over de schouder service, dus we geven geen advies, maar presenteren alleen maar wat wij doen met ons geldt.
- Extra rapporten over de dividendaandelen die we aanschaffen. Deze rapporten zullen alleen verschijnen indien we een aankoop gaan doen. Dus we brengen deze uit voordat we tot aankoop over gaan.
- We brengen al onze tradingsactiviteiten onder deze service, en zal dus niet meer te zien zijn op beleggershulp.
- De meest interessante video’s zullen we voor u verzamelen, zodat u tijd bespaart om deze te zoeken op het internet en per week een mooie collectie hoeft om uit te kiezen.
- De site zal in het Nederlands blijven. Maar in de toekomst denken we ook een site in het Engels te maken zodat we meer internationale mensen van informatie kunnen bedienen.
Waarom doen we dit? Omdat we reeds ruim 5 jaar actief zijn met een resultaat van ruim 20% per jaar. Met deze service willen we u een minder volatiele portfolio laten zien, die hetzelfde resultaat boekt, maar dan met een betere nachtrust. MAAR LET A.U.B. OP, we geven geen financieel advies, we zeggen alleen wat wij doen. En beleggersresultaten zijn nooit gegarandeerd, u kunt al uw geld verliezen.
Heeft u interesse of vragen, en wilt u op de watchlist voor deze service voor 30 euro per jaar (let op alleen voor de eerste 100 leden en na een jaar krijgt u 30 euro terug, dus u betaalt eerst 60 euro), laat het ons weten op het volgende mail adres: info@beleggershulp.nl
We laten deze mededeling enkele maanden op de site staan. Mocht er geen of weinig interesse zijn zullen we uiteraard niet doorgaan met deze actie. Of we dan echter ook onze gratis service zullen volhouden valt dan ook te bezien. Maar laten we hier niet al teveel over speculeren.
Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl
Huishoudelijke mededelingen:
Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.
Daarnaast ontwikkelen we een betaalde service, deze zal medio 2023 van start gaan. U kunt zich hier apart opgeven door een mail te sturen naar info@beleggershulp.nl. In de betaalde service zal sommige aandelen uit het portfolio overgenomen worden, maar lang niet alle. Het is de bedoeling dat we gemiddeld max. 30 dividend en groeiaandelen opnemen en zo’n maximaal 25 aandelen met een speculatief karakter. Verder hebben we een bepaalde hoeveelheid geld gealloceerd om mee te handelen op een korte termijn. Deze portfolio zorgt dus voor een algehele asset management portfolio die zich op de lange termijn richt met een korte termijn handelsmogelijkheid.
We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.
Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.
Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/
Eerst een mededeling. Vanaf nu zullen we niet meer de portfolio resultaten iedere week in het gratis account bijwerken. Dit doen we wel bij de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief. Het is eenvoudigweg te veel werk voor ons om alles iedere week dubbel te gaan doen.
Er lijkt weer iets leven in de brouwerij te komen. Over energie hebben we het reeds gehad, is op dit moment vlak maar heeft potentie voor de toekomst. Basismetalen aandelen zakten allemaal. Toch blijven we in deze sector zitten, metalen zijn er immers nodig. Edelmetalen lijken de weg naar boven te gaan vinden na de bodem. Sommige junior bedrijven reageren wat heftiger naar de bovenzijde de laatste tijd. Wij denken dat de markt echt wacht op een nieuwe all-time-high, daarna een test van de uitbraak naar onderen om weerstand steun te maken, waarop de aandelen echt zullen knallen. We zullen zien of dit gaat gebeuren of niet. Uranium, ook hier blijft de prijs stijgen en ook hier veren aandelen op van hun bodem. Ook hier blijven we lekker zitten, alle aandelen en opties zijn goed geplaatst.
Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.
Disclaimer:
Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.
Privacy:
Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.